Quote:
ivanaj kaže:
Molio bih nekoga tko se razumije u ove stvari da pojasni ako je moguće...
Želim iskoristiti onaj neki probni period Xbox ultimate za 1 dolar i platiti preko paypala.
jednostavno ne ide... Nekako sam uspio priključiti paypal račun na Xbox račun, ali kada idem to obaviti javi da billing adresa ne odgovara nečemu drugom i ništa.
Konkretno me zanima da li je ovo moguće izvesti i kako. Podatke za paypal ne želim mjenjati, ostaje možda nešto u postavkama Xbox konzole, država ili tako nešto?
|
nisam već dugo ptrljao po tome, ovo je setup koji ja imam i kako ja koristim.
pa neka me ispravi netko tko ima bolju ideju. I da, stvar je sjebana pa koncentracija:
hrvatske kredine kartice i hrvatski pay pal ne možeš koristiti sa američkim accountom a XBOX je zapravo prilično restriktivan po pitanju regija.
ne znam dali je sada, ali GamePass je bio USA-only.
da bi iskoristio ona mjesec za 1USD MORAŠ ukucat kreditnu karticu - tako da ništa od toga.
naj ziher opcija je imati Američki account. inače možeš napraviti američki paypal ali na njega ne možeš vezati HR karicu - dakle opet ništa.
jedno vrijeme si mogao ukucati HR karticu na američki account, odabrati adresu u USA (Aljaska, nađeš neku adresu) i stvar je radila. provjereno! radio je i PayPal i Netflix. međutim već par godina ovo ne radi.
dakle, napraviš američki xbox account. najbolje koristeći opera browser koji ima ugrađeni VPN na kojem odabereš ameriku i sve podatke kao da si amer.
kupiš ili gamepass vaucher ili još bolje gift card sa dolarima na nekom sivom tržištu. ja sam kupovao na ebayu a zadnje na
www.kinguin.net
malo pazi gdje kupuješ jer je ovo (tamno)siva zona. ja nisam imao problema. pazi za koju regiju kupuješ - USA!
vauchere mozes redeemati/uplatiti direktno na svoj account iz prvog koraka. na tom accountu ćeš imati uplaćen novac,
sada sa tim novcem možeš kupovati gamepass licencu i igre.
ulogiraš se na XBOX sa tim accountom i možeš sa uplaćenim novcima kupvati na Storeu direktno na konzoli pod tim accountom.
dalje jednu, svoju, konzolu proglasiš "home" konzolom za taj account. na taj način sve licence vezane za taj account "rade" na TOJ KONZOLI bez obzira dali si ulogiran sa tim ili nekim drugim accountom. čak ako prodaš konzolu, taj netko factory reseta konzolu SVE LICENCE KOJE SU VEZANE ZA TU "HOME" KONZOLU SU I DALJE AKTIVNE. do god neku drugu konzolu ne proglasiš "Home Konzolom" za taj account - time si prebacio licence na novu konzolu.
ako želiš i imaš povjerenja username i password za taj account možeš podjeliti sa nekim drugim. taj netko se treba SAMO ULOGIRATI na neku drugu konzolu i ZA VRIJEME DOK JE ULOGIRAN NA TU KONZOLU može igrati sve igre uključujući i GamePass ISTOVREMENO na toj drugoj konzoli.
na taj način možete podjeliti troškove, dijeliti igre i sl. bitno je da on NE SMIJE POD TIM ACCOUNTOM PROGLASITI SVOJU KONZOLU "Home Konzolom"
ja recimo imam poseban account na kojem su mi licence (igre i gamepass) a drugi pod kojim igram.
frend ima podešeno da se na njegovoj konzoli po defaultu (pokretanju) ulogira pod tim accountom a njegov kontroler ga ulogira sa njegovim "igračkim" accountom. znači na njegovoj konzoli je "moj" account uvijek ulogiran i uvijek može koristiti moje igre i moj gamepass.
na mojoj konzoli pak taj account nije skoro nikad ulogiran (samo u trenutku kad kupujem igru i sl.) ja cijelo vrijeme koristim svoj "Igrečki" account a licence mi radi zato što je to "home konzola" za "prvi" account i ne mora biti ulogiran.
stvar može raditi i obrnuto ako on meni da username i password ja se ulogiram na svojoj konzoli, napravim "switch account" na svoj "igrački account" i mogu korsititi licence vezane za taj njegov account.
dakle bitno je shvatiti da je licenca (igra, gamepass) vezan za dvije stvari:
- home konzolu za taj account
- za account kao takav
- licenca vrijedi na home konzoli BEZ OBZIRA DALI JE ACCOUNT ULOGIRAN
- na drugoj "ne home" konzoli LICENCA VRIJEDI SAMO ZA VRIJEME DOK JE ACCOUNT ULOGIRAN
i još par detalja:
- account može imati naravno samo jednu "home konzolu"
- account može promijeniti "home konzolu" 4 puta godišnje (mislim)
- NE MOŽEŠ se sa istim accountom ulogirati na više konzola istovremeno, to bi značilo da možeš u beskonačnost dijeliti licence. jednostavno će te izbaciti.
- naravno konzole moraju biti na internetu.
... već dugo ne koristim XBOX i stoji mi ugašen pa ne znam dali ima nešto novo ali eto. možda nekom pomogne jer je MS ovo prilično sje....