Turske serije Bivši podforum Neprikazano-sapunice |
|
|
09.01.2023., 17:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Kedice, hvala!
Koji sam ja karakter?????????????????? Počela sam gledati original i sad mi je drago. Sad sam sigurna da će mi turski glumci bolje leći. Nije mi važno koliko će preokrenuti seriju. Neka rade što ih volja. Gledati ću kao da mi je prvi puta (..a poznavajući Turke i biti će).
Više mi ne smeta ni Demet. Mali glumac je slatka slatkica. Vjerujem da će Engin sa malom slatkicom imati odličnu interakciju kao i sa svakim djetetom do sada.
Zanima me čije će mafijaške skupine Ali Galip biti šef. Baš nekako ne vjerujem da će biti armenski. No mafijaš ostaje mafijaš bez obzira odakle dolazi, nije ni važno.
Tahir vjerovatno neće biti tako anemičan kao Arman. Ma ne vjerovatno, nikako, nema šanse. Kad se Tahir razmaše, razveže, počne mlatarati sa rukama to će niti samo početak, a onda slijedi pogled ispod obrva, na scenu stupa Engin.
|
|
|
09.01.2023., 21:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Ispravak: Dječak koji će glumiti lik Kerimşaha zove se Rastin Paknahad (a ne Pakhanad):
Slatko malo dijete poželjelo je svima sve najbolje: Hayırlı olsun.
Na žalost, vjerovala sam osobi koja se potpisuje s Fısıldayan ADAM i napisala pogrešno - gledajući u ovu njegovu objavu. A nisam provjeravala što obično uradim.
Evo sad na manjoj slici:
I onda sam napisala/prepisala prezime od gornjeg ADAM-a koji šapuće:
Quote:
kedi18 kaže:
|
zugice, javit ću se sutra!
|
|
|
09.01.2023., 21:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Kedi, ma da se zove Mickey Mouse, nije bitno. Mali je lijep i preslatki.
Odoh ja sada u armenski tabor.
|
|
|
10.01.2023., 02:41
|
|
fırfırlı♥cadı
Registracija: Apr 2011.
|
tacno je taj maleni kao da ga je Demet rodila.
|
|
|
11.01.2023., 14:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Nema me dva dana, a ima novih sličica...
Objave je postavila asistentica (ili asisent) Enginove stilistice İlknur Şeref (znači, ona je i ovdje angažirana):
- Enginov primjerak scenarija za 1. epizodu serije. Na dnu objave piše: Başlıyoruzz! (Počinjemooo!)
- Unutrašnjost karavana. Piše: Romantik bi karavandayız (Mi smo u romantičnom karavanu)
Da svi imaju dobre frizure i makeup brine se ovaj tim:
Neka imena možemo dešifirati preko propusnica-vizitki s ove slike:
Gürcan Ar (makyöz = makeup artist/vizažistica)
Aylın Akdağ (makyöz = makeup artist/vizažistica)
Güler Ürekil (makyöz asistanı = asistentica vizažistice)
Serra Yontar (makyöz asistanı = asistentica vizažistice)
Ostala imena mogla bi biti: Ramazan Üregil;
Samet Ardahan ( https://www.imdb.com/name/nm9450734/ = Tek Yürek, Vatanım Sensin, Daraa, Aziz); Murat Gedik
|
|
|
13.01.2023., 15:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
zugica kaže:
Kedice, hvala!
Koji sam ja karakter?????????????????? Počela sam gledati original i sad mi je drago. Sad sam sigurna da će mi turski glumci bolje leći. Nije mi važno koliko će preokrenuti seriju. Neka rade što ih volja. Gledati ću kao da mi je prvi puta (..a poznavajući Turke i biti će).
|
Eto, što ti je karakter.  Imam dobar (tuđi) odgovor, ali neću ga citirati zbog f-word! Završila sam prvu sezonu američke verzije. Sad neću nastaviti. Pokušat ću gledati tursku verziju serije kao da je totalni original. Haha, biti original u današnje vrijeme. Nadam se da neće previše zastraniti u bilo kojem smjeru i smislu.
Quote:
Više mi ne smeta ni Demet. Mali glumac je slatka slatkica. Vjerujem da će Engin sa malom slatkicom imati odličnu interakciju kao i sa svakim djetetom do sada.
|
Zamisli ako/kad se na kraju "zaljubimo" u Demet jer će biti izvrsna. Ja, nekako, vjerujem u nju. Samo da ne ostane u drugom stanju.
Mogla bih je barem pokušati odgledati u prvih nekoliko epizoda ove njezine serije Dünyayla Benim Aramda. Nadam se da linkovi za seriju pod forumskim Titlovima još rade.
Dječak je krasno, slatko dijete. Mislim da je američko dijete (dijete u američkoj The Cleaning Lady), Filipinac, u seriji nosilo naočale - odgovarao mu je prvi turski dječak glumac - kandidat.
A sad će dječak Kerimşah, ako se ističe da zna perzijski, vjerojatno nešto govoriti s majkom Farah i na perzijskom. Jer, malen je otišao iz Irana (tako zamišljam) a da u uvjetima bolesti "pod balonom" još uči i turski (u seriji). U jednom od prvih članaka o seriji pisalo je da ga majka odmilja zove "Şahım" (= doslovno: "moj šah" / "šahu moj“; u Iranu i Afganistanu naziv za vladara, moja nap.). Imat će on i mladu dadilju koja će ga možda učiti turski. Zapravo, s njim će govoriti turski i dijete će onda i samo "progovoriti" drugi jezik. A tek kad se pojavi Tahir amca (Engin)! Govorit će turski kao pravi Turčin!
Budući da sam u međuvremenu bila naučila (i zaboravila) kako se dekliniraju/sklanjaju strana ženska imena koja npr. završavaju na -e ili -(a)h, našla sam ovaj video: Sklonidba stranih ženskih imena
Izrezala sam ove sličice: Sklonidba stranih ženskih imena koja završavaju na -ah. Primjeri su: Sara(h) i Opra(h)
Evo i tablice s deklinacijom/sklonidbom. (Vraćam se u osnovu školu: Padež).
Dakle, 1. (Tko govori?) Farah 2. (Koga nema?) Fare 3. (Kome prilazim?) Fari 4. (Koga vidim?) Faru 5. (Oj! Ej!) Farah! 6. (O komu govorim?) O Fari 7. (S kim govorim?) S Farah.
Quote:
Zanima me čije će mafijaške skupine Ali Galip biti šef. Baš nekako ne vjerujem da će biti armenski. No mafijaš ostaje mafijaš bez obzira odakle dolazi, nije ni važno.
|
Moram još zapamtiti sva imena. Najstrašniji mafijaš vjerojatno će biti neki stranac. Hehe....
U seriji seriji "Ölene Kadar" ("Do smrti") - eto, na jučerašnji dan, 12. siječnja, bila je 2017. godina, emitirana je 1. epizoda s Enginom i Fahriye Evcen u glavim ulogama. Mislim da je u toj seriji najzločestiji mafijaš bio Gruzijac (Gürcü). Samo se govorilo o njemu. Nismo ga vidjeli.
Prije nekoliko dana (10.1.) sa snimanja serije javio se i ovaj glumac: Fikret Urucu - IMDb: https://www.imdb.com/name/nm1196776/
On bi mogao utjelovati neku opaku osobu. 
Jedna jasnija slika: Fikret Urucu
(Negdje sam pročitala da je glumac /već/ bio mafijaš u seriji "Do smrti", ali ne vidim mu imena u listi glumaca.)
Quote:
Tahir vjerovatno neće biti tako anemičan kao Arman. Ma ne vjerovatno, nikako, nema šanse. Kad se Tahir razmaše, razveže, počne mlatarati sa rukama to će niti samo početak, a onda slijedi pogled ispod obrva, na scenu stupa Engin.
|
Adan Canto kao Arman Morales je sladak, sladak je i Engin. Čak su i vršnjaci.
Frizeri i šminkeri već su osmislili Tahira. Bila bih više voljela (ako sad bude imao sasvim kratku kosu) da izgleda ovako ljupko, kao na gornjoj slici, a da ostavlja dojam opakog tipa prema vani, na žalost, i da ubija...
I, za promjenu bi bilo jako dobro da taj Tahir Lekesiz ne mlati previše rukama, da malo i tiho govori i da to pridonosi njegovoj tajanstvenosti ispod koje živa vatra gori. I, dobro srce kuca.
|
|
|
13.01.2023., 16:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Kedi, ja nisam plašljiva osoba, ali ovu "ljepotu" koju si postavila trebala bi sama sebi nakeljiti na sve čokolade. Bježala bi od nje kao od vraga.
Taj lik nije mogao biti ni lijep, ni simpatičan, ni kao dijete. Strava!
Meni je Arman u nekim scenama čak i zgodan. U ostalima običan, bezizražajan lik za kojim se ne bi okrenula.
Tahir neka mlatara, galami, što god želi. Trebao bi prema originalu (koliko će se držati?) glumiti samozatajnog mafijaša mekog srca. Koja kontradiktornost (kao i ja koja neću gledati original) mafiozo mekog srca? I to mafijaš koji dila oružje? Cirkus!
Već mi je Demet draža, jer je "naša" i daleko zgodnija.
I da, Engin nije samo sladak, kedi. Engin je sve ono što Adan Conto može samo sanjati i priželjkivati.
|
|
|
16.01.2023., 13:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
zugica kaže:
I da, Engin nije samo sladak, kedi. Engin je sve ono što Adan Conto može samo sanjati i priželjkivati.
|
bold: Svojim komentarom ti uvijek "ubodeš" i "ubiješ"!
Jučer je objavljen video s malim Rastinom (Rastin Paknahad) koji će glumiti Farinog sina: https://vk.com/club210963629?fbclid=...10963629_13282
Frizura za malog Kerimšaha! Puno gela treba utrljati u Rastinovu crnu kosicu! Neka i Engin amca ima sličnu frizuru...
Komentar ispod: "Kako si sladak, moja šećerna vuno. Mašala! Volimo te i radujemo ti se!" (tako nekako)
Osim slika sa seta (okolina, neka ulica, cesta, razne zgrade, neprepoznatljivi likovi-glumci), jedno Demetino naslikavanje s kolegicama/frendicama (sa seta?), selfija meni nepoznatih osoba (a nema podataka tko su one/oni), ne vidim ništa novo i vrijedno spomena na drugi način.
Jedino sam umislila  da je osoba najbliža nama: Engin
(A to nigdje nisam pročitala.)
Fanovi nemaju mira pa su napravili i ovaj gif:
Bit će nam lakše kad serija počne... ma, par Farah-Tahir postat će efsane!!!
#UmutHepVar
|
|
|
16.01.2023., 14:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Sličicu je na svoju IG story postavio redatelj Recai Karagöz. Prošlih dana postavljale su se sličice sa samo jednom riječu: Hladno...
Sad vidimo i okoliš na kojem se snima:
A slika slatkog dječaka Rastina pobudit će nam sve moguće pozitivne osjećajčiće:
Vjerojatno je već uvježbao kako treba glumiti bolesno dijete koje leži u krevetu.
Redatelj Recai Karagöz u vrijeme kad je snimao seriju "Arıza" (prikazivana od 13. rujna 2020. do 11. travnja 2021, 30 epizoda):

|
|
|
16.01.2023., 15:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Kedi,dužina kose i brade na ovom gifu koji si postavila, meni bi bilo idealno. Taman! Ne volim kad mu je kosa kratka kao u "Bijegu", a ni duga kao u "Fatmagul". Ovo bi bila neka zlatna sredina po mom ukusu.
Iskreno govoreći, da ima i plavu periku, golobrad, Engin ostaje Engin. Ma nek rade kaj hoće samo da krene. Nestrpljiva sam.
|
|
|
18.01.2023., 13:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
zugica kaže:
Iskreno govoreći, da ima i plavu periku, golobrad, Engin ostaje Engin. Ma nek rade kaj hoće samo da krene. Nestrpljiva sam.
|
Smijem se plavoj periki kod Engina!  Žuta ili stvarno plava??!!
I ja sam nestrpljiva. Mora da snimaju svaki dan, od rane zore pa dalje...
Izlaze sličice nekih glumaca (Demet, Rastin) i članova ekipe. Hladno je, magla je...
Imamo nekoliko sličica dječaka Rastina... u autu, a pored njega je scenarij.
Žutim flomasterom vjerojatno je označen tekst koji on mora naučiti.
Rastin danas, 18.1.
Rastin jučer, 17.1. (Slatkiš slatki)

|
|
|
18.01.2023., 17:41
|
|
Registrirani korisnik
|
U prethodnom postu imamo lijepe sličice dječaka Rastina... pa neka ovdje bude i ovaj članak na temu: Tko je? Odakle je? Rastin Paknahad
Napisan je kao za djecu u 1. osnovne... (u člančiću još stoji onaj dulji naslov serije, s "Benim...").
Rastin Paknahad sudjeluje u glumačkoj ekipi TV serije „Zovem se Farah“, koja će se prikazivati na Fox TV-u. One koje zanima mali glumac ukratko o njegovoj glumačkoj karijeri, biografiji i životu (oyunculuk kariyeri, biyografi ve hayatı).
Tko je Rastin Paknahad?
Rastin Paknahad poznat je po TV serijama u Turskoj kao mali glumac (minik oyuncu). Unatoč vrlo mladoj dobi uspio je privući pozornost svojom uspješnom glumom. Rastinov otac, koji je studirao glumu, iranski je pisac i redatelj. Rastin ima i stariju sestru, koja također od malih nogu snima reklame, filmove i sl., uključena je u projekte kao glumica pred kamerama.
Odakle je Rastin Paknahad?
Rastin Paknahad porijeklom je iz Irana. Zbog represivnog režima u Iranu njegova se obitelj nastanila u Turskoj, a Rastin je rođen u Istanbulu. Danas nastavlja živjeti u Turskoj sa svojom obitelji. Rastin je osnovnoškolac.
Godine 2023. pojavljuje se pred kamerama kao Kerimşah, sin lijepe glumice Demet Özdemir, koja tumači lik Farah u TV seriji „Zovem se Farah“ koja će se prikazivati na Fox TV-u. Osim Demet Özdemir u seriji glume Engin Akyürek, Fırat Tanış, Ali Sürmeli, Lale Başar, Mert Doğan i Kemal Burak Alper.
Navodi se da je Rastin dobio psihološku podršku kako ne bi bio psihički pogođen činjenicom da lik koji tumači u seriji zbog bolesti koju ima živi u balonu.
Koliko godina ima Rastin Paknahad?
Rastin Paknahad ima 7 godina. Njegov datum rođenja je 4. svibnja 2015., a horoskopski znak mu je Bik.
U nekim izvorima njegovo ime je Rustin Paknahad, ali njegovo ime je Rastin, kao što se može shvatiti iz imena koje koristi na svojim službenim računima na društvenim mrežama. Njegovo službeno korisničko ime na Instagram računu je @rastin_paknahad
|
|
|
18.01.2023., 19:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Eto, pišem gore o osnovnoj školi, a ja pogrešno deklinirala ime "Farah" u instrumentalu.  Sva sreća što sam završila sve škole (još samo da i neku tursku završim, mislim, u kojoj se uči turski  ):
Quote:
kedi18 kaže:
|
Naš 7. padež (instrumenal): (S kim govorim?) S Farom.
Nepromijenjeni ostaju nominativ i vokativ:
Da vidimo tko će glumiti dadilju malom Kerimşahu.
Adım Farah Gönül Kimdir? Kerimşah’ın Bakıcısı (Derya Pınar Ak) / Tko je Gönül u seriji "Zovem se Farah"? Kerimşahova dadilja (Derya Pınar Ak) (15.12. 2022)
Ukratko o mladoj glumici koja se zove Derya Pınar Ak. U seriji će se zvati Gönül. Imenica znači "srce", "duša", "osjećaj", "želja", "poriv".
Derya Pınar Ak, rođena 7. kolovoza 2002., zakoračila je u ovaj sektor sudjelujući u raznim reklamama. Njezin prvi projekt kao profesionalne glumice bio je film "Cadı Üçlemesi" iz 2018. Prethodno je sudjelovala u uspješnim projektima kao što su "Hükümsüz" i "Kar ve Ayı". Derya Pınar Ak postala je posebno poznata po liku Elif u TV seriji "Uzak Şehrin Masalı".
TV serije u kojima je sudjelovala:
2022 Sevmek Zamanı – Çiğdem
2022 Annemizi Saklarken – Ela Güven
2021 Uzak Şehrin Masalı – Elif
2021 Hükümsüz – İnci Sefer

U uvodnom postu o sadržaju serije stajalo je i ovo:
Quote:
Fırat Tanış je policijski inspektor Mehmet. Gönül (Derya Pınar Ak) je Mehmetova mlađa sestra i prijateljica Farinog (Farahinog) sina Kerimşaha.
|
Moj današnji bold: Tad je u članku uistinu stajala riječ "arkadaş". Ona je sad zamijenjena riječju "bakıcı" (dadilja, njegovateljica itd.). To je i primjerenije.
|
|
|
18.01.2023., 20:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Kao prvo kedi hvala na obavijestima sa snimanja i popratnim informacijama. Što bi ja bez tebe? Živjela u mraku neznanja, gledala samo seriju, a volim znati svašta.
Ma, mislila sam na žutu kosu, odnosno periku. Možeš li ga zamisliti kao zanosnog plavušana? Strava!
Mali Rastin ima trepavice kao metlice. Statkica!
|
|
|
19.01.2023., 20:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
zugica kaže:
Kao prvo kedi hvala na obavijestima sa snimanja i popratnim informacijama. Što bi ja bez tebe? Živjela u mraku neznanja, gledala samo seriju, a volim znati svašta.
|
Haha, imam malo izvora. Još nisam na Instagramu, sramota jedna. A ni na Twitteru. TW mi se još otvara, ali IG samo ponekad neki računi.
Quote:
Ma, mislila sam na žutu kosu, odnosno periku. Možeš li ga zamisliti kao zanosnog plavušana? Strava!
|
  Joj, mislim da je njegov lik Kadira u seriji YABANCI DAMAT bojao kosu u žuto da izgleda moderno... sad sam sve istražila, ništa ne mogu naći. A imala sam dva gifa. Tako sam zapamtila, ali sjećanje je varljivo. Ili je bojao kosu u žuto kad se natjecao u "Zvijezde Turske".
Quote:
Mali Rastin ima trepavice kao metlice. Statkica!
|
Krasničak divni... Je, duuge trepavice...
Evo mu serijske mame Fare (genitiv!)! Ramazan Üregil frizira Demet. Za njega pišu da je bio angažiran i u "Ambasadorovoj kćeri":
(Demet mi izgleda podbuhlo.)
|
|
|
19.01.2023., 20:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Imaš pravo, kao da ima podbradak i još te napumpane usne. Neće sigurno biti jako sređena, jer ipak joj uloga nije takva. Nema veze, tak i onak ona mi je tamo neka lijeva violina. Zna se tko je prva i jedina.
|
|
|
19.01.2023., 22:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
kedi18 kaže:
  Joj, mislim da je njegov lik Kadira u seriji YABANCI DAMAT bojao kosu u žuto da izgleda moderno... sad sam sve istražila, ništa ne mogu naći. A imala sam dva gifa. Tako sam zapamtila, ali sjećanje je varljivo. Ili je bojao kosu u žuto kad se natjecao u "Zvijezde Turske".
|
U Yabanci Damat je imao zuckaste pramenove  ( ja cuvam sve)
Za svaki slucaj, potrazicu da li je bio sasvim zut, mozda je i to probao.
|
|
|
19.01.2023., 22:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Demet izgleda jezivo, nadam se da ce i ona ostati hamile i na njeno mesto doci druga..... ovo nikako nije dobro 
|
|
|
20.01.2023., 10:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Aaaaaaaaaaa, a gle divnog postera!!!!!!!!!!!!!!!!!!   
Petak, 20. siječnja 2023.
Vay vay vay... gle naše Fare u crvenoj haljini!
A tek Engin-Tahir i njegova kosica!!! Odijelo: savršeno!
Farah i Tahir Lekesiz:
Engin na Instagram story:
Engin tagira: @foxturkiye i @adimfarahdizi
A na posteru riječi da će nova serija ADIM FARAH uskoro biti na Fox-u!
|
|
|
20.01.2023., 11:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Ovde je dobra, ovo je već druga priča. Znači, ona sa frizerom je greška, nadam se da ćemo je ovakvu gledati.... Ili je to zbog blizine Engina  , nasloni se na njega i odmah lepše izgleda.
Hvala Kedi za ovaj snimak!
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:51.
|
|
|
|