Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Blisko politici

Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.02.2024., 15:00   #361
Quote:
DarkRaven kaže: Pogledaj post
Koja politicka steta. Pa proglasenje neovisnosti nije politicki akt vec proglasenje gradanjskog rata, minimalno, sto se redovno moze pretvoriti u invaziju na drugu zemlju preko manjne....

Tko ce molim te zauzeti stranu Srba??? Rusi i Iran Jebote cak ih i Kina nece zato sto im te price ne odgovaraju oko Tajvana
Ma nije valjda? Je li proglašenje naše neovisnosti bilo i proglašenje građanskog rata? Zašto Ameri ne poštuju volju jednog naroda, nego samovoljno arbitriraju u korist drugog bombama i raketama tisuće milja daleko od SAD?
Old 13.02.2024., 22:28   #362
Quote:
Mc Ozy kaže: Pogledaj post
Ma nije valjda? Je li proglašenje naše neovisnosti bilo i proglašenje građanskog rata? Zašto Ameri ne poštuju volju jednog naroda, nego samovoljno arbitriraju u korist drugog bombama i raketama tisuće milja daleko od SAD?
A cuj, ja ti nemam izborno tijelo, niti sam "odgovoran narodu" pa ne moram prodavati propagandu. Krivog ustasu si nasao da poentiras s tim komentarom

Da se vratimo na real politiku. Srbi su dobili mjesec dana da nas pokore i zadrze u Yugi. Otisla u javnost slika Vukovara. Dobili vremena da rjese stuaciju u Bosni. Otisla u javnost slika Srebrenice. Dobili Z4. Odbili. Nakon svog tog blama oni 5 godina nakon salju vojsku na Kosovo. Da mu jebes mater cak i Srbinu mora biti jasno zasto je Kosovo samostalno. Losa optika stari.

Da se bacimo na trenutno stanje. Znaci RS. Imaju pola Bosne, zive u protektoratu Zapada, nitko ih ne dira, prijete odcjepljenjem i ratom zadnjih 10god, primaju Ruske medalje i onda ti ocekujes da ce netko stati na stranu Srba. Stari moj ti si veci optimist od Slobodana Miloševića
DarkRaven is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2024., 20:17   #363
Ma ne, ja sam samo kućni političar u papučama. sve samo rat ne. mi bi po mome trebali igrati pametnu diplomatsku igru. podržati odcjepljenje RS i raditi na ujedinjenju s ostatkom BiH ili kao federacija, možda konfederacija za početak. vjerujem da bi to odgovaralo i Bošnjacima u smislu zaštite od "srpskog sveta". ako se oni s vremenom požele odcijepiti, pa ujediniti s Kosovom i sandžakom u neki kalifat, ok zašto ne? Diplomacija, ne rat, zašto krviti odnose kad je izgledno da će u Srbiji opet neki luđak uzurpirati vlast, ako već nije, pa moraš kupovati skupe, nepotrebne Rafaele, a zračni promet možeš kontrolirati s nekim jeftinim skoro paraglajderima, uvoditi skupi vojnički rok itd. bacanje novca. Pustiti srbe iz BiH "idite bre što pre" i raditi na HR-BiH uniji. Ne ratu.
Zvuči nebulozno, politički sf, ali jbg, moja vizija, sve je moguće.
Old 15.02.2024., 10:48   #364
Lightbulb A da si probamo pomoći s Gurkama?

S obzirom da ionako uvozimo mnogo stranih radnika iz Nepala, Hrvatska bi možda mogla slijediti primjer Velike Britanije i formirati postrojbe Gurka:

Gurke, proslavljeni ratnici iz Nepala, u proteklim su se stoljećima dokazali Britancima kao vrlo pouzdani profesionalni vojnici. Imaju mnogo bolju radnu etiku od većine drugih plaćenika.

Excited Gurkha recruits arrive in UK to begin British Army career
https://www.youtube.com/watch?v=bsUC9lEHFCQ
This year's intake of recruits to the Brigade of Gurkhas has arrived in the UK, stepping off a plane and into a new life in the British Army.

For the 337 recruits who are beginning their basic training, reporting for duty is a unique experience, one that is not shared by any others joining the Armed Forces.

For a start, they have travelled 4,500 miles to be here, which for most of them was their first time on a plane.

Više u https://www.forces.net/services/gurk...head-catterick
Hlebyn is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2024., 11:05   #365
Quote:
DarkRaven kaže: Pogledaj post
A cuj, ja ti nemam izborno tijelo, niti sam "odgovoran narodu" pa ne moram prodavati propagandu. Krivog ustasu si nasao da poentiras s tim komentarom

Da se vratimo na real politiku. Srbi su dobili mjesec dana da nas pokore i zadrze u Yugi. Otisla u javnost slika Vukovara. Dobili vremena da rjese stuaciju u Bosni. Otisla u javnost slika Srebrenice. Dobili Z4. Odbili. Nakon svog tog blama oni 5 godina nakon salju vojsku na Kosovo. Da mu jebes mater cak i Srbinu mora biti jasno zasto je Kosovo samostalno. Losa optika stari.

Da se bacimo na trenutno stanje. Znaci RS. Imaju pola Bosne, zive u protektoratu Zapada, nitko ih ne dira, prijete odcjepljenjem i ratom zadnjih 10god, primaju Ruske medalje i onda ti ocekujes da ce netko stati na stranu Srba. Stari moj ti si veci optimist od Slobodana Miloševića
Fake news, pa fake news, pa fake news. Nijedan iznet stav nije utemeljen u realnosti.
dasivon is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2024., 13:26   #366
Quote:
agrarna_reforma kaže: Pogledaj post
Alternativa su primirja, pregovori, mirovni sporazumi, dijalog. Mi smo sa Srbima stalno morali pregovarati. Nas rat je bio utoliko gori jer su civili u postotku puno vise ginuli međutim ovamo je znatno krvavije na bojištu. Postoji druga tema za Ukr, ne bi na ovoj išao u off topic. Poanta je da se ne poziva na mir već rat, isto tako se relativno brzo vidjelo da od ofenzive nema ništa al se i dalje guralo mladost da gine. Taj osjećaj u zraku koji je kroz politiku preko medija nametnut da je rat jedini izbor je ono što me straši. NItko da kaže, ljudi hajmo sjesti i razgovarati nego se samo balon sve više puše. Srećom kod nas nema oružja trenutno da bi mogao onako gadno puknuti, ali i to se nažalost može promijeniti.
Ne može se reći da naši susjedi Srbi i Bošnjaci nemaju ozbiljnog oružja.
Imaju i poprilično municije, što za nas nisam siguran, jer smo mnogo streljiva poslali Ukrajini zajedno s drugom opremom.

Srbi i Bošnjaci imaju čak i ozbiljnu vlastitu proizvodnju trenutno najdeficitarnije robe masovne potrošnje, granata:
Quote:
Dominko123 kaže: Pogledaj post
Godišnji kapacitet proizvodnje BiH oko 38.000 komada velikog kalibra, u Srbiji 42.000 komada.
A Izetbegović se je još 2022. izlanuo kako se Bošnjaci spremaju za rat:
https://hms.ba/izetbegovic-prebrojal...ktora-dronova/
Quote:
IZETBEGOVIĆ: Prebrojali smo se, i koliko imamo lovaca, mladih ljudi, instruktora dronova …
BiH 26. srpnja 2022

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u aktivnoj je kampanji obilaska općina i gradova u BiH, sastajući se s članovima i simpatizerima Stranke demokratske akcije. Jučer je boravio na skupu u Hadžićima, gdje je poručio da “Hrvati i HDZ neće dobiti ekskluzivitet, već pravična rješenja, onoliko koliko im pripada”.

Predsjednik SDA je govorio je i o vojnoj snazi.

– Prebrojali smo se – i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate – bio je kratak Izetbegović, kako ga citira Avaz govoreći o slučaju “najgoreg scenarija”.

Kako je rekao, Oružane snage će se morati poduprijeti letećim robotima, dronovima. Izetbegović je dodao da se SDA suprotstavila lobijima kladionica, hidroelektrana, te građevinarima. Govorio je i o ezanu u Sarajevu:

– Nisu u Banjoj Luci počeli pričati da je preglasan ezan, već u Sarajevu – rekao je u Hadžićima predsjednik SDA.
/HMS/
Hlebyn is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2024., 16:58   #367
Koji rat?
Adelholzener is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2024., 17:01   #368
Quote:
Mc Ozy kaže: Pogledaj post
podržati odcjepljenje RS i raditi na ujedinjenju s ostatkom BiH ili kao federacija
Ujedinjenje s jos gorima. Tezimo cemu ono? Boljem ili losijem?

Ako se RS odcjepljuje, za Hrvatsku najpametnija politika je stviti prste u ushi i govoriti "lalalalala".
Adelholzener is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2024., 11:36   #369
Quote:
Adelholzener kaže: Pogledaj post
Koji rat?
Onaj za kojeg su se prebrojavali (za sada, samo potencijalni):
https://hms.ba/izetbegovic-prebrojal...ktora-dronova/
Quote:
...
– Prebrojali smo se – i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate – bio je kratak Izetbegović, kako ga citira Avaz govoreći o slučaju “najgoreg scenarija”.

Kako je rekao, Oružane snage će se morati poduprijeti letećim robotima, dronovima. ...
Quote:
Dominko123 kaže: Pogledaj post
Quote:
zulualpha kaže: Pogledaj post
Rade Srbi i Bosanci punom parom.
Godišnji kapacitet proizvodnje BiH oko 38.000 komada velikog kalibra, u Srbiji 42.000 komada.
Hlebyn is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2024., 16:24   #370
Predsjednik Srbije u Vojnotehničkom institutu:
https://www.youtube.com/watch?v=2UFRgD7i8Fc
"Za dve godine, Srbija će da proizvodi kao Nemačka ... govorim o kalibrima od 122 do 155 mm"

"... Uvođenje vojnog roka ... od ? meseci do ?? meseci ..."
Hlebyn is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2024., 19:15   #371
Nekada je HV imao vrlo jake bombe - aerosolne:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/foto...%80%99-1516980
Je li ih Hrvatska uspjela sačuvati ili smo ih zaista morali dati na uništavanje nakon 2012?
Zašto je uopće zahtijevano da ih moramo uništiti?
Hlebyn is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:58.