Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.11.2021., 14:58   #3901
Quote:
silvan kaže: Pogledaj post
koja je to ciganija od grada.
zasto?
Old 29.11.2021., 22:19   #3902
Quote:
Rokoko23 kaže: Pogledaj post
Pozdrav,
putujem sutra u Pariz i čitam sada sve redom, ali ne nalazim pa ako netko prije odgovori bila bih zahvalna. Koje je najbolje rješenje za prijevoz od aerodroma CDG do Eiffela (hotel je tamo u blizini).

Što je najbolje kada je javni prijevoz u pitanju za 4-5 dana Pariza, zona 1 i 2 recimo?

Puno hvala
pozdrav,

putujem u četvrtak u Pariz, nisam cijepljen i znam da se po novom treba testirati svakih 24sata.
Može u kratko opis trenutne situacije tamo?
honorboy14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2021., 09:42   #3903
Drustvo,
Moze mi netko napisati vezu od aerodroma Beauvais do Pariza?
Ima li u gradu za kupiti dnevne metro karte i koliko dođe?
efos is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2022., 21:23   #3904
Quote:
efos kaže: Pogledaj post
Ima li u gradu za kupiti dnevne metro karte i koliko dođe?
ima. dnevna je 7.5€ za zonu 1-2. i to nije samo za metro, nego za sve moguce vrste javnog prijevoza.

zona 1-3 (sto je po meni centar i siri centar), 10€.

ako znas da ces ostajati 3 ili vise dana, uzmi tjednu kartu. 23€ za sve zone.

prije toga svega moras za 5€ kupit navigo karticu. plasticna kartica koju "punis" kako zelis.
Old 04.01.2022., 20:51   #3905
Quote:
593 kaže: Pogledaj post
ima. dnevna je 7.5€ za zonu 1-2. i to nije samo za metro, nego za sve moguce vrste javnog prijevoza.

zona 1-3 (sto je po meni centar i siri centar), 10€.

ako znas da ces ostajati 3 ili vise dana, uzmi tjednu kartu. 23€ za sve zone.

prije toga svega moras za 5€ kupit navigo karticu. plasticna kartica koju "punis" kako zelis.
Mislim biti 4 dana..ako ne otkazu let u 3 mj.
Gdje kupim tu kartu sto punim? I gdje se puni?😁
efos is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.01.2022., 09:51   #3906
Quote:
efos kaže: Pogledaj post
Mislim biti 4 dana..ako ne otkazu let u 3 mj.
Gdje kupim tu kartu sto punim? I gdje se puni?��
kupis na bilo kojoj vecoj stanici, gdje imaju one "kucice" u kojima rade ljudi.

a puniti mozes bilo gdje u podzemnoj gdje ima automata. nije komplicirano nakon sto prebacis na engleski.

kako bi se mogao lakse snalaziti u toj ogromnoj mrezi vlakova, tramvaja i buseva, koristio sam aplikaciju "bonjour ratp".

mogu ti reci da me metro razmazio. funkcionira tocno kako treba i nema odstupanja. pa kad sam zbog promjene lokacije bio primoran koristiti buseve, popizdih. jednom bus nije dosao. drugi put je 'ladno kasnio 10minuta. treci put uopce nije isao gdje je trebao, pa sam se djelomicno vracao pjeske

savjet: osim ako mislis dovesti/unajmiti elektricno prometalo, najbolje uzeti smjestaj u blizini metro stanice koja ima dobru poveznicu s tocno onim stvarima koje mislis posjetiti.

i nemoj sudjelovati u igri "pogodi gdje je loptica"
Old 08.01.2022., 17:13   #3907
Pozdrav svima. Išao bi s obitelji u Pariz, u 4/2022, na nekih 4-5 dana. Da li da sve idem preko agencije ili nije komplicirano i ovako sve rezervirati, pronaći, unajmiti... nismo do sada išli dalje od ljetovanje u RH, pa mi je sve malo "novo", ali rado bi da to organiziram... od avionskih karata (išli bi s CA, vidim da nisu skuplji previše od ostalih), smještaja i svega. Što mi preporučate? Agencijski mi se i ne sviđa jer je to s klincima uvijek nekako "napeto", makar nisu mali (10 i 12 godina). Ovako, uzeli bi karte u CA, negdje uzeli apartman (molim neku preporuku) i po vašim planovima iz ove teme, obilazili sve i svašta... hvala na trudu, ako se nekome dadne koju pametnu rečenicu napisati. Zbog par dana, ne pikiramo na Versailes i okolicu, makar ako je moguće utrpati, bilo bi sjajno
weever is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2022., 08:51   #3908
Quote:
weever kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima. Išao bi s obitelji u Pariz, u 4/2022, na nekih 4-5 dana. Da li da sve idem preko agencije ili nije komplicirano i ovako sve rezervirati, pronaći, unajmiti... nismo do sada išli dalje od ljetovanje u RH, pa mi je sve malo "novo", ali rado bi da to organiziram... od avionskih karata (išli bi s CA, vidim da nisu skuplji previše od ostalih), smještaja i svega. Što mi preporučate? Agencijski mi se i ne sviđa jer je to s klincima uvijek nekako "napeto", makar nisu mali (10 i 12 godina). Ovako, uzeli bi karte u CA, negdje uzeli apartman (molim neku preporuku) i po vašim planovima iz ove teme, obilazili sve i svašta... hvala na trudu, ako se nekome dadne koju pametnu rečenicu napisati. Zbog par dana, ne pikiramo na Versailes i okolicu, makar ako je moguće utrpati, bilo bi sjajno
Moje prvo samostalno putovanje bilo je u Pariz i bilo je savršeno. Od tad ne putujemo agencijom. Isto smo putovali CA. Uzeli smo si apartman preko Airbnb-a kod Hotel de Ville. Sve nam je bilo blizu a metro stanica nam je bila 3 min od smještaja i to vam je bitno kod traženja. Napravite si plan što planirate vidjeti, stavite na papir cijene ulaznica i usporedite sa Paris pass ili Museum pass (mi smo uzeli ovo drugo jer nam je bilo isplativije). S njima imate i prednost ulaska, iako mislim da sad i nisu tolike gužve kao nekad. Probajte proći forum jer ima super preporuka.
mary1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2022., 12:58   #3909
Quote:
mary1984 kaže: Pogledaj post
Moje prvo samostalno putovanje bilo je u Pariz i bilo je savršeno. Od tad ne putujemo agencijom. Isto smo putovali CA. Uzeli smo si apartman preko Airbnb-a kod Hotel de Ville. Sve nam je bilo blizu a metro stanica nam je bila 3 min od smještaja i to vam je bitno kod traženja. Napravite si plan što planirate vidjeti, stavite na papir cijene ulaznica i usporedite sa Paris pass ili Museum pass (mi smo uzeli ovo drugo jer nam je bilo isplativije). S njima imate i prednost ulaska, iako mislim da sad i nisu tolike gužve kao nekad. Probajte proći forum jer ima super preporuka.
Super, tnx. Imate li link smjestaja gdje ste bili (ako ste bili zadovoljni) molim Vas? Hvala
weever is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2022., 14:15   #3910
Quote:
weever kaže: Pogledaj post
Super, tnx. Imate li link smjestaja gdje ste bili (ako ste bili zadovoljni) molim Vas? Hvala
Evo. https://hr.airbnb.com/rooms/2190532?...c-91c97fd68d5d
Nas je bilo 4 a sad vidim da je za 2. Ima u dnevnoj krevet na razvlačenje pa ako vam se svidi pitajte direktno vlasnicu, i ako je slobodno u vašem terminu. Nama je bilo odlično zbog blizine atrakcija, hrpe restorana i trgovina, a i vlasnica je super.
Ako vas još što zanima samo pitajte
mary1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2022., 17:41   #3911
Quote:
mary1984 kaže: Pogledaj post
Evo. https://hr.airbnb.com/rooms/2190532?...c-91c97fd68d5d
Nas je bilo 4 a sad vidim da je za 2. Ima u dnevnoj krevet na razvlačenje pa ako vam se svidi pitajte direktno vlasnicu, i ako je slobodno u vašem terminu. Nama je bilo odlično zbog blizine atrakcija, hrpe restorana i trgovina, a i vlasnica je super.
Ako vas još što zanima samo pitajte
Vrhunski, puno puno hvala. Nas je 4, znači također bez problema možemo se smjestiti... bas ste me razveselili, tnx
weever is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2022., 22:14   #3912
Rezervirano u nasem terminu... ��
weever is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2022., 07:51   #3913
@weever piše da smještaj prima djecu do 2 godine, jesi li kontaktirao vlasnicu s obzirom da su tvoji 10 i 12?
Opal Zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2022., 10:13   #3914
Quote:
Opal Zg kaže: Pogledaj post
@weever piše da smještaj prima djecu do 2 godine, jesi li kontaktirao vlasnicu s obzirom da su tvoji 10 i 12?
nisam, čim sam vidio da je termin zauzet nisam dalje gledao. jel ima tko kakav smještaj za preporuku, na osnovu iskustva ili što slično... 19.-23.4. hvala puno
weever is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2022., 10:25   #3915
aha, ja mislila da si rezervirao... preporuku nemam, ali ukucaj datume i broj osoba pa probaj tražiti preko air-ove karte u tom području

istu pretragu na karti možeš napraviti i preko bookinga
Opal Zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2022., 10:57   #3916
Quote:
Opal Zg kaže: Pogledaj post
aha, ja mislila da si rezervirao... preporuku nemam, ali ukucaj datume i broj osoba pa probaj tražiti preko air-ove karte u tom području

istu pretragu na karti možeš napraviti i preko bookinga
ne, nisam. hvala. nisam još nikad koristio ni airbnb ni booking, pa isto molim pomoć. na što obratiti pozornost, na što paziti? vidim da mi kod nekih odmah nudi rezervaciju i uplatu dijela, tj polovice (preko airbnb). jel to normalno? što u slučaju više sile (covid ili nešto), ostajem bez novaca? jel su oba servisa sigurna (to je bezveze pitanje, znam)? imam tisuću pitanja, a rado bi sve pokrio... tnx
weever is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2022., 12:34   #3917
ono što se meni kao gostu ne sviđa kod aibnb-a je da dok ne rezerviram ne vidim točnu lokaciju... po tom pitanju je booking konkretniji

sve ostalo ti je manje više isto, na oba portala smještajni objekti su ti koji postavljaju svoja pravila oko otkaza, dodatne naplate, vremena dolaska i odlaska iz objekta itd

normalno je da neke objekte na airu ne možeš automatski rezervirati, tu opciju tamo ima puno objekata iz razloga koje nikome ne trebaju reći (ja npr imam tu opciju jer ne ažuriram kalendar i svaku rezervaciju moram odobriti kada provjerim imam li uopće mjesta, neki iznajmljivači neće goste sa lošim ocjenama, neko neće goste bez ocjena, netko neće goste iz neke države itd)

tebi kao gostu je bitno da nakon rezervacije uspostaviš komunikaciju sa objektom preko portala gdje si rezervirao, ukoliko ti se objekt ne javlja nakon dvije ili tri poruke onda zovi korisničku službu
Opal Zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2022., 14:38   #3918
Koliko je gost "zaštićen" kod Airbnbija? Npr. vlasnik otkaže rezervaciju? Znam da Booking daje alternativan smještaj. Čitao sam da je kod Aira snađi se druže.
Coco_Nut is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2022., 14:56   #3919
booking ne daje nego nudi po istoj cijeni, ali samo ako ima slobodnog smještaja... mene su prije koju godinu itekako probali navući da odustanem od rezervacije jer alternative nije bilo

za airbne ne znam koliko je gost zaštićen, ali ja kao iznajmljivač baš i ne mogu otkazivati bez posljedica

zato i kažem da je bitno uspostaviti komunikaciju preko portala jer kroz to odmah vidiš jel s druge strane netko iole profesionalan ili nije
Opal Zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2022., 20:40   #3920
I što se na kraju dogodilo kada nisi otkazala rezervaciju?
Coco_Nut is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:18.