Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Film

Film Art, cult and all that trash

Pogledaj rezultate ankete: Najbolja glumačka izvedba Gene Hackmana je..
Absolute Power(1997) 2 3.70%
Bonnie and Clyde(1967) 2 3.70%
The Conversation(1974) 6 11.11%
Crimson Tide(1995) 8 14.81%
Enemy of the State(1998) 4 7.41%
The French Connection(1971) 13 24.07%
The French Connection 2(1975) 1 1.85%
Get Shorty(1995) 0 0%
Heartbreakers(2001) 1 1.85%
Hoosiers(1986) 0 0%
I Never Sang For My Father(1970) 2 3.70%
March or Die(1977) 1 1.85%
Mississippi Burning(1988) 12 22.22%
Night Moves(1975) 2 3.70%
No Way Out(1987) 3 5.56%
The Royal Tenenbaums(2001) 0 0%
Scarecrow(1978) 0 0%
Superman(1978) 8 14.81%
Unforgiven(1992) 19 35.19%
The Quick and the Dead(1995) 4 7.41%
neka druga uloga.. 4 7.41%
Anketa s višestrukim izborom Glasovatelji: 54. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.05.2021., 06:23   #21
Quote:
PatriotSLO kaže: Pogledaj post
Podcjenjeni glumac. Volim ga u Mississipi burning, Scarecrow, Conversation, French connection, Unforgiven, e da u filmčinama Crimson Tide i Night moves...To iz glave. Kao stariji mi je još bolji od svojih mladih dana.

Možda je najviše dao od sebe baš u Unforgiven i Mississipi burning.
Po cemu je to Hackman podcijenjen? Covjek je bio na vrhu liste glumaca u svoje vrijeme i dobio je dva Oscara, ne postoji covjek tko je u zivotu pogledao par filmova a da ne zna za njega i njegovu pojavu.
Old 14.05.2021., 07:41   #22
Gene je legenda, ova scena mi je genijalna s njim
Old 14.05.2021., 08:21   #23
Mislim da nikad nisam pogledao film za koji bih rekao da je loš,a da u njemu glumi Hackman.
So never refuse an invitation, never resist the unfamiliar, never fail to be polite and never outstay the welcome. Just keep your mind open and suck in the experience. And if it hurts, you know what? It's probably worth it.
Cesc is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2021., 22:41   #24
Quote:
220volt kaže: Pogledaj post
Da nije to bio mozda Vedran Badjun?
Ne. Tko je to?
The Great Duck is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2021., 22:49   #25
Quote:
The Great Duck kaže: Pogledaj post
Ne. Tko je to?
Ako neznas, neam veze. Nije bitno.
220volt is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2021., 11:52   #26
Gene, old school kvaliteta ! Respect !
Lego-las is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2024., 15:05   #27
Pogledala opet francusku vezu nakon par godina.
Boze, kakav film. Ne vjerujem da je proslo vise od 50 godina.
Hackman i Scheider odlicna kombinacija.
GinTonik is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2024., 16:05   #28
Prva misao kad sam vidio da je podignuta tema, pa nije valjda umro, iako ima već 93, a za 15 dana puni 94.

Meni jedan od najboljih novovalnih glumaca definitivno. Bonnie and Clyde, The French Connection, Mississippi Burning, Under Suspicion, sve izvrsne izvedbe.
mlac13 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2024., 19:16   #29
I mene štrecnulo da nije umro
Old 16.01.2024., 12:06   #30
I ja isto pomislio da je umro
Balkanski paša is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2024., 22:16   #31
još je živ!

viđen sa suprugom s kojom je 33g u braku, on u 94-oj ona 62g, baš je neprepoznatljiv
dotur tonci is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2025., 11:51   #32
Quote:
dalal kaže: Pogledaj post
i ja

dan kad Gene ode je dan kad će Zemlja stati

glumac zbog kojeg gledam i ono što mi već s postera vrišti da je loše

S Liv Ullmann u "Zandyjevoj nevjesti"...jedna od njegovih najboljih rola
Možda i stane do kraja dana.
water strider is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2025., 12:06   #33
Gene Hackman, dvostruki dobitnik Oscara za The French Connection (Francuska veza) i Unforgiven (Nepomirljivi), i njegova supruga, Betsy Arakawa, pronađeni su mrtvi u srijedu poslijepodne u svom domu u Santa Feu (Novi Meksiko), unutar naselja u kojem su živjeli otkako je Hackman 2004. najavio povlačenje iz javnog života. Glumac je imao 95 godina, a Arakawa 63, a u braku su bili od 1991. godine.

Ured šerifa okruga Santa Fe, Adan Mendoza, potvrdio je njihovu smrt časopisu Variety ovog četvrtka u Novom Meksiku. U drugoj izjavi naveli su da je par pronađen u srijedu u 13:45 po lokalnom vremenu. Prema vlastima, "nema naznaka kaznenog djela", odnosno, čini se da nitko nije provalio u njihovu kuću. Trenutno se istražuje uzrok njihove smrti. Uz par je pronađeno i tijelo njihovog psa. Mendoza je za Sky News izjavio: "Ne vjerujemo da se radi o zločinu. Točan uzrok smrti još nije utvrđen."

Početak i kraj legendarne karijere
Impresivna Hackmanova filmska karijera započela je kasno, nakon što je navršio trideset godina, a završila je kada je on to odlučio: 7. srpnja 2004. Hackman je u intervjuu za Larryja Kinga objavio da nema novih projekata na vidiku i da je "vjerojatno" njegova glumačka karijera završena. Četiri godine kasnije potvrdio je da se definitivno povukao iz glume kako bi se posvetio pisanju, umjetnosti koja mu je od devedesetih – otkako se njome počeo baviti – donosila "više radosti", manje stresa i veću kreativnu slobodu.

Tako je završila njegova filmska karijera – kao jedno od najupečatljivijih lica na ekranu, glumac sposoban utjeloviti sve, od potpunih gubitnika do predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Poštovan i priznat od kolega, sudjelovao je u filmskim remek-djelima poput The French Connection, Mississippi Burning, The Conversation, The Royal Tenenbaums, Hoosiers i Bonnie and Clyde, koji mu je donio prvo veliko priznanje, iako je bio u sporednoj ulozi.

Život prije glume
Eugene Allen Hackman rođen je u San Bernardinu, Kalifornija, 1930. godine. S 16 godina lažirao je godine kako bi se mogao prijaviti u vojsku. Služio je četiri i pol godine. Glumom se počeo baviti tek nakon tridesete. Da bi ostvario svoj san, pridružio se Pasadena Playhouse u Kaliforniji, gdje je upoznao mladog Dustina Hoffmana. "Školovali su me da budem glumac, a ne zvijezda. Školovali su me da igram uloge, a ne da se nosim sa slavom", rekao je jednom prilikom.

Prije toga, Hackman je studirao novinarstvo i radio na radijskim postajama u New Yorku i Illinoisu. Nakon razvoda roditelja, preselio se kod oca, koji je bio urednik novina, i kod bake s majčine strane. No, novinarstvo ga nije privlačilo.

Od početaka na TV-u do velikog proboja u Hollywoodu
Dok je bio u Pasadena Playhouseu, počeo je dobivati uloge u televizijskim serijama i debitirao na filmu Mad Dog Coll (1961). No, pažnju je privukao tek u filmu Lilith (1964) redatelja Roberta Rossena, u kojem je glumio uz Warrena Beattyja. Beatty je odmah prepoznao Hackmanov talent, pa ga je tri godine kasnije pozvao da igra brata Clydeu Barrowu u filmu Bonnie and Clyde (1967).

Prije toga, Hackman je već prošao kroz teško iskustvo s Novim Hollywoodom: bio je odabran za ulogu gospodina Robinsona u Diplomcu (1967), ali je ubrzo otpušten jer je na ekranu izgledao premlado da bi bio svekar Dustinu Hoffmanu. Ironično, Hoffman je zapravo bio stariji od svojih generacijskih kolega, poput Ala Pacina, Roberta Duvalla i Roberta De Nira.

Zahvaljujući Bonnie and Clyde, Hackman je zaradio svoju prvu od ukupno pet nominacija za Oscara i odmah postao jedan od najtraženijih glumaca u Hollywoodu. Bio je izuzetno svestran, sposoban za uloge u dramama, komedijama, glavnim i sporednim ulogama – i radio je bez prestanka. Njegov glumački raspon bio je izvanredan: u I Never Sang for My Father (1970), primjerice, igrao je nesigurnog i povučenog sina Melvyna Douglasa, za što je zaradio svoju drugu nominaciju za Oscara.

https://elpais.com/cultura/2025-02-2...ce=chatgpt.com
Old 27.02.2025., 12:09   #34
Nije njegov najhvaljeniji film, ali obozavala sam ga u srcolomkama.
I kasljanje je znao vrhunski odglumiti

Mislim da ga je glas izdvajao u odnosu na druge glumce. Ima nesto u toj hrapavosti i dubini glasa.
GinTonik is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2025., 12:18   #35
Enemy Of The State - The NSA Can Read The Time Off Your F**king Wristwatch!
Old 27.02.2025., 12:57   #36
Dva filma koja su mi vrlo dobra s Geneom , a malo se spominju ili se nikad ne spominju, sto je logicno jer je imo puno vrhunskih uloga, ali meni su dobri i filmovi i uloge, jedan je iz ranih 2000 ih Under Suspicion on i Freeman u igri macke i misa, bas lijepi triler, a jedan je iz 80ih, klasicni film toga vremena, cista zabava di je Gene lik koji je u to vrijeme bio popularan u puno filmova, ali nesto mu da malo vise, The Package, e i jos jedan ratni herojski, malo na Ramba vuce, Uncommon Valor

Inace isto super njegov je Night Moves, noir sa stilom 70ih , dosta interesantan i zabavan film. Naravno u doba Chinatown nije ima toliku popularnost, ali mnogi ga navode kao odlicnog, dobar je film, mozda mi je malo kraj tog filma slab.
ElRey1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2025., 13:21   #37
Počivaj u miru, velikane. Jedna od zadnjih filmskih legendi Hollywooda.

Old 27.02.2025., 13:37   #38
'Strašilo' mu je jedna od jačih uloga. Pacino isto odličan u tom filmu, ali Gene je još bolji.
Trendi is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2025., 13:38   #39
tek ovaj niko ne spominje kao da ga bog nije dao na zemlju, čak i Paket poneko spomene ali ovaj niko...

U plamenu Nikaragve

isto i epizoda u skoro nepoznatom uratku Woodyja Allena, ima par divnih ljubavnih scena sa Genom Rowlands

Druga žena
dalal is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2025., 13:54   #40
No Way Out, jedna od njegovih najboljih uloga.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:52.