Fantastika (SF, fantasy, horror...) We create Worlds! |
|
|
11.07.2017., 22:24
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2009.
|
Odlična serija, ali pripremi se na to da će glavni lik imati jebeno težak i mučan život . 
|
|
|
12.07.2017., 10:41
|
|
HP freak
Registracija: May 2011.
|
Quote:
cave troll kaže:
Odlična serija, ali pripremi se na to da će glavni lik imati jebeno težak i mučan život . 
|
Fun fun fun!  
|
|
09.08.2017., 11:37
|
|
AFOL
Registracija: Jul 2007.
|
Philip K. Dick: "Ubik" - još jedan Dickov mindfuck. Ali zabavan i zanimljiv mindfuck s izvrsnim krajem.
They are gone now. Fled, banished in death or exile, lost, undone. Over the land sun and wind still move to burn and sway the trees, the grasses. No avatar, no scion, no vestige of that people remains. On the lips of the strange race that now dwells there their names are myth, legend, dust. - Cormac McCarthy
|
|
|
10.08.2017., 20:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Quote:
Wild Horses kaže:
Philip K. Dick: "Ubik" - još jedan Dickov mindfuck. Ali zabavan i zanimljiv mindfuck s izvrsnim krajem.
|
I meni se dopala knjizica. Kraj ne bas, ali prica je super i podsjeca malo na Futuroloski kongres Stanislawa Lema.
|
|
|
16.08.2017., 09:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Terry Carr - Izabrane znanstvenofantastične priče
Zašto je baš Tihomir Ladan odlučio prevesti ovaj volume, iz 1976, ne znam, ali nakon pročitanog mogu zaključiti da je to bila plodna godina za sf u kratkoj formi.
Najviše me se dojmila Čudesa očnog bljeska Genea Wolfea. Nekakav magični relizam smješten u budučnost. jako čudno i jako dobro.
Tu je i Bicenntenial man Isaaca Asimova, po kojem je snimljen i film s Robinom Williamsom, o robotu koji silno želi postati čovjek. Također jako dobro.
Zanimljiv je i Čovjek iz mesarnice, ranji rad Georgea R.R. Martina, više nekakva ljubavna priča, pa Beskrajno ljeto, intrigantna time-travel priča Christophera Priesta, kao i Najveći skok Jacka Williamsona (doduše malo prekratka)
|
25.08.2017., 11:41
|
|
HP freak
|
Robin Hobb - Liveship Traders
Prije ovog sam pročitala The Farseer Trilogy, i oduševila se serijalom. Osim GG Kaya, ne sjećam se kad me neki autor toliko i u cjelosti oduševio pisanjem, likovima i radnjom. Od ove trilogije imam dosta visoka očekivanja, nek ispuni makar pola, bit će super. 
|
|
25.08.2017., 13:42
|
|
grimly fiendish
Registracija: Dec 2003.
|
Quote:
đezminka kaže:
Napokon sam se uhvatila Farseer trilogije od Robin Hobb. Trenutno sam na prvoj knjizi, Assassin's Apprentice, prošla sam otprilike 30% knjige i čini mi se da bi moglo biti ok.
Je li čitao tko, da da neki bolji dojam i kritiku?
|
Meni se nije svidjela, ne volim likove koji stagniraju tisuće stranica i ponavljaju iste pogreške do iscrpljenja. Doduše, odustala sam na sredini druge knjige, možda do kraja treće dođe do promjene.
Recimo, sad sam pročitala prvu trilogiju u Cherryhinom Foreigner serijalu, gdje možeš pratiti razvoj glavnog lika - koliko god on spor bio. Kod Hobb to nisam primijetila, pa sam odustala. Doduše, odustala sam i od ostatka Hobb opusa (što govori do koje mjere me smorila), sve si nešto razmišljam da bih ipak mogla probati s nekim drugim djelima. Ima tko prijedlog? 
|
|
|
25.08.2017., 13:51
|
|
HP freak
|
Quote:
Felidae kaže:
Meni se nije svidjela, ne volim likove koji stagniraju tisuće stranica i ponavljaju iste pogreške do iscrpljenja. Doduše, odustala sam na sredini druge knjige, možda do kraja treće dođe do promjene.
Recimo, sad sam pročitala prvu trilogiju u Cherryhinom Foreigner serijalu, gdje možeš pratiti razvoj glavnog lika - koliko god on spor bio. Kod Hobb to nisam primijetila, pa sam odustala. Doduše, odustala sam i od ostatka Hobb opusa (što govori do koje mjere me smorila), sve si nešto razmišljam da bih ipak mogla probati s nekim drugim djelima. Ima tko prijedlog? 
|
E pa meni uopće Hobb nije bila dosadna. Ako misliš na Fitza i greške koje je on radio, to je više bilo iz nemoći i ograničenja, a ne zbog nerazvijanja njega kao lika. Ne znam, meni je bila vrhunska priča.  Naravno da nam nije svima sve super.
|
|
28.08.2017., 07:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2013.
|
Quote:
đezminka kaže:
Robin Hobb - Liveship Traders
Prije ovog sam pročitala The Farseer Trilogy, i oduševila se serijalom. Osim GG Kaya, ne sjećam se kad me neki autor toliko i u cjelosti oduševio pisanjem, likovima i radnjom. Od ove trilogije imam dosta visoka očekivanja, nek ispuni makar pola, bit će super. 
|
Evo i ja prekjučer pročitao Farseer trilogiju. Kroz sve tri knjige ima stvarno malo radnje, ali nekako samo čitam i čitam i nije mi dosadno. I da, Fitz je stvarno ponekad idiot, ali meni je većina njegovih postupaka logična. Ne da bi ih ja napravio, nego s njegovog stajališta. Šteta što je veliki dio razvoja radnje napisan u 10 zadnjih stranica. Sigurno ću nastaviti s Liveship Tradersima, ali ne sada jer imaju fakat puno stranica. Malo ću se odmoriti s Abercrombijevim "Red Country". Fali mi malo krvi i depre
Da li su ti bolji Liveship Tradersi ili Farseer? Da znam šta me čeka. Na redditu jako hvale LT.
|
|
|
28.08.2017., 07:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
Zeljko81 kaže:
ne može knjiga biti dulja jer je tada to bio strandard
150-200
danas je standard vise stranica...
|
Danas ispod 250-300 stranica mi je nezamislivo. 
|
29.08.2017., 10:32
|
|
HP freak
|
Quote:
robach89 kaže:
Evo i ja prekjučer pročitao Farseer trilogiju. Kroz sve tri knjige ima stvarno malo radnje, ali nekako samo čitam i čitam i nije mi dosadno. I da, Fitz je stvarno ponekad idiot, ali meni je većina njegovih postupaka logična. Ne da bi ih ja napravio, nego s njegovog stajališta. Šteta što je veliki dio razvoja radnje napisan u 10 zadnjih stranica. Sigurno ću nastaviti s Liveship Tradersima, ali ne sada jer imaju fakat puno stranica. Malo ću se odmoriti s Abercrombijevim "Red Country". Fali mi malo krvi i depre
Da li su ti bolji Liveship Tradersi ili Farseer? Da znam šta me čeka. Na redditu jako hvale LT.
|
Da, ja sam bila na nekih 90% knjige (čitam preko Kindlea pa zato pratim radnju u postotcima, a ne u stranicama  ), kad sam skužila da je ostalo 10% do kraja serijala, a brdo stvari nije dovršeno. Malo sam pizdila oko toga, jer mi je djelovala zbrzano, ali sam joj svejedno dala 5/5 na gudridsu jer ima nastavke pa je to ok zasad.
Liveship sam tek počela, nisam puno odmakla jer imam dosta obveza na poslu i privatno, ali svakako ću napisati što mislim i o tom serijalu.
|
|
29.08.2017., 12:34
|
|
Okajava grijehe
|
Farseer je bolji serijal.
|
|
|
30.08.2017., 17:05
|
|
Zimska Zmija
|
M.R. Carey - Djevojka sa svim darovima
Tek počeo čitati. Nekakav SF. Posebna djeca zatočena unutar vojne baze, a pritom služe u svrhu nekakvog eksprimenta i proučavanja.
Knjiga prati djevojčicu Melanie koja je i najpametnija među djecom. Djeca iz svojih ćelija izlaze svezana u kolicima samo do učionice gdje ih podučavaju raznim stvarima.
Sve mi djeluje jako jezivo, misteriozno i čini mi se da je autor osmislio dosta originalnu radnju.
|
30.08.2017., 22:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2017.
|
Brandon Sanderson - The Alloy of Law - nova Sandersonova trilogija smještena u isti svijet u kojem se dešava i trilogija Mistborn (ne znam da li je ovo negdje prevedeno kod nas). Inače, Sanderson je jednom izjavio da mu ide na živce to što se Fantasy svijetovi kod većine pisaca ne razvijau tj. koliko god vremena da prođe uvijek smo u tom nekom poznom srednjem vijeku. Ovdje (nakon ajmo reći srednjovjekovne Mistborn trilogije) Sanderson gradi svijet koji najviše podsjeća na 19. vijek (kombinacija westerna i steampunka). Za sada nije loše, iako nisam daleko stigao. Najviše me zanima kako će se tehnologija i magija (iako ona ovdje ima jasno određene zakonitosti, pa nešto razmišljam, da li bi se magijom uopšte mogla zvati) ukomponovati u ovakvom jednom svijetu. Inače, nakon ove western trilogije, Sanderson planira da u istom svijetu napiše i urbanu, pa poslije i futurističku trilogiju. Zanimljivo i originalno.
|
|
|
01.09.2017., 03:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Winter Snake kaže:
M.R. Carey - Djevojka sa svim darovima
Tek počeo čitati. Nekakav SF. Posebna djeca zatočena unutar vojne baze, a pritom služe u svrhu nekakvog eksprimenta i proučavanja.
Knjiga prati djevojčicu Melanie koja je i najpametnija među djecom. Djeca iz svojih ćelija izlaze svezana u kolicima samo do učionice gdje ih podučavaju raznim stvarima.
Sve mi djeluje jako jezivo, misteriozno i čini mi se da je autor osmislio dosta originalnu radnju.
|
Ja sam pogledao film http://www.imdb.com/title/tt4547056/
|
|
|
01.09.2017., 03:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nur Gatrhan kaže:
Brandon Sanderson - The Alloy of Law - nova Sandersonova trilogija smještena u isti svijet u kojem se dešava i trilogija Mistborn (ne znam da li je ovo negdje prevedeno kod nas). Inače, Sanderson je jednom izjavio da mu ide na živce to što se Fantasy svijetovi kod većine pisaca ne razvijau tj. koliko god vremena da prođe uvijek smo u tom nekom poznom srednjem vijeku. Ovdje (nakon ajmo reći srednjovjekovne Mistborn trilogije) Sanderson gradi svijet koji najviše podsjeća na 19. vijek (kombinacija westerna i steampunka). Za sada nije loše, iako nisam daleko stigao. Najviše me zanima kako će se tehnologija i magija (iako ona ovdje ima jasno određene zakonitosti, pa nešto razmišljam, da li bi se magijom uopšte mogla zvati) ukomponovati u ovakvom jednom svijetu. Inače, nakon ove western trilogije, Sanderson planira da u istom svijetu napiše i urbanu, pa poslije i futurističku trilogiju. Zanimljivo i originalno.
|
Nema prijevoda kod nas, budi realan. Pročitao sam sve tri knjige sa Waxom i Waynom i stvarno su super. Wayne je komedija od čovjeka. U Alloy of Law se još nije razmahao sa radnjom, ali u ostale dvije knjige se razviju i likovi i radnja. Evo, baš je danas Sanderson na svom blogu stavio novi update i malo pomaknuo zadnju knjigu Waxa i Wayna. Bit će gotova u jesen 2019. Tko će dočekat...
|
|
|
01.09.2017., 12:43
|
|
Zimska Zmija
|
Quote:
robach89 kaže:
|
Prvo ću knjigu pa onda film. Nije loša glumačka postava. 
|
01.09.2017., 13:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2017.
|
Quote:
robach89 kaže:
Nema prijevoda kod nas, budi realan. Pročitao sam sve tri knjige sa Waxom i Waynom i stvarno su super. Wayne je komedija od čovjeka. U Alloy of Law se još nije razmahao sa radnjom, ali u ostale dvije knjige se razviju i likovi i radnja. Evo, baš je danas Sanderson na svom blogu stavio novi update i malo pomaknuo zadnju knjigu Waxa i Wayna. Bit će gotova u jesen 2019. Tko će dočekat...
|
Ma da, ali originalna trilogija je prevedena u Srbiji, ali sumnjam da će i oni nastaviti dalje. Uglavnom, radnja se poprilično zakuhtava, iako su mi borbe zasada poprilično konfuzne. Sviđa mi se što nema puno stranica, pa neće biti davljenja ko u Hero of the Ages-u, koji je realno mogao biti upola kraći.
|
|
|
03.09.2017., 13:06
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
robach89 kaže:
|
Sada izlazi Oathbreaker.
To će poharati sve bestseller liste i awarde. 
|
|
|
03.09.2017., 13:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2017.
|
U u u u 
Kad stiže
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:34.
|
|
|
|