Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Internet

Internet Sve o internetu, sadržaju i tehnologiji
Podforumi: Web, Web development, Internet biznis, Nove web stranice

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.02.2025., 02:21   #3901
Zvao sam podršku danas (poslovni korisnik) jer je bilo baš loše - ping skače 20-35, 5% loss, jitter 15+ms - updateali su mi FW rutera, sad je sve više manje kak bi trebalo bit.
Cijelo vrijeme 8-9 ping, 0% loss, pa i za vrijeme peaka. Za routing su mi rekli da će sutra vidit.
126 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2025., 10:50   #3902
Quote:
Carmen 5 kaže: Pogledaj post
Jel su još koga zvali na području Zg da trebaju doći promijeniti neki pretvarač za internet optiku da mogu dalje koristiti internet? Trebam ga baš pustiti u stan na 15-20 min. Nemam inače nikakvih problema sa internetom nego valjda nešto mijenjaju.

Sad sam zvala korisničku službu, vele da ne vide nikakve zahtjeve na moju adresu, ali da je telefon sa kojeg sam dobila poziv registriran na njih pa bi trebalo valjda biti u redu.
Evo samo da javim da je riješeno. Danas je čovjek bio i zamijenio. Nisam znala da se taj drugi aparat pored rutera zove optički pretvarač. Ovaj novi je puno manji.
Carmen 5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2025., 14:17   #3903
Pozdrav, što bi mogao najpovoljnije dobiti kao novi korisnik? Internet(optika) + tv(stb - sportski paket) + tel
Teo split is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2025., 20:24   #3904
meni stalno ping skače kad gejmam, ovako nije bilo prije a nemam alternativu, mobilni signal ovdje jako loš
Martar is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2025., 21:15   #3905
Je li tko mozda raskidao ugovor prije isteka i prelazio u a1?
Prije dva mjeseca sam bio u ht poslovnici i trazio da mi isprintaju koliko bi me ispao raskid ugovora i cifra je bila 130 eura ( tocno 1 godina do isteka ugovora).
Nakon toga sam krenuo ugovarati sa a1 prelazak kod njih na tcom infrastrukturu i jos platio dva racuna tcomu i ocekivao sam da ce mi penali biti jos manji i sad mi je dosao racun za raskid ugovora od 215 eura.
razor1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2025., 03:06   #3906
Quote:
Teo split kaže: Pogledaj post
Pozdrav, što bi mogao najpovoljnije dobiti kao novi korisnik? Internet(optika) + tv(stb - sportski paket) + tel
Ako je Split u pitanju, imaš pravo na HT-ovoj optici na promociju 9mjeseci za 1€ na svim optičkim paketima.
gingermrkvica is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2025., 05:04   #3907
Quote:
gingermrkvica kaže: Pogledaj post
Ako je Split u pitanju, imaš pravo na HT-ovoj optici na promociju 9mjeseci za 1€ na svim optičkim paketima.

Ima li šta za Osijek slično?
Isitiče mi ugovor,sad plaćam max3 sa hbo i sportskim i 3 uređaja dodatna 45eura,mogu li dobiti nešto jeftinije ili istu cijenu i 6-9 mjeseci gratis?Neki bon?Hvala
lega_iz_osijeka is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2025., 09:41   #3908
Quote:
razor1 kaže: Pogledaj post
Prije dva mjeseca sam bio u ht poslovnici i trazio da mi isprintaju koliko bi me ispao raskid ugovora i cifra je bila 130 eura ( tocno 1 godina do isteka ugovora).
Nakon toga sam krenuo ugovarati sa a1 prelazak kod njih na tcom infrastrukturu i jos platio dva racuna tcomu i ocekivao sam da ce mi penali biti jos manji i sad mi je dosao racun za raskid ugovora od 215 eura.
Ako imaš službeni dokument žali se na iznos penala koji su ti stigli na naplatu pošto imaš drugačiji izračun. Barem bih ja tako postupio
The Chosen One is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2025., 09:58   #3909
Moguće je da kasnije penali budu veći nego ranije u slučaju da se primjenjuje izračun prema ostvarenom popustu, jer ako se dobija neki mjesečni popust na tarifu, onda je iznos ostvarenog popusta (a time i penala) veći iz mjeseca u mjesec.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2025., 11:58   #3910
Quote:
razor1 kaže: Pogledaj post
Uz razliku popusta na mjesečne naknade, plaća se i jednokratnu naknadu za instalaciju.
Instalacija: ako ugovor raskinete prije isteka obveznog trajanja trebate platiti razliku do pune cijene instalacije 82,95 Eur.
Tako da popust od 6 mjeseci ustvari i ne postoji, osim u slučaju da se paket koristi 24 mjeseca.
pzec is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2025., 12:50   #3911
HT će morati malo srediti način na koji objavljuje svoje promotivne ponude:
Rješenje inspektora HT-u u svezi transparentnosti ponuda iz cjenika
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2025., 12:57   #3912
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
HT će morati malo srediti način na koji objavljuje svoje promotivne ponude:
Rješenje inspektora HT-u u svezi transparentnosti ponuda iz cjenika

je a kazna 8000 € i to samo ako ne poprave, umjesto da ih se odmah udari po džepu. Pa šta je to njima, kikiriki... Neće oni ništa pametno poduzet dok god su te kazne ovako mizerne, niti ih se kazni odmah
drater is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2025., 14:55   #3913
Quote:
gingermrkvica kaže: Pogledaj post
hmm ponudili su mi prvih 9 mjeseci po 3 €, a ostatak ugovora za 42(magenta). Ovo je isto dobra ponuda samo mi nije jasno bas di su izmislili tih 3 € (jer se svugdje govori 1 €). Pa to ispadne za 9 mjeseci 27 €
Teo split is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2025., 14:56   #3914
Quote:
drater kaže: Pogledaj post
je a kazna 8000 € i to samo ako ne poprave, umjesto da ih se odmah udari po džepu. Pa šta je to njima, kikiriki... Neće oni ništa pametno poduzet dok god su te kazne ovako mizerne, niti ih se kazni odmah
Ako prihvatimo činjenicu da će sve kazne koje plati davatelj usluge, platiti krajnji potrošač, onda je jasno da je onaj tko propisuje i nadgleda, kaznio korisnike usluge.
Koliko su opravdane i čemu služe tako visoke kazne, nije teško zaključiti.
pzec is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2025., 14:56   #3915
Quote:
nije jasno bas di su izmislili tih 3 € (jer se svugdje govori 1 €)
Vjerojatno je 2€ prijemnik ili neka druga dodatna usluga.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2025., 14:59   #3916
Quote:
pzec kaže: Pogledaj post
Ako prihvatimo činjenicu da će sve kazne koje plati davatelj usluge, platiti krajnji potrošač, onda je jasno da je onaj tko propisuje i nadgleda, kaznio korisnike usluge.
Kazna nije davatelju usluge, nego odgovornoj osobi (predsjedniku uprave).
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2025., 15:26   #3917
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
Kazna nije davatelju usluge, nego odgovornoj osobi (predsjedniku uprave).
Nadzorni odbor imenuje osobe za zastupanje, nije realno očekivati da će odgovorna osoba platiti kaznu koja neće biti na neki način vraćena odgovornoj osobi.
pzec is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2025., 21:03   #3918
Quote:
hmm ponudili su mi prvih 9 mjeseci po 3 €, a ostatak ugovora za 42(magenta). Ovo je isto dobra ponuda samo mi nije jasno bas di su izmislili tih 3 € (jer se svugdje govori 1 €). Pa to ispadne za 9 mjeseci 27 €
Po novome se korištenje prijemnika plaća 2,13 eura plus 1 euro promocija.
Jamozg is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2025., 02:28   #3919
Quote:
Jamozg kaže: Pogledaj post
Po novome se korištenje prijemnika plaća 2,13 eura plus 1 euro promocija.
Jel u toj cijeni dobijem android prijemnik ili mogu tražiti obični STB? Čuo sam da ljudi preporučuju STB jer ima manje problema sa njim pa bih radije to uzeo ako je moguće
Teo split is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2025., 09:11   #3920
Pozdrav forumaši treba mi savjet. Koristio sam Gigabox bez UO par godina. Jučer došao raskinuti ugovor i djelatnica mi kaže da mi može raskinuti ugovor ali tek 28.2. Ja kažem potpisao s drugim i ne želim plaćati tcom tih dana a necu koristiti. Nakon tog mi je rekla da sistem ne dozvoljava raniji raskid. Uputio sam poziv prema SZK i agent je rekao da je sve u redu i ugovor ce biti odmah raskinut.Međutim gledam jutros i sve je još uključeno i radi.Možda netko imao sl.iskustva?
Zahvaljujem!
jimgitara is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:18.