Serije U nastavcima, a nisu sapunice |
|
|
19.09.2019., 16:16
|
|
Regrutirani korisnik
Registracija: Jul 2017.
|
|
19.09.2019., 21:01
|
|
invictus maneo
Registracija: Apr 2010.
|
Posto ce izvrsni producent ove serije biti J. A. Bayona koji je ujedno i redatelj Jurassic Worlda 2, skeptican sam dosta jer taj film nije bas odusevio publiku.
|
|
|
22.10.2019., 17:07
|
|
Moderator
Registracija: Sep 2016.
|
Joseph Mawle ( Benjen Stark , GOT ) se priključuje seriji u jednoj od glavnih uloga .
Navodno će biti glavni negativac .
Quote:
Game Of Thrones alum Joseph Mawle is set as a lead opposite Will Poulter and Markella Kavenagh in Amazon Studios’ Lord of the Rings TV series, I have learned. Amazon had no comment.
The high-profile fantasy series, which hails from writers JD Payne and Patrick McKay and director Juan Antonio (J.A.) Bayona, is set in Middle-earth and explores new storylines preceding J.R.R. Tolkien’s The Fellowship of the Ring.
No details about the characters are being revealed but it is believed that English actor Mawle will play the series’ lead villain, Oren, opposite Poulter’s young hero Beldor and female lead Tyra (Kavenagh)
|
https://deadline.com/2019/10/the-lor...um-1202765493/
|
|
19.11.2019., 15:54
|
|
Moderator
|
|
|
16.01.2020., 16:31
|
|
Moderator
|
Objavljena imena glumaca . Barem većina njih .
Snimanja počinju sljedeći mjesec .
A sad na Novom Zelandu traje ćitanje scenarija sa glumcima .
Quote:
Amazon Studios at TCA today announced the first group of regulars set to star in their adaptation of J.R.R. Tolkien’s The Lord of the Rings series. The cast officially includes Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers and Daniel Weyman. Cameras roll next month. Table reads in New Zealand are already underway.
|
https://deadline.com/2020/01/lord-of...ca-1202830413/
|
|
03.12.2020., 16:57
|
|
Moderator
|
Snimanja serije su nastavljena krajem rujna .
Amazon je objavio i potvrdio listu brojnih glumaca u seriji .
Quote:
Top British comedian Lenny Henry, Ozark and Westworld‘s Peter Mullan, Lloyd Owen (You, Me and the Apocalypse), Augustus Prew (CBS’s Pure Genius), The LOTR movie franchise’s Peter Tait, Benjamin Walker (Abraham Lincoln: Vampire Hunter), Cynthia Addai-Robinson (Arrow, Power) and Simon Merrells (Spartacus: War of the Damned) are among the new additions, along with Maxim Baldry, Ian Blackburn, Kip Chapman, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Trystan Gravelle, Thusitha Jayasundera, Fabian McCallum, Geoff Morrell, Alex Tarrant, Leon Wadham and Sara Zwangobani.
|
https://deadline.com/2020/12/the-lor...ns-1234636962/
|
|
04.12.2020., 16:18
|
|
👑
Registracija: Dec 2009.
|
Cynthia i Simon 
|
|
|
04.12.2020., 18:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2018.
|
Nikad čuo za ove glumce sve sami osrednji tv ili filmski projekti u kojima su radili.. da li će biti i jedan poznat glumac iz trilogije?
|
|
|
04.12.2020., 18:50
|
|
Moderator
|
Pa i bolje je da su nepoznati .
Može ih se tako potpisati na x sezona na projektu i neće morati mnogo izdvojiti na njihove plaće .
A i sama serija će biti sigurno ultrapopularna , pa će se znati za njih za koju godinu .
To je samo moje mišljenje . Ne znam kako drugi misle .
Evo primjerice sva ona dečurlija i mlađarija iz GOT-a . Gdje su bili prije serije i gdje su sada .
Ni ja nisam čuo za brdo njih .Čuo sam samo za par njih . Ali vjerujem da su izabrali glumce koji će dati sve u ovaj projekt .
I ja bi volio nekoga koji su do sada bili u LOTR-u u filmovima ,a sad vidjet ćemo .
|
|
04.12.2020., 19:23
|
|
Klingon Chancelor
Registracija: Jun 2004.
|
Quote:
SuperSy kaže:
Nikad čuo za ove glumce sve sami osrednji tv ili filmski projekti u kojima su radili.. da li će biti i jedan poznat glumac iz trilogije?
|
Većina glumaca iz trilogije, izuzev Galadriel, Celeborna, Elronda, Gil-Galada, Cirdana te možda Elendila i Isilidura, (te naravno "great kings of men" koji su kasnije postali Nazguli, Mouth of Sauron, te sam Sauron) ne mogu se pojaviti u seriji jer radnja je smještena u Drugom dobu, prije zadnjeg Saveza ljudi i vilenjaka, te nekih tisuću-dvije godina prije dolaska Istara iz Valinora.
|
04.12.2020., 20:26
|
|
invictus maneo
|
Quote:
general Martok kaže:
Većina glumaca iz trilogije, izuzev Galadriel, Celeborna, Elronda, Gil-Galada, Cirdana te možda Elendila i Isilidura, (te naravno "great kings of men" koji su kasnije postali Nazguli, Mouth of Sauron, te sam Sauron) ne mogu se pojaviti u seriji jer radnja je smještena u Drugom dobu, prije zadnjeg Saveza ljudi i vilenjaka, te nekih tisuću-dvije godina prije dolaska Istara iz Valinora.
|
Imam dojam da si citao Silmarillion 
I ja sam ponosni vlasnik te knjige.
Ali kaj se serije tice, i Elijah Wood je izjavio kako je on shvatio da ce serija biti ekranizacija Silmarilliona. S obzirom u kojem dobu ce biti to bi bilo ocekivano.
Morat ce re-castat Elronda (Hugo Weaving) jer je glumac izjavio da se vise ne zeli vracati u taj svijet.
|
|
|
04.12.2020., 21:18
|
|
Klingon Chancelor
|
Quote:
*Hades* kaže:
Imam dojam da si citao Silmarillion 
I ja sam ponosni vlasnik te knjige.
Ali kaj se serije tice, i Elijah Wood je izjavio kako je on shvatio da ce serija biti ekranizacija Silmarilliona. S obzirom u kojem dobu ce biti to bi bilo ocekivano.
Morat ce re-castat Elronda (Hugo Weaving) jer je glumac izjavio da se vise ne zeli vracati u taj svijet.
|
Nego što, i to nekoliko puta.
Što se tiče recastanja, već su recastali Galadriel, pa nije problem.
Neće biti ekranizacija Silmarilliona, jer im Tolkien Estate ne da prava na First Age (Morgoth i Silmarili - nadajmo se da će se i to jednog dana ekranizirati), biti će samo u onom dijelu koji je vjerojatno vezan uz
Allakabeth (Numenor) i "O Prstenovima moći" - tj kako je Sauron prevario Celebrimbora i vilenjake Eregiona te skovao prstenove.
|
04.12.2020., 21:39
|
|
witch
Registracija: May 2008.
|
|
04.12.2020., 22:50
|
|
invictus maneo
|
Quote:
general Martok kaže:
Nego što, i to nekoliko puta.
Što se tiče recastanja, već su recastali Galadriel, pa nije problem.
Neće biti ekranizacija Silmarilliona, jer im Tolkien Estate ne da prava na First Age (Morgoth i Silmarili - nadajmo se da će se i to jednog dana ekranizirati), biti će samo u onom dijelu koji je vjerojatno vezan uz
Allakabeth (Numenor) i "O Prstenovima moći" - tj kako je Sauron prevario Celebrimbora i vilenjake Eregiona te skovao prstenove.
|
Da ali Galadriel ce glumit mlada zenska jer u ono vrijeme je Galadriel bila dosta mladja nego smo ju vidjali u Hobitu.
To se sjecam nesto da nisu htjeli dat prava za snimanje Silmarillion filmova ali kako se LOTR serija od Amazona odvija u vise manje to doba (Second Age) sam mislio da su nekaj uspili iskemijat za svrhu serije.
|
|
|
04.12.2020., 23:32
|
|
Klingon Chancelor
|
Quote:
*Hades* kaže:
Da ali Galadriel ce glumit mlada zenska jer u ono vrijeme je Galadriel bila dosta mladja nego smo ju vidjali u Hobitu.
To se sjecam nesto da nisu htjeli dat prava za snimanje Silmarillion filmova ali kako se LOTR serija od Amazona odvija u vise manje to doba (Second Age) sam mislio da su nekaj uspili iskemijat za svrhu serije.
|
Da, iako vilenjaci stare sporo, kao svijet oko knjih jer su vezani sa svijetom, treba imati u vidu da je vremenska razdaljina između događaja u Drugom dobu, gdje će iti smještena serija, i događaja s kraja Trećeg Doba puno veća, negoli ona otkad je Galadirel rođena.
Naime, Galadriel je rođena u 1362. Godini Drveća, u Valinoru. Doba Drveća je završilo 1500. Godine Drveća, (uništenjem Drveća od strane Melkora i Ungolinat), što znači da je ova živjela u toj eri 138 godina Drveća.
Nakon toga je nstupilo Prvo Doba, koje je obilježio egzil Noldora iz Valinora, ratovi navedenih sa Morgothom u Međuzemlju i njegov graj s Gnjevnim ratom. Dotično je trajalo ukupno 587 godina.
Tada je nastupilo Drugo doba, koje je trajalo 3441 godinu, od čega je Sauron u 1500. godini Drugog Doba počeo zavoditi vilenjake Eregiona (i Celebrimbora, inače Feaorovog unuka, pa nije ni čudo...).
Znači, Galadriel je tada imala 138 Godina Drveća i 2,087 godina Sunca - to je cca 138*10 + 2087 = 3.467 godina.
Kako je iz Međuzemlja otišla nadaz u valinor u 3021. godini Trećeg doba, to znači da je od 1500. godine Drugog doba do tada prošlo 4.962 godine.
Kako jedna Godina Drveća traje kao cca 10 godina Sunca, to znači da imamo:
Galadriel kad je otišla nazad u Valinor na kraju LOTR-a: 138*10 + 587 + 3441 + 3021 = cca 8.429 godina (stotinjak godina gore-dolje).
Što se prava tiče, na cijeli Silamrilion nije htio dat prava pok.Chriestopher Tolkien (JRR-ov najmlađi sin)., no sad je Estate navodno dao prava na drugi dio Sillmarilina (dakle Allakabeth - priču o Numenoru, te odlomak "O Prstenovima moći - koji opisuju kako je Sauron zaheba Numenorejce i vilenjake te kako je sve završilo zadnjim savezom vjernih Numenorejaca i vilenjaka pod Gil Galadom).
|
05.12.2020., 00:19
|
|
invictus maneo
|
Znaci samo djelomicno su dobili prava na Silmarillion, odnosno na odredjene djelove.
btw dobro si ovo matematicki srocio
A Gandalfa bi lako mogli vidjet originalnog, Ian McKellen je cak izjavio da bi se volio vratit u tu ulogu. Gandalf ionako ima oko 55,000 godina.
|
|
|
05.12.2020., 00:32
|
|
Klingon Chancelor
|
Quote:
*Hades* kaže:
Znaci samo djelomicno su dobili prava na Silmarillion, odnosno na odredjene djelove.
btw dobro si ovo matematicki srocio
A Gandalfa bi lako mogli vidjet originalnog, Ian McKellen je cak izjavio da bi se volio vratit u tu ulogu. Gandalf ionako ima oko 55,000 godina.
|
Nazalost ne, jer je Gandalf u Medjuzemlje dosao cca 3000 godina kasnije, oko 1000.godine Treceg doba. 
|
05.12.2020., 08:54
|
|
👑
|
Meni se sviđa što su mahom nepoznati glumci, mislim da će serija biti veliki hit
|
|
|
05.12.2020., 10:05
|
|
Klingon Chancelor
|
Quote:
silas2012 kaže:
Meni se sviđa što su mahom nepoznati glumci, mislim da će serija biti veliki hit
|
Da, i meni, mislim da je puno bolje da su manje poznazi glumci, jer se nekako lakse uzivit u seriju.
|
05.12.2020., 12:54
|
|
👑
|
Quote:
general Martok kaže:
Da, i meni, mislim da je puno bolje da su manje poznazi glumci, jer se nekako lakse uzivit u seriju.
|
I nama će bit lakše za popratit ih plus što će njima bit lakše posvetiti se seriji jer nemaju milijun projekata na čekanju
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:06.
|
|
|
|