Biciklizam Na dva kotača uokolo |
|
|
07.04.2016., 15:35
|
|
In Love
Registracija: Dec 2006.
|
Lila R. - koji ulock imaš...
čisto jedna napomena - po meni je bolje dati malo više novaca za ulock s kvalitetnim i fleksibilnim nosačem, nego kupiti s nosačem koji puca ili ga je teško namontirati, pa onda ulock čami doma, a koriste se lanci i sajle....
kryptonite evolution 4 std je 300 kn u ciklo-centru i stvarno je ok cijena, a nemaš brige gdje ćeš s njim, jer je nosač
isprobani su prije toga povoljniji magnum i onguard, ali na ženskim bikeovima s manjom ramom su nezgrapni, teško ih je nemontirati da ne smetaju, a ne namjeravam nositi preko kg željeza u ruksaku niti nosim stalno ruksak....tako da su oni prodani i kupljeni kryptonite evolution 4 std i new york std...
|
07.04.2016., 16:04
|
|
The one...
Registracija: May 2008.
|
tirox i mrcina 22222; hvala na odgovorima.
Mislim da ću ipak onda uzeti ovaj B-Twin 720, nosač mi nije toliko važan, nosit ću ga u ruksaku. Od prije imam i jednu sajlu, tek toliko da se nađe. 
|
07.04.2016., 16:44
|
|
Van Halen
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
mucek72 kaže:
hvala svim na savjetima/mišljenjima
mislim da ću ga probati držati vani na požarnim pa kaj bude...uz spremanje u stan kada se ide na vikende i godišnji (bez bicikla) naravno
Onguard magnum već imam (preživio čak i nekoliko Arena cenatara po par sati ), kupiti ću još nešto iz Dechatlon asortimana
za serije 720 i 740 sam pročitao tu da su OK a što je sa ovim malo drugačijim opcijama?
http://www.decathlon.hr/lokot-za-bic...d_8331483.html
kakav je to Ulock, najskuplji je od svih tamo, to znači i najbolji ili?
http://www.decathlon.hr/celicni-lokot-id_8168162.html
Taj lanac mi se čini zanimljiv jer mogu lakše obuhvatiti kotač i ramu...naravno, isključivo kao dodatak Onguardu ili čak Onguardu + nekom B'twin Ulocku?
pa ako lopine riješe ulaz u zgradu, ulaz na stepenice i prepile tri vrste zaštite a da ih nitko ne skuži neka ga nose 
|
Kaj se tiče Magnum U-locka,  nije to stvar preživljavanja nego jednostavno realna situacija.Renomirani U-Lock kvalitetne konstrukcije odbija lopove(dolnji linkovi), jer lopine nemaju alata za napast dobar U-Lock.
http://1drv.ms/1PYQYNV
http://1drv.ms/1QHSSEc
Kvalitetan alat košta puno love, a amaterski alat je jeftin ali beskorisan, ili treba puno previše vremena za odradit krađu.Bicikl treba ukrast što brže, zato lopine ciljaju samo sajle i ništa drugo.Niti profi alat za cvikanje žice ili sajli nije jeftin upravo suprotno.Teško češ nač bajs lopova koji če otvorit novčanik, pa platit 300-350kn kvalitetna 15cm profi klješta za cvikanje žice.Amaterska klješta koštaju oko 70kn, kakva cijena takva i efikasnost ili kvaliteta materijala.
Vezano za Decathlon B TWIN 700 U-lock, tu je dolnji link pa vidi o čemu se tu radi.
https://www.forum.hr/showpost.php?p=5...postcount=3444
Vidim da si spomenul Decathlon lanac, pa kratko i jasno ne bi ja to kupoval bolje onda uzmi veči 740 U-Lock pa rješeno.U slučaju da neko i hoče kupit taj Decathlon lanac, kolko ja vidim ne može ga kupit jer je rasprodan.
Quote:
Allexis kaže:
čisto jedna napomena - po meni je bolje dati malo više novaca za ulock s kvalitetnim i fleksibilnim nosačem, nego kupiti s nosačem koji puca ili ga je teško namontirati, pa onda ulock čami doma, a koriste se lanci i sajle....
kryptonite evolution 4 std je 300 kn u ciklo-centru i stvarno je ok cijena, a nemaš brige gdje ćeš s njim, jer je nosač
isprobani su prije toga povoljniji magnum i onguard, ali na ženskim bikeovima s manjom ramom su nezgrapni, teško ih je nemontirati da ne smetaju, a ne namjeravam nositi preko kg željeza u ruksaku niti nosim stalno ruksak....tako da su oni prodani i kupljeni kryptonite evolution 4 std i new york std...
|
Kryptonite nosač nije savršen,  jest osjetno bolji od OnGuard/Magnum rješenja ali samo onog starog okruglog nosača.Novi model OnGuard/Magnum nosača je znatno bolji, to je onaj nosač kojeg imaju Zefal U-Lock modeli. Realno najbolje nosače imaju skuplji Abus U-Lock modeli, ili skuplji Trelock modeli ali oni nisu za preporuku zbog njihovih običnih Pin brava+puno previsoke cijene. Bilo koji vrlo skupi Abus/Trelock ima U-lock nosač, ali eto tri najskuplja Kryptonite U-locka za njih ne postoji nikakav standardni U-lock nosač.
Ma super sad Kryptonite Evolution 4 STD košta 300kn, ali njegov po jačini diretni suparnik OnGuard Pitbull košta 260kn.  Kryptonite Evolution 4 serija u hrvatskoj se godinama prodavala po nebulozno visokim cijenama.Sve to ide na račun pohlepne ekipe iz Ciklo-Centra, ali eto konkurencija(večinom RogJoma+Decathlon) ih je prisilila da debelo niže cijene. Tu je i Ciklo-Centar glupost sa smrdljivim akcijskim cijenama, oni se toga i dalje drže ko pijan plota i boli ih đon.
https://www.forum.hr/showpost.php?p=5...postcount=3404
Ali ok i RogJoma je malo povisila cijene, ali još uvijek uloženo-dobiveno imaju znatno bolje cijene i U-Lock ponudu u odnosu na Ciklo-Centar.OnGuard Brute je nekad koštal 260kn a sad eto košta 330. Ali ok ipak je to najači OnGuard U-lock, i cijena je još uvijek vrlo realna/povoljna jer Kryptonite U-lock iste klase košta 500-600kn. 
Zadnje uređivanje tirox : 07.04.2016. at 17:17.
|
|
|
07.04.2016., 18:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
Allexis kaže:
ulock nema nosač ili se ne može namontirati?
|
ima, ali je grozan i nezgrapan, kako god sam ga pokušala namontirati zapinjem nogom za njega dok okrećem pedale, užasno iritantno.
Quote:
tirox kaže:
Nisi navela cijenu MasterLock lanca,  a kaj se tiče promjera njegovih karika to je vjerojatno 8mm.A čuj bolji je od sajle, ali to je ipak okvirno prilično kilavi lanac.Takav lanac nema nikakvog smisla, jer Decathlon U-Lock košta samo mizernih 110kn.
|
Imam U lock ali, kao što kažem nezgrapan mi je i mučila sam se jako s njim. Vozila sam ga i u košari, ali drnda, poskakuje, lupa, otežava košaru jako pa mi je taj prednji dio bicikla teži, a time i teži za manevriranje.
Quote:
tirox kaže:
Ako imaš U-Lock standardne veličine, i malo ti je nespretan a čuj moš ga povoljno prodat pa kupit manji Mini U-lock. Eto opet ista priča, tebi bi OnGuard Neon Mini pasal ko budaletini šamarčina to sigurno.
|
Kakav taj lock ima nosač? Koliko košta?
Quote:
tirox kaže:
Glavni problem tih MasterLock lanaca je njihov Lokot/brava.
|
Ne znam koliko naši lopovi obijaju brave, čini mi se da češće režu sajle.
Možda sam u krivu?
Quote:
Allexis kaže:
|
Onguard s tim užasno glupim okruglim nosačem.
Jel postoji možda nosač zasebno za kupit? Pretpostavljam odgovor...
|
|
|
07.04.2016., 18:42
|
|
In Love
Registracija: Dec 2006.
|
na tvom bih mjestu kupila ulock kakav koristim i ja za ostavljanje bicikla okolo - kryptonite evolution 4 std....u ciklo-centru je 300 kn, meni ne smeta kod pedaliranja....onguard i magnum sam imala, prodano za mjesec dana, iz istih razloga koji tebe muče...da ne kažem da mi je nošenje i poskakivanje u košari istu razderalo na dva mjesta....
|
07.04.2016., 19:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Narucio sam ulock Onguard mini neon i ne znam da li sa njime dolazi kakav nosac a i citam da neki nosaci nisu bas najbolje rijesenje ?
Moze neka preporuka nosaca bez obzira na ne/dolazak za vec navedeni ulock .
|
|
|
07.04.2016., 19:20
|
|
Van Halen
|
Quote:
Lila R. kaže:
ima, ali je grozan i nezgrapan, kako god sam ga pokušala namontirati zapinjem nogom za njega dok okrećem pedale, užasno iritantno.
Imam U lock ali, kao što kažem nezgrapan mi je i mučila sam se jako s njim. Vozila sam ga i u košari, ali drnda, poskakuje, lupa, otežava košaru jako pa mi je taj prednji dio bicikla teži, a time i teži za manevriranje.
Kakav taj lock ima nosač? Koliko košta?
Ne znam koliko naši lopovi obijaju brave, čini mi se da češće režu sajle.
Možda sam u krivu?
Onguard s tim užasno glupim okruglim nosačem.
Jel postoji možda nosač zasebno za kupit? Pretpostavljam odgovor...
|
Pa več sam ti dao linkove,  i to na prošloj stranici jel ti čitaš ili gledaš kaj ti neko ponudi?Dakle OnGuard Neon Mini masa 600g, a njegov nosač je ok i više nego dovoljno jak za nosit tak malu masu.Taj U-Lock moš stavit i u košaru, pa s obzirom na njegovu malu masu nečeš ga niti osjetit.
https://www.forum.hr/showpost.php?p=5...postcount=3471
https://www.forum.hr/showpost.php?p=5...postcount=3489
U-Lock u košari moš i učvrstit, ako su stranice košare malo šire zavežeš ga sa čičak trakom za košaru.Ako su stranice košare preguste, onako ko mreža onda moš sa špagom ili žnirancem zavezat U-lock za košaru pa neče drndat.Ako se malo improvizira, U-Lock se na bajs nakači na razne načine i bez nosača, pogotovo ako bajs ima stražnji pakentreger.
http://1drv.ms/1QwwB7O
Loše i nesigurne Pin brave su veliki problem, ali o tome se kod nas ne priča pa eto ti dolnji video.Ako razumiješ engleski bit če ti sve jasno, nažalost večina ljudi takve jeftine brave koristi za zaključavanje svega i svačega.
https://www.youtube.com/watch?v=S-IwEaoEBvo
https://www.forum.hr/showpost.php?p=4...postcount=1942
Koji OnGuard U-lock imaš dakle točan model, i koje veličine 23cm dakle standardna veličina, ili ipak neki duži model od 29cm? 
Zadnje uređivanje tirox : 07.04.2016. at 19:41.
|
|
|
07.04.2016., 21:10
|
|
EU korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
ja na kraju kupio onguard pitbulla
za 22funte na amazonu
14.4. bi trebo doc 
|
|
|
07.04.2016., 21:37
|
|
South Col
Registracija: Aug 2007.
|
Vecina stubisnih ograda,makar debela bila nije neka velika zapreka.
Ispila se to,nije nesto posebno tvrd celik!
|
|
|
07.04.2016., 22:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
@tirox - Imam U-lock i prepoznao sam kljuc na tvojim slikama, a bio bi: Magnum/On-Guard U-Lock- disk cilindar brava. E sad imam taj vec nekih 2god i lagano osjecam da mi sve cesce "zapinje" otvaranje kljucem. Bojim se da mi jednom ne zablokira. Sto napraviti ako se to dogodi? Da li da posprejam WD40 u bravu malo, mozda pomogne?
|
|
|
07.04.2016., 22:28
|
|
Van Halen
|
Quote:
Astral07 kaže:
@tirox - Imam U-lock i prepoznao sam kljuc na tvojim slikama, a bio bi: Magnum/On-Guard U-Lock- disk cilindar brava. E sad imam taj vec nekih 2god i lagano osjecam da mi sve cesce "zapinje" otvaranje kljucem. Bojim se da mi jednom ne zablokira. Sto napraviti ako se to dogodi? Da li da posprejam WD40 u bravu malo, mozda pomogne?
|
WD-40 nije namjenjen za podmazivanje brava, sa čime treba podmazat bravu/U-Lock tu je dolnji drugi link.Pošpricaj u bravu i malo na ključ, pa onda nekoliko puta zaključaj i otključaj U-Lock ili vrti ključ.Nakon toga otključaj U-Lock, pa ga zaključaj bez U-Lock štangi, i onda pošpricaj direktno na obje strane poluge za zaključavanje.S obzirom da tvoj Magnum ima na svakoj strani dvije poluge za zaključavanje, onda moraš podmazat sve poluge za zaključavanje.Eto ti dolnji video, u ovom primjeru prva dva U-Locka su otključani, a ostala U-lock ekipa je zaključana u prazno.
https://www.youtube.com/watch?v=jabShK26GIs
https://www.forum.hr/showpost.php?p=5...postcount=3519
|
|
|
08.04.2016., 00:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala
|
|
|
08.04.2016., 11:36
|
|
EU korisnik
|
Quote:
tirox kaže:
|
citaj ranije postove.
nisam kupovao gotovinom vec amazon gift card. jedini zefal koji mi je cijenom odgovarao nema dostavu u HR.
|
|
|
08.04.2016., 11:37
|
|
B'zugda-hiara
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
Miga_pc kaže:
samo za allianz i znam. do 4000kn je pokriće uz osiguranje stana/kuće što i nije tako skupo. mene ispalo 380kn godišnje (doduše, uz neke popuste).
ne isplati se ako je primarno osigurati bicikli, ali imati osiguran stan i onda još i bicikl izvan mjesta stanovanja mi je 
|
meni su dali ponudu da mi je rata osiguranja za stan porasla za 150%.
Pa sam rekao da fala, ali ne fala 
|
|
08.04.2016., 11:58
|
|
Registrirani korisnik
|
ja sam si prije tjedan dana uzeo ovaj lokot i zasad sam zadovoljan, čak sam ga uspio strpati u unutarnji džep Karrimorove sportske jakne
http://www.rog-joma.hr/oprema_detalj.php?i=14421
|
|
|
08.04.2016., 12:37
|
|
Van Halen
|
Quote:
pearljam kaže:
|
Ako je đep malo veči nema frke,  ali to je po veličini standardni U-Lock, vanjskih dimenzija 28 x 18cm.
Quote:
Fl@Tron kaže:
citaj ranije postove.
nisam kupovao gotovinom vec amazon gift card. jedini zefal koji mi je cijenom odgovarao nema dostavu u HR.
|
Bez brige pamtim ja kaj si ti napisal,  pa viš da se malo šalim i usput ponavljam korisne informacije. 
|
|
|
08.04.2016., 15:51
|
|
EU korisnik
|
Quote:
tirox kaže:
Ako je đep malo veči nema frke,  ali to je po veličini standardni U-Lock, vanjskih dimenzija 28 x 18cm.
Bez brige pamtim ja kaj si ti napisal,  pa viš da se malo šalim i usput ponavljam korisne informacije. 
|
bitno da je taj pittbul xD dobar, lako ga prefarbat 
|
|
|
09.04.2016., 17:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
u-lock best buy do recimo 200kn po vama? bilo bi dobro naravno da nije pretežak i da ide s držačem na biciklu.
|
|
|
09.04.2016., 22:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2004.
|
ako ti se čeka u dekatlonu ti prodaju bwin 720 verziju za 129kn
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:26.
|
|
|
|