Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Kuhinja bez mesa

Kuhinja bez mesa Vegetarijanstvo, veganstvo, makrobiotika i ostala bezmesna prehrana

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.08.2020., 08:46   #341
ja to s mikrovalnom riješim
ma.nx is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2020., 08:58   #342
Quote:
ma.nx kaže: Pogledaj post
ja to s mikrovalnom riješim
Nije to najzdravije rjesenje zbog jakog zracenja.
tiziana is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2020., 20:44   #343
Koje biljno mlijeko je najslicnije Alpro sojinom?
Old 18.11.2020., 19:37   #344
Quote:
Andjelcic kaže: Pogledaj post
Koje biljno mlijeko je najslicnije Alpro sojinom?
Ne znam, ali imaš u Šparu njihovo sojino, neko klasično po 10kn, bez šećera i sa, i Vital koje je 2,3 kn skuplje. Nisam uopće registrirala da to drže dok nisam počela kupovati u drugom gdje su izložena vidljivo. Probala sam sva tri i dobra su mi.
Lilli_007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.11.2020., 07:14   #345
Quote:
Lilli_007 kaže: Pogledaj post
Ne znam, ali imaš u Šparu njihovo sojino, neko klasično po 10kn, bez šećera i sa, i Vital koje je 2,3 kn skuplje. Nisam uopće registrirala da to drže dok nisam počela kupovati u drugom gdje su izložena vidljivo. Probala sam sva tri i dobra su mi.
probajte BioPrimo, MUller, oko 9kn je
Old 21.11.2020., 19:12   #346
Quote:
bug_lady kaže: Pogledaj post
probajte BioPrimo, MUller, oko 9kn je
Zapisati ću si, nisam često u Mulleru jer mi nije usput, onda kad dođem zaboravim pola stvari koje sam htjela probati.

Sent using Tapatalk
Lilli_007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.11.2020., 09:36   #347
Quote:
Lilli_007 kaže: Pogledaj post
Zapisati ću si, nisam često u Mulleru jer mi nije usput, onda kad dođem zaboravim pola stvari koje sam htjela probati.

Sent using Tapatalk

baš sam jučer kupila zalihu
Old 01.12.2020., 10:43   #348
meni ta sojina nikak ne valjaju, niti s vanilijom. jedino uzimam rižino jer je ista cijena oko 9kn.
ne znam kako bi bilo da se kupi kuhalo za rižu (rice cooker) koji odradi kuhanje i onda samo u blenderu zblendam rižu+vodu+začine. specijalizirani aparati za izradu mlijeka su jako skupi

s druge strane volil bi čim više konzumirati hranu nabavljeno iz lokalnih izvora a riža to baš i nije. od brašna ne pronalazim guglajući da bi se mogla raditi mlijeka?
pa čini se da je najbolje rješenje blendati zobene pahuljice + voda + začine. zasad mi okus domaćeg mlijeka nije toliko dobar, možda štedim na sladilima i začinima.. koje su vama najbolje kombinacije?
_filo is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2020., 23:35   #349
Quote:
_filo kaže: Pogledaj post
meni ta sojina nikak ne valjaju, niti s vanilijom. jedino uzimam rižino jer je ista cijena oko 9kn.
ne znam kako bi bilo da se kupi kuhalo za rižu (rice cooker) koji odradi kuhanje i onda samo u blenderu zblendam rižu+vodu+začine. specijalizirani aparati za izradu mlijeka su jako skupi

s druge strane volil bi čim više konzumirati hranu nabavljeno iz lokalnih izvora a riža to baš i nije. od brašna ne pronalazim guglajući da bi se mogla raditi mlijeka?
pa čini se da je najbolje rješenje blendati zobene pahuljice + voda + začine. zasad mi okus domaćeg mlijeka nije toliko dobar, možda štedim na sladilima i začinima.. koje su vama najbolje kombinacije?
Probala sam praviti domaće mlijeko od indijskih oraščića, od namočenih svježih a i od maslaca, bez vanilije, s vanilijom, bez emulgatora, sa... Uglavnom, više verzija i načina, jednostavno je skoro nemoguće napraviti domaće mlijeko da traje duže od 3 dana, počne lagano imati okus kvasca bez obzira koliko dobro se dezinficiraju sastojci i oprema.
Tako da ne isplati mi se, pogotovo jer mi je soja baš dobra i povoljna, rižino i zobeno mi nisu fina vodenasta su mi, sojino mi je sličnije kravljem. Ja ne pijem mlijeko već par godina a ova biljna sam tek prije nekih 2 godine probala napraviti tako da sam navikla biti bez mlijeka, nije mi presudno, možda to pomaže s obzirom da do nedavno nisam kupovala češće od 1x mjesečno.
Za kavu si uzimam Anamaria bjelilo već dugo, ono je na bazi kokosove masti, s tim da nije vegansko 100% jer sadrži mliječne proteine, ali ja nisam vegan, bitno da je većinski biljnog podrijetla.
Možda da probaš s bademima njih možda ima od nekog OPG-a na Njuškalu?

Sent using Tapatalk
Lilli_007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.05.2021., 07:07   #350
ako nadjete ovo u nekom od dućana (Konzum?) molim javiti
Boom Box Bio napitak od zobi s lješnjacima

https://www.konzum.hr/web/products/n...ko-1l-boom-box
Old 04.08.2021., 20:19   #351
ljudi, totalna sam pocetnica u zdravoj prehrani, mislim ubacila bih neki superfood tu i tamo, ali u principu se hranim "obicno", "normalno" , uglavnom zdravo i kuhano s rijetkim fast food ispadima

odlucila sam isprobati neko od ovih mlijeka za kavu i pocela sa zobenim... koje je vama najukusnije i koje preporucate s kvalitetnom instant kavom?(nju sam najcesce i uzimala iz bio uzgoja, puno su mi lakse za zeludac i ukusnije nego komercijalne, cak i lidlova i kauflandova varijanta, oko 40 kuna su za 100 gr)

danas sam kupila zobeno mlijeko u svom zdravom ducanu koji je inace najpovoljniji u gradu. okus je zanimljiv, orasast, neusporedivo laganiji nego casual mlijeko naravno. u pitanju je ovo, gotovo duplo jeftinije od alpra
Trinity.333 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2021., 20:45   #352
Quote:
Trinity.333 kaže: Pogledaj post
ljudi, totalna sam pocetnica u zdravoj prehrani, mislim ubacila bih neki superfood tu i tamo, ali u principu se hranim "obicno", "normalno" , uglavnom zdravo i kuhano s rijetkim fast food ispadima

odlucila sam isprobati neko od ovih mlijeka za kavu i pocela sa zobenim... koje je vama najukusnije i koje preporucate s kvalitetnom instant kavom?(nju sam najcesce i uzimala iz bio uzgoja, puno su mi lakse za zeludac i ukusnije nego komercijalne, cak i lidlova i kauflandova varijanta, oko 40 kuna su za 100 gr)

danas sam kupila zobeno mlijeko u svom zdravom ducanu koji je inace najpovoljniji u gradu. okus je zanimljiv, orasast, neusporedivo laganiji nego casual mlijeko naravno. u pitanju je ovo, gotovo duplo jeftinije od alpra
Kod tih napitaka je cesto da trazis dok ne nadjes okus koji pase. Vecina je meni (pa i ovaj koji si stavila) sa uzasnim aftertaste. U zadnje vrijeme sam presla na najmanje kaloricnu opciju (ciljam da ima minimum ugljikohidrata) a to je Alpro badem nezasladjeni (vodica ali mi odgovara po sastavu) ili ako se zelim pocastiti okusom onda Muller marka soja - vanilija za 8kn litra
Old 04.08.2021., 21:59   #353
joj, tako nesto sam i mislila... doduse, rekli su mi u zdravom ducanu da nekako ovo talijansko najvise uzimaju, a stvarno i je dobro cini mi se

btw, to mullerovo koje spominjes, jel fina vanilija? ne volim neke bezvezne s nekim umjetnim momentima, ako znas na sta mislim. mislim, logicno da bi u bio proizvodu trebala biti, ali evo, ipak pitam
Old 05.08.2021., 08:55   #354
Quote:
joj, tako nesto sam i mislila... doduse, rekli su mi u zdravom ducanu da nekako ovo talijansko najvise uzimaju, a stvarno i je dobro cini mi se

btw, to mullerovo koje spominjes, jel fina vanilija? ne volim neke bezvezne s nekim umjetnim momentima, ako znas na sta mislim. mislim, logicno da bi u bio proizvodu trebala biti, ali evo, ipak pitam
A za 9 kn neces dobiti top kvalitetu i aromu
Sve zavisi koliko napitka pijes - ja stavim 1x dnevno u kavu oko 20,30 ml... taman da mi aromatizira kavu.
Old 05.08.2021., 12:02   #355
Od svih mi je sojino najukusnije, ali ja ga koristim samo za granolu ili chia puding
Za u kavu mi ni jedno ne valjda, tu se ne odričem slatkog vrhnja i bok, radije ju neću piti uopće
LingerMaggie is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2021., 12:06   #356
Quote:
LingerMaggie kaže: Pogledaj post
Od svih mi je sojino najukusnije, ali ja ga koristim samo za granolu ili chia puding
Za u kavu mi ni jedno ne valjda, tu se ne odričem slatkog vrhnja i bok, radije ju neću piti uopće
Ja mixam
Slatko i malo biljnog napitka
Old 05.08.2021., 14:27   #357
Quote:
LingerMaggie kaže: Pogledaj post
I meni je došlo da poludim i uzmem Lagano jutro

Bug lady, nije da cjepidlačim, nije mi problem kupiti ni Alpro ako će biti dobar, nego ne volim te umjetne vanilije
Old 05.08.2021., 15:07   #358
Quote:
I meni je došlo da poludim i uzmem Lagano jutro

Bug lady, nije da cjepidlačim, nije mi problem kupiti ni Alpro ako će biti dobar, nego ne volim te umjetne vanilije
Sve su umjetne. I one za 9 i za 25 kn. Kupi cheap badem ili soju pa kani kvalitetan ekstrakt vanilije
Ja kupim u Harissa ducanu
Old 05.08.2021., 18:44   #359
i to što kažeš. Ma, imam ovo povoljno talijansko od zobi i dosta je dobro.

Što je s DM-ovim biljnim mlijekom, jel bolje Mullerovo ili je to sve li la?
Old 05.08.2021., 18:49   #360
Quote:
i to što kažeš. Ma, imam ovo povoljno talijansko od zobi i dosta je dobro.

Što je s DM-ovim biljnim mlijekom, jel bolje Mullerovo ili je to sve li la?
dm barista najbolji za kavu oko 12-13kn
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:09.