Potresi i obnova Potresi su prošli, nadamo se. Slijedi obnova. |
|
|
04.01.2021., 12:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Quote:
mezzzzzo kaže:
Ekipo koja uplacuje, po koliko para dajete? Ne planiram dati Vladi ni HCK, no privatnim osobama ću uplatiti nešto i to samo provjerenim preko prijatelja/poznanika i sl.
Jel dajete 100, 200, 500, 1000,... ?
|
Ja 500, ali jos cu u par navrata.
Preko paypala, silidarnoj
Tako mi je najlakse.
|
|
|
04.01.2021., 13:22
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Apr 2018.
|
Quote:
mezzzzzo kaže:
Ekipo koja uplacuje, po koliko para dajete? Ne planiram dati Vladi ni HCK, no privatnim osobama ću uplatiti nešto i to samo provjerenim preko prijatelja/poznanika i sl.
Jel dajete 100, 200, 500, 1000,... ?
|
das koliko mozes, ja sam dao 2000 kn, covjek ostao bez kuce, a niti ovako bas prije nije dobro stajao, nije da niti ja bas nesto imam, ali posto mi je kuca ( od mojih ostala citava) ovo je sitnica, da je ful stradala, svojim bi dao puno vise tako da mi je ovo bio ok iznos
|
|
|
04.01.2021., 13:49
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
ruka-slave kaže:
Bankovni transfer iz jedne banke na drugu ima neki limit po iznosu, npr PBZ je tipično 1% transakcije, min 8 kn, max 75kn. za fizičke osobe.
|
Jutros je muž uplatio na račun državnog proračuna RH za pomoć potresom pogođenima u čakovčkoj FINI kao fizička osoba, i rekla mu je službenica da se ne naplaćuju nikakve naknade - 500 kn koje smo dali ući će kao 500 kn na račun državnog računa - veli, takav su naputak dobili, transfer bez naplaćivanja nikakvih naknada.
|
|
|
04.01.2021., 13:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2015.
|
Ima netko informaciju gdje i kome poslati robicu za bebe? Moj mali je preraso i poslala bi ako u pogodenim podrucjima treba bebama. A ne znam gdje da saljem ili kome da donesem
Poslano sa mog SM-A307FN koristeći Tapatalk
|
|
|
04.01.2021., 14:25
|
|
Gable, Clark Gable
Registracija: Dec 2002.
|
Gdje su racuni za donacije direktno samih lokalnih zajednica Gline, Hrv. Kostajnice, Petrinje, Siska i slicno ako ima?
|
|
04.01.2021., 14:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
link na račune za donaciju
|
04.01.2021., 14:36
|
|
Gable, Clark Gable
Registracija: Dec 2002.
|
Hvala.
|
|
04.01.2021., 15:08
|
|
Brother
Registracija: Nov 2002.
|
Ako niste sigurni kome donirati za stradale u potresu ovdje možete provjeriti
Provjera.com
Tamo se nalazi popis provjerenih računa organizacija i donatorskih kampanja.
Izvor Novi list
|
|
|
04.01.2021., 15:10
|
|
Leutnant zur See
Registracija: Jan 2005.
|
https://www.facebook.com/permalink.p...&id=1249333351
Ne traže (još uvijek) direktno donacije, ali projekt mi se čini jako dobar i za podržati kako god. Ne želim stavljati u glavnu temu jer će se brzo izgubiti.
Radi se o montažnim kućicama kao alternativi za kontejnere. Izrada i montaža idu jako brzo 
The Sydney was a Chatham class light cruiser, capable of 25.5kts and armed with eight 6in guns. By now the Emden was somewhat below peak condition, and her own top speed was probably somewhat below its 24.1kt best. When the Sydney appeared at 9.15 am on 9 November, the Emden stood and fought.
|
|
|
04.01.2021., 15:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Jedna forumašica s drugog podforuma je poslala upit u Ljudi za ljude, radi donacije na račun, ovo je odgovori koji je dobila.
Quote:
dobila sam odgovor iz Ljudi za ljude za novčane uplate, jučer sam ih kontaktirala preko FB-a.
"Hvala vam na povjerenju. Nemamo I-ban jer smo mi inicijativa, a ne udruga. No ostanimo u kontaktu. Složit ćemo priču tako da povežemo vas koji želite pomoći direktno s ljudima, odnosno s ekipom koja im obnavlja kuće. Hvala još jednom."
|
Ovo je tekst s portala:
Quote:
'Pozivam sve one koji žele izgraditi kuće da se jave na moj e-mail: [email protected] ili porukom u grupi na Facebooku “Ljudi za ljude”. Moramo napraviti popis, da ljude organiziramo i da se počne s radovima', rekla je Bakšić Mitić.
|
|
04.01.2021., 17:24
|
|
Leutnant zur See
Registracija: Jan 2005.
|
Quote:
otompotom kaže:
https://www.facebook.com/permalink.p...&id=1249333351
Ne traže (još uvijek) direktno donacije, ali projekt mi se čini jako dobar i za podržati kako god. Ne želim stavljati u glavnu temu jer će se brzo izgubiti.
Radi se o montažnim kućicama kao alternativi za kontejnere. Izrada i montaža idu jako brzo 
|
Evo update su stavili na post s podacima za uplatu 
The Sydney was a Chatham class light cruiser, capable of 25.5kts and armed with eight 6in guns. By now the Emden was somewhat below peak condition, and her own top speed was probably somewhat below its 24.1kt best. When the Sydney appeared at 9.15 am on 9 November, the Emden stood and fought.
|
|
|
04.01.2021., 18:01
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jun 2018.
|
Quote:
facersplaca kaže:
Ja 500, ali jos cu u par navrata.
Preko paypala, silidarnoj
Tako mi je najlakse.
|
Je, Solidarna nema nikog na terenu, ni o čemu nemaju pojma, ali agresivno skupljaju novce po inozemstvu, vidim svuda rivaju svoje račune...
Imaju pravo na 10% najmanje od donacija. Skupiš par milijunčića, i eto uživancije. A lovu poslije daju valjda Crvenom križu, jer na Faceu upućuju ljude na Crveni križ kad pitaju za volontiranje.
Ne znam zapravo nadzire li itko kamo ode ta lova.
|
|
|
04.01.2021., 18:04
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jun 2018.
|
A skuplja agresivno novce u inozemstvu i Dario Zurovec, poznati po izjavama da se Zagrepčanima ne treba pomoći jer su bogati, pogotovo "kulturnjaci" koji žive po centru.
Skuplja novce jer bi on osobno nadzirao gradnju kućice koju bi donirao nekoj obitelji u Petrinji
Da nije za plakati... bilo bi za ludaru.
|
|
|
04.01.2021., 18:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
Ajme odlično, hvala puno na ovim informacijama za uplate!
|
|
|
04.01.2021., 18:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
fashfit kaže:
Ima netko informaciju gdje i kome poslati robicu za bebe? Moj mali je preraso i poslala bi ako u pogodenim podrucjima treba bebama. A ne znam gdje da saljem ili kome da donesem
|
Na prvoj str. imas objavu bas za takve - betlehem.hr
i to provjereno i ciljana obitelj koju ako zelis, moze i upoznati pa se dalje mozete i osobno dogovarati...
Quote:
Anderlon kaže:
Ako niste sigurni kome donirati za stradale u potresu ovdje možete provjeriti
Provjera.com
Tamo se nalazi popis provjerenih računa organizacija i donatorskih kampanja.
Novi list[/URL]
|
puno ih tu nedostaje...
|
|
|
04.01.2021., 19:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
nije račun ali traže konkretne donacije (popis u članku na linku) i ljude za ispomoć
Zbilja djeluje vrhunski i profesionalno, da mogu i sama bih se uključila...
https://www.journal.hr/lifestyle/gas...hef-kuha-doma/
CHEFOVI SU POKRENULI KUHINJU U TOPUSKOM – TREBAJU IM KUHARI I POMOĆNO OSOBLJE
(ako ovdje ne spada, moze admin-obrisi...)
|
|
|
05.01.2021., 13:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
deadmau5oman kaže:
kartične firme, paypal i sl. si u pravilu naplate neki postotak (cca 3-5%) od iznosa od primatelja (ako je primatelj pravna osoba). Ti kao platitelj to ne vidiš. Ne znam da li ukidaju tu pristojbu kod dobrotvornih plaćanja.
|
Jutros sam dobio potvrdu za jednu od donacija - stigla im je tocna svota koju sam poslao visa-om 
|
|
05.01.2021., 14:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Dakle, ponovno bih zamolio da stavite ovdje linkove koji bi pruzili takvu mogucnost.
Hvala unaprijed
P.S. Na redu je hrvatski Caritas. Sutra cu
|
|
05.01.2021., 15:14
|
|
Registrirani korisnik
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:35.
|
|
|
|