Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
16.07.2022., 13:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2022.
|
Kupila sam Jimmy H8 Pro prošle godine. Generalno sam zadovoljna usisavačem. Prije njega smo imali stariji model Vorwerka koji je dao svoje. Zadovoljna sam kako Jimmy vuče i zadovoljstvo je pogledati koliko pokupi i prostoru koji izgleda čisto. Čak mi i svilene guste tepihe usisa odlično na srednjoj brzini.
Mama mu je ispadanje većih komadića, ne mislim na sad neke prevelike, ali sve malo veće ispada kad ga podignem. Također, jedan dio prozirnog spremnika u kojem se skuplja otpad ne drži skroz čvrsto i kroz to je prašina curila van. Primijetila sam to kad sam usisavala sol s tamne površine.
Pluseva ima vise nego minuseve pa mogu reci da mi je usisavač dobar.
Trajanje baterije je zadovoljavajuće bez obzira na vrlo veliku kuću i nastavci su također dobri.
E sad problematičan dio nastupa od kada sam krenula tražiti novi filter jer je stari već na izmaku. Opran 3 puta, kod ide, ali trebat će novi.
Na hrvatskim shopovima je rasprodan, nemaju najavu nove pošiljke. Pročitala sam negdje da H8 i H8 Pro vise ne proizvode pa onda valjda ni rezervne dijelove. Drugi modeli imaju filtera koji su kompatibilni za vise modela, a samo H8 ima svoj koji se ne poklapa s niti jednim. Na AliExpress i njihovom shopu su suludo skupi i odnosu na filtera za druge modele i sada ne znam što bi. Ima li kakvih preporuka ili možda netko ima izvor od kojeg je filter dobavljiv?
|
|
|
16.07.2022., 16:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2020.
|
|
18.07.2022., 21:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2018.
|
Robotski usisavač
Zanima me može li se ,,dati dreku pljuska" ako kupiš prejeftini. Koji mogu biti nedostaci prejeftinoga?
|
|
|
23.07.2022., 19:53
|
|
neregistrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Pozdrav, kupujem štapni usisavač i spikirala sam Jimmy H9 Pro.
Ono što me malo muči kod njega je cijev sa zglobom, koji omogućuje da se kakti ne moraš saginjati kad usisavaš ispod namještaja.
Osobno sam skeptična prema tom zglobu jer imam dojam kao da je to slaba točka koja se s vremenom od korištenja može razmrdati, nekako sam sklonija cijevi u jednom komadu pod cijenu toga da se moram sagnuti kad ću ići ispod kauča, jer realno za većinu namještaja pod koje moram zavući usisavač da bi došla do površine ispod njega, doseg koji mogu dobiti s tim zglobom nije dovoljan da usišem cijelu površinu ispod npr. kreveta, sigurno ću se morati i sagnuti te zavući ruku ispod.
Međutim, koliko vidim po specsima ovih cjenovno pristupačnih usisavača (do 2000-3000 kn), taj H9 je najjači, i svi ostali koji su nešto ispod njega (npr. JV85) isto imaju taj zglob. Također, pitam se ako je to tako dobra ideja, zašto to nemaju ovi skuplji usisavači kao što je npr. Dyson? Ni na jednom novijem modelu to nisam primijetila.
Zanima me mišljenje iskusnijih forumaša, mislite li da bi taj zglob mogao dugoročno biti problem te ima li netko prijedlog modela sa sličnim karakteristikama i cijenom, a koji nema taj zglob?
Unaprijed hvala!
|
|
|
23.07.2022., 23:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Meni se isto ti usisavaci sa zglobovima ne sviđaju, bolje je kad je cijev u komadu po meni.
|
|
|
24.07.2022., 04:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Ne kužim što vas muči s preklopnom cijevi? Ako vam ne treba jednostavno ne stiscete taj gumb i funkcionira kao normalna cijev.
Imam J85pro već 2 godine, svako usisavanje koristim taj gumbic na cijevi jer mi je zakon koliko je lakše usisavati pod niskim namještajem i ništa se nije rasklimalo. Koriste ga i djeca bez problema, sve još uvijek radi kao prvi dan. Imam dodatnu bateriju i rezervne filtere, sve u svemu 10/10 uređaj.
|
|
|
24.07.2022., 13:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Još jedna stvar oko tog preklopnog dijela cijevi - npr imam dosta usku sobu i nema puno mjesta oko bračnog kreveta, za gurnuti cijev, i ako je preklopis na gumbic treba bar upola manje mjesta za gurnuti cijev pod krevet. O usisavanju ispod visećih ormarica, polica, stolića, klupica i sl da ne pričam koliko je spretnije....
|
|
|
24.07.2022., 19:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Xiaomi g10 pro ili Jimmy h8 pro
Kojeg bi izabrali, cijenom su otprilike isti
|
|
|
24.07.2022., 19:24
|
|
neregistrirani korisnik
|
@proab
Hvala na ohrabrujućoj povratnoj informaciji iz prve ruke!
Još jedno pitanje, a vezano je uz kilažu Jimmyjevih usisavača, za koju ne mogu naći pouzdanu informaciju, imam dojam da na različitim mjestima pišu drugačiji podaci. Npr. na stranici Smatrus dućana za JV85 piše da ima 1.46kg, a na Jimmyjevom službenom storeu za isti model piše 3.6 kg. Također, za model H9 Pro na njihovoj stranici piše da ima 7kg (ne znam je li to realno, zvuči baš puno s obzirom da je usisavač od 4 kile već dosta težak u ruci) a na nekim drugim mjestima na netu sam pronašla da ima manje, oko 4 kg. Pazila sam da ne gledam podatak o težini paketa, nego baš producta 
S obzirom da mi je to vrlo važna stavka u odabiru usisavača, zna li netko gdje mogu pronaći pouzdanu informaciju o kilažama različitih modela?
|
|
|
25.07.2022., 08:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Tu ti detaljno piše, motor plus cijev i glavna papucica na H9 je 3,12kg. Moj je otprilike jednako težak, sin od 9 godina i 30kg je bez problema s njim usisavao.
https://m.geekbuying.com/item/JIMMY-...w&Currency=USD
Meni ovako nam prvi pogled model izgleda kao malo naprednija verzija od j85pro. Isti nastavci, dizajn, jako slične specifikacije...
|
|
|
25.07.2022., 20:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Preporuka za nabavu usisivača
Treba mi preporuka za nabavu usisivača.
Imam stan od oko 100 kvadrata. Pločice i parketi. Nema tepiha, odnosno ima samo dva mala.
Bez vrećice. Bez vode. Dovoljna snaga usisa.
Ne štapni. Žičani.
Filter koji se može prati.
Pouzdan. Jednostavan. Snačan.
Cijena do cca 1100, 1200 kn.
Hvala unaprijed.
|
|
|
27.07.2022., 12:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Ima kakav pristojni štapni ispod 1000 kn?
Kao pripomoć uz robota, on većinom sve odradi.
|
|
|
27.07.2022., 13:11
|
|
Registrirani korisnik
|
|
27.07.2022., 13:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Za ovaj Mi Light mi je tip u njihovom ducanu u Areni rekao da nije za vise od pokupiti prasinu, ja sam ga isto dugo mjerkala i odustala od njega.
|
27.07.2022., 13:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
Megabajt kaže:
Pozdrav, kupujem štapni usisavač i spikirala sam Jimmy H9 Pro.
Ono što me malo muči kod njega je cijev sa zglobom, koji omogućuje da se kakti ne moraš saginjati kad usisavaš ispod namještaja.
Osobno sam skeptična prema tom zglobu jer imam dojam kao da je to slaba točka koja se s vremenom od korištenja može razmrdati, nekako sam sklonija cijevi u jednom komadu pod cijenu toga da se moram sagnuti kad ću ići ispod kauča, jer realno za većinu namještaja pod koje moram zavući usisavač da bi došla do površine ispod njega, doseg koji mogu dobiti s tim zglobom nije dovoljan da usišem cijelu površinu ispod npr. kreveta, sigurno ću se morati i sagnuti te zavući ruku ispod.
Međutim, koliko vidim po specsima ovih cjenovno pristupačnih usisavača (do 2000-3000 kn), taj H9 je najjači, i svi ostali koji su nešto ispod njega (npr. JV85) isto imaju taj zglob. Također, pitam se ako je to tako dobra ideja, zašto to nemaju ovi skuplji usisavači kao što je npr. Dyson? Ni na jednom novijem modelu to nisam primijetila.
Zanima me mišljenje iskusnijih forumaša, mislite li da bi taj zglob mogao dugoročno biti problem te ima li netko prijedlog modela sa sličnim karakteristikama i cijenom, a koji nema taj zglob?
Unaprijed hvala!
|
Da, slaba točka, naučio na svojoj koži, pukla mi ( nakon 2-3 mjeseca korištenja ) pa je privezao vezicama i sad je ok, uzeo sam novu cijev ali je ne mislim koristit dok ova radi. Takav cijenovni rang pa da pukne je žalosno.....
A uzeo sam ga za probu da vidim što ću ima tu novoj kući, lagani promašaj, ali što je tu je. Za samo podove je ok, ali tepihe tak tak, niej vrijedan tih para, prema usisna snaga kod svih tih baterijskih bez obzira na cijenovni rang.
|
27.07.2022., 13:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Dada, taj si izmedju ostalog meni preporucio
Bookmarkala sam par stranica pa cekam neki jaci popust da uzmem ili to ili H8.
|
27.07.2022., 13:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
enedielle kaže:
Dada, taj si izmedju ostalog meni preporucio
Bookmarkala sam par stranica pa cekam neki jaci popust da uzmem ili to ili H8.
|
https://www.geekmaxi.com/en/cordless...aner-1352.html
Ovaj bi bio 1050kn.
|
27.07.2022., 14:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Ništa onda, protegnut ćemo se do tog šaomi vijomija. Tnx.
|
|
|
27.07.2022., 15:09
|
|
neregistrirani korisnik
|
Quote:
proab kaže:
Tu ti detaljno piše, motor plus cijev i glavna papucica na H9 je 3,12kg. Moj je otprilike jednako težak, sin od 9 godina i 30kg je bez problema s njim usisavao.
https://m.geekbuying.com/item/JIMMY-...w&Currency=USD
Meni ovako nam prvi pogled model izgleda kao malo naprednija verzija od j85pro. Isti nastavci, dizajn, jako slične specifikacije...
|
Evo pitala ja Jimmy support preko maila na što se točno odnosi podatak "Product weight" koji piše na stranici, i vele da se to odnosi na "handheld part + battery + metal tube".
Dakle H9 Pro zaista ima 7 kila sve skupa kad se sve pospoji.
A JV85 Pro prema tome ima 4 kile.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:09.
|
|
|
|