Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Hrvatska i turizam

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.08.2024., 10:14   #3861
Mi dajemo isto sve kao gore navedeno. Rucnici mali, srednji i veliki x br. gostiju + 2 rucnika za pod uvjek. Rucnike cemo promijeniti ako se pita, ali nikada nismo dobili upit. Za ove preko 7 dana (rjetko) nudim i nove rucnike/posteljinu. Nikad nisu uzeli. TP ostavljam po br nocenja +1-2 kom. To je ionako bonus. Ako puno kakaju nek si kupe paket (lidl i Interspar 500ak m od ap). Nikad se nitko nije zalio. Rolu ubrusa dobiju. 2 krpe kuhinjske. Set spuzvica za pranje i upijanje uvjek novi. Deterdžent za sude, tablete za sudericu (nocenje x2, al najčešće ne brojim nego saku zgrabim i isteesem). U frizideru uvjek 1-2 pive 0.5. U kupatilu casa u celofanu sa mini sapunom,kapom, mini šampon i gel za tus pa x br. osoba. Sapun tekuci uvjek pun spremnik onaj na stiskanje na zidu. Imaju perilicu rublja sa tabletama gel za pranje x br. nocenja.
Old 21.08.2024., 10:23   #3862
Tablice za kategorizaciju su pune nebuloza koje jednom apartmanu sasvim sigurno ne trebaju (znak za vrata "ne uznemiravaj" !? budjenje na zahtjev !?)

Ovo za rucnike sam samo izvadila jer si napisala da je apartman 3* duzan jednom tjedno mijenjati, sto zapravo nije tocno. U praksi naravno, rijetko koji gost zeli bas toliku kolicinu rucnika ili posteljine. Ja isto ako su dulje od tjedan dana ostavim jos jedan set svega u ormaru - nitko nikad ne iskoristi, a i vidim da im je tri rucnika previse, uglavnom ostave sa strane nekoristeno.
Lei is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2024., 11:20   #3863
Quote:
geronimo666 kaže: Pogledaj post
.. U frizideru uvjek 1-2 pive 0.5. ...
Znam da neki ostavljaju vino ali ovo za pive prvi put čujem. Ja ostavljam po dvije flaširane vode od 1.5l (ako je duži boravak, onda i više) i kažem im da je voda sa česme pitka ali da nije najbolje kvalitete.
JoshuaGraham is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2024., 11:26   #3864
Vino rjetko ostavljam, a vodu sam prestao ostavljati jer u ri je dobra voda pa cemu trovat ljude sa plastikom.
Old 21.08.2024., 11:32   #3865
Quote:
Lei kaže: Pogledaj post
Tablice za kategorizaciju su pune nebuloza koje jednom apartmanu sasvim sigurno ne trebaju (znak za vrata "ne uznemiravaj" !? budjenje na zahtjev !?)

Ovo za rucnike sam samo izvadila jer si napisala da je apartman 3* duzan jednom tjedno mijenjati, sto zapravo nije tocno. U praksi naravno, rijetko koji gost zeli bas toliku kolicinu rucnika ili posteljine. Ja isto ako su dulje od tjedan dana ostavim jos jedan set svega u ormaru - nitko nikad ne iskoristi, a i vidim da im je tri rucnika previse, uglavnom ostave sa strane nekoristeno.
Znak ne uznemiravaj bi trebao ici ako ne zelis da ti mijenjaju ručnike i posteljinu.

Inače zanimljivo kako većina iznajmljivača tumači kako ne mijenjaju ručnike jer ne smiju ulaziti u apartman. Po kucnom redu koji dijeli turisticka zajednica, iznajmljivac smije ulaziti u apartman radi sprejcavanja nastanka stete ili odrzavanja u sto vjerujem ulazi i ciscenje i mijenjanje postelljine ili rucnika. Naravno, uvijek se mogu ostaviti i dupli rucnici sto smanjuje ucestalost mijenjanja ili iskomunicirati s gostom njihove zelje oko promjene posteljine/rucnika ( ako ne zele da se ulazi samo im se ostavi ispred itd)
number 19 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2024., 11:38   #3866
Da nadjem u frizideru 1 pivu (pa i dvije) ja bih prvo pomislila da je ostalo starim gostima
Lei is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2024., 11:45   #3867
Zasto .
Vecina ljudi oduševljena kad im otvorim fridge. Pogotovo muški .
Kome se ne pije, ostavi. Jako rijetko .
Old 21.08.2024., 11:49   #3868
Aaaa, joj zaboravila da ti osobno docekujes goste i pokazujes im, pa im onda vjerojatno i ukazes da si im ostavio ti to. Sve pet
Lei is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2024., 12:00   #3869
Quote:
Lei kaže: Pogledaj post
Da nadjem u frizideru 1 pivu (pa i dvije) ja bih prvo pomislila da je ostalo starim gostima

Neugodno mi je čim se sjetim... to smo mi jedno kratko vrijeme radili, pive u friđ, al ih skoro nitko nije uzimao... pa smo pitali jedne, i rekli ovo što i ti. Meni mrak na oči čim mi je kliknulo

Uglavnom ništa u frižider više ne stavljamo. Pokloni su zapakirani i lako prepoznatljivi na stolu.
wasx is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2024., 12:13   #3870
Quote:
Zasto .

Vecina ljudi oduševljena kad im otvorim fridge. Pogotovo muški .

Kome se ne pije, ostavi. Jako rijetko .
Ne bih se bunila.
Pa čak da su i bivši gosti ostavili.
Jednom su nas dočekale dvije pivice, iz privatne pivovare iznajmljivača.
Baš smo se razveselili. Sjeli na vrlo ugodnu (ali tada jako hladnu) terasu i uživali.

Iako je zgodno ako ima voda ili nešto u hladnjaku, nije nešto bitno.
Ali, važno mi je da hladnjak bude uključen i da ne bude na nekom minimumu nego da bude hladan.
Više puta smo naišli ili na netom upaljen hladnjak ili hladnjak koji je na nekih 2 i jedva da išta hladi.
Old 21.08.2024., 12:34   #3871
Quote:
Vino rjetko ostavljam, a vodu sam prestao ostavljati jer u ri je dobra voda pa cemu trovat ljude sa plastikom.
Misliš na mikroplastiku koja je u vodi prije nego što se flašira ili onu plastiku koju ispušta ambalaža poslije flaširanja?

Sama voda iz slavine već sadrži mirkoplastiku, pa ako ne želiš da truješ ljude potrebno ti je filtriranje vode pomoću povratne osmoze. Mada ni to ne garantuje vodu bez mikroplastike jer određene membrane također ispuštaju plastiku.

Uostalom, čemu briga o mirkoplastici kada 90% ljudi na zemlji u svojoj krvi ima PFOA zahvaljujući 3M i DuPont-u?
JoshuaGraham is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2024., 12:39   #3872
ajd ne kompliciraj. U Rijeci zaista nije potrebna flasirana voda. Nije to grad kao Milano gdje valjda nebi ni zube trebao prat sa vodovodom iako sam to radio i ziv sam.
RO mi ne pada na pamet stavljat, pogotovo ne onaj koji nema post "filter" za dodavanje Ca i Mg. ljudi nemaju pojma sta si rade sa takvom vodom.
Old 21.08.2024., 12:43   #3873
Quote:
ajd ne kompliciraj.
Pa tvoj rezon je da ne treba ljude trovat plastikom iz flaširane vode, a znamo svi da i u vodi iz slavine ima plastike, tako da ćeš opet trovati ljude htio to ili ne.
JoshuaGraham is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2024., 12:43   #3874
Ja mislim da je, ipak, najbitnija komunikacija s gostima, da znaju da uvijek mogu dobiti na zahtjev i ručnik i posteljinu (realno, mogu zaprljati posteljinu, pa bi htjeli novu, nije problem...ok, moja mama njurga na te zahtjeve, ali ona, sa svojih 79 godina i 40 godina iznajmljivanja ima malo drugačije poglede, pa sam ja preuzela komunikaciju o tim stvarima...ona dočeka stare goste, počasti ih i sl., a ja rješavam njihove zahtjeve, jer mi je lakše nego nju ubjeđivati da se vremena i gosti mijenjaju).
Inače, nemam običaj ostavljati ništa u frižideru, na stolu ih dočeka poklon dobrodošlice (šalica lokalne TZ, domaći med s naljepnicom sa slikom i podacima o apartmanu, magnetić ...sve ovisi šta su dobili godinu ranije). Imamo 2-3 gostiju koji su nam, baš, kao familija, jer dolaze 20+ godina, tako da im mama zna ispeć neki kolač u toku boravka.
Sve u svemu, ne držimo se nekih strogih pravila, prilagodimo se načinu komuniciranja gostiju (srećom, nitko od njih nije neki davež, svi vole malo popričati, djeca se oduševe našim macama oa stalno trče gladiti ih, a kada nismo od razgovora, povučemo se i pozatvaramo sva vrata i prozore)
Zubicaljubica is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2024., 14:45   #3875
Quote:
ajd ne kompliciraj. U Rijeci zaista nije potrebna flasirana voda. Nije to grad kao Milano gdje valjda nebi ni zube trebao prat sa vodovodom iako sam to radio i ziv sam.
RO mi ne pada na pamet stavljat, pogotovo ne onaj koji nema post "filter" za dodavanje Ca i Mg. ljudi nemaju pojma sta si rade sa takvom vodom.
turisti na temelju toga što vide grad Rijeku steknu pogrešan dojam da voda nije za piće, iako je Rječina odličan izvor pitke vode. kaže supruga da joj je ukusnija voda nego u Dalmaciji.
Aciha is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2024., 19:20   #3876
p.s nastavak iz dna teksta( moguće je da je jaje ipak bilo svježe, jer naši gosti ili čak iz okolnih zemalja znaju ubaciti jaja iz domaće tj njihova od njihovih kokoša ,a ono pakiranje bude neko bilo kojeg datuma,nebitno ako su jaja domaća i svježa briga te što piše na kutiji ( ali sad ne znam pakiranje je bilo hr proizvodnje pa mislim da je gost bio iz hr)nekad sam znao ,tj uvijek u frižidere po jedno pivo, ali dođu nekad sa motorima i što onda. od kovida do danas moji gosti nisu ništa pronašli osim elemenata frižidera u frižiderima dva app samo prošle godine je jedan Francuz s obitelji pronašao pak od 10 jaja ,a u njemu samo jedno jaje i to koje je rok istekao 20 dana.Pretpostavljam da ih nije bilo više od jedan ,ne znam kako to nisam uklonio iz frižidera i nije mi jasno kako je gost koji je dan prije tu boravio ostavio to jaje sa 3 sedmice iza roka trajanja.
nakon 2 dana recenzija na boo 3, i to je bila top 2 najlošija rewiew od kovida do sad
WhatsApp 3859🍭🍡.(izvan poslovni)android....( samo chat ) ,razmjena smješnih slika,gifova,kratkih videa info p.p.Najveća greškaRH ,uzeli su 12 bor. aviona,a za isti novac su mogli kupiti 3komada( nova) Airbus a380 ( najveći putnički na svijetu).
kontrolorKvalty is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2024., 15:11   #3877
Quote:
wasx kaže: Pogledaj post
Uglavnom ništa u frižider više ne stavljamo. Pokloni su zapakirani i lako prepoznatljivi na stolu.
Ja ostavim 2 pive i vodu, ako ima djece, onda i neki sok iz dm-a. Svi shvate da je za njih, nitko nista ne pita. uredno poslozeno na najgornjoj polici, ostatak frizidera cist i prazan.
Inace ne ostavljam nista na stolu. Neugodno bi mi bilo gledati njihovu reakciju. Kao kad ja moram otvariti rodendanski poklon.
royal blue is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2024., 15:15   #3878
Quote:
Mi dajemo U kupatilu casa u celofanu sa mini sapunom,kapom, mini šampon i gel za tus pa x br. osoba.
Di ovo kupujes?
royal blue is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2024., 15:20   #3879
Naslijedio povecu kolicinu pred 3g. Mislim da u metro-u su to kupovali.
Old 12.11.2024., 11:44   #3880
Pozdrav, zanima me ima li netko iskustva s ovakvom situacijom
Preko airbnba sam rezervirala jedno noćenje u jednosobnom apartmanu za 51e u Zagrebu ovaj vikend (cijene ostalih apartmana vecinom su se kretale od 50 do 65) i kad sam rezervirala odmah sam platila i skinulo mi je novce s racuna.
20 minuta nakon rezervacije stize mi poruka od iznajmljivaca “mi vam ne iznajmljujemo za ovakvu cijenu i to samo na jednu noc, provjerite to s airbnbom i procitajte nasa pravila”
Procitala sam sva pravila vec i prije i nigdje to nije pisalo u oglasu i kontaktirala sam airbnb gdje mi se javio lik u korisnickoj sluzbi i rekao proslijedit moj slucaj strucnijem timu jer mu je kompleksno, no oni se još nisu javili a meni je iznajmljivac u vremenu poslao upute za ulazak u apartman.
Tad sam ga pitala jel sve u redu na sto mi je odgovorio “Ja sam kontaktirao airbnb i oni ne znaju sta se dogodilo. Super. Samo ciscenje apartmana mi dode 30e. Smijesno. Jasno je vama da ova cijena nije moguca za jednu noc. Nisam zadovoljan, ali je tako.”
Boo7 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:41.