Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Književnost

Književnost Čitam, dakle jesam
Podforumi: Mali literarni kutić, Klub knjige

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.07.2019., 12:13   #21
Mislim čak da nije da si izbirljiva, nego da imaš ukus kojeg je teško samo tako definirati.
Ne pada mi na pamet ništa novog prema ovome što si napisala, samo neki klasici s kojima ne možeš pogriješit.
Nikakva korist ni od mene
Alienica is offline  
Old 09.07.2019., 09:11   #22
Razumijem autoricu. Koji glup osjećaj, dođeš u knjižnicu nešto posuditi, ili u knjižaru nešto kupiti, i od one hrpetine knjiga, koju god uzmeš u ruke ... njeh, nije to to.
Nema veze što se radi o vrhunskim djelima, opjevanim, nagrađivanim, prepručenim... jednostavno, ne ide. Ili je tema, ili stil pisanja,
ili osjećaj koji ti stvara, ili te 'nešto' nervira ... Ja sam od onih koji ne čitaju (samo) zbog radnje, nego to mora ući u mene.
A malo je takvih knjiga. Mogu reći i da neke teme ne mogu čitati danas, a za par mjeseci će doći vrijeme. Ili se treba pogoditi s mojim
stanje psihe.
Užasno je teško na taj način nešto naći, i baš znam biti nesretna, jer mi je čitanje važno ko i disanje. Zato često čitam više knjiga
odjednom jer me ne zanima svaki dan ista tema. Možda je u tome tajna uspjeha... ne tražiti jednu, nego više njih.
Zadnja koju sam progutala doslovno je 'Narcis i Zlatousti' od Hesse-a. A prije nje, duuuugo mi se nije dogodilo nešto takvo.
Sad čitam (između tri knjige), 'Medvjed i slavuj' od Katherine Arden i mogu reći, prva knjiga nakon xy vremena koja mi je legla od a do ž.
fleur amour is offline  
Old 10.07.2019., 16:44   #23
Edit: Prijedlozi mi ne odgovaraju svim kriterijama pa brišem. Isprike.
Piécette is offline  
Old 15.03.2025., 13:36   #24
Quote:
MoonRabbit kaže: Pogledaj post
Bila sam u knjižari Znanje jučer i bez obzira što sam željela izaći s knjigom, na kraju nisam našla ništa zanimljivo.

Mogla bih nabrajati do sutra što volim čitati, ali tako sam izbirljiva da više sama ne znam što mi se čita.

najbolje je da potražiš sama ... ovdje utipkaj naslove koje si rado čitala i predložit će ti knjige na osnovi toga. Ostaje ti samo provjeriti jesu li prevedene na hrvatski.

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:39.