Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje > Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.12.2021., 14:30   #361
Simply smile, inman?

Imam pitanje za one koji nose (su nosili) SimplySmile ili Inman aligner.

Koliko ste ga dugo zaista nosili i kolike su vam bile nepravilnosti?

Mene najviše muče gornje jedinice koje su isturene van (jedna više, druga manje), a koje su posljedice nenošenja retainera u teen godinama nakon fixnog aparatića (zahvaljujući mojoj jako bivšoj stomatologici koja je rekla da mi to ne treba). Dvojke bi možda malo trebali izvući van.
Mislila sam da sam se pomirila sa situacijom još davno, ali dosta mi je tog rabbit look-a. Još da su bar te jedinice jednako isturene van, ali neee, jedna mora biti posebnija od druge.

Prema situaciji, ne znam koja bi mi terapija bila bolja. Simply smile (invisalign) ili inman...
Lena34 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2021., 00:11   #362
Trazila sam tu savjete pa da ostavim i par rijeci o rezultatima.

Sin 19 godina s dosta razmaknutim zubima. Invisalign lite, 14 tjedana. Sad je na 13. tjednu zubi su se skroz spojili i meni izgleda prekrasno, medjutim prije dva tjedna je dobio neke gumice da jos malo dotjera zagriz.

Sve skupa je bilo super iskustvo i za njega, nije bolilo a rezultati su nevjerojatno brzi. Zadnji set ce nositi duze dok ne stigne retainer.
sama svoj majstor is online now  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2022., 22:40   #363
Pozdrav trebao bih staviti Simply Smile ali me muce umnjaci, tj na ortopanu se vidi da su krivo, ali u ovi koji mi zele uvaliti Simpy Smile i dalje govore da ako umnjaci ne prave probleme nece ni poslije napraviti kaos nakon skidanja aparatica. Je li to istina? Mogu li nekome ovdje na forumu poslati sliku ortopana na PM da mi kaze bi li on to vadio ili ne. Ne bole me, ne smetaju, jedino sto se bojim da bi se mogli mozda aktivirati ako se sad jedinice za koje treba malo mjesta tj da se zubi ne pomaknu u nazad, pa posljedicno opet nakon skidanja aparatica naprave slicno stanje kao sto je sada?
exception is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2022., 15:55   #364
Quote:
exception kaže: Pogledaj post
Pozdrav trebao bih staviti Simply Smile ali me muce umnjaci, tj na ortopanu se vidi da su krivo, ali u ovi koji mi zele uvaliti Simpy Smile i dalje govore da ako umnjaci ne prave probleme nece ni poslije napraviti kaos nakon skidanja aparatica. Je li to istina? Mogu li nekome ovdje na forumu poslati sliku ortopana na PM da mi kaze bi li on to vadio ili ne. Ne bole me, ne smetaju, jedino sto se bojim da bi se mogli mozda aktivirati ako se sad jedinice za koje treba malo mjesta tj da se zubi ne pomaknu u nazad, pa posljedicno opet nakon skidanja aparatica naprave slicno stanje kao sto je sada?
Poslao sam vam pm; ukratko, umnjaci u vasem slucaju nece utjecati na prednje zube na nacin na koji mislite (ovo je u literaturi dobro dokazano i objasnjeno)
Odgovori s citatom
Old 01.05.2022., 16:02   #365
Pozdrav svima, da se i ja pridruzim mukama po zubima. Imam paradentozu, lijecim se kod parodontologa, tj. odrzavam koliko ide, popravljam sve zube koji su u banani. Najvise muke mi zadaje nepravilni zagriz i prednje gornje jedinice koje tjera prema van, i to dosta. Zubarka mi je rekla da bi nakon popravljanja zubi trebao aparatic koji ce ravnati zube i tako smanjiti upale desni.. Nikad se nisam nasmijala otvoreno. 35 godina imam. I dosta mi je. Zelim krenuti. Samo gdje se najbolje obratiti, kome, i da su povoljnije cijene po mogucnosti?
vrckica is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2022., 22:00   #366
Quote:
vrckica kaže: Pogledaj post
Samo gdje se najbolje obratiti, kome, i da su povoljnije cijene po mogucnosti?
Pročitaj čitavu temu da dobiješ neki osnovni info.

Ako već nisi, kontaktiraj @Juji koji će ti dati konkretan prijedlog.
matija* is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2022., 15:14   #367
Zavrsavam svoju invisalign terapiju i dobit cu inhouse made retainere od ortodonta (essix) i cine mi se dosta losiji za nosit nego invisalign, je ima tko da je uzeo Invisalign Vivera retainere? Cine mi se dosta ugodniji za nosit ali koliko vidim kostaju par k kn dok ovi su besplatni (tj. bili u cijeni terapije). Je ima smisla to uzimat cisto radi ugode i estetike, jesu li durabilniji isto?
stackoverflow is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2022., 10:46   #368
Quote:
stackoverflow kaže: Pogledaj post
Zavrsavam svoju invisalign terapiju i dobit cu inhouse made retainere od ortodonta (essix) i cine mi se dosta losiji za nosit nego invisalign, je ima tko da je uzeo Invisalign Vivera retainere? Cine mi se dosta ugodniji za nosit ali koliko vidim kostaju par k kn dok ovi su besplatni (tj. bili u cijeni terapije). Je ima smisla to uzimat cisto radi ugode i estetike, jesu li durabilniji isto?
Da: https://www.forum.hr/showpost.php?p=8...&postcount=323
matija* is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2022., 13:30   #369
Pozdrav,molim da odgovori netko...
Jučer sam stavila fixni retainer(gore 2-2 i dolje 3-3), a s njim i mobilni koji mi ne sjeda dobro i to na zubima gdje se nalazi fixni (gore 2-2, dolje 3-3)..
Ortodont kaže da to nema veze, da tako treba biti jer je kao retainer deblji itd..
Sama ne znam da li da tražim da mi ponovno uzmu otiske i naprave nove mobilne..
U slučaju da ovako i ostane da li se može to sve vratiti na staro, jer upravo na donjoj čeljusti gdje ne sjeda dobro(3-3) su mi zubi bili i najviše zbijeni te išli jedan preko drugog?

Hvala
noel12 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2023., 23:35   #370
Quote:
stackoverflow kaže: Pogledaj post

Moj sin je uzeo Vivera retainere. Ne zali se. Nisu jeftini ali su vrlo vjerojatno trajniji od obicnih.
sama svoj majstor is online now  
Odgovori s citatom
Old 12.02.2023., 10:33   #371
Planirao sam uzeti Invisalign, ali sam guglajući otkrio da postoji i domaći ekvivalent Simply smile koji je 50% jeftiniji. Može li netko stručan objasniti u čemu je razlika i isplati li se platiti skuplji Invisalign ili se sve može riješiti i sa jeftinijim Simply smileom? Ako mogu uštediti a dobiti isti rezultat zašto davati više
Paulaner is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2023., 21:02   #372
Quote:
Paulaner kaže: Pogledaj post
Planirao sam uzeti Invisalign, ali sam guglajući otkrio da postoji i domaći ekvivalent Simply smile koji je 50% jeftiniji. Može li netko stručan objasniti u čemu je razlika i isplati li se platiti skuplji Invisalign ili se sve može riješiti i sa jeftinijim Simply smileom? Ako mogu uštediti a dobiti isti rezultat zašto davati više
Vivera je detaljnije kalupirana, čvršća, bolje prianja i neprimjetna. Dobio sam SimplySmile nakon terapije i pomaklo mi zube pa sam trebao refinement da ih vrati nazad. Nakon toga sam uzeo Viveru koju i danas nosim (2. set u 5 godina).
matija* is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2023., 17:35   #373
Quote:
matija* kaže: Pogledaj post
Vivera je detaljnije kalupirana, čvršća, bolje prianja i neprimjetna. Dobio sam SimplySmile nakon terapije i pomaklo mi zube pa sam trebao refinement da ih vrati nazad. Nakon toga sam uzeo Viveru koju i danas nosim (2. set u 5 godina).
Guglao sam što je ta Vivera, ne poznajem dobro tematiku.
Ako sam dobro shvatio, ti si prvo nosio Simply Smile i njime ispravio zube i sad nosiš retainer od Invisaligna po imenu Vivera?
Paulaner is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2023., 17:55   #374
Quote:
Paulaner kaže: Pogledaj post
Guglao sam što je ta Vivera, ne poznajem dobro tematiku.
Ako sam dobro shvatio, ti si prvo nosio Simply Smile i njime ispravio zube i sad nosiš retainer od Invisaligna po imenu Vivera?
Sori, fulao sam ceo fudbal s prethodnim odgovorom. Zabrijao sam da si pitao za retainere, a ne alignere. Nosio sam Invisalign full terapiju (imaš iskustva i jednih i drugih na prethodnim stranicama), a nakon toga dobio retainere od SimplySmile i tada su mi se zamjerili jer kvalitetom su debelo ispod. Na kraju sam uzeo Vivera retainere (njih proizvodi tvrtka Invisalign).
matija* is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2023., 20:21   #375
Bok ekipa, ima li vas aktivnih na temi? Bila sam prosli tjedan na konzultacijama za Invisalign u 3 razlicite poliklinike i nemam pojma sta da mislim sad... Za pocetak, jel smijem pisat imena poliklinika ili ortodonata?
Komadic is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2023., 22:51   #376
Question Upomoć, ljudi!

Imam problem, dovrših prvi set invisalign comprehensive i odbijaju mi napraviti refinement

Žena tamo se ponaša izrazito neugodno, izvrće činjenice, nije ortodont, svašta mi je rekla što me je jako uznemirilo. Stekla sam dojam da nakon što je ortodont s kojim je dogovoren inicijalni plan terapije otišao, oni dižu ruke, premda imaju drugog ortodonta koji je vanjski suradnik.

Na nesreću sam naivno povjerovala, na početku je žena bila ljubazna i puna razumijevanja kad je trebalo sklopit dogovor a sad me hoće otkantati i sve izvrće i mijenja priču a još k tome je užasno nepristojna.

Koliko sam ja shvatila, imam pravo na refinemente dokle god ne istekne 5 g od postavljanja prvog, dokle god nisam zadovoljna u granicama onog što je izvedivo. (prava ortodontska ordinacija gdje sam se konzultirala kaže da jest izvedivo). ovi se hvataju za dlaku, tvrde da to što želim nisam odmah rekla, da su napravili to što sam tražila a lažu. istina jest da nisam za svaki pojedini zub opisivala što hoću nego sam mislila s povjerenjem, da ćemo vidjeti kako će ispasti prvi set pa da ću onda navoditi te detalje. u globalu nisu napravili ni to što sam rekla.

Moj dojam je da oni u stvari ne znaju to napraviti što smo se dogovorili, a sve i da se nismo u startu dogovorili, ne znaju napraviti da budem zadovoljna, ali to neće priznati. Već 6 mjeseci čekam odgovor i zubi su mi se već dobro pomaknuli.

Sve u svemu prestrašno;

naravoučenje: ljudi idite tamo gdje je ortodont vlasnik svoje ordinacije, a ne u ordinaciju gdje je ortodont samo zaposlenik ili vanjski suradnik, a vlasnik nije ortodont. nemojte se pouzdati u popis dobavljača na stranici invisaligna, jer ako je tamo naveden kao provider sa svojim imenom i prezimenom ne znači da je ortodont, sve da je i diamond provider, također to ne znači da je dobar nego samo da je imao puno pacijenata.
san.ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2023., 13:18   #377
Quote:
san.ja kaže: Pogledaj post

naravoučenje: ljudi idite tamo gdje je ortodont vlasnik svoje ordinacije, a ne u ordinaciju gdje je ortodont samo zaposlenik ili vanjski suradnik, a vlasnik nije ortodont. nemojte se pouzdati u popis dobavljača na stranici invisaligna, jer ako je tamo naveden kao provider sa svojim imenom i prezimenom ne znači da je ortodont, sve da je i diamond provider, također to ne znači da je dobar nego samo da je imao puno pacijenata.
Jel mozete napisat gdje ste bili?
Komadic is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2023., 13:54   #378
Quote:
san.ja kaže: Pogledaj post
Imam problem, dovrših prvi set invisalign comprehensive i odbijaju mi napraviti refinement
Invisalign jamstvo pokriva refinemente, meni su odradili bez problema kada sam zatražio. Postoje prava potrošača i smatram da bi trebala inzistirati na tome ili napisati pritužbu u Invisalign jer im rade antireklamu.
matija* is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2023., 19:58   #379
Pozdrav.
Ima li netko iskustva s alignerima koje pojedine ordinacije rade u svojim laboratorijima?
Tabby cat is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2023., 14:06   #380
imate li neku preporuku za ispravit donje jedinice, a da ne košta kao svetog petra kajgana? i da se s tim ne frflja. prije 7 god sam nosila inman za gornju frontu i sve je bilo super osim frfljanja.

ili da jednostavno probam riješit stvar ljuskicama? ja bi puno radije aparatić, ali ne mogu si opravdat trošak od 20+ tisuća kn (za clear alignere) za donje jedinice koje se dok govorim neusporedivo manje vide od gornjih zuba. meni je bilo puno i 7,500 kn prije 7 god za gornje zube, ali mi je to vrijedilo te pare jer se radilo o gornjim zubima.
a dvije kompozitne ljuskice bi me koštale samo 160 €. prevelika mi je razlika u trošku.

jedna jedinica mi je ukoso i malko preko druge, kao da nema dovoljno mjesta.
i onda zubi ne izgledaju u gornjoj ravnini ravno.
Carmen 5 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:35.