Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Hrvatska i turizam

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.09.2022., 21:17   #3641
Quote:
Lei kaže: Pogledaj post
Felicita, ti znas da ti je smjestaj na Airu onda visetruko skuplji? Jer Air proviziju naplacuje vecinski od gosta, ne samo od iznajmljivaca kao Booking.... Na tvoju cifru oni gostima jos nadodaju svoj service fee. Npr ako ti je cijena 55 Eura, gost ce platiti 63 Eura, a ti ces dobiti 53 Eura.
Znam to i to je u biti na moju štetu jer nemam preko njih rezervacija. Meni nije bio cilj zaraditi odredjenu svotu novca nego da netko rezervira. Krenulo mi je s Booking.comom, dok oni pune svejedno mi je preko koga je popunjeno, bitno je samo da je popunjeno, pa bila to i neka simbolična zarada, ionako za sada poslujem samo da otplatimo kredit za apartman a toliko uspijem zaraditi
A za u buduce ću vidjeti, možda i prilagodim jednom..
Felicita1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2022., 10:33   #3642
Quote:
Eve* kaže: Pogledaj post
Gdje je app?
Jedno manje mjesto na otoku Pagu
bond007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2022., 10:43   #3643
valjda moze tu post, iako nije u Hr nego iz Beograda

dakle rezerviram na 2 noci stancic za obitelj i vidim u review-u da je netko napisao da je sofa u dnevnom potrgana (a inace sluzi za spavanje 2 osobe, kod mene za djece)

i poslajem upit iznajmljivacu dal je sofa ok, da ce mi djeca spavat tamo i odgovor je da je sve ok, moze se normalno spavati

ok, dolazimo na lokaciju, stan je na prvu uredan, ajd sto svaki noz/vilicu/zlicu/tanjuric/rajgnlu moras oprat jer su prljavi no ionako planiramo jesti samo vani pa nije bad

jedna roletna u dnevnom potrgana, al ajd ima tamni dekor pa se navuce navecer i nejde svjetlost
tv u dnevon ni uz najbolju volju ne mogu upogonit nijedan kanal al ni to nije bitno jer su klinci klasicno ionako samo na mobu, a wi fi je hvala bogu odlican

udem u kupaonu da operem ruke i slavina im skoro u ruci ostane, cijeli navoj je sjeban i moras bit ultra njezan da ju ne potrgas skroz, al ajd nije ni to bitno
nema veze cak ni sto jedna zarulja radi, druga ne, dovoljno je svjetlo

idem zakuhat vodu u kuhalu, naravno prvo cu ga isprat, pa otvorim da izbacim vodu koja i je u njemu a onda s vodom izleti i ona ljigava nakupina tko zna cega - ajd nije ni to bitno, zakuhat cu si u dzezvici vodu

dode vecer, vratimo se u stan, i idem radit klincima krevet - izvlacim sofu i ... naravno potrgan je donji dio i cijeli izlazi van tako da nije nicim vezan za sofu, nekako ja to uglavim sa dvije stolice da bude priljubljen uz ostatak sofe ali cim mladi (9) se okrene taj dio koji se izvlaci se spusti skroz dole i on sklize s s kreveta
nist velim klincima nek legnu u L (kutna je sofa) i probaju spavat, mladeg zamolim da pazi da ne udara starijeg nogama u glavu

naravno - sad jesam ljut jer sam lijepo pitao prije rezervacije, saljem poruku vlasniku, nema odgovora, saljem bookingu, oni mi odgovaraju genericki, ja pizdim

ujutro stize poruka od vlasnika da im je zao sto me sve smeta (njima naveo da nije fer da mi djeca ne mogu normalno spavat, a da bi bilo ok da poprave roletnu i pipu prije slijedecih gostiju) i da ce mi vratiti lovu i slobodno izadem van
to mi ne pada na pamet jer mi vec poceli radit (nije bio klasicni holiday) i ne mogu sad izlazit, niti mi se trazi last minute smjestaj i isto odgovaram njima s napomenom da bi bilo fer da poprave hebenu sofu prije slijedecih ljudi

kasnije donose lovu od prvog nocenja nazad kao ispriku i da je njima booking rekao da mi nadu drugi smjestaj al oni nemaju drugi smjestaj pa ili mogu van ili izdurat jos jednu noc (naravno, odabirem opciju 2)

da sam isao dalje u prepisku s bookingom, sta sam mogao postici? da li bi mi oni (booking) morali naci drugi smjestaj da sam im isao dokazivat sve gore napisano (ono, u slucaju da sam imao npr 7 nocenja)? placanje je bilo uzivo u cashu

s vedrije strane, lokacija je zbilja fenomenalna i dobili smo 4 role wc papira

da je sofa citava (ili da nas je 2) , iste sekunde bi rezevirao opet isto mjesto

i koju ocjenu sad dati?
Padrone is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2022., 10:53   #3644
cistu 0, eto koju.

a boo-u bi opet poslo nesto i izdjelio im se svega, jer commission znaju pobrat i to papreni, a kad treba reagirat onda salju genericka s*anja.

nemogu vjerovat da imaju obraza takav ap drzat. uopce me ne zanima jel imaju love za popravke ili ne. tako se ljudima ne nudi. tocka.

bacaju ljagu na sve nas normalne iznajmljivace koji se potrgaju da im svaka crtica u stanu bude savrsena.

javi sta je bilo.
Old 20.10.2022., 13:54   #3645
Quote:
Padrone kaže: Pogledaj post
valjda moze tu post, iako nije u Hr nego iz Beograda

dakle rezerviram na 2 noci stancic za obitelj i vidim u review-u da je netko napisao da je sofa u dnevnom potrgana (a inace sluzi za spavanje 2 osobe, kod mene za djece)

i poslajem upit iznajmljivacu dal je sofa ok, da ce mi djeca spavat tamo i odgovor je da je sve ok, moze se normalno spavati

ok, dolazimo na lokaciju, stan je na prvu uredan, ajd sto svaki noz/vilicu/zlicu/tanjuric/rajgnlu moras oprat jer su prljavi no ionako planiramo jesti samo vani pa nije bad

jedna roletna u dnevnom potrgana, al ajd ima tamni dekor pa se navuce navecer i nejde svjetlost
tv u dnevon ni uz najbolju volju ne mogu upogonit nijedan kanal al ni to nije bitno jer su klinci klasicno ionako samo na mobu, a wi fi je hvala bogu odlican

udem u kupaonu da operem ruke i slavina im skoro u ruci ostane, cijeli navoj je sjeban i moras bit ultra njezan da ju ne potrgas skroz, al ajd nije ni to bitno
nema veze cak ni sto jedna zarulja radi, druga ne, dovoljno je svjetlo

idem zakuhat vodu u kuhalu, naravno prvo cu ga isprat, pa otvorim da izbacim vodu koja i je u njemu a onda s vodom izleti i ona ljigava nakupina tko zna cega - ajd nije ni to bitno, zakuhat cu si u dzezvici vodu

dode vecer, vratimo se u stan, i idem radit klincima krevet - izvlacim sofu i ... naravno potrgan je donji dio i cijeli izlazi van tako da nije nicim vezan za sofu, nekako ja to uglavim sa dvije stolice da bude priljubljen uz ostatak sofe ali cim mladi (9) se okrene taj dio koji se izvlaci se spusti skroz dole i on sklize s s kreveta
nist velim klincima nek legnu u L (kutna je sofa) i probaju spavat, mladeg zamolim da pazi da ne udara starijeg nogama u glavu

naravno - sad jesam ljut jer sam lijepo pitao prije rezervacije, saljem poruku vlasniku, nema odgovora, saljem bookingu, oni mi odgovaraju genericki, ja pizdim

ujutro stize poruka od vlasnika da im je zao sto me sve smeta (njima naveo da nije fer da mi djeca ne mogu normalno spavat, a da bi bilo ok da poprave roletnu i pipu prije slijedecih gostiju) i da ce mi vratiti lovu i slobodno izadem van
to mi ne pada na pamet jer mi vec poceli radit (nije bio klasicni holiday) i ne mogu sad izlazit, niti mi se trazi last minute smjestaj i isto odgovaram njima s napomenom da bi bilo fer da poprave hebenu sofu prije slijedecih ljudi

kasnije donose lovu od prvog nocenja nazad kao ispriku i da je njima booking rekao da mi nadu drugi smjestaj al oni nemaju drugi smjestaj pa ili mogu van ili izdurat jos jednu noc (naravno, odabirem opciju 2)

da sam isao dalje u prepisku s bookingom, sta sam mogao postici? da li bi mi oni (booking) morali naci drugi smjestaj da sam im isao dokazivat sve gore napisano (ono, u slucaju da sam imao npr 7 nocenja)? placanje je bilo uzivo u cashu

s vedrije strane, lokacija je zbilja fenomenalna i dobili smo 4 role wc papira

da je sofa citava (ili da nas je 2) , iste sekunde bi rezevirao opet isto mjesto

i koju ocjenu sad dati?
Kao iznajmljivac uvijek pokušavam imati razumijevanja za drugog iznajmljivaca ali s ovim sam šokirana.
Stvarno si dobar gost kad si bio voljan ic tamo opet unatoč toj usluzi.
I ja isto mislim poput geronimo, da takvi iznajmljivaci bacaju lošu sliku i na iznajmljivače koji nastoje dati svoj maksimum
Felicita1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2022., 22:45   #3646
Evo jedna poucna prica iz Barcelone na koju sam naisao na netu:

https://miss7.24sata.hr/miss7-blog/c...njolskoj-43358
nasunis is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.10.2022., 16:15   #3647
Quote:
nasunis kaže: Pogledaj post

Meni su recenzije bitne, nije mi drago kad netko napiše neistinu ali nikad nisam ni pomislila kažnjavati goste jer su mi dali lošu ocjenu a kamoli učiniti nešto ovakvo. Taj očito ima velike komplekse ili je teški egocentrik kojemu ne možeš rec ništa loše i koji je zamislio da je on centar svijeta.
Zbog takvih stradaju i savjesni iznajmljivaci jer dosta gostiju nakon neugodnog iskustva pomisli da su svi iznajmljivaci takvi i imaju lošu sliku o svim iznajmljivačima
Nadam se da će ove gošće izvojevat neku pobjedu..
Felicita1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2022., 15:47   #3648
Padrone,
ne znam preko koga si rezervirao, ali bilo da je booking.com ili Airbnb, svakako imaš više stvari koje možeš ocijeniti, pa ti ocijeni. A možeš napisati i koju riječ u komentaru.
dalmatin is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2022., 23:51   #3649
Quote:
nasunis kaže: Pogledaj post

Ajme ova Andrassy mi ide na zivce. Ali mi je s ljudske strane zao zbog iskustva koje je imala.

Ali tako je to često vani. Na Airbnb oglasu ljubi svinja magarca, can’t wait to meet you, i adore travelling, Airbnb and meeting travellers from all over the world. You can contact us anytime, we will be glad to help and give recommendations. Kisees

A u stvarnosti host živi 400 km dalje a ti čekaš da ti nadrkani property manager ili čistačica koji natucaju engleski ako ustanu na pravu nogu, donesu ključ a ako nešto ne funkcionira jbg. Master come.
number 19 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.10.2022., 21:26   #3650
Quote:
dalmatin kaže: Pogledaj post
Padrone,
ne znam preko koga si rezervirao, ali bilo da je booking.com ili Airbnb, svakako imaš više stvari koje možeš ocijeniti, pa ti ocijeni. A možeš napisati i koju riječ u komentaru.
booking je bio, napisao sam gore da nisu bili od prevelike pomoci

nisam jos dao ocjenu, sutra ide zajedno s komentarom
Padrone is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2022., 19:19   #3651

Još sam u šoku od ove poruke. Inače, apartman u Sarajevu.
Old 13.11.2022., 19:22   #3652
Šta je skutor?
Luta is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2022., 19:53   #3653
Pogrdni naziv za Hercegovce.
Old 13.11.2022., 20:00   #3654
a svasta… nadam se da ces to prijavit podrsci. nije to airbnb da imas pravo birat koga zelis ugostiti
Lei is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2022., 20:43   #3655
pa i na airu ne smiješ napisati diskriminirajući razlog

nisam ni ja znala što su skutori pa sam sada zguglala, ta poruka je u rangu onog zadranina (sorry ako nije bio iz zadra) koji ne napisao da ne prima pedere

ta poruka mora biti prijavljena kao diskriminacija
Opal Zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2022., 20:46   #3656
e bas sam htjela spomenut taj slucaj, koliko znam zavrsilo je tako da su im maknuli listing kompletno
Lei is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2022., 22:02   #3657
Prijavila sam pa ćemo vidjeti.
Old 14.11.2022., 12:58   #3658
ne znam gdje staviti pa ću ovdje a moderatori neka premjeste ako misle da spada negdje drugdje .
što velite o ovome :
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...ti_najnovije_d

dali je to po vama ok da su jele bombone od gosta dok je on u smještaju ?
po meni nije , a očito nije bio u pitanju samo jedan nego više komada .
Mislim , meni bi bilo ok da su te bombone pojele dok su čistile nakon što gost otiđe iz smještaja a bombone je ostavio ali ovo je bilo tokom boravka gosta u smještaju
ivica1983 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2022., 13:03   #3659
Ne cistim nikad dok su gosti unutra tako da nemam osobnih iskustava. Gadi mi se otvorena hrana od gostiju i kad odu i kad su tu. Nema sanse da bih zavukla ruku u cips, pahuljice itd koji su vec otvoreni. Individualno zapakirano je fair game kad odu. Mozda bih i uzela zapakirani bombon, ako ih ima dosta dok cistim, ako mi je lose ili eto zelim bas probati nesto novo. Da sam gosti to smetalo bi mi da mi netko prcka po stvarima, ali vjerojatno ne bih skuzila, pa bi mi bilo svejedno
royal blue is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2022., 19:08   #3660
Quote:
ivica1983 kaže: Pogledaj post
ne znam gdje staviti pa ću ovdje a moderatori neka premjeste ako misle da spada negdje drugdje .
što velite o ovome :
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...ti_najnovije_d

dali je to po vama ok da su jele bombone od gosta dok je on u smještaju ?
po meni nije , a očito nije bio u pitanju samo jedan nego više komada .
Mislim , meni bi bilo ok da su te bombone pojele dok su čistile nakon što gost otiđe iz smještaja a bombone je ostavio ali ovo je bilo tokom boravka gosta u smještaju
Meni osobno to nije u redu. Ne čistim apartman dok su gosti unutra, možda i bih ako su dulje tamo ali dok su tamo ne bih uzimala ništa, jer smatram da dok je gost unutra to je njegov stan i nemam što uzimati bez nečijeg dopuštenja. Ove cure su nažalost nastetile sebi, nadam se da neće imati teže posljedice.
Felicita1 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:31.