Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kozmetika > Preparativna kozmetika

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.01.2022., 12:04   #3561
Cao,
nisam sigurna da li je ovo dobar pdf jer me ovo zbunjuje vise nego kozu matematika.

Citala sam da se protiv crvenih tockica koje nastaju kao posljedica rasta dlacica (kao i mozda za grbice od uraslih dlaka) mogu koristiti pilinzi sa glikolnom kiselinom. Do sada sam koristila iskljucivo mehanicke pilinge sa slabim rezultatima i htjela bih se okusati s ovime ako ima smisla.
Imate li iskustva s time, ako da imate li preporuke i da li je potrebno koristiti toner s glikolnom nakon takvih akcija (ili je dovoljno koristiti njega)?
skochibooha is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2022., 19:56   #3562
Bok svima

Zanima me ako mi netko zna pouzdano reci smijem li dok koristim Philips Lumea ipl aparat, koristiti mlijeko od Cosmela sa Aha kiselinama? On sadrzi 10% aha u sebi.

Ili se moze napraviti razmak od tjedan, dva izmedu to dvoje?

Jer i jedno i drugo se u biti koristi tokom jeseni i zime, kad nema suncanja i izlozenosti koze jacdm suncu.

Ima li neka od vas iskustva s ovim?
Old 02.04.2022., 09:47   #3563
Cure, iščitala sam dosta od teme ali nisam našla da je neka napisala šta stavlja nakon kiselina... Naime, ja sam koristila redovno peptidni serum i kremu iza AHA PHA tonika (mislim da sam kod Cassandre Bankson videla da je to, kao, odlična kombinacija), da bih nekidan snimila da u opisu TO peptidnog seruma stoji na nikako ne ide u istoj rutini s direktnim kiselinama (valjda su to AHA/PHA/BHA ), i to ne za copper jer mi je jasno zašto bakar ne ide s kiselinama, nego za ono, obične peptide. I sad ne znam koji vrag da mećem na lice iza jer od seruma imam samo peptidni i probiotički, a za ovaj drugi isto nisam ziher koliko ima smisla na tako sniženi pH stavljati, možda se neutralizira ili nešto. Možda i ne, ali mozak mi se slomio od kontradiktornih informacija. Baš nemam pojma šta sad.

Quote:
Layla DM kaže: Pogledaj post
Zanima me ako mi netko zna pouzdano reci smijem li dok koristim Philips Lumea ipl aparat, koristiti mlijeko od Cosmela sa Aha kiselinama? On sadrzi 10% aha u sebi
Ako sam dobro shvatila kao predostrožnosti za IPL (i ja imam Lumeu) najmanje 3-5 dana (do par sedmica zavisno od kože) pre i posle tretmana treba izbaciti kiseline i retinoide iz upotrebe.
cowgir| is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2022., 22:33   #3564
Ja ne znam šta radim krivo. Znači... Stavim Nacomi salicilnu kiselinu da stoji sat vremena i nakon toga Neutrogeninu hydro-boost noćnu kremu. Probudim se ujutro - četiri prištića, a lice masno k'o tava. Evo poludih sa ovim kremicama i serumima. Ne kužim se ni u šta.
Silence. is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2022., 21:38   #3565
Quote:
Silence. kaže: Pogledaj post
Ja ne znam šta radim krivo. Znači... Stavim Nacomi salicilnu kiselinu da stoji sat vremena i nakon toga Neutrogeninu hydro-boost noćnu kremu. Probudim se ujutro - četiri prištića, a lice masno k'o tava. Evo poludih sa ovim kremicama i serumima. Ne kužim se ni u šta.
jesi uvela zajedno bha i neutrogeninu kremu?
mozda je purging od salicilne, da li su se pristici pojavili na mjestima di ih obicno imas?
gamer314 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2022., 23:10   #3566
Je zajedno, prištići na uobičajenim mjestima (nos, brada). Naravno ja sam ih odmah raskopala.
Silence. is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2022., 14:51   #3567
Quote:
Silence. kaže: Pogledaj post
Je zajedno, prištići na uobičajenim mjestima (nos, brada). Naravno ja sam ih odmah raskopala.
onda je mozda purging koji se nekad javlja nakon uvodenja retinola i bha kiselina.
Da sam na tvojem mjestu probala bih par tjedana da vidim jel se pristici smanjuju...
gamer314 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2022., 11:23   #3568
Cijeli svoj život muku mučim sa aknama po tijelu, prvenstveno na leđima. Probao sam riješiti problem sa raznim kremama, laserima, kemijskim pilinzima, antibioticima, ali nekog pomaka nije bilo (roaccutan nisam korsitio radi drugih zdravstvenih tegoba). Nedavno sam narucio ovaj proizvod
https://www.superskin.hr/2-bha-body-spot-exfoliant.html bez nekih očekivanja, ali nakon 20ak dana korištenja slobodno mogu reći da prvi put da vidim veći pomak. Doslovno u ovih 20ak dana otkad ga korsitim (svako jutro nakon tuširanja) nije mi izašla nova akna, tako da prvi put vidim neku nadu.
Budući da imam problem sa ožiljcima i flekama od prijašnjih akni planiram kupiti i ovaj proizvod https://www.superskin.hr/resist-skin...th-10-aha.html , jer AHA kiseline bolje riješavaju problem ožiljaka. Pa ako netko ima savjet kako uskladiti ta 2 proizvoda odnosno kako ih korsiti istodobno.
zdravkec85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2022., 11:26   #3569
Quote:
zdravkec85 kaže: Pogledaj post
Cijeli svoj život muku mučim sa aknama po tijelu, prvenstveno na leđima. Probao sam riješiti problem sa raznim kremama, laserima, kemijskim pilinzima, antibioticima, ali nekog pomaka nije bilo (roaccutan nisam korsitio radi drugih zdravstvenih tegoba). Nedavno sam narucio ovaj proizvod

https://www.superskin.hr/2-bha-body-spot-exfoliant.html bez nekih očekivanja, ali nakon 20ak dana korištenja slobodno mogu reći da prvi put da vidim veći pomak. Doslovno u ovih 20ak dana otkad ga korsitim (svako jutro nakon tuširanja) nije mi izašla nova akna, tako da prvi put vidim neku nadu.

Budući da imam problem sa ožiljcima i flekama od prijašnjih akni planiram kupiti i ovaj proizvod https://www.superskin.hr/resist-skin...th-10-aha.html , jer AHA kiseline bolje riješavaju problem ožiljaka. Pa ako netko ima savjet kako uskladiti ta 2 proizvoda odnosno kako ih korsiti istodobno.
Aha i bha mozes kombinirati ili ako ti je draze jedan ujutro, drugi navecer. Postoje i proizvodi 2 u 1.

Poslano sa mog SM-G780F koristeći Tapatalk
Old 24.07.2022., 10:05   #3570
Koristim AHA i BHA proizvode od Paula's choice i stvano sam zadovoljan jer mi zbilja pomaže oko akni i ožiljaka od akni na leđima. Zanima me da li preko ljeta moram koristiti sredstva za zaštitu od sunca ako AHA i BHA stavljam samo na leđa. Ne sunčam se i kad sam vanka uvijek imam majicu tako da mi leđa nikad nisu izložena suncu direktno. I vanka budem samo u jutarnjim satima.
zdravkec85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2022., 22:09   #3571
Quote:
zdravkec85 kaže: Pogledaj post
Koristim AHA i BHA proizvode od Paula's choice i stvano sam zadovoljan jer mi zbilja pomaže oko akni i ožiljaka od akni na leđima. Zanima me da li preko ljeta moram koristiti sredstva za zaštitu od sunca ako AHA i BHA stavljam samo na leđa. Ne sunčam se i kad sam vanka uvijek imam majicu tako da mi leđa nikad nisu izložena suncu direktno. I vanka budem samo u jutarnjim satima.
I kroz majicu prodju uv zrake, ali puno manje, pa osim ako nisi cijelo jutro na suncu, ne vjerujem da ti treba. Naravno ako ides na sunce bez majice, obavezno

Poslano sa mog SM-G780F koristeći Tapatalk
Old 07.07.2024., 04:40   #3572
Quote:
gamer314 kaže: Pogledaj post
meni je super BHA od Paula's Choice-imam suhu kozu i nos i podrucje oko nosa je puno mitesera. Probala sam s TO glikolnom kiselinom, lakticom kiselinom (5%), TO crveni peeling, neka pjena s BHA kiselinom iz ljekarne, enzimski peeling (daytox marka, narucen na amazonu) i apsolutno nista od toga mi nije pomoglo oko mitesera i kodedona. Nisam sve koristila istovremeno, ovo su kiseline koje sam isprobavala od 2018, dakle 3 godine.
Ovo ljeto sam kupila Paula's choice putno pakiranje i odusevljena sam, ne isusuje kozu, nakon seruma niti ne stavim hidratantnu kremu jer me ne zateze lice i napokon nemam vise mitesera ni komedona.
Putno pakiranje sam kupila naljeto i jos uvijek mi traje (iako imam normalno pakiranje, kupila sam za svaki slucaj ).
Ako se tu i tamo pojavi neki prist, nakon dan dva tretmana s kiselinom nestaje.
@gamer314 koji BHA od paule točno koristiš? Ima ih hrpa i neki imaju super recenzije neki loše.. ja vidim ove sve izbore...

Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant
Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant
Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant
Resist Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA
Clear Extra Strength Anti-Redness Exfoliating Solution With 2% Salicylic Acid
Clear Regular Strength Anti-Redness Exfoliating Solution With 2% Salicylic Acid

koji izabrati?
JackieWild is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2024., 08:24   #3573
Ja sam nedavno isprobala ovaj i meni je super:
https://www.paulaschoice-eu.com/skin...ant/m1470.html

Doduše, ja nemam puno prištića i akni, više mi dođe kao zaglađivanje napravilne teksture i proširenih pora, koristim ga 1 do 2 puta tjedno, ne stavljam nikakve kreme nakon, ten mi je odmah zaglađeniji dan nakon, ali mi isto zna otkriti neke stare prišteve koji su počeli 'tonuti' u kožu.
bubuljica_na_nosu is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2024., 13:13   #3574
Quote:
bubuljica_na_nosu kaže: Pogledaj post
Ja sam nedavno isprobala ovaj i meni je super:
https://www.paulaschoice-eu.com/skin...ant/m1470.html
definitivno planiram i to jednom probati ali ja ima dosta problematičnu i masnu kožu i akne i najbolje mi bha odgovara pa to tražim za sad...
JackieWild is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2024., 14:44   #3575
Quote:
JackieWild kaže: Pogledaj post
@gamer314 koji BHA od paule točno koristiš? Ima ih hrpa i neki imaju super recenzije neki loše.. ja vidim ove sve izbore...

Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant
Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant
Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant
Resist Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA
Clear Extra Strength Anti-Redness Exfoliating Solution With 2% Salicylic Acid
Clear Regular Strength Anti-Redness Exfoliating Solution With 2% Salicylic Acid

koji izabrati?
Ja bih ti preporucila da uzmes provjereno - 2% BHA Liquid Exfoliant. Meni je to jedan od HG proizvoda, tonus koze mi se je maksimalno poboljsao, puder mi sada sjeda na kozu kao da imam silikonski serum. Takoder od kada koristim taj toner je koza bas sjajna, ali na lijep nacin kao glass skin, ne masna.

Probala sam puno drugih vrsta kiseline u obliku seruma, krema i tonera i ovo je jedina stvar koja mi je dala wow efekt.
Old 07.07.2024., 21:53   #3576
@Elbereth7 thanx. Čitam svuda recenzije od jučer i da čini se da je konsenzus da je taj najbolji

Probat ću napokon i to! Čim dođe na Superskin ili Fabuspot. dugo koristim Ordinary crveni peel jednom ili dva put tjedno i iako mi očisti pore i dobro osvježi lice odmah nakon korištenja i imam manje breakouta ipak imam osječaj da generalno dugoročno ne radi baš previše.. i dalje isti problemi s texturom.. recimo pore i mitisere na nosu nije riješio uopće.. itd... zanimljivo kako iste količine BHA u raznim formulaicjama totalno drugačije djeluju.
JackieWild is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2024., 22:55   #3577
A nece ti ni ovo rijesiti ili izbrisati pore ili mitesere jer je to nemoguce. Vizualno ce i dalje biti tu, ali sto se je meni desilo je da je gornji sloj koze totalno zagladen i sjajan, najvise razliku vidim kada stavim puder, prije bi se uvlacio u pore i mitesere, sada ne, kao da imam kozu bez pora kada ga stavim. Imala sam i taj Ordinary prije i ocistio bi pore na par dana, ali daleko je bio od poboljsanja strukture koze koju imam sada sa PC.

Na Cultbeauty imas 20% popusta i na PC proizvode sa kodom SALICB.
Old 07.07.2024., 23:55   #3578
Quote:
Elbereth7 kaže: Pogledaj post
Na Cultbeauty imas 20% popusta i na PC proizvode sa kodom SALICB.
Hvala za tip naručila tamo!! ispalo s popustom i dostavom jeftinije nego Superskin
JackieWild is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:56.