Olimpijske igre 2020. - Tokyo 23.07.-08.08.2021. |
26.08.2021., 23:55
|
|
To sam što jesam!
Registracija: Jan 2015.
|
Da, 11 ih je ukupno tamo.
Zaboravio sam napisati da u 3:05 počinje.
|
27.08.2021., 03:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
Sad da pratim POI ne baš, ali pogledam ponešto, gledao sam malo košarku, ali ipak atletika je broj 1.
Stream ako netko želi pratiti:
https://youtu.be/IVT2J9iKKpE
|
|
|
27.08.2021., 08:27
|
|
To sam što jesam!
|
Quote:
Branimir85 kaže:
Sad da pratim POI ne baš, ali pogledam ponešto, gledao sam malo košarku, ali ipak atletika je broj 1.
Stream ako netko želi pratiti:
https://youtu.be/IVT2J9iKKpE
|
I za taj stream treba imati VPN. Strimaju oni sve sportove, al to se može pratiti samo iz država u kojima nitko nije kupio ekskluzivna tv-prava. Dakle, iz BiH se može sve lijepo pratiti preko youtube kanala IPC-a, al nas u Hrvatskoj je HRT lijepo zajebao - ne prenose praktički ništa (bit će prijenos samo ako netko uđe u finale, i prenosit će možda nešto malo atletike kad naši glavni kandidati za medalje budu nastupali), al kako oni imaju tv-prava, mi možemo službene strimove IPC-a gledati samo ako si kupimo VPN..
|
27.08.2021., 08:51
|
|
Nešto
Registracija: May 2006.
|
Zasad loš dan, osim Gradečak koja je bacala kuglu otprilike na svojoj razini i zauzela osmo mjesto.
Jozić izgubio od Brazilca i ispao u skupini, Dretar Karić izgubila od Slovakinje u osmini finala, u 11:40 Mužinić ima četvrtfinale protiv Korejke Yoon.
|
|
|
27.08.2021., 14:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
Quote:
OnajKojiJeDošao kaže:
I za taj stream treba imati VPN. Strimaju oni sve sportove, al to se može pratiti samo iz država u kojima nitko nije kupio ekskluzivna tv-prava. Dakle, iz BiH se može sve lijepo pratiti preko youtube kanala IPC-a, al nas u Hrvatskoj je HRT lijepo zajebao - ne prenose praktički ništa (bit će prijenos samo ako netko uđe u finale, i prenosit će možda nešto malo atletike kad naši glavni kandidati za medalje budu nastupali), al kako oni imaju tv-prava, mi možemo službene strimove IPC-a gledati samo ako si kupimo VPN..
|
E jbga, ja sam iz Hercegovina, pa mi radi sve normala,a nisam znao da HRT ima prava i da ne možete gledati bez VPNa.
|
|
|
27.08.2021., 19:17
|
|
Nešto
Registracija: May 2006.
|
Mužinić nažalost izgubila u četvrtfinalu od Korejke 3:1
|
|
|
27.08.2021., 19:48
|
|
To sam što jesam!
|
Da, Ana Gradečak je danas napravila otprilike ono što smo i očekivali, a u stolnom tenisu su upisana 3 poraza.
Nekad treba imati i sreće sa ždrijebom, a cure ga ovaj put nisu imale - Helena je pružila dosta dobar otpor Slovakinji, ali je izgubila 3:1, a kolko je Slovakinja dobra, govori i to što je u četvrtfinalu 3:0 dobila Šveđanku, koja je svjetski broj 1. Neće biti iznenađenje ni ako Slovakinja dođe do finala, jer u polufinalu igra protiv lošije od dviju Korejki.
Druga Korejka je bila bolja od Anđele Mužinić. Opet je Anđela odigrala dobru utakmicu, uzela prvi set, imala i set loptu u trećem, al Korejka je jednostavno bila bolja.
Pavao je sjajno ušao u meč, poveo 2:0 u setovima, al do kraja je ipak Brazilac bio bolji i prošao u drugi krug.
Što se stolnog tenisa tiče, sad čekamo utorak, kad počinje ekipni dio natjecanja. Cure igraju u kategoriji 1-3, u kojoj ipak nema igračica iz kategorije 1, sve su dvojke i trojke. Po svemu što smo vidjeli i što znamo, Anđela i Helena su tu među favoritkinjama za medalju. Bit će veliko iznenađenje ako medalju među sobom ne podijele Kineskinje, Korejke i naše, a bit će bitan i ždrijeb. Nema grupa, odmah se igra na ispadanje - 8 je timova, igraju se četvrtfinale, polufinale i finale, u utorak, srijedu i četvrtak.
|
27.08.2021., 20:43
|
|
To sam što jesam!
|
Sutra na red dolaze dva debitanta u dva sporta u kojima imamo prvi put predstavnike na paraolimpijskim igrama.
Prvi sport je triatlon, a debitant je Antonio Franko. Natječe se u kategoriji PTS4, u kojoj su natjecatelji koji, ujratko rečeno, nemaju jedan od udova. Dakle, uglavnom ekipa kojima je amputirana jedna noga, ili jedna ruka. Naš Antonio je, ustvari, jedini ovdje bez amputacije, no rođen je s nerazvijenom desnom nogom, u kojoj još, usput, nema ni ligamente u koljenu.
Kvalificirao se u Tokio kao 9. na svjetskoj rang listi, a na tom mjestu bi, otprilike, mogao i završiti na kraju (ukupno ih se deset natječe). Glavni favorit je Francuz, koji je puno jači od svih, a za ostale dvije medalje borit će se njih 4-5... Utrka počinje već u zoru, u 6:30 po japanskom vremenu, dakle, 23:30 po našem.
Drugi sport je boccia, što je u nas prevedeno kao boćanje za osobe s invaliditetom, a predstavlja nas jedan od najstarijih debitanata na igrama, Davor Komar (50 mu je tek  )
Natječe se u BC4 kategoriji (probat ću štogod više, vjerojatno u nedjelju, napisati o bocci, ša tako i o kategorijama, večeras baš i ne stignem).
S obzirom na to da sam izbornik, a i, vjerujem, osoba koja je najviše upućena u ovaj sport u Hrvatskoj, trebalo bi mi biti najlakše govoriti o Davorovim šansama ovdje, ali obratno je. Konkurencija je ovdje takva da barem polovica natjecatelj(ic)a konkurira za medalje.
Boccia je zasad mješoviti sport (poslije Tokija više neće biti), dakle, zajedno igraju cure i dečki. Davor je trenutno 12. igrač svijeta, a u grupi s dvije igračice - Alison Levine iz Kanade, koja je trenutno 1. na svjetskoj rang-listi i Wai Yan Vivian Lau iz Hong Konga, koja je 14. igračica svijeta - i jednim igračem, Martinom Streharskym iz Slovačke, trenutno 73. na svijetu.
24 igrača podijeljeno je u 6 grupa, a u četvrtfinale će se plasirati pobjednici grupa i dvoje najboljih drugoplasiranih. Dakle, i sam prolčazak grupe je prilično zahtjevan zadatak, ali ako se prođe, dalje je stvarno sve moguće.
Davor je prije odlaska davao prilično samouvjerene izjave, kaže da ga ne zanima ništa osim medalje, djelovao je dosta opušteno na odlasku, kaže da je imao sjajne uvjete za pripreme (a i jest, dobio je sve što je tražio, a i ponešto što nije (uspjelo smo nabaviti istu podlogu na kakvoj će se igrati u Tokiju)) i kaže da nikad nije bio spremniji.
Ja baš i nisam tolko uvjeren, al ne zato što mislim da ne može do medalje, dapače, siguran sam da može, ako odigra kako treba, al mali mi je problem što je do sada uredno kiksao na velikim natjecanjima. Al dobro, možda baš na onom najvećem odigra onako kako može i kako je znao igrati na nekim drugim natjecanjima, kao, recimo, na pripremnom turniru u Portugalu prije par mjeseci, kad je drugog igrača svijeta razmontirao na proste faktore
O objema protivnicama i protivniku znamo sve, igrao je već protiv njih, a i gledali smo ih na dosta turnira, tako da tu nekih iznenađenja nema, zna se tko šta može.
Grupa možda na prvu izgleda teško, al ustvari je, bar po meni, jedna od lakših.
Prvu utakmicu igra noćas u 2:30 protiv Vivian, i to je, ustvari, i najbitnija utakmica. Ako dobije, ima velike šanse za plasman u četvrtfinale, barem kao najbolji drugi (ustvari, po meni bi bilo i bolje da prođe kao najbolji drugi, jer bi vjerojatno imao lakši put dalje, nego da prođe kao prvi, al ne smije se tu kalkulirati). Ako izgubi, bit će teško proći, al ne i nemoguće, daleko od toga.
Igrali su dosad dva puta međusobno na turnirima svjetskog kupa, oba puta 2019., i obje je utakmice Davor dobio bez većih problema - 6:0 u utakmici za 3. mjesto u Hong Kongu i 4:1 u utakmici u grupi u Povoi de Varzim.
Drugu utakmicu igra preksutra u 9:00 po našem vremenu (na terenu pokrivenom kamerama, tako da će biti u izravnom prijenosu) protiv Martina Streharskog. Tu ništa osim uvjerljive pobjede ne bi trebalo doći u obzir. Martin jest stari majstor, al njegovo vrijeme je davno prošlo, oslabio je previše za ozbiljnu igru, a u Tokiju je samo zato jer su Slovaci dobili 3 mjesta, zahvaljujući tome jer imaju prvaka Europe pojedinačno i prvake u paru. Nadam se da će pobjeda biti što uvjerljivija, jer će to biti bitno u slučaju da završi drugi u grupi.
Treću utakmicu igra preksutra, opet u 2:30, protiv Alison. Nadajmo se da će to biti odlučujuća utakmica za prolazak u četvrtfinale. Dosad je protiv nje igrao dvaput i ubilježio dva poraza - 3:2 u utakmici za broncu na Svjetskom kupu u Kansas Cityju 2017. i 4:1 u osmini finala Svjetskog prvenstva 2018. u Liverpoolu - al u nijednoj od te dvije utakmice nije bio pravi. Nadajmo se da će u Tokiju biti.
|
28.08.2021., 00:39
|
|
To sam što jesam!
|
Franko odličan peti 
|
28.08.2021., 03:27
|
|
To sam što jesam!
|
Davor izgubio 4:3. Nije dobro, al nije ni baš tako strašno. S dvije pobjede do krja se još može u četvrtfinale.
|
28.08.2021., 06:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
OnajKojiJeDošao kaže:
Franko odličan peti 
|
Super! S obzirom na predviđanja i rejting prije, to je odličan pomak.
Quote:
OnajKojiJeDošao kaže:
Davor izgubio 4:3. Nije dobro, al nije ni baš tako strašno. S dvije pobjede do krja se još može u četvrtfinale.
|
Vidim da je na početku poveo 3:0. Šteta da je to propustio.
|
|
|
28.08.2021., 22:01
|
|
To sam što jesam!
|
Sutra je aktivno čak petero naših.
Prvi će u akciju Marijan Presečan u bacanju kugle, kategorija F53. Natjecanje počinje u 9:35, a kako on baca treći, mogao bi na red doći možda negdje oko 3:00.
U tim kategorijama F50 i nešto nastupaju natjecatelji koji su inače u kolicima, uglavnom kvadriplegičari. Ne bacaju iz svojih kolica, već imaju posebnu stolicu iz koje bacaju. Kako bi oduzelo previše vremena da ih se postavlja u tu stolicu za svako od šest bacanja, oni odrade svih 6 bacanja jedno za drugim (imaju određeno vrijeme za to, jel).
Marijan je nastupio u Riju i zauzeo 9. mjesto. Toplo se nadam da će ovdje biti bolji od toga, jer ih je ukupno 9 u konkurenciji  Čak šestorica imaju bolje osobne rekorde od njega, neki i dosta bolje, no ove godine je samo jedan baci dosta više, svi ostali su tu negdje. Za medalju bi sigurni trebao bacati dosta preko svog osobnog rekorda (uzmite u obzir da se radi o kvadriplegičarima i da je tu i pola metra jako puno). Meni bi i 5-6. mjesto bilo dobar rezultat (ako bi bacao bar negdje blizu osobnog rekorda), al sigurno je da on time ne bi bio zadovoljan (eventulano ako bi pristojno popravio osobni rekord). Realno, do medalje će teško, al nikad se ne zna.
U 3:53 počinje još jedno bacanje kugle, u kategoriji F40 (to je za ljude niskog rasta), u kojemu nas predstavlja Matija Sloup. Matija je, inače, svjetski rekorder u bacanju diska, no diska u njegovoj kategoriji, na žalost, nema na paraolimpijskim igrama. Al dobro, nije tako loš ni u kugli. Ima broncu sa zadnjeg svjetskog, bio je europski prvak 2018., a na zadnjem euru je malo kiksao pa završio četvrti, tak da bi to valjalo u Tokiju ispraviti  Nije da će biti kiks ako ne osvoji medalju - četvvorica imaju bolje rezultate od njega, al nisu to tako bitne razlike - od njih devetorice, samo Brunejac je bitno lošiji, svi ostali su tu negdje. Nek bude na razini osobnog rekorda i bit će ok, a ako više od dvojice baci dalje, jebiga, ne možeš ti tu previše...
Otprilike nekad kad i Matija, u akciju će i Lucija Brešković, al ne u atletici, već u judu. Parajudo je isključivo za slijepe i slabovidne, a Lucija se natječe u kategoriji do 70kg. Bila je i u Riju, gdje je osvojila 5. mjesto, kao i na SP-u 2018., a s EP-a ima srebro iz 2017. i broncu sa zadnjeg, 2019. Čini mi se, nekako, da bi 5. mjesto u Tokiju bilo uspjeh. Protivnica u prvom krugu joj je Turkinja, koja je aktualna europska prvakinja. Ako ju prođe, čeka ju Ruskinja, koja je aktualna europska viceprvakinja (bila je prvakinja 2017) i brončana sa SP-a 2018. Ako dođe do polufinala, tu bi ju dočekala Brazilka, koja je aktualna svjetska prvakinja i srebrna iz Rija. Pa sad vi vidite
U 9:00 Davor Komar igra protiv Martina Strehárskog iz Slovačke, i to na terenu koji je pokriven kamerama pa možete i baciti pogled (al dosta su loši komentatori pa nećete previše korisnoga čuti, tak da će vam vjerojatno biti dosadno  ). Tu nema nikakve isprike - poraz bi bio veliki kiks. Ne da je imperativ pobjeda, već je imperativ uvjerljiva pobjeda.
u 12:24 počinje bacanje diska u kategoriji F53, a tu je i osvajač bronce iz Rija 2016. Velimir Šandor. Baca 7. po redu, tako da će na red vjerojatno nekad između 13:30 i 14:00, a čim izbaca svojih 6 kugli, znat ćemo i na čemu smo, jer poslije njega baca samo još Latvijac, koji je glavni favorit za zlato. Ukupno trojica (uz Latvijca još i dva Poljaka) imaju osobni rekord bolj iod njega, a samo Poljaci su ove sezone bacali dalje (Latvijac nije bacao uopće). Smrdi na drvo, jer ova trojica mogu baciti dosta više, al nikad se ne zna.
Eto, bogat program sutra imamo, možda i prva medalja padne. Ak ne bude sutra, vjerujem da će najkasnije preksutra, al više o tome sutra 
|
28.08.2021., 22:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Kaj igra Davor Komar? Tenis? Sorry, nisam skužio.
|
|
|
28.08.2021., 23:16
|
|
To sam što jesam!
|
|
29.08.2021., 06:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma sorry, još ga komentiram dan prije. 
Ali sam zaboravio kak se zove, zabrijao sam da je neki novi sportaš u novoj disciplini.
|
|
|
29.08.2021., 11:19
|
|
To sam što jesam!
|
Marijan je završio 6., s najboljim bacanjem malo kraćim odo osobnog rekorda. Da je bacio na razini osobnog, bio bi 5. Sve u svemu, sasvim ok rezultat.
Matija je bio sjajan, svih 6 bacanja išlo je dalje od osobnog rekorda, no, na žalost, to je bilo dovoljno samo za 4. mjesto. Rus je za zlato bacio novi svjetski rekord, Iračanin za srebro samo centimetar kraće (dakle, i on dalje od dodanašnjeg svjetskog rekorda), a treći je bio dodanašnji svjetski rekorder, portugalac, sa 16 centimetra dužim hicem od Matije.
Lucija je ipak imala prejake protivnike i upisala najprije poraz od Turkinje, a potom i od Ruskinje u repaŠažu.
Davor je pobijedio Slovaka 5:2. Moglo je (usuđujem se reći i moralo) biti i uvjerljivije, al uzet ćemo i ovo. Još je u igri za četvrtfinale, al najprije treba pobijediti prvu igračicu svijeta, a uz to mu se moraju poklopiti neki drugi rezultati (ovo drugo je čak i sasvim realno, al treba pobijediti). Prvi u grupi više ne može biti, jer je Hongkonžanka pobijedila i Kanađanku 3:2.
Čekamo Šandora 
|
29.08.2021., 11:39
|
|
To sam što jesam!
|
Bosna šaptom pade u sjedećoj odbojci - 0:3 protiv Rusa. Vjerojatno će proći u polufinale, al tamo ih čeka Iran.
|
29.08.2021., 13:10
|
|
To sam što jesam!
|
Počeo je F52 disk. Nakon prve trojice trenutno je u vodstvu Poljak Jachimowicz, sasvim očekivano, jer je jedan od favorita za medalje, ali bacao je skoro 2 metra kraće od svog osobnog rekorda, koji mu je i najbolji rezultat sezone. Šandor sasvim sigurno može dalje od toga 
|
29.08.2021., 13:23
|
|
To sam što jesam!
|
Drugi Poljak, Kosewicz, nešto bolji, al i on skoro metar i pol kraći od osobnog rekorda i 84cm kraći od najboljeg rezultata sezone.
Indijac popravio osobni rekord za 62cm i trenutno je drugi s 19,91, Znači, Šandoru treba 19,92 za sigurnu medalju. Sad je na redu još jedan Poljak, koji ne bi trebao ni preko 19, a onda Šandor.
Edit: E jesam prognozer  Eto Poljaka već u prva dva bacanja na više od pol metra iznad osobnog rekorda, na 19,51.
|
29.08.2021., 14:20
|
|
Qué mirás, bobo?
Registracija: Apr 2008.
|
Evo 19.98 i drugo mjesto prije zadnjeg natjecatelja 
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:31.
|
|
|
|