Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
09.02.2024., 12:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Može neka preporuka za best buy 500-max 600 eura. Kažu da se indukcije baš toliko i ne kvare ali što nije malo dvije godine garanacije za bosch uređaje?
|
|
|
09.02.2024., 19:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
kljaka-bj kaže:
|
Hvala!
|
|
|
12.02.2024., 22:50
|
|
Međimurac
Registracija: Oct 2004.
|
Pozdrav,
kakva su iskustva sa indukcijskom pločom za integriranom napom?
Također da li odabrati Bosch (pretpostavljam da je servis na dobroj razini) ili pogledati nešto tipa Klarstein, Elica, Faber?
Hvala
|
|
|
17.02.2024., 21:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
|
|
|
17.02.2024., 21:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Ne razumijem se previse, zbog cega je bolja?
Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk
|
|
|
26.02.2024., 19:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2023.
|
Hej hej,
Dajte mi preporuke dobrih indukcija s ugraviranom napom?
Zanimaju me Vaša iskustva i sve preporuke, koju kupiti, koje daju duže jamstvo , koje su prihvatljive kod nas u HR?
Nekako mislimo uzeti elicu tesla ili bosch možda…
Lp i hvaaala
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
01.03.2024., 15:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2024.
|
Quote:
lpz kaže:
Može neka preporuka za best buy 500-max 600 eura. Kažu da se indukcije baš toliko i ne kvare ali što nije malo dvije godine garanacije za bosch uređaje?
|
Gorenje indukcijska ploča ima 5 godina garancije, e sad ovisno o dimenzijama koje su potrebne.
evo primjer:
https://www.alles.hr/ploce-za-kuhanj...bena-isc645bsc
|
|
|
10.03.2024., 21:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
U potrazi sam za novom indukcijskom pločom.
U stanu postoji trofazna struja, tako da tu nemam ograničenja, ploča se montira iznad elementa od 60 cm, što znači da mi i ona treba te širine, te ide na radnu ploču od kompakta debljine 12 mm. Ispod nije pećnica, i sa strane nije hladnjak tako da eto nemam ni to ograničenje.
Ono što mi je bitno:
- sliding podešavanje temperature
- bridge ili slična funkcija bar na polovici ploče
- crna boja
- dizajn
- obavezno mora biti BEZ metalnog ruba
- jako poželjno da ima skošenje bar na prednjem rubu
- obavezno neki renomirani proizvođač (Miele, NEF, Bosch, AEG/Electrolux)
Gledao sam Bosch seriju 8, ali sve su sa metalnim okvirom tako da to otpada, a od serije 6 je samo jedan model bez metalnog ruba i sa skošenjem i to ovaj:
http://https://www.nabava.net/ploce-...jena-490301141
Od Electroluxa mi je za oko zapela ova:
https://www.nabava.net/ploce-za-kuha...jena-111274541
Kod nje mi je najzanimljivija Sous Vide funkcija (nisam jedan od onih kojima to zvuči cool, nego posjedujem doma Sous vide uređaj i koristim ga povremeno) ali da li se isplati dati 400€ više za tu funkciju? Uz to, tu se dosta piše o tome da se Electrolux ploče lako izgrebu, pa bih nekako preferirao ipak Bosch.
Što se tiče budgeta, nekako gađam raspon 700-800€, ali rastegnuo bih se do cca 1200€ ako stvarno sa tom razlikom dobijem nešto značajno.
Kakve su Asko i Elica indukcije? Za Miele znam da je u vrhu, ali kod njih prave stvari tek kreću sa mojim maksimalnim budgetom...
Svaka pomoć je dobrodošla 
|
|
|
13.03.2024., 11:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Pozdrav treba mi pomoć,
Renoviramo kuhinju u stanu koji smo nedavno kupili i želimo s plina prijeći na indukciju. Krenuo sam istraživati malo vezano uz spajanje indukaije na monofaznu struju i vidim da tu ima dosta kompromisa.
Kako moramo dijelomično mijenjati raspored el. instalacija bio mi je i električar i njegov stav je da ne stavljam indukciju nego klasičnu staklo keramiku jer neću moći iskoristiti njen potencijal na monofaznoj struji. Žice su 2,5mm i može se provući deblja ako bude trebalo.
Zanima me koliko “reducirana” indukcija ima smsla i u kojem smjeru ići. Plin bi izbacili radi održavanja i same estetike prostora.
Također je pitanje samog limitatora u tom konceptu. 2 klime (samo hlađenje), suđerica, hladnjak, pećnica, kombinirana perilica-sušilica. Tj. hoću li imati problema s izbacivanjem limitatora.
Hvala svima ba dobronamjernim savjetima,
|
13.03.2024., 12:50
|
|
lil'mort
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
scarab333 kaže:
U potrazi sam za novom indukcijskom pločom.
U stanu postoji trofazna struja, tako da tu nemam ograničenja, ploča se montira iznad elementa od 60 cm, što znači da mi i ona treba te širine, te ide na radnu ploču od kompakta debljine 12 mm. Ispod nije pećnica, i sa strane nije hladnjak tako da eto nemam ni to ograničenje.
Ono što mi je bitno:
- sliding podešavanje temperature
- bridge ili slična funkcija bar na polovici ploče
- crna boja
- dizajn
- obavezno mora biti BEZ metalnog ruba
- jako poželjno da ima skošenje bar na prednjem rubu
- obavezno neki renomirani proizvođač (Miele, NEF, Bosch, AEG/Electrolux)
Gledao sam Bosch seriju 8, ali sve su sa metalnim okvirom tako da to otpada, a od serije 6 je samo jedan model bez metalnog ruba i sa skošenjem i to ovaj:
http://https://www.nabava.net/ploce-...jena-490301141
Od Electroluxa mi je za oko zapela ova:
https://www.nabava.net/ploce-za-kuha...jena-111274541
Kod nje mi je najzanimljivija Sous Vide funkcija (nisam jedan od onih kojima to zvuči cool, nego posjedujem doma Sous vide uređaj i koristim ga povremeno) ali da li se isplati dati 400€ više za tu funkciju? Uz to, tu se dosta piše o tome da se Electrolux ploče lako izgrebu, pa bih nekako preferirao ipak Bosch.
Što se tiče budgeta, nekako gađam raspon 700-800€, ali rastegnuo bih se do cca 1200€ ako stvarno sa tom razlikom dobijem nešto značajno.
Kakve su Asko i Elica indukcije? Za Miele znam da je u vrhu, ali kod njih prave stvari tek kreću sa mojim maksimalnim budgetom...
Svaka pomoć je dobrodošla 
|
Čisto iz znatiželje, zasto ne zelis metalni rub? Ja gledam s metalnim rubom jer sam tu pročitala da rub štiti ploču od napuknuća
|
13.03.2024., 18:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Bosch, serija 8, bas ti smeta ovakav rub?
Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk
|
|
|
18.03.2024., 23:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2013.
|
Quote:
blekii kaže:
Pozdrav treba mi pomoć,
Renoviramo kuhinju u stanu koji smo nedavno kupili i želimo s plina prijeći na indukciju. Krenuo sam istraživati malo vezano uz spajanje indukaije na monofaznu struju i vidim da tu ima dosta kompromisa.
Kako moramo dijelomično mijenjati raspored el. instalacija bio mi je i električar i njegov stav je da ne stavljam indukciju nego klasičnu staklo keramiku jer neću moći iskoristiti njen potencijal na monofaznoj struji. Žice su 2,5mm i može se provući deblja ako bude trebalo.
Zanima me koliko “reducirana” indukcija ima smsla i u kojem smjeru ići. Plin bi izbacili radi održavanja i same estetike prostora.
Također je pitanje samog limitatora u tom konceptu. 2 klime (samo hlađenje), suđerica, hladnjak, pećnica, kombinirana perilica-sušilica. Tj. hoću li imati problema s izbacivanjem limitatora.
Hvala svima ba dobronamjernim savjetima,
|
Electrolux eiv644 indukcija spojena na 2,5mm zicu na monofaznu struju i radi bez problema. Frisko je ugradjena pa nisam puno kuhala na njoj, ali probala sam upaliti 2 ploce na powerboost + jos jedna na 10 i sve je radilo. Ona sama rasporedi energiju po fazama ako je ispravno spojena na struju (shema spajanja je dosla uz nju). Nama je spojena sama na svoj osigurac od 20A i imamo limitator, ali ne znam na koliko. Uz nju imamo i sve ostale uobicajene potrosace osim klime. Uglavnom, ja bih rekla go for it. Po meni, 90% ljudi ima indukciju na monofaznom prikljucku i uglavnom nemaju problema, ovdje bi rjesenje bilo promijeniti elektricara a ne uzeti "obicnu" staklokeramiku. Kolegica ju ima i trosi joj cca 0,8 kw manje nego moja indukcija
|
|
|
18.03.2024., 23:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2013.
|
Quote:
kljaka-bj kaže:
A najmanje sto ja imam je dzezva od Metalca i nju vata
|
Meni ne vata 
|
|
|
19.03.2024., 10:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Electrolux EIV644 - jel i dalje najbolji odabir u tom cjenovnom rangu?
|
|
|
23.03.2024., 11:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Eve* kaže:
Čisto iz znatiželje, zasto ne zelis metalni rub? Ja gledam s metalnim rubom jer sam tu pročitala da rub štiti ploču od napuknuća
|
Iskreno, čisto zbog dizajna…Naručio sam novu kuhinju koja je dosta tamna i cijeli ostatak stana mi je u takvom tonu, tako da mi se te inox trakice nikako ne uklapaju u to, a i inače ne volim tu boju inoxa. Znam da potencijalno štiti rub ploče od napuknuća, ali spreman sam to riskirati jer mi je baš gadan taj obrub 
|
|
|
23.03.2024., 11:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
jane kaže:
|
Da, jako me smeta, i iz tog razloga nisam ni razmatrao Bosch seriju 8, jer im svi modeli imaju taj rub, tako da sam samo gledao seriju 6 kod koje neki modeli nemaju rub
|
|
|
01.04.2024., 14:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Pozdrav!
Molio bih preporuku za indukciju širine 75-80 cm!
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:20.
|
|
|
|