Kuhinja bez mesa Vegetarijanstvo, veganstvo, makrobiotika i ostala bezmesna prehrana |
|
|
05.08.2021., 18:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2021.
|
joj, vidjela sam ga taman jucer, ali prvo htjela probati ovu "univerzalno dopadljivu"  zob. hvala ti
inače, stvarno je lijepa i lagana, sa tim nekim neobičnim orašastim undertasteom koji podsjeća na lješnjake 
|
06.08.2021., 16:07
|
|
Registrirani korisnik
|
evo da javim... ovo talijansko mlijeko od zobi sto sam gore linkala predivno je kad se pije rashladjeno i zasebno. doslovno ga tako pijem i odusevljena sam, plus sto zelim uvesti vise vlakana u prehranu. mislim da cu ga koristiti na dnevnoj bazi 
|
06.08.2021., 21:59
|
|
završena
Registracija: Feb 2011.
|
meni i dalje samo alpro obično (zaslađeno) sojino, ali od više sam ljudi čula da im se sviđa taj dmov barista koji andariel spominje.
|
|
|
06.08.2021., 22:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Probat cu ga svakako. Mada, sto je rekla neka djevojka koju stranicu unazad, kavu ce piti s "pravim" mlijekom ili ne uopce, ne zeli se odricati tog uzitka  . No meni je najvaznije sta sam kod ovog zobenog otkrila brojne benefite za zdravlje nakon sta sam se malo udubila u temu 
|
10.08.2021., 10:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Pozdrav, probao netko Isola Bio Barista napitak od zobi iz DM-a, košta 27 kn što je dosta s obzirom da se može pronaći i jeftinije varijante.Valjda je to zbog toga što radi tu pjenicu.
|
10.08.2021., 19:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja nisam, samo da dodam da je Kauflandovo mlijeko njihove marke od zobi onako. :/ Ostajem pri onom talijanskom do daljnjeg, eventualno ako pronadjem neko dobro u Dm-u ili Mulleru. Inace, meni ovo mlijeko jako pomaže za neke tegobe vezane za zdravlje, te se grizem što ga ranije nisam skužila 
|
12.08.2021., 12:11
|
|
sklona bogatim muževima
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
Andariel kaže:
dm barista najbolji za kavu  oko 12-13kn
|
Meni ne pašu biljna "mlijeka" ali prijateljica se kune u DM Barista od zobi i soje čini mi se. Kaže da je najbolje mlijeko za kavu koje je ikad probala, ali da ga rijetko gdje nađe.
Ako netko traži, imaju ga u DM-u u Zapruđu, snimila sam ga neki dan.
|
12.08.2021., 21:49
|
|
Registrirani korisnik
|
ja se više ne mučim s tim mlijekom za kavu, već stavim malo "običnog", stvarno kava može biti ružna s njim  osim ako naravno ne ubodeš neko dobro, kao ovo koje ti spominješ. popijem čašu rashlađenog zobenog bez ičega i savršeno je tako 
|
15.08.2021., 20:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Odlično mi je čokoladno mlijeko od Soje iz Eurospina-
piše gore Fior di Natura- Bevanda alla Soia Cacao 100% vegatale
Išla sam googlati po mjestu proizvodnje (za te trgovačke marke uvijek netko prozvodi pa oni stavljaju svoju marku) https://www.quargentan.com/it/prodot...1-l-soia-drink
piše 100% talijanska soja.
Meni je odličan napitak, inače volim samo Alpro, a ovaj mi je bolji i uz to jeftiniji, cijena 10kn.
Imaju i napitak samo od soje i s dodatkom vanilije, ali te još nisam probala.
Čini mi se da imaju i zobeno i rižino- je probao netko? kakvi su?
|
|
|
11.10.2021., 05:57
|
|
Shoeholic
Registracija: Sep 2011.
|
ste vidjeli negdje Alpro badem ili badem barista na akciji? 
|
11.10.2021., 07:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Imaš u Sparu i Intersparu do sutra akciju Alpro 15,99kn.
Poslano sa mog ELS-NX9 koristeći Tapatalk
|
11.10.2021., 08:05
|
|
Shoeholic
|
Quote:
0merta kaže:
Imaš u Sparu i Intersparu do sutra akciju Alpro 15,99kn.
Poslano sa mog ELS-NX9 koristeći Tapatalk
|
Nope. Ne to koje trazim
|
18.10.2021., 14:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2016.
|
^ Mislim da jedini put kad sam vidjela Alpro barista na popustu je bio prije nekih mjesec i pol kad su Plodine imale, ali oat barista. Čini mi se da su se možda rješavali jer je bio update pakiranja tako da moguće da je prvi i zadnji put bio na popustu. Baš ne daju dućani te barista verzije na popust, a probam biti u toku jer bih probala al' nema šanse po punoj cijeni.
Ovi ostali su često u Intersparu na popustu, ima sad neka akcija do 27.10. na odabrane vrste, ali ne znam koje.
|
|
|
18.10.2021., 15:22
|
|
Shoeholic
|
Quote:
modelmanija kaže:
Ovi ostali su često u Intersparu na popustu, ima sad neka akcija do 27.10. na odabrane vrste, ali ne znam koje.
|
PLodine i Muller često imaju, Plodine čak i za 13-ak kn
Interspar trenutačno- badem, badem nezaslađeni i lješnjak. možda i kokos ali nisam sigurna
|
09.01.2022., 22:44
|
|
HACKED
Registracija: Dec 2003.
|
Jedno pitanje greskom sam uzeo bademov i rizin napitak/mljeko umjesto samo bademovog Bio zone. Miriše kao ljepilo. Da li je to normalno? Tri komada i sva tri kao ljepilo.
|
09.01.2022., 23:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Nisam probao to mlijeko ali jel pod ljepilo mislis na karbofix? Gledam sastav bademovog napitka u odnosu na badem/riza i ovaj dodatno ima u sastavu "prirodna aroma", to moze biti aroma gorkog badema koja zna imati miris jeftinog marcipana koji podsjeca na tu vrstu ljepila.
|
|
|
11.01.2022., 07:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
Mislite da je vrijedno kupovati ta mlijeka ako se ne računa hedonizam?
Ja sam ih kupoval par puta mjesečno i sad kad sam napravil svoje mlijeko u blenderu, vidim da je to samo jako razvodnjen osnovni sastojak (zob, riža...) a koji se u prehranu lako unese sam po sebi. Pa mi se čini nepoterbno bacanje novca
|
|
|
11.01.2022., 08:59
|
|
HACKED
Registracija: Dec 2003.
|
Quote:
bLah. kaže:
Nisam probao to mlijeko ali jel pod ljepilo mislis na karbofix? Gledam sastav bademovog napitka u odnosu na badem/riza i ovaj dodatno ima u sastavu "prirodna aroma", to moze biti aroma gorkog badema koja zna imati miris jeftinog marcipana koji podsjeca na tu vrstu ljepila.
|
Tnx, to je onda valjda to. Okus je ok ali miris ubija.
|
11.01.2022., 09:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Quote:
_filo kaže:
Mislite da je vrijedno kupovati ta mlijeka ako se ne računa hedonizam?
Ja sam ih kupoval par puta mjesečno i sad kad sam napravil svoje mlijeko u blenderu, vidim da je to samo jako razvodnjen osnovni sastojak (zob, riža...) a koji se u prehranu lako unese sam po sebi. Pa mi se čini nepoterbno bacanje novca
|
Pa to nije upitno da ta vrsta mlijeka nema nikakve zdravstvene benefite, kupuje se radi okusa/prakticnosti da se ne radi samostalno.
Quote:
gajotres kaže:
Tnx, to je onda valjda to. Okus je ok ali miris ubija.
|
Da, nekima je ta aroma posebno privlacna dok i mene pogotovo u jeftinijim varijantama to potpuno odbija, to mi je neprirodan smrad i ne zelim ga blizu usta 
|
|
|
22.01.2025., 19:01
|
|
X-FILES
Registracija: Oct 2012.
|
Pozdrav
Odnedavno kupujem ovo:
https://www.dm.hr/dmbio-nezasla-eni-...796002003.html
Tek sam u fazi pronalaženja što mi paše  pa sam na prvu kupio to zobeno, bademovo moji doma već godinama uzimaju u Mullera i meni osobno je kava
odvratna sa njim, ovo zobeno mi je bolje.
Teško podnosim laktozu, pa sam prisiljen na promjenu, do jučer sam kravlje obično, znam da postoji 'lagano jutro' tipa Dukat bez laktoze itd. ali koliko se
sjećam to mi se ništa nije sviđalo. ^^
Teško je naći da ima skroz sličan okus kao kravlje, sad vidim da ima i ovo:
https://www.dm.hr/dmbio-napitak-od-z...447411584.html
Isto je kao i moje od zobi, samo što sadrži još i soju, vidim da spominjete Barista iz Dm-a, mogao bi još to probati.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:21.
|
|
|
|