Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba > Gitaristički kutak

Gitaristički kutak Gitare, bass gitare, pojačala, oprema, tehnike sviranja, akordi, tablature...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.12.2021., 14:22   #21
eto, dobili smo i vlastiti gitaristički podforum u Glazbi.

narednih nekoliko dana će se prebaciti sve gitarističke teme iz podforuma "Stvaranje glazbe", pa će se krenuti sa slaganjem tema i naslova kako bi sve bilo preglednije. teme u kojima se raspravlja o istim stvarima će biti spojene, a neke će se lagano i pročistiti.

ukoliko netko od vas ima kakvu sugestiju i želju o čemu bi voljeli raspravljati i čitati, samo dajte
motörizer is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2021., 17:34   #22
Čestitke na novom podforumu!
jadranka is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2021., 07:26   #23
motörizer is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2021., 10:37   #24
pretpostavljam da ne postoji rock gitarist koji nije pogledao najbolji gitaristički film svih vremena "Tenacious D - Pick of destiny"... ako takav kojim slučajem postoji, neka ispravi taj propust što prije.

motörizer is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2021., 09:46   #25
da li u gitaristički kutak spada i bas? zanima me bas.
Lucy is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2021., 11:01   #26
naravno da spada bass je gitarin stariji i ozbiljniji brat.

uskoro ću malo posložiti i pospojiti teme o bass gitarama tako da ih je lakše pregledavati i pronaći nešto korisno.
motörizer is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2021., 21:50   #27
Motorizer svaka čast na trudu , u zadnje vrijeme sam malo zapustio sviranje ali tvoj entuzijazam je zarazan. Stalno pričam budem, budem, ali na kraju ništa. Posao, kćer, posao, bla bla i samo prolaze dani. Vrijeme je da se poslože prioriteti, bacam se svom snagom na vježbanje
poštopoto is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2021., 05:11   #28
I ja želim pohvaliti motorizera, dođe mi da si nabavim gitaru konačno i počnem svirati. Da, jel za gitaru vrijedi - nikad nije kasno?
Hellboy is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2021., 13:50   #29
hvala ljudi neka što više gitara i sviranja, i da nam malo oživi Gitaristički kutak!

Hellboy, nikada nije kasno, pogotovo u današnjem okruženju gdje postoji toliko dostupnog i besplatnog materijala u vidu literaure, video tutoriala i on-line dijeljenja znanja putem raznih foruma. to sve skupa skraćuje proces učenja jer je do znanja veoma lako doći, a zbog velikog broja proizvođača glazbene opreme tu je mogućnost nabave gitara i opreme za male novce. na kraju se sve svodi na malu količinu truda i vremena koju je potrebno utrošiti. dovoljno je dnevno skratiti gledanje televizije za pola do jednog sata i to vrijeme usmjeriti na vježbanje gitare ili proučavanje materijala pa rezultati uslijede dok si rekao keks
motörizer is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2021., 19:32   #30
Quote:
Hellboy kaže: Pogledaj post
Da, jel za gitaru vrijedi - nikad nije kasno?
Go for it, Hellboy.
Moja gitara je 'friška', a mislim da sam stariji od tebe, gledajući ti sliku na avataru.
Mobil is online now  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2021., 21:36   #31
Quote:
Mobil kaže: Pogledaj post
mislim da sam stariji od tebe, gledajući ti sliku na avataru.
Hm, onda si star ko biblija. Ja sam rođen...
Quote:
the child appears on Earth in a fireball at what remains of the ruined Bromwich Church on December 23, 1944. Proving not to be a devil, in the traditional sense, but a devil-like creature, the child was dubbed "Hellboy" by Professor Trevor "Broom" Bruttenholm.
Inače samo godinu dana sam mlađi od Keitha Richardsa koji je rođen oko sličnog datuma (18. prosinca 1943.)

Uglavnom, hvala vam na ohrabrenju.
Hellboy is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.12.2021., 23:45   #32
Quote:
Hellboy kaže: Pogledaj post
Inače samo godinu dana sam mlađi od Keitha Richardsa
Dobra je to paralela, on nije loš na samo je odavno počeo svirati, a ne kao nas dva.
No svejedno, (vrlo) stoji ono što sam rekao;
Quote:
Mobil kaže: Pogledaj post
Go for it, Hellboy.
Jer, to kažu redom gitarski stručnjaci uključujući i našeg moda Motörizera, da se ja ne guram (još) u tu ekipu.
Mobil is online now  
Odgovori s citatom
Old 14.12.2021., 12:58   #33
čisto da nešto stavim

Znao sam i prije za Bonamassu, ali tek sad sad skužio kak ima dobre stvari
Afrofeet is online now  
Odgovori s citatom
Old 14.12.2021., 21:57   #34
Quote:
Afrofeet kaže: Pogledaj post
čisto da nešto stavim

Znao sam i prije za Bonamassu, ali tek sad sad skužio kak ima dobre stvari
Meni je on isto ok, sviđa mi se taj rock/blues stil, taj tip glazbe i meni nekak prirodno izlazi kroz prste,
evo ga tu sa 12 godina
poštopoto is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2021., 13:06   #35
jedna od najboljih izvedbi bass gitare koje sam čuo... Gari Thain na bassu ga pegla cijelu pjesmu u trajanju od 10 minuta, od laganog početka pa se pusti sa lanca tamo malo prije 5. minute...
Uriah Heep mi je prilično drag bend, prvih 5-6 albuma su mi vrhunski.

motörizer is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.12.2021., 10:54   #36
motörizer is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.12.2021., 13:03   #37
sadašnjim i budućim gitaristima, sve najbolje od gitara i opreme u Novoj

motörizer is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.12.2021., 17:38   #38
Dragi forumaši i gitaristi među njima, Stretna Nova Godina.
Živili.

Samo pazite da vam čaša ne pušta.

Napomena kolegama početnicima; svirajte večeras Happy New Year, nije teško, ide A > D > E > A pa onda opet ispočetka.
I ja sam je otkrio tek oko podne a već je sviram da sam skroz zadovoljan, zvuči odlično!
Mobil is online now  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2022., 13:48   #39
Ajmo top 10 gitarista s podrucja bivse drzave, svejedno koji stil, svejedno dal je za vrijeme yu ili danas aktualan. Vazno da se vama svida
Stran is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2022., 16:06   #40
Gdje kod nas mogu nabaviti CTS 500k potove?
Treba mi za SG
snake1 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:19.