Natrag   Forum.hr > Društvo > Religija

Religija Religija u društvu
Podforum: Teologija i religijska praksa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.06.2005., 20:16   #21
Quote:
Dušan kaže:

Ajde malo na kraći kurs:

Evo razmisljam da pocnem drzati kurs iz atomske fizike...k'o da ima veze sto o tome znam tako malo
Old 12.06.2005., 21:28   #22
Mislio sam figurativno. Islam ipak nije nikakva atomska fizika, već priprosta i primitivna religija bez ikakve duhovne dubine.
Kad pročitaš moju knjigu, shvatićeš da znam tako mnogo o toj religiji. Zato mnogi i ostanu bez argumenata, jer vas Dušan poznaje bolje od vas samih. Godine marljivog istraživanja su u tome.
Eto potrudio sam se baš zbog ovakvih kao parsifal što su obmanuti o muhamedu i islamu, jer vjerovatno ne zna da je muhamed na primjer odsjekao 700-900 glava u jednom danu. Zato će kad to pročita, prestati se blamirati o nekakvom muhamedovom prosvjetljenju.

Parsifale, slušaj svoj prijatelja Dušana, ljudi koji odsijecaju 700-900 glava zavezanim muškarcima, nemogu nikako biti prosvjetljeni.
Dušan is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2005., 21:43   #23
got no time for yibba yap
And in a blink we blow away to dust upon the air
satanfromNorthPole is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2005., 01:58   #24
Quote:
Dušan kaže:
Islam ipak nije nikakva atomska fizika,
Zapravo Islam nije SAMO atomska fizika...ima tu jos ponesto hemije, embriologije, poezije... i inih trivijalnosti.
Old 13.06.2005., 02:34   #25
Ima i odsjecanja ruku i nogu unakrst i udaranja žena, samo neznam gdje bi to smjestili?
Dušan is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2005., 03:06   #26
Quote:
Dušan kaže:
samo neznam
Eto vidis...a jos bi i kurseve da drzis.
Old 13.06.2005., 03:44   #27
Zato i pitam tebe gdje bi smjestili odsjecanja ruku i nogu unakrst i udaranja žena, zar ne?
Dušan is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2005., 14:21   #28
parsifal!

dozvoli da Tt upitam ,
što misliš koliko tih logaritamskih punata ima
tek rođeno dijete?
mirvama is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2005., 14:22   #29
parsifal!

dozvoli da Te upitam ,
što misliš koliko tih logaritamskih punata ima
tek rođeno dijete?
mirvama is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2005., 14:45   #30
Quote:
Dušan kaže:
Zato i pitam tebe
Ma sto ces mene pitati...ja sam tek jedna obmanuta ovcica, zar ne--ti si ovdje voditelj kursa Islam for dummies.
Old 13.06.2005., 16:35   #31
Quote:
ja sam tek jedna obmanuta ovcica,
Ko prizna pola mu se doda... odnosno prašta.
Dušan is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2005., 17:47   #32
Quote:
Dušan kaže:
Ko prizna pola mu se doda... odnosno prašta.
Pa ja...ali sad skontaj koliko ti pogresno radis kada nisi uspio mene, blecka, prevesti na "put istine".
A to ne bi trebalo biti bas tako tesko ako je Islam toliko primitivan i priprost a ti toliko produhovljen i prosvijetljen.
Old 14.06.2005., 21:41   #33
Quote:
Da li vam skala vrijednosti koja je PROVJERENA I koja je proizisla iz ovih mjerenja I koju nudim nize IMA SMISLA I SLAZE LI SE SA VASIM POIMANJEM te DA LI JE INTUITIVNO PRIHVACATE iako niste vidjeli kako to djeluje
Da li meni netko vjeruje da mogu jednom rukom zadaviti slona? A zašto ne?

Quote:
to je jedna vrst KVANTNOG SKOKA
Quote:
kvantna mehanika je dokazala da dvije cestice nepogresivo reagiraju jedna na drugu iako su odvojene I “”ne znaju “” kako je ova druga reagirala )
Ajde ne budali. Da si kad uzeo ozbiljniju ( ne za osnovnu i srednju školu) knjigu iz fizike ili kemije ne bi pisao ovakve gluposti. Valjda su to neka kvaziprenesena značenja. Dobro. Zašto mi se čini da je listu energetskih nivoa napravio neki budist(ili slič.)
Quote:
Kineziologija(mjerenje energetskog polja misicnog tkiva I odgovora na podrazaje )
Koji gaf. Kineziologija ti je dečko nauka o kretanju (kinesis-kretanje; logos-riječ, um, znanost...). Kaj sportašima na Kineziološkom fakultetu mjere energetska polja??? Bedak. Ili si možda krivo preveo? Bogec. Daj onda idi ucit engleski.
Quote:
OVE HIPOTEZE SUKLADNE SU RADOVIMA Ruperta sheldrakea o “”morfogenetskim poljima “” kao I ono sto je pokazao KARL PRIBRAM u svom holografskom modelu djelovanja uma/tijela.
A ovo su stvarno pravi znanstvenici, u rangu nobelovaca - otprilike kao Lisenko, Nostradamus, Đapić...
Quote:
Kada mu to nije poslo za rukom otisao je uz rijeci :”cak I ako je istina-ne vjerujem !
E taj je prava budala. Tako obično odlaze oni iz suprotnog tabora. Ali u svakom žitu ima kukolja.
Quote:
Gandhi 700
A to je onaj tip političar koji se zalagao za kaste tj. nije napravio baš ništa da ih proba ukinuti. A da je htio mogao je jer mu je Indija bila pod nogama. Nenasilje blablabla. Kaste su već same po sebi nasilje.
...dalje mi se ne da. btw. gdje si ti studirao (imaš uopce neku višu školu, trgovačka se ne računa): kod objašnjavanja nečega metodologija (točno opisana) je jako jako bitna. I ''znanstvenici'' na kojima se temelje ideje trebaju biti znanstvenici a ne neki šarlatani.
Old 14.06.2005., 21:44   #34
Serenellian, Dušan, satanfromNorthPole

mirvama

Old 15.06.2005., 16:06   #35
Quote:
smjeskica kaže:
Pa ja...ali sad skontaj koliko ti pogresno radis kada nisi uspio mene, blecka, prevesti na "put istine".
A to ne bi trebalo biti bas tako tesko ako je Islam toliko primitivan i priprost a ti toliko produhovljen i prosvijetljen.
Eto uplašila si mi mog prijatelja parsifala. Čim mu spomenem Muhameda on se ispari.

Nije mi cilj da prevodim na put istine, to je do tebe, a ja mogu samo ukazati na istinu, pa ko voli istinu on će je prihvatiti i odbaciti ljudska primitivna poimanja.

Tekst o Islamu sam pisao baš zbog ovakvih kao što je parsifal, koji je obmanut da je Muhamed na istom razvoju kao i Buda. I to je to, vrlo jednostavno.

Smješkice, ja moram reći da je Islam primitivan jer dozvoljava robovlasništvo, udaranje žena, odsjecanje ruku i nogu, odsjecanje glave, silovanja itd...
Nekome je ovo gore sve navedeno sasvim normalno. Isto privlači isto, tako da religija gdje je dobro djelo zaklati životinju ili njeno dijete okrenuti na ražnju, neće privlačiti ljude koji teže istinskoj vjeri i tom tako često zloupotebljenom "prosvjetljenju."
Dušan is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.06.2005., 22:54   #36
Quote:
Dušan kaže:
Eto uplašila si mi mog prijatelja parsifala. Čim mu spomenem Muhameda on se ispari.

Dusane , ja ne znam otkud meni informacija da je Kur'an prva objavljena knjiga koja govori o oslobadjanju robova.
Cini mi se da se u Indzilu kaze:
"O robovi, pokoravajte se svojim gospodarima sa strahom i strepnjom u poniznosti svojih srca kao Bogu".

Parsifal vrati seeeeeee...evo odoh ja, kaze mi Dule da te plasim
(a ja krotka k'o jagnje )
Old 16.06.2005., 02:47   #37
Re: Kako bi ste reagirali da vam neko javno IZMJERI energetsko polje istine i ljubav

Zavisi od toga da li to mjerenje boli ili ne.
Evil Kanevil is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2005., 03:01   #38
Quote:
smjeskica kaže:
Dusane , ja ne znam otkud meni informacija da je Kur'an prva objavljena knjiga koja govori o oslobadjanju robova.
Cini mi se da se u Indzilu kaze:
"O robovi, pokoravajte se svojim gospodarima sa strahom i strepnjom u poniznosti svojih srca kao Bogu".
Ne bih rekao niti da je prva knjiga niti da osuđuje robovlasništvo kao na primjer Novi Zavjet:

Prva poslanica Timoteju
A mi znamo da je Zakon dobar ako se tko njime služi zakonito, 9 svjestan toga da je Zakon tu ne za pravednika nego za bezakonike i nepokornike, nepobožnike i grešnike, bezbožnike i svetogrdnike, ocoubojice i materoubojice, koljače, 10 bludnike, muškoložnike, trgovce ljudima, varalice, krivokletnike, i ima li još što protivno zdravom nauku - 11 po evanđelju Slave blaženoga Boga koje je meni povjereno.

Ovaj citat iz biblije jasno osuđuje robovlasništvo.

Već sam pisao zaista opširno o Islamu i robovlasništvu:

http://vjera.org/islam05.php

Quote:
Parsifal vrati seeeeeee...evo odoh ja, kaze mi Dule da te plasim
(a ja krotka k'o jagnje )
Ma šalim se, nisi ga ti otjerala, već se on po običaju ispario, odnosno nije spreman za dijalog i razmišljanje. Jedno je sigurno, pogrešnu literaturu čita i pogrešne stavove gradi.
Dušan is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2005., 12:08   #39
Re: Re: Kako bi ste reagirali da vam neko javno IZMJERI energetsko polje istine i ljubav

Quote:
Evil Kanevil kaže:
Zavisi od toga da li to mjerenje boli ili ne.
he he ...
Maitreya is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2005., 12:12   #40
Quote:
Dušan kaže:

Ovaj citat iz biblije jasno osuđuje robovlasništvo.
Ono sto sam ja citirala su rijeci apostola Pavla iz njegovih Poslanica upucene stanovnistvu Efsusa... nije li to u suprotnosti sa onim sto si ti citirao i otkud zapravo tolika suprotnost-- kako je moguca?
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:23.