|
|
05.03.2012., 21:03
|
|
nekorisnik
Registracija: Mar 2008.
|
U pravu si, pretpostavio sam da se radi o takvoj situaciji čim je postavljeno pitanje. 
|
|
|
06.03.2012., 22:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
drot13 kaže:
1. Možeš.
2. Možeš.
3. Ne moraš, samo će kod prijave morati s tobom ići i vlasnik stana/kuće u kojoj boraviš, ili ćeš morati donijeti neki ugovor iz kojeg je vidljivo da si na toj adresi. Imaš tu više. 
|
Hvala na odgovoru!
Sad me muči prirez, puno je niži u mom gradu nego u Zg pa bi prijava u Zg automatski značila par stotina kn manju plaću.
Taj prirez ide preko boravišta?
Ako me nekada uhvate i pitaju za to, jel prolazi ona priča da putujem na posao svaki dan u Zg iako mi je grad 200 kn daleko? 
|
07.03.2012., 08:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Ide po prebivalištu, ali može i boravištu "...a za poreznog obveznika samca prema mjestu u kojem se pretežno zadržava ili prema mjestu iz kojeg pretežno odlazi na rad ili obavljanje djelatnosti" što bi u slučaju tvoje prijave (boravišta/prebivališta) u ZG zbog posla i bilo.
Možda bi i prošla.
Zadnje uređivanje sivkić : 07.03.2012. at 08:12.
|
|
|
07.03.2012., 13:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
drot13 kaže:
Policija dolazi par dana nakon prijave (tj. podnošenja zahtjeva), a ako ga ne zateknu, doći će još koji put. Ako je netko bio doma, onda se obično pita kada je traženi doma, pa se dođe u to vrijeme. 
|
Znači dođu zbilja par dana nakon, a ne par tjedana nakon (i to sam čuo pa mi ipak malo čudno?!)?
I dolaze znači jednom u provjeru a ne više puta?
Hvala na odgovoru!
|
|
|
07.03.2012., 15:47
|
|
nekorisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Da, dolaze nakon par dana (to se može odužiti i na nekih desetak, ali ne više) i dolaze samo jednom. Naravno, ako je sve u redu. 
|
|
|
13.03.2012., 21:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2011.
|
zanima me mogu li se upisati kod stomatologa bez prijavljenog boravišta? prebivalište i boravište imam u drugom gradu.
stomatologu kad je ispunjavao onaj obrazac za prijavu, sam dala adresu na kojoj živim, ali na kojoj nisam prijavljena.
je li to neki problem?
a bilo je to prije cca 2 mjeseca.  koliko traje uopće taj postupak prijenosa kartona? (bar sam čula da se to tako odvija preko hzzo-a)
|
|
|
18.03.2012., 22:43
|
|
Mercedes Power
Registracija: Dec 2007.
|
Prebivalište-boravište-adresa stanovanja
Pozdrav, imam pravno pitanje. Naime stanujem u Zagrebu u naselju koje nije u parkirnoj zoni i tamo sam prijavljen - imam prebivalište (svi su dokumenti sa tom adresom). Sada počinjem s sa adaptacijom stana koja će potrajati dosta dugo, otprilike do jeseni. Kako otac moje zaručnice ima stan u centru grada koji stoji prazan mi ćemo tamo preseliti i biti do završetka adaptacije. E pa tu nastaje problem. Kako je taj stan u strogom centru i u 1. zoni, a ja sam vlasnik automobila (moje ime u prometnoj dozvoli) neću imati gdje parkirati. E pa sada, što napraviti i kako da promijenim adresu stanovanja ili nešto a da nemoram mijenjati osobnu iskaznicu?
Ako netko ima konkretan odgovor lijepo bih molio za pomoć
|
|
|
19.03.2012., 08:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Trebala bi biti dovoljna i promjena boravišta na tu novu adresu, čime se ne mijenja osobna iskaznica, ali u Zagrebparkingu osim potvrde o boravištu traže i da nova adresa bude i u prometnoj dozvoli.
|
|
|
19.03.2012., 13:32
|
|
Mercedes Power
|
Ne traže, zvao sam ih. Ako je ime i prezime te osobe neovisno o adresi u prometnoj dozvoli može se kupiti.
Znači, ako mijenjam boravište nemorma mijenjati osobnu iskaznicu? Ali, zar nije3 caka da se boravište može mijenjati samo ukoliko se mijenja i mjesto, grad stanovanja.
Zar ja mogu biti prijavljen s adresom u zagrebu i prijaviti boravište na drugoj adresi?
TNX,
|
|
|
19.03.2012., 13:59
|
|
.
Registracija: Nov 2003.
|
Ne mozes, vec se pisalo o tome, a pise i na stranici MUP-a:
5. Prebivalište mi je na jednoj adresi, a želim prijaviti boravište na drugoj adresi u istom mjestu (gradu). Da li je to moguće?
Prebivalište i boravište građana su dvije različite pravne kategorije regulirane Zakonom o prebivalištu i boravištu građana. Građanin koji ima prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj može prijaviti i boravište izvan mjesta prebivališta.
Naime, prema odredbama Zakona o prebivalištu i boravištu građana prebivalište je mjesto u kojem se građanin naselio s namjerom da u njemu stalno živi. Pod uobičajenim boravištem Zakon podrazumijeva mjesto u kojem građanin trajnije boravi bez namjere da se u tom mjestu naseli, dok je privremeno boravište mjesto u kojem se građanin zadržava do 30 dana.
Prema tome prebivalište i boravište su kategorije koje isključuju jedna drugu, ukoliko bi ih se htjelo prijaviti u istom mjestu.
|
|
|
19.03.2012., 14:19
|
|
Mercedes Power
|
Znači jdino da promjenim adresu stanovanja na par mjeseci što znači i promjenu OI?
Bzvz, zar nema neki način drugi?
|
|
|
19.03.2012., 14:32
|
|
.
|
Nije bezveze, samo tebi ne odgovara. Ne, nema drugog nacina.
|
|
|
19.03.2012., 14:43
|
|
Mercedes Power
|
Što ako:
1. Promijenim adresu stanovanja, a ne promijenim osobnu iskaznicu
2. Nakon X mjeseci želim ponovno promijeniti adresu, a osobna iskaznica mi je još na staroj adresi?
|
|
|
19.03.2012., 14:54
|
|
.
|
Mogao bi plattiti kaznu. Sve smo to vec razglabali, a mozes procitati i ovdje.
|
|
|
19.03.2012., 16:21
|
|
Mercedes Power
|
A mogu li na jedan dan promijeniti adresu? Promijenim adresu stanovanja, ne promijenim osobnu, kupim PPK i prijavim se nazad na staru adresu?
|
|
|
19.03.2012., 16:41
|
|
.
|
Promijeniti ju gdje, u cemu? Cini mi se da uopce ne razumijes o cemu pricas.
|
|
|
19.03.2012., 22:31
|
|
Mercedes Power
|
Znači ono što ja želim/moram napraviti je imati papir ilipotvrdu o promijenjenoj adresi stanovanja kako bih mogao kupiti povlaštenu parkirnu kartu i imao mogućnost parkiranja u centru (1.zona) dok ću stanovati tamo, a to će biti cca 5-6 mjeseci dok mi se stan ne adaptira. Stan je u strogom centru i jednostavno nemam gdje ostaviti auto koji mi je potreban na dnevnoj bazi.
Znači, pitanje je kako to napraviti, a da nemoram zbog tih par mjeseci mijenjati osobnu iskaznicu.
Jako dobro razumijem o čemu pričam jer je pitanje administrativne prirode i moram naći način da to mogu napraviti jer mi bez te adrese u 1. zoni Zagrebparking neće omogućiti kupovinu PPK.
Varijante:
1. promijenim osobnu na 6 mjeseci - izbjegao bih ako mogu
2. ne promijenim osobnu, a promijenim adresu stanovanja pa riskiram s kaznom
Glavno pitanje:
Ako promjenim adresu stanovanja i dobijem potvrdu o promjeni iste pečaćenu od MUP-ovog službenika imam uvjet za kupovinu PPK. Ako unatoč promjeni adrese ne promijenim osobnu iskaznicu i odlučim se za mjesec dana prijaviti nazad na svoju adrsu (jer tada već imam PPK) što se dešava? Dali me se samo odjavljuje s te adrese i ostaje mi moja postojeća osobna iskaznica ili moram vaditi novu?
|
|
|
20.03.2012., 07:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Jednostavno možeš donijet potvrdu prijave boravka na novoj adresi i prometnu u kojoj je nova adresa.U prometnoj ti neće promjenit adresu ako je nemaš u osobnoj.Ukoliko ne promjeniš osobnu nema ni povlaštene karte.Sve ostale kombinacije ti ne vrijede.
|
20.03.2012., 09:11
|
|
Mercedes Power
|
Vidite da znam o čemu pričam jer ovaj komentar iznad ponovno je kriv. U Zagrebparkingu su mi rekli da je bitno da autmobil glasi na ime osobe koja ima adresu u zoni, prometnu dozvolu NIJE potrebno mijenjati, kao ni vozačku dozvolu jer su to sekundarni dokumenti!
|
|
|
20.03.2012., 09:19
|
|
.
|
Sretno s PPK 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:01.
|
|
|
|