Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Blisko politici

Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.12.2022., 21:03   #21
Quote:
penkalaa kaže: Pogledaj post
pogotovo što je osim one Možemovke Dalije Pintarić ( dok je bila žensko proglašena je bila LGBTIQ osobom godine) koja je sada muško i zove se Noa Kraljević uhićen i gitarist Hladnog Piva Subošić Zoran i djelatnica ustavnog suda Azra Imamović Subosić (Viši referent za ustavnosudsko poslovanje)
nikakve udarne vijesti i slično, samo kratki spomen bez navođenja imena i kraj
ne može ni Oštrić i ekipa negirati čudnu neizenteresiranost medija u ovom slučaju
nema udarne vijesti, šta to točno znači?
da nema za tvoj ukus dovoljno virenja u tuđe gaće, osim na narodu haer?

o tome se piše ne svaki dan, nego doslovno svakih nekoliko sati.

evo ti npr. omiljeni ti jutarnji, samo jučer i danas po najmanje dva članka dnevno:

jučer u 13:20

jučer u 19:21

danas u 14:30

danas u 19:00
Old 29.12.2022., 21:14   #22
Quote:
pogotovo što je osim one Možemovke Dalije Pintarić ( dok je bila žensko proglašena je bila LGBTIQ osobom godine) koja je sada muško i zove se Noa Kraljević uhićen i gitarist Hladnog Piva Subošić Zoran i djelatnica ustavnog suda Azra Imamović Subosić (Viši referent za ustavnosudsko poslovanje)
nikakve udarne vijesti i slično, samo kratki spomen bez navođenja imena i kraj
ne može ni Oštrić i ekipa negirati čudnu neizenteresiranost medija u ovom slučaju
kolega da li je ovo mjerodavno
https://narod.hr/hrvatska/zasto-medi...jecnica-mozemo
Old 29.12.2022., 21:24   #23
Quote:
aryna kaže: Pogledaj post

evo ti npr. omiljeni ti jutarnji, samo jučer i danas po najmanje dva članka dnevno:

slabo čitam portale, na RTL-ovim vijestima i HRT-ovim na TV-u objavljeno samo da su uhapšeni hrvatski građani i da ih je posjetio konzul
a i na tvojim linkovima ne piše tko je uhićen, uhapšeni su ima 7 dana
ja jučer tek saznao da je netko uhapšen na RTL-u a tek danas na forumu saznam i tko, moja žena koja inače prati sve po netu i sazna stvari večnom prije mene nema ni pojma da je netko uhapšen u dalekoj Africi, u birtiji pitam ekipu za ovaj slučaj nitko nema pojma
da mediji ovaj slučaj guraju pod tepih, barem za sada jer mi se čini da nakon 6 dana šutnje zadnjih 24 sata malo više pišu o tome
penkalaa is offline  
Old 29.12.2022., 22:31   #24
kako god, ako im se dokaže krivnja, makar su vjerovatno samo žrtve prjevare ali djeca su bila sa njima, pa ti dokaži da si zapravo žrtva i nisi švercao ili oteo djecu
toj osmorki prijeti zatvor od 20 god do doživotne u najgorim zatvorima na ovoj planeti
penkalaa is offline  
Old 29.12.2022., 22:35   #25
Quote:
kako god, ako im se dokaže krivnja, makar su vjerovatno samo žrtve prjevare ali djeca su bila sa njima, pa ti dokaži da si zapravo žrtva i nisi švercao ili oteo djecu
toj osmorki prijeti zatvor od 20 god do doživotne u najgorim zatvorima na ovoj planeti

Znači medijska šutnja je frapantna.
agentRico is offline  
Old 29.12.2022., 22:41   #26
Quote:
vjerujem u pravdu Zambijskog pravosuđa može Mile Kekin raspisati natječaj za novog gitaristu
https://www.muzika.hr/u-zambiji-uhic...-hladnog-piva/

Zambijska policija uhitila je 7. prosinca četiri para iz Hrvatske zbog sumnje na trgovinu ljudima nakon što su Hrvati planirali posvojiti djecu iz Konga, prenosi Jutarnji list. Među njima je i gitarist Hladnog piva, Zoran Subošić.
Old 29.12.2022., 22:42   #27
Quote:
kiss me kaže: Pogledaj post
Ja nemam niš protiv, nek objave i jedno i drugo.
Vijećnik je očito tolko nebitan da ja iskreno vjerujem da mediji nisu imali ni pojma da je taj nekakav vjećnik u nekakvoj mjesnoj zajednici, nego je to info koju je znao netko iz iste općine, pa su to onda krenuli širiti preko desničarski portala.

A da ne velim da mi je puno veći problem kreten kojeg je mamica odgojila da uništava tuđu imovinu, nego hlebinci koji su uletjeli u nekakva nelegalna posvajanja.
Kak nije bitan vijećnik iz Zagreba, al je bitna vjećnica iz Zadra koja nije ništa zgriješila pred zakonom?
Ili zašto se taj incident ne bi pripisao jednosavno onome što je stvarno i bio. Navijački nered. Ovdje je trgovina ljudima ili vjeruješ da je netko potpuno besplatno dofurao 4 djece iz jedne države u drugu, skrivotvorio papire i rekao im sretan put?
fulcrum is offline  
Old 29.12.2022., 22:43   #28
Quote:
agentRico kaže: Pogledaj post
Znači medijska šutnja je frapantna.
Pogotovo ako se uzme u obzir da u zadnje vrijeme mediji poput jutarnjeg svaki dan redovito opletu po lijevoj opciji. Čudno da ne bi iskoristili ovako lijepo servirani volej.....

Neće ovo dobro završiti.
mirjam is offline  
Old 29.12.2022., 22:44   #29
Quote:
Zoran Oštrić kaže: Pogledaj post
Kao što rekoh, za sad ne znamo ima li neke optužnice. Željeti posvojiti dijete samo po sebi nije kriminalna radnja.
Pa ako čitaš naše medije, to su radili i nije kriminalna radnja. A zbog nekriminalne radnje nisu završili u zatvoru, znači radili su nešto drugo.
fulcrum is offline  
Old 30.12.2022., 08:18   #30
Pa eto objavili su neki mediji, to što ih nitko ne čita je druga stvar. Sad bi vi da na Indexu na naslovnici bude neki vjećnik iz neke mjesne zajednice. First world problem.
Na kraju krajeva ne vrti se svijet oko Zagreba, kao da s onim kukanjem oko otpada nije dovoljno zagađen medijski prostor o Zg-u, ljudima je dosta čitanja samo o Zagrebu u medijima koji nisu lokalni.
black fairy is offline  
Old 30.12.2022., 08:45   #31
Quote:
black fairy kaže: Pogledaj post
Pa eto objavili su neki mediji, to što ih nitko ne čita je druga stvar. Sad bi vi da na Indexu na naslovnici bude neki vjećnik iz neke mjesne zajednice. First world problem.
Na kraju krajeva ne vrti se svijet oko Zagreba, kao da s onim kukanjem oko otpada nije dovoljno zagađen medijski prostor o Zg-u, ljudima je dosta čitanja samo o Zagrebu u medijima koji nisu lokalni.
nije samo viječnik mjesne zajednice u pitanju, on je i LGBTQ osoba godine, uhapšena je i djelatnica ustavnog suda i gitarist Hladnog Piva
ako to ne zaslužuje naslovnicu onda neznam šta zaslužuje
sve i da su svi nepoznati, osmero hrvatskih državljana prijeti možda i doživotna robija i uključeni su u krijumčarenje sa djecom, samo ta informacija zaslužuje naslovnice

udarna i prva vijest na Indexu i na twitteru je da je uhapšen milijarder Andrew Tate zbog krijumčarenja ljudi nakon prepirke sa Gretom Thunberg
udarna tema je samo zato što je napao zelenu aktivisticu
koji k je on bitniji i važniji za Index od osam hrvatskih državljana
penkalaa is offline  
Old 30.12.2022., 08:49   #32
Pa upravo taj iz HP je najpoznatiji dio ekipe. Ta ženska da nije promijenila spol ne bi ni bila interesantna opskurnim portalima.
Ne znam zašto ljudi misle da bi Index trebao to staviti kao udarnu vijest kad je to radikalski portal koji podrzava takve stvari. Oni nisu objektivni i udaraju samo protiv onih koji im nisu svjetonazorski bliski ili od kojih nemaju neku korist.(čitaj Mate Rimac-čedo HDZ-a ali nema kritike).
don Kacunko is offline  
Old 30.12.2022., 09:08   #33
Dva para od 4 koja su uhićena u Africi nisu uopće bila u HR nacionalnom registru posvojitelja??? Nisu ni prošli sve testove, socijalno-sigurnosne provjere i višemjesečne propisane edukacije ???
A htjeli su dijete dovesti u Hrvatsku? Pa kako su mu mislili izvaditi dokumente i službeno postati roditelji bez toga? Preko koje veze? Pa ovo je brutalna afera i ovo se mora istražiti i u Hrvatskoj do kraja. Plus ministarstvo nije primilo ni zahtjev za internacionalno posvojenje / što je jedini dopušteni način kod ove varijante / Katastrofa. Ovo je preloša priča. Nedopustivo.
Old 30.12.2022., 10:56   #34
Quote:

Tekstovi na linkovima koje si poslala su klasični damage control i opravdavanje uhićenih osoba nakon što su iscurila njihova imena: Jureškica piše o tome kako je teško u Hrvatskoj posvojiti pa zato ljudi moraju ići u Afriku kao da nema još 26 drugih članica Europske unije gdje bi kudikamo lakše bilo posvojiti (znam osobno za slučaj posvojenja iz Rumunjske). Lilekica u tekstu navodi primjer žene koja je navodno posvojila dijete iz Konga i "pokupila" ga u Keniji kako bi nam poručila da je to nešto normalno, dakako ne daje ime dotične gospođe.
Treći članak govori kako su dva para upisana u hrvatski registar potencijalnih posvojitelja, što zapravo znači da druga dva para nisu u registru pa se može postaviti pitanje zašto nisu, ali se autor teksta to nije zapitao.

Ergo, nijedan od tih članaka ne postavlja nikakva pitanja nego isključivo služi kao apologija uhićenih, govori se što su oni htjeli, što su mislili, kao da ih autori osobno poznaju i s njima su u kontaktu.
S druge strane pitanja ima mnogo: zašto ići u Zambiju posvajati dijete iz Konga (a ne iz Zambije!) pogotovo ako znaš da je ogroman problem s trgovinom ljudima na tom području, ako je sve legalno zašto ići u provincijski grad koji je na samoj granici s Kongom, zašto ne kontaktirati potencijalne posrednike (Crveni križ, Caritas...) nego sve obavljati u vlastitom aranžmanu; iz dosad objavljenih podataka ispada da su oni tu djecu pokupili doslovno na cesti npr. hostel u koji su se večer prije uhićenja prijavili nalazi se izvan grada, itd itd.
Ništa se od toga u tim člancima ne problematizira...
kandraxII is offline  
Old 30.12.2022., 11:11   #35
Quote:
kandraxII kaže: Pogledaj post
Treći članak govori kako su dva para upisana u hrvatski registar potencijalnih posvojitelja, što zapravo znači da druga dva para nisu u registru pa se može postaviti pitanje zašto nisu, ali se autor teksta to nije zapitao.
Navodno sva djeca su dobila Hr putovnice, postavlja se pitanje kako je to uspjelo ovima koji nisu u registru posvojitelja.

I zašto se pravobraniteljica za djecu ne uključi u sve?
agentRico is offline  
Old 30.12.2022., 11:36   #36
Quote:
Tekstovi na linkovima koje si poslala su klasični damage control i opravdavanje uhićenih osoba nakon što su iscurila njihova imena: Jureškica piše o tome kako je teško u Hrvatskoj posvojiti pa zato ljudi moraju ići u Afriku kao da nema još 26 drugih članica Europske unije gdje bi kudikamo lakše bilo posvojiti (znam osobno za slučaj posvojenja iz Rumunjske).
kudikamo lakše je u EU posvojiti? u roku od 2-3 mjeseca?
tko ti kaže da nisu ni pokušavali posvojiti negdje bliže?
ne radi se ni o kakvoj damage control, i te kako se problematizira, dapače upozorava se:
Quote:
Problemi s posvajanjem djece u Hrvatskoj i zašto je put posvajanja ‘preko Afrike‘ opasan
Nevolje koje će četiri hrvatska para prolaziti u Zambiji jer su željeli postati roditelji upozorenje je da taj put nije jednostavan
(...) Navodno je u zadnje vrijeme procedura posvojenja preko ‘afričke rute‘ skraćena na samo dva-tri mjeseca, što je očito dobar mamac.
i sve u svemu, to u suštini i nije diskusija koja bi suštinski bila ontopic baš za temu Zeleno-lijeva koalicija.
Old 30.12.2022., 11:47   #37
Quote:
kudikamo lakše je u EU posvojiti? u roku od 2-3 mjeseca?
tko ti kaže da nisu ni pokušavali posvojiti negdje bliže?
ne radi se ni o kakvoj damage control, i te kako se problematizira, dapače upozorava se:

i sve u svemu, to u suštini i nije diskusija koja bi suštinski bila ontopic baš za temu Zeleno-lijeva koalicija.
Pod kudikamo lakše mislim u odnosu na Afriku, a ne na Hrvatsku. Ne znam koliko traje postupak posvojenja u zemljama EU, ali ako traje otprilike jednako dugo kao i u Hrvatskoj, tada očito nije problem u hrvatskom sustavu (kako se redovito navodi) nego postoji razlog zbog kojega je postupak takav.

Ponavljam, tekstovi koje si linkala su školski primjer za damage control.

I da, evo još jedno pitanje za istraživačko novinarstvo. Gornja granica za posvojitelje tako male djece (godina i pol i tri godine) bila je 40 godina. Ovdje su skoro svi stariji od četrdeset pa me zanima kako bi oni legalizirali svoje roditeljstvo da su uspjeli djecu dovesti do Hrvatske, bi li se za njih napravila pravna iznimka?
kandraxII is offline  
Old 30.12.2022., 11:51   #38
Quote:
slabo čitam portale, na RTL-ovim vijestima i HRT-ovim na TV-u objavljeno samo da su uhapšeni hrvatski građani i da ih je posjetio konzul
a i na tvojim linkovima ne piše tko je uhićen, uhapšeni su ima 7 dana
ja jučer tek saznao da je netko uhapšen na RTL-u a tek danas na forumu saznam i tko, moja žena koja inače prati sve po netu i sazna stvari večnom prije mene nema ni pojma da je netko uhapšen u dalekoj Africi, u birtiji pitam ekipu za ovaj slučaj nitko nema pojma
da mediji ovaj slučaj guraju pod tepih, barem za sada jer mi se čini da nakon 6 dana šutnje zadnjih 24 sata malo više pišu o tome
Pa vijest da su uhićeni bila je isti dan u medijima, ima tome bar tjedan dana.
Druga je stvar što se to slabo registriralo, nego kad tek nakon Božića, kad se pojavila informacija da je jedan od njih zastupnik Možemo.... a unatrag 3 dana imamo živo orgijanje budaletina i zadrtih primitivaca kad se proširilo da se radi o osobi koja je promijenila spol.
Tak da nije stvar u medijima i njihovom skrivanju informacija, nego zaniteresiranosti za informaciju - tek kad se počelo spominjati Možemo, promjena spola i ostali pojmovi, e tu je nastalo slinjenje raznih opskurnih portalčića i njihovih vjernih čitatelja.
I sad su svi krivi jer su oni tek sad saznali za tu vijest

Quote:
Ma neće završiti u zatvoru tamo, kaj ti je, to će se diplomatski odraditi, ali da nešto ne štima u cijeloj priči - ne štima.
Koliko ja imam informaciju oni su izvadili papire u Hrvatskoj - da mogu ući s tom djecom natrag, a šta je otišlo krivo i di.. nemam pojma.
Meni je jedino važno da li su oni znali da imaju tamo posla s organizacijama koje neleganim putem dolaze do djece. Ako nisu - jbg, budale su, ali spašavaj ih.. ali ako jesu - ostavi ih tamo da krepaju.

Quote:
fulcrum kaže: Pogledaj post
Kak nije bitan vijećnik iz Zagreba, al je bitna vjećnica iz Zadra koja nije ništa zgriješila pred zakonom?
Nisi me shvatio.. ne da je ona bitnija od njega, nego nebitan su smislu da nitko nije ni služio da se radi o nečijem zastupniku.
Za HDZ-ovku, u manjem gradu, vjerovatno svi znaju da vjećnica. Za ovog nema šanse, osim familije i frendova da znaju da je vjećnik.

Quote:
...iz dosad objavljenih podataka ispada da su oni tu djecu pokupili doslovno na cesti...
Di si pokupio te podatke? Od ekipe iz lokalne birtije?
Old 30.12.2022., 12:06   #39
Off topic, ali nažalost je Kongo na marginamaq medijske pažnje. U velikim dijelovima zemlje država uopće ne funkcionira. Postoje brojne lokalne oružane grupacije, koje faktički djeluju u glavnom kao bande, a i službena vojska i policija često nisu bolji. Djeluju međutim i brojne humanitarne organizacije, lokalne i međunarodne, vjerske i sekularne, katoličke i druge. Djecu od 12-16 godina često regrutiraju u takve paravojske. 63% stanovništva je ispod granice siromaštva, 43% djece je pothranjeno. Kao posljedica ratova i socijalne anomije, ima pet milijuna siročadi.

Neminovno nam padne na pamet: ako netko iz druge zemlje želi posvojiti jedno takvo dijete i pružiti mu normalan život, trebaju li pravila biti rigidna kao što su Europi?

I s ozbirom da država u Kongu često uopće ne funkcionira, kakvi papiri iz Konga uopće mogu biti? I u Zambiji vlasti nisu puno bolje. Nije li problem samo da nisu uplatili dovoljnu sumu pravoj osobi?

Glede pak političke navodne "damage control": Jutarnji ima stalnu kampanju protiv zeleno-lijeve koalicije i protiv Tomaševića. Ipak, teško je ovdje napasti tog odbornika u jednom mjesnom odboru da je pravi kriminalac, ono, eto vidite, opet afera, nisu oni ništa bolji od HDZ-a, njih osmero je poduzelo udruženi zločinački pothvat…

Podmuklo se cerakati kao VHS-2 i pričati o silovanjima u zatvorima - na sreću, samo je mali broj ljudi toliko amoralan kao on.

Bar čujemo da se hrvatska diplomacija jest angažirala. To mora učiniti naravno, diplomacija mora brinuti o interesima svojih državljana, makar bili i stvarni kriminalci, da imaju pošteno suđenje isl..

I dalje vrlo malo znamo o svim okolnostima. To bi mogla biti uzbudljiva priča, jednom kad bude moguće prikupiti više informacija. Iako, možda naprosto neće biti moguće.
Old 30.12.2022., 12:12   #40
Quote:
ako to ne zaslužuje naslovnicu onda neznam šta zaslužuje
sve i da su svi nepoznati, osmero hrvatskih državljana prijeti možda i doživotna robija i uključeni su u krijumčarenje sa djecom, samo ta informacija zaslužuje naslovnice
Upravo na HTV Dnevniku u podne ministar Božinović daje izjavu. Dovoljno?

Što se tiće ovog kretenluka kako su djecu pokupili s ceste, kako se tu uklapa da ta djeca imaju autentične hrvatske dokumente?

Quote:
udarna i prva vijest na Indexu i na twitteru je da je uhapšen milijarder Andrew Tate zbog krijumčarenja ljudi nakon prepirke sa Gretom Thunberg
udarna tema je samo zato što je napao zelenu aktivisticu
koji k je on bitniji i važniji za Index od osam hrvatskih državljana
90% Hrvata nema pojma tko je on ali jednostavnije je danima prepisivati s tw i trash portala nego poslati nounara ili barem nekog nazvati u Afriku.
Andrej is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:11.