Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.11.2014., 10:21   #361
Quote:
cocoman kaže: Pogledaj post
Horum sokovnik. 2 generacija. Kupili neki dan. Preprepredobro
Jel ima i funkciju pravljenja smutija? Da li i to dobro radi?
ivanaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2014., 13:49   #362
ima li itko kakvog iskustva sa GREENIS sokivnicima?

http://www.biobio.hr/sokovnik-za-spo...presanje-22308
http://shop.larimarcode.com/hr/green...ladno-presanje

cijena je kao i kod gorenja ... kakva je kvaliteta?
2botia2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2014., 22:38   #363
Imam pitanje vezano za Oscar da-900 i da-1000 (http://anja-vital.com/ponuda2/)
Uspoređujem im karakteristike: da li manji broj okretaja i manja snaga motora (noviji model) znači da je i tiši? I ova opcija koju novi ima - mogućnost reguliranja pritiska u bubnju od 1 do 5 pa kao daje više soka... Da li to vrijedi tu razliku od 150-250kn?
Sheeva is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.11.2014., 13:31   #364
Ubola sam ovu noviju verziju, prekrasan je
Mali, tihi, cijedi vrhunski, čišćenje jednostavno, ma
Za sada sam isprobala samo cijeđenje, veselim se ostalome. Bademi se već namaču.
Sheeva is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2014., 11:08   #365
Problem...

Dobila sam na poklon sokovnik Gorenje JC 805 E, i ne mogu ga upaliti... Vec sam sto puta rastavila i sastavila, u nadi da cu naci sta je problem, medjutim, jos uvek nista... Da li je neko imao slican problem, iskustvo?
daniellajudit is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2014., 09:42   #366
Thumbs down

Quote:
daniellajudit kaže: Pogledaj post
Dobila sam na poklon sokovnik Gorenje JC 805 E, i ne mogu ga upaliti... Vec sam sto puta rastavila i sastavila, u nadi da cu naci sta je problem, medjutim, jos uvek nista... Da li je neko imao slican problem, iskustvo?
Ako nisi zaboravila uključiti u struju , zvuči neispravno. Ako je ikako moguće, sa računom odnijeti tamo gdje je kupljeno pa neka ga oni rastavljaju...
ivanaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2014., 11:19   #367
Pozdrav svima,
imam priliku kupiti od poznanika novi zapakirani sokovnik Gorenje VitaWay (jc4800vmx) sa garancijom dvije godine za 1000 kn,

imao bi pitanje za znalce kojih ovdje ima, da li je ovaj spomenuti sokovnik Gorenje bolji i kvalitetniji a dugoročno izdržljiviji od modela Vivax SJ-150, kojemu je cijena 699 kn (Pevec) sa jednom godinom garancije,

čitajući prethodne postove saznao sam da se radi o sokovnicima koji rade na istom principu hladnog prešanja,

hvaljeni Hurom mi je daleko iznad mojih financijskih mogućnosti, ovaj Gorenje na slikama izgleda isto kao Hurom HU-100, ali ako su sve te kopije iste kvalitete, onda bi mi bilo isplativije kupiti Vivax za 300 kn manju cijenu od Gorenja.

Unaprijed zahvaljujem na pomoći oko odabira.
blue mm is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2014., 12:06   #368
to je pitanje da li je bolji brand Gorenje ili Vivax ... vjerojem da je sok slične kvalitete, osobno bih dao 300kn više za godinu dana dužu garanciju
2botia2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2014., 12:35   #369
Da u našim krajevima iz doba prošlog stoljeća Gorenje je bio sinonim za kvalitetu, ali ovaj sokovnik je proizveden u Kini vjerojatno kao i Vivax i sa "starim" Gorenjem nema veze, kao što kažete dodatnih 300 kuna trebala bi vrijediti duža garancija kod Gorenja,

ako netko ima iskustvo korištenja ova dva sokovnika, ili zna nešto više o njihovim razlikama u kvaliteti, bio bi zahvalan da ga ovdje podijeli i pomogne mi u odabiru

hvala
blue mm is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2014., 21:28   #370
Quote:
blue mm kaže: Pogledaj post
Da u našim krajevima iz doba prošlog stoljeća Gorenje je bio sinonim za kvalitetu, ali ovaj sokovnik je proizveden u Kini vjerojatno kao i Vivax i sa "starim" Gorenjem nema veze, kao što kažete dodatnih 300 kuna trebala bi vrijediti duža garancija kod Gorenja,

ako netko ima iskustvo korištenja ova dva sokovnika, ili zna nešto više o njihovim razlikama u kvaliteti, bio bi zahvalan da ga ovdje podijeli i pomogne mi u odabiru

hvala
Kod nas ti malo ljudi ima više sokovnika pa da s njima vrše opite i poredbe.
Najbolje ti je da se informiraš putem interneta pa izvučeš mudrosti šta se može...
Oba navedena sokovnika su kopije Huroma. Moj dojam je da je onaj s imenom Gorenje bolja kopija. Vidi se da je oblik baze (kućište motora) nalik na original dok se kod Vivaxa vidi razlika. Upravo u vezi s tim, čini mi se da je zvuk motora (koliko sam uspio čuti na youtube clipovima) pri cjeđenju tvrdoga (mrkve), nekako ravnomjerniji i bliži originalu kod Gorenje sokovnika.
To sve zajedno ne mora značiti baš ništa, ali više od toga ne mogu reći...
ivanaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2014., 23:08   #371
Da li netko ima Smoothie maker koji se reklamira u zadnjih pola godine?
Valja li išta? Meni ne treba bog zna što. Tu i tamo poneki smuti. I da strojček nije lako pokvarljiv.
Ili možda onaj Delimano? Sve to fino izgleda u reklami, ali realnost je najčešće nešto drugačija...
ivanaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2014., 11:36   #372
Quote:
ivanaj kaže: Pogledaj post
Kod nas ti malo ljudi ima više sokovnika pa da s njima vrše opite i poredbe.
Najbolje ti je da se informiraš putem interneta pa izvučeš mudrosti šta se može...
Oba navedena sokovnika su kopije Huroma. Moj dojam je da je onaj s imenom Gorenje bolja kopija. Vidi se da je oblik baze (kućište motora) nalik na original dok se kod Vivaxa vidi razlika. Upravo u vezi s tim, čini mi se da je zvuk motora (koliko sam uspio čuti na youtube clipovima) pri cjeđenju tvrdoga (mrkve), nekako ravnomjerniji i bliži originalu kod Gorenje sokovnika.
To sve zajedno ne mora značiti baš ništa, ali više od toga ne mogu reći...
Da ovaj Gorenje VitaWay izgleda baš kao cijenjeni Hurom HU-100, pa bi bilo za očekivati da bi njegove performanse mogle biti najsličnije njemu, iako je u pravilu kopija samo po izgledu slična originalu a sve ostalo bitno, daleko je ispod očekivanog, što opravdava viša cijena originala.

Gledao sam malo cijene Gorenja koja je dosta visoka (oko 1900 kn), tako da se nadam, ako ga kupim za 1000 kn mogla bi to biti dobitna kombinacija, a to ću uskoro saznati jer ga danas kupujem.

Hvala vam na uloženom trudu kroz prethodne postove preko kojih ste mene, a nadam se i mnoge druge potaknuli na razmišljanje o zdravijem načinu prehrane i kupnji sokovnika koji rade na principu hladnog prešanja.

Hvala i pozdrav
blue mm is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2014., 09:21   #373
Javi utiske obavezno...
ivanaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2014., 12:56   #374
Kupio sam na kraju spomenuti sokovnik Gorenje WitaWay, izgleda i radi besprijekorno, njegova težina od 6,5 kg ulijeva povjerenje, djeluje mi dosta uvjerljivije od Vivax SJ-150, mislim da je ovo vrlo dobra kopija Huroma.

Već treći dan ga koristim i moje oduševljenje iz dana u dan je sve veće, ovo je odličan strojček koji radi savršene sokove, čak mi djeca kažu kako su im dobri sokovi od blitve, kupusa, celera, peršina, mrkve, mandarina i jabuka, pomiješam ono što mi je trenutno dostupno, držim se uputa kolege ivanaj-a o redoslijedu umetanja voća i povrća, mrkvu ili tvrđe komade ostavim za kraj i nema nikakvih problema.

Kolegi ivanaj-u još jedanput zahvaljujem i svima ostalima koji ste svoja korisnička iskustva ovdje sa svima podijelili.
blue mm is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2014., 16:50   #375
Baš mi je drago čuti kada je netko sretan sa svojim sokovnikom.

Ja sam jučer kupio Smoothie maker. Isprobao sam ga jutros pa evo šta za sada znam:
Ovaj moj je koštao 200 kn. i koliko sam gledao youtube reklamu, kopija je.
Osim glavnog dijela, imam i 3 čaše razne veličine te silikonski poklopac za čuvanje smutija, a može se i piti (ima otvor).
Sastojci se stave u čašu pa se čaša navrne na aparat. Okretanjem glave stroja sa čašom naopako počinje miksanje. Nakon 10-tak sekundi vrati se u početni položaj i miksanje prestaje. Smoothie maker djeluje dosta čvrsto. Dio sa noževima se pere tako što se navrne najmanja čaša i malo miksa obična voda i to je to. Vrlo brzo i jednostavno održavanje.
Ima jedna velika zamjerka - naime, navrtanje čaša nije lako. Treba dosta snage (i suhe ruke) da bi se čaša do kraja zavrnula. Ako se ne zavrne kako treba, ne miksa. Da ovo radi kako treba, bio bih 100% zadovoljan. Ovako, samo za jake osobe...
Jutros sam stavio 2 kivija, pola banane, 1 jogurt, malo mlijeka i malo meda. Miksao 10 sekundi i rezultat je bio sasvim dobar. Smjesa za moje pojmove dosta glatka - mogla se piti i kroz mali otvor silikonskog poklopca. Inače nisam baš mjerodavan za procjenu kvalitete smutija - ipak sam više upućen u sokovnike. Jedina briga je da će zbog teškog zavrtanja čaša, prije ili kasnije nešto pući - no taj rizik je uvijek prisutan kod jeftinih mašina i kopija.
Za sada sam dakle zadovoljan, vrijeme će pokazati.

Za neupućene, osnovna razlika između sokovnika i smoothie makera: Sokovnik izdvaja tekućinu od krutog i daje nam sok dok se kod smutija događa blendanje tj. dobivamo sve što smo stavili unutra (nema bacanja čvrste tvari). U sokovnik po pravilu idu voće i povrće iz kojih se vadi sok, dok blender zahtjeva dodatnu tečnost da bi lakše radio (voda, mlijeko, jogurt npr.). Također, u smoothie maker, možemo dodavati med, čokoladu (ustvari svakakve začine) što kod sokovnika uglavnom nema smisla. Sokovnik izdvaja sok. Ono što dobijamo blendanjem ne treba zvati sok (mada mnogi to tako zovu) već je ime smoothie sasvim prikladno. Smoothie nam komotno može poslužiti kao zamjena za jedan lakši obrok - doručak ili još bolje večera (izbacivanje sendviča i konzumacija jedne lakše večere radi zdravlja ili kontrole težine). Ako imate oboje, sokovnik koristite više za povrće, a smoothie maker (blender) više za voće.

Zadnje uređivanje ivanaj : 06.12.2014. at 17:09.
ivanaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2014., 22:55   #376
Ima li smisla dobiveni sok iz sokovnika razrjediti vodom i u kojem omijeru ? Na youtub clipovima koje sam gledao čini mi se nekako pregust .
Old 06.12.2014., 23:06   #377
Quote:
ersteone kaže: Pogledaj post
Ima li smisla dobiveni sok iz sokovnika razrjediti vodom i u kojem omijeru ? Na youtub clipovima koje sam gledao čini mi se nekako pregust .
Sok uglavnom nije pregust osim ako ne koristiš prezrelo i mekano voće. Kada se pije u ime zdravlja, preporučuje se piti polako da se apsorpcija tvari ne dogodi prebrzo. Dakle pijuckati i uživati.
Ako se pije radi gašenja žeđi trebamo izotonični napitak. To se dobije mješanjem 1/3 vode u sok.
Najbolje da probaš pa ako ti se sok čini prejak, dodaš vode. Meni osobno uglavnom nije potrebno...
Ima ljudi koji ne podnose pulpu u soku pa ga poslije cjeđenja još dodatno cijede kroz sito. Ja volim pulpu pa mi to nije potrebno...
Govorimo baš o soku iz sokovnika, ne o blenderu...
ivanaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2014., 11:02   #378
Quote:
ivanaj kaže: Pogledaj post
Sok uglavnom nije pregust osim ako ne koristiš prezrelo i mekano voće. Kada se pije u ime zdravlja, preporučuje se piti polako da se apsorpcija tvari ne dogodi prebrzo. Dakle pijuckati i uživati.
Ako se pije radi gašenja žeđi trebamo izotonični napitak. To se dobije mješanjem 1/3 vode u sok.
Najbolje da probaš pa ako ti se sok čini prejak, dodaš vode. Meni osobno uglavnom nije potrebno...
Ima ljudi koji ne podnose pulpu u soku pa ga poslije cjeđenja još dodatno cijede kroz sito. Ja volim pulpu pa mi to nije potrebno...
Govorimo baš o soku iz sokovnika, ne o blenderu...
tnx
Old 09.12.2014., 16:27   #379
Evo iskustvo s Viwax 150 ... Stigao , uključio - sve radi za 5 za sada... Iscjedio , naranče, limune, jabuke, mrkvu... Sok odličan ... Zanima me samo koliko se dobije od jedne naranče.... Ja sam od dvije srednje velike naranče te jednog srednje velikog limuna dobio oko 2,5 dl soka, je li to ok ?
dravlic is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2014., 17:23   #380
Quote:
dravlic kaže: Pogledaj post
Evo iskustvo s Viwax 150 ... Stigao , uključio - sve radi za 5 za sada... Iscjedio , naranče, limune, jabuke, mrkvu... Sok odličan ... Zanima me samo koliko se dobije od jedne naranče.... Ja sam od dvije srednje velike naranče te jednog srednje velikog limuna dobio oko 2,5 dl soka, je li to ok ?
Jest, to je ok. količina.
ivanaj is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:04.