Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume |
|
|
28.07.2022., 02:11
|
|
artem na biciklu
Registracija: Jun 2004.
|
Quote:
Michael Collins kaže:
Što točno od ovoga što sam naveo?
|
Ovo o povezanosti s "Regijom", taj dio ti se priviđa. Tko je to na ljevici u Hrvatskoj povezan ili bi se povezivao s Crnom Gorom, Makedonijom, Dodikom, Vučićem? Pogađaš, nitko.
|
28.07.2022., 07:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
Delvecchio kaže:
Ovo o povezanosti s "Regijom", taj dio ti se priviđa. Tko je to na ljevici u Hrvatskoj povezan ili bi se povezivao s Crnom Gorom, Makedonijom, Dodikom, Vučićem? Pogađaš, nitko.
|
Ivo Josipovic i Stipe Mesic (ako od toga imaju koristi).
|
|
|
28.07.2022., 08:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Hvala Bogu, ta vremena su prošla.
|
|
|
28.07.2022., 09:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
MystSky kaže:
Hvala Bogu, ta vremena su prošla.
|
Nisu, jucer je Mesic bio kod Pupovca na derneku.
|
|
|
28.07.2022., 11:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
Delvecchio kaže:
|
Gledaj, povezanost s Regijon je prestala jer smo ulaskom u EU se politički odmakli od tog dijela svijeta.
Ali nije izgledalo takog, tog 1.7.2013. kada je proslava EU ulaska izlgedala kao dernek zajedničkog ulaska Regije.
Nitko tada nije očekivao ni migrantsku krizu, ni Brexit, ni rat u Ukrajini.
Tada se vjerovalo da "ulaskom u EU nema granica, i kada uđe ostatak Regije, sve će to biti naše".
Naravno nitko pritom nije mislio na Mađarsku nego na jugoistok.
Kada je nakon 9 godina postalo jasno da od širenja u bliskoj budućnosti nema ništa, mnogima je članstvo prisjelo.
Pogotovo kada uvođenjem eura i ulaskom u Schengen se stvarno povezujemo s Europom i odmičemo od Balkana...
|
28.07.2022., 12:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2021.
|
Zanimljivo, kako je Jutarnji, koji je dugo slovio za medij "proregionalne" orijentacije počeo objavljivati tekstove ovakvog tipa:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...aspad-15228498
Da se razumijemo, Gojko Drljača bulazni, ako je Eurozona preživjela Grčku, preživjet će i ovo...
|
28.07.2022., 12:52
|
|
artem na biciklu
Registracija: Jun 2004.
|
Quote:
Michael Collins kaže:
Gledaj, povezanost s Regijon je prestala jer smo ulaskom u EU se politički odmakli od tog dijela svijeta.
Ali nije izgledalo takog, tog 1.7.2013. kada je proslava EU ulaska izlgedala kao dernek zajedničkog ulaska Regije.
Tada se vjerovalo da "ulaskom u EU nema granica, i kada uđe ostatak Regije, sve će to biti naše".
Kada je nakon 9 godina postalo jasno da od širenja u bliskoj budućnosti nema ništa, mnogima je članstvo prisjelo.
Pogotovo kada uvođenjem eura i ulaskom u Schengen se stvarno povezujemo s Europom i odmičemo od Balkana...
|
Čak i da je tako bilo 2013., a dalo bi se debatirati o tome, svi ti likovi od prije 10 godine su sad politički nebitan faktor ili u političkoj mirovini.
Moderna politička ljevica* u Hrv je domoljubna, pro-EU nastrojena (ne govorim o marginalcima poput RF, nego o Klisoviću, Grbinu, Tomaševiću, Puljku..). Za razliku od svega desnijeg od HDZ-a, koji se ljube s Putinom, Rusima ili Orbanom, dakle klasične izdajice nacionalnih interesa. Tako da je ne znam kome je članstvo prisjelo, baš bulazniš.
*Ljevica u smislu društvenih vrijednosti, ne nužno i ekonomskih politika.
|
28.07.2022., 13:16
|
|
sve smo i mogli i smjeli
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
zulualpha kaže:
Nisu, jucer je Mesic bio kod Pupovca na derneku.
|
A Čović je često kod Dodika.
|
28.07.2022., 13:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
vuci i hajduci kaže:
|
Da Covic i Dodik su u BiH i cesto se sastaju. Vjerojatno se sastaju i s Izetbegovicem, ali ne velicaju zajedno datume vezane uz klanje Hrvata.
|
|
|
28.07.2022., 13:38
|
|
sve smo i mogli i smjeli
|
Quote:
zulualpha kaže:
Da Covic i Dodik su u BiH i cesto se sastaju. Vjerojatno se sastaju i s Izetbegovicem, ali ne velicaju zajedno datume vezane uz klanje Hrvata.
|
Dragan Čović: Čuvajte Republiku Srpsku, na tome vam svi mogu zavidjeti
Zadnje uređivanje aryna : 28.07.2022. at 13:49.
Reason: uređivanje linka
|
|
|
28.07.2022., 13:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
vuci i hajduci kaže:
|
Zašto evo ti ne smatraš euro našom valutom?
Ako se ne varam ljevičar si, dakle razlog nije neki nacionalizam ili suverenizam?
|
28.07.2022., 13:54
|
|
sve smo i mogli i smjeli
|
Quote:
Michael Collins kaže:
Zašto evo ti ne smatraš euro našom valutom?
Ako se ne varam ljevičar si, dakle razlog nije neki nacionalizam ili suverenizam?
|
Meni euro ne smeta i smatram da nije još vrijeme da ga uvodimo.
Ako jedna Poljska , Češka i Mađarska mogu čekati može i Hrvatska.
Smeta me to što tzv suverenisti i domoljubi ušutili.
Samo me zanima jesu li bar dobro naplatili svoju šutnju.
Da je Milanović premijer i da je odlučio uvest euro skupila bi se ekipa sa koca i konopca da prosvjeduje za zaštitu kune , ali ih stranka drži na kratkom lancu i pušta ih po potrebi.
Ali nema ih jer izgleda da to ili nisu domoljubi ili su spremni prodati i rođenu mater za judine škude.
|
28.07.2022., 15:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
A što je sa Slovenijom, Slovačkom i baltičkim zemljama? Prije se možemo uspoređivati s njima stanovništvom nego s te tri zemlje. A i puno je bolji standard u ovim državama nego u Poljskoj, Mađarskoj i Rumunjskoj, pa i Češkoj. Slovenija je bogatija od Češke.
|
|
|
28.07.2022., 16:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
vuci i hajduci kaže:
Da je Milanović premijer i da je odlučio uvest euro skupila bi se ekipa sa koca i konopca da prosvjeduje za zaštitu kune , ali ih stranka drži na kratkom lancu i pušta ih po potrebi.
Ali nema ih jer izgleda da to ili nisu domoljubi ili su spremni prodati i rođenu mater za judine škude.
|
Gotovo nitko od Hrvata nacionalista nije protiv EU, NATO, eura ili Schengena.
Njima je ideal bijeg s Balkana i ulazak u Europu, dakle povratak na stanje prije 1918.
Hrvat nacionalist želi EU i to mu je cilj.
Nismo nikad imali u velikon broj neke anti-EU nacionaliste, a posebno ne protivnike NATO-a.
Ovih par novih likova koji podržava Rusiju uglavnom ima mutne ili bizarne motive.
Pa nije "EU to traži" bio opravdanje za ljevičare, oni su ionako i bili za Haag i sl. nego za desne.
|
28.07.2022., 16:44
|
|
Neheksadecimalna osoba
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
Michael Collins kaže:
A sada, kada se bliži naših 10 godina članstva u EU, kada smo uveli euro kao službenu valutu i kada smo gotovo na korak do Schengena, nešto što bi nam se 2000. činio kao san, potpuno ukidanje graničnih kontrola sa EU članicama, odjednom imamo razne glasove protivljenja EU, euru i Schengenu.
No to ne bi bilo čudno da ta protivljenja dolaze od desničara, nacionalista, suverenista, nego dolaze od lijevo-liberalnih krugova.
Kako se to dogodilo?
Kako je skupina koja je bila najvjernija EU ideji, sada postala najhladnija prema istoj?
|
Ako već ideš otvarati ovakvu temu, koja će nepobitno privući tipove koji će lupetati o regionu, Josipoviću, Milanoviću i Pusićki, bilo bi dobro da navedeš par primjera u kojima društveno-politički predstavnici ljevice iznose takve tvrdnje prema EU-u.
Nisi, nažalost, iznio ništa.
Štoviše...
Quote:
Michael Collins kaže:
|
Samo potpiruješ tu kretensku idiotariju o željama ljevice za Balkanom ili Jugoslavijom.
Glupost.
Suverenisti su ti koji su organizirali inicijativu za referendum o euru, HSP je 2016. tražio izlazak iz EU, HDZ-ovci su pokušali rušiti državu kad nas je Račan vukao u EU itd.
Quote:
Delvecchio kaže:
Čak i da je tako bilo 2013., a dalo bi se debatirati o tome, svi ti likovi od prije 10 godine su sad politički nebitan faktor ili u političkoj mirovini.
Moderna politička ljevica* u Hrv je domoljubna, pro-EU nastrojena (ne govorim o marginalcima poput RF, nego o Klisoviću, Grbinu, Tomaševiću, Puljku..). Za razliku od svega desnijeg od HDZ-a, koji se ljube s Putinom, Rusima ili Orbanom, dakle klasične izdajice nacionalnih interesa. Tako da je ne znam kome je članstvo prisjelo, baš bulazniš.
*Ljevica u smislu društvenih vrijednosti, ne nužno i ekonomskih politika.
|
To je točno.
Quote:
vuci i hajduci kaže:
|
I ovo je točno.
Šta se tiče tzv. suverenista i domoljuba. Svi su veliki rvat'ne po potrebi. Kad treba srat po Dežuloviću, tu su. Kad treba obraniti kunu, nacionalnu valutu, od neke anacionalne, jebiga, kao i Deur kad je Vučić došao na Pantovčak, postavljaju pločice.
|
|
|
28.07.2022., 16:54
|
|
Registrirani korisnik
|
HSP ima koliko glasova?
Hrvati su uvijek znali da uvođenje se podrazumijeva ulaskom.
Zašto bi branili kunu, i zašto tebe kao ljevičara smeta uvođenje eura?
A Hrvati koji su za Rusiju, izlazak iz EU i sl. gluposti sigurno nisu nacionalisti...
Ili su pali na spike ili imaju mutnije motive.
Ali nisu tema.
Tema su ljevičari i njihov novo otkriveni euroskepticizam
|
28.07.2022., 20:17
|
|
Feeling lucky?
Registracija: May 2012.
|
Quote:
Michael Collins kaže:
HSP ima koliko glasova?
Hrvati su uvijek znali da uvođenje se podrazumijeva ulaskom.
Zašto bi branili kunu, i zašto tebe kao ljevičara smeta uvođenje eura?
A Hrvati koji su za Rusiju, izlazak iz EU i sl. gluposti sigurno nisu nacionalisti...
Ili su pali na spike ili imaju mutnije motive.
Ali nisu tema.
|
Takvo nešto ne postoji. Ovo su kolega nečiji osobni fantomi  Elem, već ti je napomenuto - nisi dao niti jedan jedini relevantni primjer za takav 'fenomen'... 
|
29.07.2022., 09:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2019.
|
Quote:
Michael Collins kaže:
|
Pa dobro, jel možeš onda nakon što te nekoliko ljudi uljudno zamolilo iznijeti neke primjere toga, posebno iz javnog života.
Ili će sve ostati na ja sam primijetio?
|
|
|
29.07.2022., 09:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Tyranosaurus kaže:
Pa dobro, jel možeš onda nakon što te nekoliko ljudi uljudno zamolilo iznijeti neke primjere toga, posebno iz javnog života.
Ili će sve ostati na ja sam primijetio?
|
Što želiš da ti stavim?
Naslove iz 2013. gdje se maltene govorilo samo o ulasku Regije?
Što se tiče EU, evo napamet par lijevih perjanica:
Marinko Čulić, bivši Feralovac, sada perjanica Novosti
https://pescanik.net/barjaktar-evroskepticizma/
Boris Pavelić, bivši Novi List, sada Telegram
https://autonomija.info/boris-paveli...dentnu-evropu/
Viktor Ivančić, bivši Feralovac, sada Novosti
https://www.portalnovosti.com/europa-do-zadnje-lazi
To je što mi se dalo klikati...
|
29.07.2022., 09:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2019.
|
Quote:
Michael Collins kaže:
|
Boldano je onako, prilična izmišljotina.
Od ova tri teksta koja si stavio, dva doslovno nemaju nikakve veze sa onim što tvrdiš, nadam se da si ih i pročitao.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:01.
|
|
|
|