Pogledaj rezultate ankete: Vlada nakon 100 dana
|
odličan (5)
|

|
14 |
5.98% |
vrlo dobar (4)
|

|
5 |
2.14% |
dobar (3)
|

|
7 |
2.99% |
dovoljan (2)
|

|
30 |
12.82% |
nedovoljan (1)
|

|
58 |
24.79% |
toliko je loše da nema tako niske ocijene
|

|
120 |
51.28% |
|
|
27.05.2017., 22:31
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Sep 2006.
|
Isplivavaju nove pojedinosti o Ledu,Agrokoru,dugovima za koncesiju,iznos same koncesije i isplacenih poticaja...
Ali sada ce nam Johabi objasniti kako cato ne spasava Todu i ne unistavaju ekonomiju...
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
|
|
|
27.05.2017., 23:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Jesi ti onaj što je smislio naziv početnički HDZ?
Taj naziv je duboko nepravedan prema cetnicima jer steta koju ce nam nanijeti HDZ s Lex Agrokorm je puno veća od stete iz rata.
Zadnje uređivanje Ank.Skywalker : 28.05.2017. at 00:00.
|
|
|
28.05.2017., 06:09
|
|
Okajava grijehe
|
https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&u act=8&ved=0ahUKEwiVuZOHz5HUAhUiBcAKHayvByQQFggrMAE &url=http%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fvijesti%2Fclanak% 2Findex-otkriva-kralj-poticaja-todoric-od-drzave-lani-dobio-vise-od-100-milijuna-kuna%2F742440.aspx&usg=AFQjCNH19kXLQCJdkXojPJWrJxA qm118XQ&sig2=lR46lAysznKOAk8l9C9H0Q
To niti je nova vijest, niti je nepoznato cijeloj poljoprivrednoj strukturi hrvatskog građanstva.
Od doba sdp - ovog ministra Jakovine, a i prije se poljoprivredni sektor bori da se megalomanima potiicji smanje i da se ta sredstva usmjere prema malim opg - ovima koji zbog malog obima proizvodnje cijenom proizvoda ne mogu parirati takvima.
Toj činjenici posebno daje argumnentacija da neke firme Agrokora imaju proizvodnju i kroz sustav koncerna maloprodaju, čime takva dodana vrijednost proizvoda pobija potrebu za poticajem, ili barem cijelokupnom visinom po jedinici površine u odnosu na malog proizvođača, koji svoj proizvod uvijek plasira preko veleprodaje.
Ministar Tolušić se ulovio svoga posla iznenađujuće dobro, konačno je tu zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi - za to smo se borili šest godina ali sluha nije bilo.
https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j...29GxvGb7sA0lxA
Trgovački lanci su išli čak toliko daleko da su kod ulaska robe skidali postotak na kalo, a uvjet ulaska robe na police je bio povrat do deset posto neprodane robe proizvođaču.
Hvala Tolušiću i hdz - u.
Sdp o ovome nije htio niti razgovarati, u doba Karamarka se spriječio povrat neprodane robe - takvo povrće i cvijeće je moglo samo na otpad.
Zadnjih mjeseci inspekcijske službe na terenu provjeravaju korištenje poticaja. Prekjučer su bili na farmi koza moje prijateljice - četiri sata sustavne provjere sve dokumentacije.
E, kada sam bila spominjala Agrofruktus, takva je kontrola potrebna i tamo. Pa da se vidi da se preprodajom pakiraone svakih nekoliko godina firmama unutar Agrokorovog koncerna svaki puta iznova uzimalo od države bespovratna sredstva, povrat pdv - a, poticaj za zapošljavnje radnika.
Prvi puta su to napravili toliko sirovo da su iste radnike fiktivno otpustili, i ponovno zaposlili, a radnici nisu niti prestali sa radom.
Osobno sam za proizvodnju bez poticaja, no, te poticaje je zapravo inicirala Amerika. Poticajima svojim proizvođačima za proizvodnju, kao i izvoznim poticajima kojima su američki proizvođači po damping cijenama izvozili u Europu svoje proizvode prisilila je EU da i ona subvencionira svoju proizvodnju, što je zavrtjelo krug iz kojega je samo dogovorno ukidanjem istih moguće izaći.
To nećemo vidjeti tako skoro. Ta "niža" cijena proizvoda po kojoj ga krajnji kupac zbog tih subvencija dobiva je zapravo isto toliko visoka koliku bi je platio da tih subvencija nema, jer je ionako kroz povišene poreze i pdv na potrošnju svejedno plaća. A poligon za malverzacije sa poticajima je otvoren.
|
|
|
28.05.2017., 09:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
JOHABI kaže:
****To niti je nova vijest, niti je nepoznato cijeloj poljoprivrednoj strukturi hrvatskog građanstva. *****
|
johabi
Vlada andreja Plenkvića pokušava spasiti guziti Todoriću
što god ti ovdje pisala
i svi će popušiti, osim njega
a i tema je Vlada Andreja Plenkovića
dakle ono što se SADA zbiva
|
28.05.2017., 10:12
|
|
Okajava grijehe
|
Moje i tvoje mišljenje se razlikuju, no, šta ćemo....svatko ima pravo na svoje.
Evo, pa ono što se SADA zbiva je Plenkovićeva izjava u Dnevniku jučer da je Zakonom definirano da država ne stoji iza financijskih obaveza Agrokora i neće preostale dubioze koje ostanu iza njega namirivati iz državnog proračuna ni na koji način.
To što ruska banka traži je neosnovano pravno i o tome nema niti govora.
Hoće li on (vlada) na neki drugi način - nekim ustupcima - nastojati privoljeti je na daljnje financijsko praćenje Agrokora, ne znam, recimo pogodovanjem njenog širenja poslovanja na teritoriju hr države ili kako drugačije, pojma nemam, ali je striktno naglasio da na teret građana Hrvatske neće.
Možemo mu vjerovati na riječ.
Nevjerni mu ne moraju vjerovati na riječ.
Za sada niti jedni niti drugi nemamo temelja za svoje uvjerenje. Dok vrijeme ne pokaže hoće li to biti zaista po našem mišljenju.
Tu njegovu tvrdnju je u istom prilogu Dnevnika potvrdio i Ljubo Jurčić, inače lijevičar, koje je rekao da tim traženjem ruska banka samo pokušava bolje ukapanje i poziciju za daljnje pregovore i dogovore za daljnje praćenje Agrokora. Veli da su svijesni da će dio trađbina izgubiti sasvim sigurno, ali odustati neće, u cilju spašavanja šta se spasiti može. No, žele izvući maksimum.
U posao su ušli svijesno, sa rizikom koji bankarski posao za sobom povlači.
Tako nekako....nađi si jučerašnje tv vijesti, pa pogledaj.
I da, tema ja, kao što veliš, vlada Andreja Plenkovića - u predhodnom postu sam navela šta je dobroga vlada Andreja Plenkovića napravila.
Zadnje uređivanje JOHABI : 28.05.2017. at 10:22.
|
|
|
28.05.2017., 10:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
JOHABI kaže:
Evo, pa ono što se SADA zbiva je Plenkovićeva izjava u Dnevniku jučer da je Zakonom definirano da država ne stoji iza financijskih obaveza Agrokora i neće preostale dubioze koje ostanu iza njega namirivati iz državnog proračuna ni na koji način.
I da, tema ja, kao što veliš, vlada Andreja Plenkovića - u predhodnom postu sam navela šta je dobroga vlada Andreja Plenkovića napravila.
|
živi bili pa vidjeli kako država neće fasovati zbog Todorića
i koji će biti rezultati ovoga što je dobro napravila Vlada 
|
28.05.2017., 12:14
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
twistdrum kaže:
živi bili pa vidjeli kako država neće fasovati zbog Todorića
i koji će biti rezultati ovoga što je dobro napravila Vlada 
|
Baš tako. 
A nas dvije ajmo familiji staviti na stol šta smo skemijale ovo prijepodne.
Moji će se obradovati - mješavina sedam vrsti povrća kao prilog i pečena piletina.
Iako, moram reći da pasica to voli više nego muž i maca.
Da baš ništa neće fasovati - ne možemo reći. Indirektno će fasovati zbog gubitka proizvođača koji neće moći naplatiti sva svoja potraživanja prema Konzumu, ali u svakom slučaju - bolje išta nego ništa. Pa će i državna kasa biti praznija.
Ja imam dužnika kome je Agrokor (Agrofruktus) dužan - proizvođač težak oko dva milijuna kuna bruto godišnje, evo mi ne može par desetaka tisuća kuna duga po pitanju najma poljoprivrednog zemljišta isplatiti.
Možda žrtva Agrokora indirektno postanem i ja. 
No, veća je žrtva on, njegov mjesečni anuitet po kreditu je toliki,zapravo veći, i ukoliko od Konzuma ne naplati barem 50% - a što se vlada Lex agrokorom trudi da se naplati - potonuti će u bankrot.
|
|
|
28.05.2017., 12:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Sberbank je nazalost u pravu, a Plenkovic je svojim zakonom uvalio Hrvatsku u desetke milijardi kuna Agrokorovih dugova.
Naime, zaboravlja se da vrijedi princip nemogucnosti retroaktivnosti primjene zakona, kao jedan od osnovnih principa prava.
Sberbank je sklopio ugovore o kreditiranju po tada vazecim zakonima RH. Zakon kojim se onemogucava primjenu prethodno vazecih zakona donesen je znacajno nakon sklapanja ugovora i isplate novaca.
Sa stanovista pravnih aksioma, zakon o Agrokoru je invalidan jer retroaktivno mijenja ugovorne odnose.
Dobro jutro, dzezeri. Dobro dosli u svijet pravne drzave. 
|
|
|
28.05.2017., 12:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Osim toga, kod oprosta dugova, zabiravlja se da su i dobavljaci zaduzeni do grla kod svojih dobavlhaca i kod svojih banaka, baszbogneplacanja Agrokorakaokljucniggeneratoranelikvidnosti.
Ako se oprosti AGu, mora se oposzizi u kaskadi i njegovim dobavljacima, ali dobavljacima dobavljaca...
Vec sam upozoravao na ovo u najranijoj fazi. 40 mlrd neposrednih dugova AGa se u par iteracija kroz lanac dobavljaca i banaka lavinski umnozi na puno veci iznos, vjerojatno vise od 100 mlrd.
|
|
|
28.05.2017., 12:56
|
|
Gable, Clark Gable
Registracija: Dec 2002.
|
E da nam nema penzića - živjela nova ''većina''. 
|
|
28.05.2017., 13:02
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Mar 2013.
|
PLENKOVIĆ SDP-u PREOTEO PARTNERA, IMA VEĆINU! Šef HDZ-a postigao dogovor s predsjednikom HSU-a i osigurao 77 ruku za potvrdu četiri ministra
Zadrži li HDZ na svojoj strani sve zastupnike koji su glasali protiv opoziva ministra financija Zdravka Marića i dali podršku Gordanu Jandrokoviću u izboru za novog predsjednika Sabora, to znači da će Plenkovićeva Vlada preživjeti s podrškom od 77 glasova (minimum je 76).
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvat...istra/6140696/
|
|
|
28.05.2017., 13:08
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
JOHABI kaže:
To što ruska banka traži je neosnovano pravno i o tome nema niti govora.
Hoće li on (vlada) na neki drugi način - nekim ustupcima - nastojati privoljeti je na daljnje financijsko praćenje Agrokora, ne znam, recimo pogodovanjem njenog širenja poslovanja na teritoriju hr države ili kako drugačije, pojma nemam, ali je striktno naglasio da na teret građana Hrvatske neće.
Možemo mu vjerovati na riječ.
Nevjerni mu ne moraju vjerovati na riječ.
Za sada niti jedni niti drugi nemamo temelja za svoje uvjerenje. Dok vrijeme ne pokaže hoće li to biti zaista po našem mišljenju.
Tu njegovu tvrdnju je u istom prilogu Dnevnika potvrdio i Ljubo Jurčić, inače lijevičar, koje je rekao da tim traženjem ruska banka samo pokušava bolje ukapanje i poziciju za daljnje pregovore i dogovore za daljnje praćenje Agrokora. Veli da su svijesni da će dio trađbina izgubiti sasvim sigurno, ali odustati neće, u cilju spašavanja šta se spasiti može. No, žele izvući maksimum.
U posao su ušli svijesno, sa rizikom koji bankarski posao za sobom povlači.
Tako nekako....nađi si jučerašnje tv vijesti, pa pogledaj.
|
Ministri Plenkoviceve vlade koji sjede u HBOR-u preko njega odobravaju dodatne kredite Agrokoru...
U isto vrijeme Ledo jamci za 17 MILIJARDI AGROKOROVA DUGA...
Samim time se Ledo stavlja pred zid...
Ali ne,ne spasava se Toda...
Ti nemas misljenje,jer za misljenje treba imati argumente...ti prodajes floskule...
X puta viđeno...
Od pisanja oko zdravstva,pa nadalje...
Tvoj jedini zadatak je ovdje braniti briselskog catu...
|
|
|
28.05.2017., 13:21
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
freelancer kaže:
E da nam nema penzića - živjela nova ''većina''. 
|
Već sam bila rekla na drugoj temi da je Hrelja najavio svoju podršku Plenkoviću ako hdz bude izborni pobjednik.
Obzirom da je, samo postupa po javno izrečenom stavu pred tv kamerama - da trenutno neće izlaziti iz koalicije sa sdp - om sa kojim je izašao na parlamentarne izbore, ali da će se prilkoniti pobjedniku nakon lokalnih.
I to je sada to.
Penziči su svojedobno imali osam (ili više?) zastupnika. Sjećam se da sam na tim parlamentarnim i ja za njih glasala.
|
|
|
28.05.2017., 13:36
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Mar 2013.
|
PREDSJEDNIK Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja neće sudjelovati u preslagivanju vladajuće većine niti ima namjeru svojim glasom osigurati većinu premijeru Andreju Plenkoviću za izglasavanje povjerenja novim ministrima ako do toga glasanja dođe u Saboru, priopćeno je iz Hrvatske stranke umirovljenika povodom.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/h...du/973153.aspx
|
|
|
28.05.2017., 13:44
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
McAucliffe kaže:
Ministri Plenkoviceve vlade koji sjede u HBOR-u preko njega odobravaju dodatne kredite Agrokoru...
U isto vrijeme Ledo jamci za 17 MILIJARDI AGROKOROVA DUGA...
Samim time se Ledo stavlja pred zid...
Ali ne,ne spasava se Toda...
Ti nemas misljenje,jer za misljenje treba imati argumente...ti prodajes floskule...
X puta viđeno...
Od pisanja oko zdravstva,pa nadalje...
Tvoj jedini zadatak je ovdje braniti briselskog catu...
|
O, dobar ti dan i ugodno popodne.
Pa nije baš u isto vrijeme, nešt prije, jel....... 
Ledo je Todoričeva firma, sad, ja sam neuko poljoprivredno, spada u koncern Agrokora, Todorić je svoju imovinu dao kao jamstvo, i to bude sve skupa išlo u dug Agrokora.
I mene zanima koliki će biti do roka prijave svih potraživanja dobavljača, bankovnih kredita, kolko to iznosi kada se pribroje kamate.....možda cijeli državni proračun.
Ok - onda mi se od sada obraćaj sa - "gospođo floskula".
"Gospođo" stoga jer sam to i po dobi i po bračnom statusu - tako da bude zadovoljena moja forma a "floskula" jer ćemo tako zadovoljiti tvoju strogu formu.
A šta tebe toliko to zdravstvo muči?
Malo bi ozbiljnije zvučao da si mi na kraju prigovora zaljepio  . Mileno.
Nemam ti ja zadataka, prije bih rekla da sam plivač protiv struje. Uzvodno.
Ne se sada ljutiti, ručak će ti teško sjesti. http://i1269.photobucket.com/albums/...riela/pusa.gif
Da malo izađeš iz te feferonske forme:
https://www.youtube.com/watch?v=Kx6xzkwfKF8
Sa naglaskom na refren. 
|
|
|
28.05.2017., 13:48
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
svjpromatrac kaže:
PREDSJEDNIK Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja neće sudjelovati u preslagivanju vladajuće većine niti ima namjeru svojim glasom osigurati većinu premijeru Andreju Plenkoviću za izglasavanje povjerenja novim ministrima ako do toga glasanja dođe u Saboru, priopćeno je iz Hrvatske stranke umirovljenika povodom.
|
Ako ne skupi većinu, budemo išli na izbore.
Evo se licitira i sa datumom.
I svi mi radimo svoje neke račune - svatko kako bi on volio da zbir ispadne.
A kako bude - saznati ćemo uskoro. Dani se odbrojavaju.
|
|
|
28.05.2017., 13:57
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
ruka-slave kaže:
Sberbank je nazalost u pravu, a Plenkovic je svojim zakonom uvalio Hrvatsku u desetke milijardi kuna Agrokorovih dugova.
Naime, zaboravlja se da vrijedi princip nemogucnosti retroaktivnosti primjene zakona, kao jedan od osnovnih principa prava.
Sberbank je sklopio ugovore o kreditiranju po tada vazecim zakonima RH. Zakon kojim se onemogucava primjenu prethodno vazecih zakona donesen je znacajno nakon sklapanja ugovora i isplate novaca.
Sa stanovista pravnih aksioma, zakon o Agrokoru je invalidan jer retroaktivno mijenja ugovorne odnose.
Dobro jutro, dzezeri. Dobro dosli u svijet pravne drzave. 
|
Ne znam šta o tome reći, ali Plenković je po struci pravnik i bilo bi i više neo čudno da on ne zna pravnu slijednost.
Zato sam nekako sklonija vjerovati njemu nego onima koji zakon Lex agrokor komentiraju a da ne znaju šta u njemu stoji.
Ko što smo već bili rekli - vrijeme će pokazati.......
|
|
|
28.05.2017., 14:07
|
|
Nedokazan i sumnjiv
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
svjpromatrac kaže:
|
A dugo je i trajalo.
Mislim da nećemo više dugo gledati tajništvo, ovaj, vladu Aleksandra Andreja Plenkovića, sve je više znakova da situacija s Agrokorom izmiče iz kontrole i to upravo zahvaljujući socijalističkom zakonu zvanom Lex Agrokor, zakonu državnog intervencionizma kakvog niti SFRJ nebi tako olako donosio.
|
|
|
28.05.2017., 14:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
JOHABI kaže:
Plenković je po struci pravnik i bilo bi i više neo čudno da on ne zna pravnu slijednost.
Zato sam nekako sklonija vjerovati njemu
|
Tako bih rado nekome na hrvatskoj političkoj sceni vjerovao onoliko koliko ti generalno vjeruješ Plenkoviću
"Diplomirani pravnik" znači imati završen pravni fakultet tijekom kojega se dobiju osnove kojekakvih prava grana. Što misliš, kako će netko takav proći u srazu s mačcima koji su visoko specijalizirali, što domaću što međunarodnu, legislativu iz područja koje obuhvaća Agorokorova priča?
Osim toga, ako Agrokor ne može vratiti dugove, ako se država upetljala u "rješavanje problema"  , što očekuješ da će kreditori napraviti - reći "jebiga, ne možeš uvijek pogoditi s plasmanom kredita" i otići doma?
|
|
|
28.05.2017., 14:50
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Lord Byron kaže:
Tako bih rado nekome na hrvatskoj političkoj sceni vjerovao onoliko koliko ti generalno vjeruješ Plenkoviću
"Diplomirani pravnik" znači imati završen pravni fakultet tijekom kojega se dobiju osnove kojekakvih prava grana. Što misliš, kako će netko takav proći u srazu s mačcima koji su visoko specijalizirali, što domaću što međunarodnu, legislativu iz područja koje obuhvaća Agorokorova priča?
Osim toga, ako Agrokor ne može vratiti dugove, ako se država upetljala u "rješavanje problema"  , što očekuješ da će kreditori napraviti - reći "jebiga, ne možeš uvijek pogoditi s plasmanom kredita" i otići doma?
|
Ma ne. polazim od toga da je jedno javno, izričito nešto tvrditi, jer na takvu tvrdnju uvijek može reagirati struka koja o tome sve zna, a nešto sasvim drugo izgovarati nedorečeno što se može tumačiti na više načina.
Plenković je u jučerašnjem prilogu u Dnevniku bio veoma izričit, jasan, eksplicitan i njegova izjava se ne može tumačiti ni na koji drugi način.
A tvrdio je da Lex agrokor ne daje nikakvu mogućnost bilo kakve odgovornosti po državnom proračunu.
Vjerodostojnost vijesti, izjave, mjerim po mediju koji je prenosi - direktnu, slikom i glasom govornika smatram najvjerodostojnijom, sve ostalo je paušalno prenošenje po osobnom afinitetu izvjestitelja i nikada takve ne uzimam zdravo za gotovo.
Čak se i slikovno - glasovnom veoma često manipulira na način da se prikaže sekvenca izrezana iz konteksta, pa se namjerno prikaže samo nešto, što tako prikazano dobiva sasvim drugačije, iskrivljeno, značenje.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:33.
|
|
|
|