Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Dionice

Dionice Ne zaboravi na stop-loss

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.01.2025., 14:55   #3941
Evo trazim na zse dionice koje kupit, jedan od uvjeta mi je da prodam 10000€ i ne srusim cjenu vise od 10%.
Znate koliko ih ima?
Old 13.01.2025., 15:48   #3942
Quote:
La Baba yaga kaže: Pogledaj post
USD je prejak. Polako ce morati poceti kliziti u smjeru gravitacije, no ocekuje se da ce dotad jos rasti.
Da, ja sam jos u jesen CHF pretvorio u $, sa ciljem da spekuliram pretezno na USA trziste.
Skoro 10% plus, samo na valutnoj razlici

Mada ocekujem kratkorocno popustanje na burzi, tak bi $ opet mogo ic dole-gore.
A japanci nekaj ne zabrljaju
amadeus65 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2025., 17:57   #3943
Mislim da ce japanci sigurno "zabrljati". Jen je preslab. Indikativno je da se zlato nikud ne mice, skoro pa je na ATH, usprkos povecoj vjerojatnosti da fed vise nece olako rezati stope.
La Baba yaga is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2025., 19:44   #3944
Za zlato nevjerujem da ce ove godine kaj napravit . U najboljem slucaju nekih 10% iznad. Rudnike prodo, al prerano uskocio. Ti su vec dosta napravili u 1.5 godini. Jedan sa minusom prodao, da imam za uskoci ak padne. Ak ode gore opet dobro. Fedu je cilj jacat dolar. Oni jedva cekaju inflaciju. Al cemo se jos nacekat godinu, a mozda i godinu i pol.
amadeus65 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 08:33   #3945
A hipotetickih 10% gore je premalo?
Ja dokupljujem rudnike koji su se korigirali. Zlato drzim u etf-u chf hedged. To je sad u malom minusu, pitanje je vremena kad ce dolar poceti padati.

Sto fed zeli ne znam ali trump, koji radi na potkopavanju "neovisnosti" fed-a zeli slabiji dolar posto npr place da je komatsu jeftiniji od cad-a pa bi jos da japanci jacaju valutu.
Tarife, inflacija, dug....i trump sam, su razlozi za dugorocno slabljenje dolara.
La Baba yaga is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 19:56   #3946
Tramp je nebitan igrac. Al koristan glumac
amadeus65 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 09:50   #3947
I da, trenutno nemam ideje sta kupiti.

Drastične situacije, zahtijevaju drastične mjere!
freelancer is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 15:38   #3948
Quote:
freelancer kaže: Pogledaj post
I da, trenutno nemam ideje sta kupiti.
ni ja nemam ideje na trenutnom tržištu...

gledao naftaše Exxon, Oxy, pbr...ali nisu me se dojmili...

napravio dokup AMDa, MTCH, NIKE...

gledam jel da radim i dokup najvećih gubitaša u portfelju ENPH i DG, obje pozicije mi sa plusa otišle u debeli minus

Gledam iz daleka...VZ, SNPS, PEP, MDLZ
Prvoime is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 16:15   #3949
Eventulno kod mene nesto iz Food segmenta, ali ne cisti preradjivac, ali uistinu nemam ideje.
Anyone?

freelancer is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 16:44   #3950
Svrbe te prsti, a?
Ko, jnj su pali. Pepsi isto. mada mi je Ko bolji bet. Ovdje gdje ja zivim niko ne pije pepsi i svi KO. Zapravo nigdje nisam nikog vidio da pije pepsi. Regeneron je lijepo korigiran, tu sam popusio jer sam prerano kupio. Pa barrick gold i southern copper su korigirani. Nike, fedex, ups....od potonjih mi se fedex cini najsigurniji, pa onda micron...AMD isto. .mada je pe 100 a nvidia 50. Enivej, ma ima robe, samo kolko kesa imas?

Pa kina, pdd, jd.com, tencent ak ti nije bed tamo zagrabiti. xcte etf je korigiran
La Baba yaga is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 16:46   #3951
Ne znam, nemam pojma. Možda Heineken koji je sad 25-30% jeftiniji nego kad ga je Gates kupovao.
https://instore.mpanel.app/hr/articl...ilijuna-dolara
Frasier is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 16:50   #3952
Ah da intel.....kupio sam i to. ne puno. al to je vec kockanje sad. Igram na long da ce radi reshoringa ameri podupirati domicilnu proizvodnju cipova, a ne samo kod tsmc-a.....
La Baba yaga is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 16:53   #3953
Quote:
Frasier kaže: Pogledaj post
Ne znam, nemam pojma. Možda Heineken koji je sad 25-30% jeftiniji nego kad ga je Gates kupovao.
https://instore.mpanel.app/hr/articl...ilijuna-dolara
Gates kupuje ili value, znaci rast nikud nikam, niska volatilnost ali zato profit na dividendu s obzirom da ima milijarde....i ima msft.
kupio sam cni...kanadske zeljeznice.....malo mi je zao sad....al dobro, necu prodavati.
La Baba yaga is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 16:54   #3954
Quote:
Svrbe te prsti, a?
Ko, jnj su pali. Pepsi isto. mada mi je Ko bolji bet. Ovdje gdje ja zivim niko ne pije pepsi i svi KO. Zapravo nigdje nisam nikog vidio da pije pepsi.
OK vjerujem ti. Ali kako god gledao sam graf za zadnjih 5 godina KO, PEP, MDLZ, HSY. Nema neke razlike, dividendni prinos isto 3 zarez nešto posto.
https://www.google.com/finance/quote...AHSY&window=5Y
Frasier is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 17:02   #3955
Nego Baba, ti si prije par mjeseci spominjao onaj neki uranium ETF, a uran je sada na 52w low. Od tih uran dionica meni su zapeli za oko ovi Kazahstanci u Londonu:
https://markets.ft.com/data/equities...mary?s=KAP:LSE
Frasier is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 17:04   #3956
Da, izgleda isto.. pepsi ima revenue od prelo 50% iz sad-a i ostatak uglavnom kanada, brazil, meksiko......KO je oko 37% SAD i ostatak je ....ostatak svijeta.
La Baba yaga is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 17:11   #3957
Da, a Hershey je 91% Sjeverna Amerika.
Frasier is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 17:12   #3958
Quote:
Frasier kaže: Pogledaj post
Nego Baba, ti si prije par mjeseci spominjao onaj neki uranium ETF, a uran je sada na 52w low. Od tih uran dionica meni su zapeli za oko ovi Kazahstanci u Londonu:
https://markets.ft.com/data/equities...mary?s=KAP:LSE
Nisam mislio rudnike. To mi je preveliki rizik. SRUUF etf. To je fizicki uran. Isto ko i fizicko zlato etf. samo sto ti iz nekog razloga nedaju ko kod zlata zamijeniti etf za fizicku sirovinu.
Da, ocekuje se porast potreba za elektricnom energijom pa time i cijena urana. Sada se dosta korigirala ali je u zadnjih god i pol dana dosta narasla. Mozes vidjeti po to etf-u.
Po tom pitanju bi preporucio i amlp i mlpa etf. Americki plinski pajplajni. Lijepa dividenda...Uran ce sigurno rasti samo nisam siguran kojom brzinom. To je vise long investicija ko i zlato za mene. Jer nuklearke treba i izgraditi sto ipak traje no kinezi to grade mahnito.
Plin i lng jsu druga pjesma. To je sada u zamahu bul marketa. Npr LNG dionica je na ath trenutno.
La Baba yaga is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 22:47   #3959
Quote:
Da, izgleda isto.. pepsi ima revenue od prelo 50% iz sad-a i ostatak uglavnom kanada, brazil, meksiko......KO je oko 37% SAD i ostatak je ....ostatak svijeta.
Tamo je pepsi ko sveta voda, nema vjerskih obreda bez nje
amadeus65 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2025., 09:23   #3960
Hvala na par tips and tricks, pogledam...
(a prsti svrbe, neki "bonusic" ce biti, pa pripremam teren)

freelancer is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:06.