Skeptična perspektiva Bez epidemioloških mjera |
|
|
07.04.2023., 14:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
s tobom se argumentima ne može boriti... jer kakve god argumente se tebi izloži, ti ćeš ih izvrnuti. ili ćeš ih izignorirati
al ajde, dosadno na poslu, nema pasa jer je veliki petak, pa imam vremena.
pa evo nekoliko pitanja za tebe, ako ćemo argumentima:
je li se kroz povijest dokazalo da su cjepiva najbolji način da se neka bolest iskorijeni?
jesu li mnoge zarazne i dotad neizlječive smrtonosne bolesti iskorijenjene upravo masovnim cijepljenjem?
je li covid prije pojave cjepiva bio gadna bolest, s visokom zaraznošću i teškim simptomima?
je li covid nakon cjepljenja postao lagana prehlada?
|
|
|
07.04.2023., 14:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2021.
|
Quote:
kljaka-bj kaže:
s tobom se argumentima ne može boriti... jer kakve god argumente se tebi izloži, ti ćeš ih izvrnuti. ili ćeš ih izignorirati
al ajde, dosadno na poslu, nema pasa jer je veliki petak, pa imam vremena.
je li se kroz povijest dokazalo da su cjepiva najbolji način da se neka bolest iskorijeni?
jesu li mnoge zarazne i dotad neizlječive smrtonosne bolesti iskorijenjene upravo masovnim cijepljenjem?
je li covid prije pojave cjepiva bio gadna bolest, s visokom zaraznošću i teškim simptomima?
|
Ne, ne, ne, ne.
Pitanja su ti bazirana na logičkoj pogrešci post hoc ergo propter hoc i polaze od obične propagandne parole na kojoj se i cijela prevara masovnog cijepljenja temelji - cjepivo je magični eliksir koji će vas spasiti od bolesti i smrti.
Bolesti i smrti su oduvijek postojale i uvijek će postojati, a neke su iskorijenjene zahvaljujući imunološkim sustavu, sanitaciji i višem životnom standard koji direktno utječe na kvalitetu prehrane i kondiciju imunosustava.
Cjepivo je terapija za bolesne. Pomoćno sredstvo za one koji su u stanju da ne mogu na vrijeme i adekvatno pružiti imunološki odgovor. A to stanje se utvrđuje medicinskom dijagnostikom.
Ubrizgavanje terapije u ljude bez provedene dijagnostike i bilo kakvog znanja o zdravstvenom stanju osobe, a temeljem propagandnih parola i strašenja ljudi bolešću i smrću je podla rabota koja spada u domenu organiziranog kriminala.
|
07.04.2023., 15:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
kljaka-bj kaže:
|
Da li su sva cjepiva uspješno iskorijenila bolesti protiv kojih su napravljena? Ne.
Da li su sva cjepiva uopće bila uspješna i sigurna? Ne.
Dakle, povijesni uspjeh cjepiva nije nikakva garancija za sljedeće cjepivo, pogotovo ako se testira po skraćenoj proceduri (pri čemu dosadašnja robusnost sustava prestaje biti argument, iako se događalo povlačenja odobrenja danih i redovnom procedurom) i to novom tehnologijom (pri čemu pada u vodu i argument o dosadašnjem iskustvu).
S druge strane, da li su novi sojevi bili manje opasni i za imunološki naivne oboljele (one koji prije nisu imali kontakt s virusom i nisu cijepljeni)? Da. Dakle, blažu kliničku sliku ne možemo pripisati (isključivo) cjepivu.
Da li su novi sojevi zarazniji? Da, čak je incidencija znala biti i veća među cijepljenima, dakle ne možemo cjepivu pripisati ni usporavanje širenja.
Da li je cjepivo zaslužno za nastanak novih sojeva? Dok se mislilo da su opasniji, takva misao bi bila odmah proglašena antivakserskom i sankcionirana.
|
|
|
07.04.2023., 15:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Quote:
Meta kaže:
Ne, ne, ne, ne.
Pitanja su ti bazirana na logičkoj pogrešci post hoc ergo propter hoc i polaze od obične propagandne parole na kojoj se i cijela prevara masovnog cijepljenja temelji - cjepivo je magični eliksir koji će vas spasiti od bolesti i smrti.
Bolesti i smrti su oduvijek postojale i uvijek će postojati, a neke su iskorijenjene zahvaljujući imunološkim sustavu, sanitaciji i višem životnom standard koji direktno utječe na kvalitetu prehrane i kondiciju imunosustava.
Cjepivo je terapija za bolesne. Pomoćno sredstvo za one koji su u stanju da ne mogu na vrijeme i adekvatno pružiti imunološki odgovor. A to stanje se utvrđuje medicinskom dijagnostikom.
Ubrizgavanje terapije u ljude bez provedene dijagnostike i bilo kakvog znanja o zdravstvenom stanju osobe, a temeljem propagandnih parola i strašenja ljudi bolešću i smrću je podla rabota koja spada u domenu organiziranog kriminala.
|
Kao sto rekoh... Sta god ti covjek kaze ti ces i dalje po svom, okrenut ces priču u neku filozofiju i nema boga da cea iti jedan argument ikad saslusati.
Kao u prici o igranju saha s golubom. Sta god napravis, on ce na kraju razbacat figurice i posrat se na ploču
A sad mi zavrsava radno vrijeme pa napustam ovu trol temu. Hvala sto si mi skratio radni dan
|
|
|
07.04.2023., 15:35
|
|
uvijek baniran kao troll
Registracija: Feb 2009.
|
Zašto netko ako na forumu napiše da se cijepio i nije mu bilo ništa, da bi mu ja vjerovao..
Naravno doktori nemaju pojma šta ubrizgavaju, a kao šta je rekao Pernar stavi im papir da potpišu da će oni odgovarati u slučaju da ti dijete od cjepiva postane invalid i riješio si stvar jer neće potpisati.
Kamo steće da su moji roditelji tako napravili, ali oni igraju na strahovladu i onda daju roditelji djecu cijepiti jer nemaju muda se suprotstaviti. I tako imamo hrpu bezmudih u društvu. Znači imamo kult danas cijepljenja kojeg slijepo se slijedi. Ili stocholmski sindrom gdje zlostavljač država i liječnici, a obični ljudi se prave da je sve normalno.
|
|
|
07.04.2023., 15:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Quote:
kljaka-bj kaže:
Meta dragi, reci ti meni... jesi li ti ikad u životu primio kakvo cjepivo?
a pitanje za MrBlc... ti mladi koji su imali ozbiljne nuspojave od cjepiva... znamo li kakve bi nuspojave imali da su se prije cijepljenja zarazili? jebiga, ne znamo niti možemo znati... ali ovako "anegdotalno"... ako od 4 ljudi iz moje obitelji (znači ajmoreć da imamo sličnu genetiku) jedan cijepljeni nije kihnuo, a troje necijepljenih je virus satrao... s ovim odmakom vremena, jel bolje cijepiti se ili ne?
|
U mojoj familiji je bilo obrnuto, 3 necijepljena i 2 cijepljena. Te cijepljene poderalo ko peder playboy, a necijepljeni jedva kihnuli. Neki nikad dobili. I da napomenem, cijepljeni vec imali koronu 3 put. Sta bi rekla ta statistika, sta je bolje?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
|
|
|
07.04.2023., 15:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
kljaka-bj kaže:
Kao sto rekoh... Sta god ti covjek kaze ti ces i dalje po svom, okrenut ces priču u neku filozofiju i nema boga da cea iti jedan argument ikad saslusati.
Kao u prici o igranju saha s golubom. Sta god napravis, on ce na kraju razbacat figurice i posrat se na ploču
A sad mi zavrsava radno vrijeme pa napustam ovu trol temu. Hvala sto si mi skratio radni dan
|
Hahaha. Tvoja riječ je ultimativna istina i mora se dogmatski prihvatiti. Isti si kao na onom kripto PDFu. E kad smo kod toga, daj kolegama tamo jedan poklon: https://postbtc.wordpress.com/ Ne mogu tamo pisati, a volim vas informirati. Reci družbi da ih toplo pozdravljam.
|
07.04.2023., 22:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2005.
|
rata je bilo. "naša strategija je zajebavati necijepljene" - francuski predsjednik. "može to i gore" - prvi pendrek srpsko pedofilske koalicije.
biti znanstvenik ili liječnik podrazumijeva imati integritet. ponašaju se kao kladioničari s burze a suština njihova posla je nešto drugo.
|
|
|
08.04.2023., 05:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
zmay kaže:
rata je bilo. "naša strategija je zajebavati necijepljene" - francuski predsjednik. "može to i gore" - prvi pendrek srpsko pedofilske koalicije.
biti znanstvenik ili liječnik podrazumijeva imati integritet. ponašaju se kao kladioničari s burze a suština njihova posla je nešto drugo.
|
Ponašaju se kao automehaničar koji bi ti rekao da u motor moraš uliti određeni aditiv inače će motor zaribati ili se pokvariti. Onda kad ga tražiš dokaz za to što govori onda te upita koju školu si završio i naruga se da si fejsbuk stručnjak. I još te optuži da si nemaran vlasnik auta. Te da takvi kao ti svojim autima samo zauzimaju mjesto u autoservisima odgovornim vlasnicima tj. onima koji koriste tvoj aditiv. Pogle si samo Cecu i njegove lažne skeptike ili razne sriće i iviće. Notorni agenti prodaje pharma aditiva po gornjem receptu.
|
08.04.2023., 07:38
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Sep 2017.
|
Quote:
tanita kaže:
Ah, da je bar bilo tako kako sad prezentiraju perači ručica, slabog pamćenja. Da ne nabrajamo sve, evo samo jedno... Zagrebački faks uvodi obvezne COVID potvrde i za studente, bez njih ne mogu na nastavu "Oni koji iz medicinskih razloga ne mogu biti cijepljeni i ostvariti preduvjete za EU digitalne COVID potvrde, istoj Referadi moraju dostaviti službeni dokaz o kontraindiciranosti cijepljenja"
Što su se ljudi uzasrali s tim kovidom?  da, stvarno, ignorirat ćemo svu štetu, hrpu bačenog novca za eksperimentalna neučinkovita cjepiva i besmislene testove, sav onaj teror koji su prolazili oboljeli od drugih bolesti, necijepljeni, ljudi koji su samo željeli pošteno raditi... itd...itd jer posljedice svog tog ludila se uopće ne osjećaju i ne plaćaju još i dan danas. .... Jer naravno, teško je reći sorry ljudi, nasjeli smo i svoje frustracije liječili na vama.
|
jesi li tako orna za izać na ulicu kad se krade naširoko i naveliko ili si ona koja ide niz vodu i osjeća se ugodno u gomili?
|
|
|
08.04.2023., 07:44
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Sep 2017.
|
inače, komentari po društvenim mrežama iznjedrili su na tisuće infektologa i znanstvenika; šta ti je moć interneta i okupljanja po fejzbucima i sličnom gnoju.. 
mentalitet "šta meni ima ko govorit šta ću ja radit i kako ću raspolagati sa svojom imovinom".
zato nitko ne valja; ni znanstvenici, ni doktori, ni profesori, ni učitelji. još malo pa će se tražiti i ukidanje školske nastave jer lumeni znaju šta je dobro za "njihovu" djecu. 
|
|
|
08.04.2023., 08:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Quote:
Kapo O'makine kaže:
inače, komentari po društvenim mrežama iznjedrili su na tisuće infektologa i znanstvenika; šta ti je moć interneta i okupljanja po fejzbucima i sličnom gnoju.. 
mentalitet "šta meni ima ko govorit šta ću ja radit i kako ću raspolagati sa svojom imovinom".
zato nitko ne valja; ni znanstvenici, ni doktori, ni profesori, ni učitelji. još malo pa će se tražiti i ukidanje školske nastave jer lumeni znaju šta je dobro za "njihovu" djecu. 
|
Ma naravno da valjaju svi ti farma botovi, nepismeni dnovinari, pevaljke i voditeljke eksperti za cepiva, oni znaju najbolje što je dobro za tuđu djecu.
Lilith forever: time sam i društveno odgovorna jer bih svojim popuštanjem pritiscima ili mamcima samo oštetila druge koji ne žele popustiti i pridonijela jačanju totalitarizma u društvu. uvijek sam bila društveno odgovorna
|
|
|
08.04.2023., 08:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Naravno da je postojao svojevrsni rat protiv onih koji se iz ovih ili onih razloga nisu htijeli cijepiti,ovdje u Hrvatskoj je još bio dosta blag,ali recimo u Italiji nisi mogo ni ući na neka mjesta bez posebnog green passa,a svi iznad 50-e su zakonski bili obavezni cijepiti se (u protivnom si mogao ostati bez posla).
Sve samo da se ostvari državna agenda.Bez obzira dali je to cijepivo stvarno potrebno svima.
|
|
|
08.04.2023., 09:57
|
|
Nedokazan i sumnjiv
Registracija: Sep 2008.
|
Pa cijeli ovaj podforum koji je osmišljen kao otpad (i to nitko ne skriva, dapače) je svjedok jednog vremena kako se tretiralo pojedince koji su bili skeptični prema mainstream narativu i kako se odlučivalo što je tema a što je ne-tema.
U ljeto-jesen 2021. reći nešto protiv covid potvrda bila je blasfemija a šikaniranje takvih je bila normalna i poželjna pojava.
Neke ovdje pere amnezija i praviti se kao da se ništa nije dogodilo je u najmanju ruku štetno, ali i bezobrazno pogotovo ako se sudjelovalo u lovu na vještice.
|
|
|
08.04.2023., 10:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kapo O'makine kaže:
|
Reci onda jasno i glasno:
" ja sam slijepi poslušnik sistema i vjernik u autoritete i ako mi kažu skoči s mosta, ja ću skočiti".
A ne da tu prosipaš žuč po onima koji nisu takvi kao ti.
|
08.04.2023., 10:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
Meta kaže:
Ponašaju se kao automehaničar koji bi ti rekao da u motor moraš uliti određeni aditiv inače će motor zaribati ili se pokvariti. Onda kad ga tražiš dokaz za to što govori onda te upita koju školu si završio i naruga se da si fejsbuk stručnjak. I još te optuži da si nemaran vlasnik auta. Te da takvi kao ti svojim autima samo zauzimaju mjesto u autoservisima odgovornim vlasnicima tj. onima koji koriste tvoj aditiv. Pogle si samo Cecu i njegove lažne skeptike ili razne sriće i iviće. Notorni agenti prodaje pharma aditiva po gornjem receptu.
|
Ide tako Mujo s onom prskalicom po selu i prska po cesti, po kućama, po vrtovima, njivama. Ljudima bilo čudno, pa pozvali policiju. Pita njega policajac: „Jel ba Mujo, što prskaš ti to uokolo?”
Odgovori mu Mujo: „Pa prskam sredstvo protiv krokodila.”
„Ali bolan, ovdje nema krokodila!”, vikne policajac iznenađeno.
„Pa jašta da nema, kad ja prskam.”
Na to reče policajac: „Onda ću ja napravit da to bude obavezno. Da svi moraju prskat, jer ne bi bilo dobro da nam ovdje krokodili dođu i pojedu djecu.”
Nije prošlo dugo, cijelo selo od Muje kupovalo sredstvo protiv krokodila i prskalo sve uzduž i poprijeko. Mujo postade tajkun, a k tome dobio i orden za zaštitu djece. Čak je i na ulazu u selo osvanula tabla: „Mujino selo, prijatelj djece”.
Nekome to sredstvo koje je Mujo smućkao uništilo kukuruz, nekome ubilo kravu, nekome dijete obolilo od neke čudne bolesti.
Ali sve je to naravno bilo manje štetno, negoli da krokodili pojedu djecu. I nitko nije smio ništa ni pitat, a kamoli posumnjat. Jer je nepobitno da otkad se u selu prska, nije viđen niti jedan krokodil.
|
|
|
08.04.2023., 10:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
genius_one kaže:
Ide tako Mujo s onom prskalicom po selu i prska po cesti, po kućama, po vrtovima, njivama. Ljudima bilo čudno, pa pozvali policiju. Pita njega policajac: „Jel ba Mujo, što prskaš ti to uokolo?”
Na to reče policajac: „Onda ću ja napravit da to bude obavezno. Da svi moraju prskat, jer ne bi bilo dobro da nam ovdje krokodili dođu i pojedu djecu.”
Nije prošlo dugo, cijelo selo od Muje kupovalo sredstvo protiv krokodila i prskalo sve uzduž i poprijeko. Mujo postade tajkun, a k tome dobio i orden za zaštitu djece. Čak je i na ulazu u selo osvanula tabla: „Mujino selo, prijatelj djece”.
Nekome to sredstvo koje je Mujo smućkao uništilo kukuruz, nekome ubilo kravu, nekome dijete obolilo od neke čudne bolesti.
Ali sve je to naravno bilo manje štetno, negoli da krokodili pojedu djecu. I nitko nije smio ništa ni pitat, a kamoli posumnjat. Jer je nepobitno da otkad se u selu prska, nije viđen niti jedan krokodil.
|
O d l i č n o !
|
|
|
08.04.2023., 11:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
genius_one kaže:
|
Onda su jednog dana Mujini stručnjaci vidjeli krokodila. Svi se pitali kako je to moguće? Brzo se pronašao razlog - jedan mještanin nije prskao. Na čelo su mu žigosli - "antiprsk" nakon čega su ga spalili na lomači. Sad su svi prskali. No ubrzo su stručnjaci opet vidjeti krokodila, specijalnom opremom, jer mještani ga nisu mogli vidjeli običnim okom. Mujo i struka su sad zaključili da treba povećati doze. Pa su od sad svi prskali duplo. No opremom je i dalje registriran krokodil. Konačno su shvatili u čemu je problem: sigurno neki ne prskaju kako treba. Pa je policajac digao porez i zaposlio redare koji će u svakoj kući kontrolirati prska li se po naputku struke. No ni to nije pomoglo. Održan je sastanak stručnjaka, policajca i redara. Jednoglasno se zaključili da je problem u korumpiranim redarima. Pa je policajac opet digao porez i poduplao redare. Sad su išli u paru i međusobno se kontrolirali. Krokodili više nisu viđeni. A Mujo je svoju spasiteljsku misiju otišao obavljati u drugo selo.
|
08.04.2023., 11:23
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
dobrimag kaže:
Zašto se aktivaxeri konstantno bave izmišljavanjem nekih novih scenarija. Svaka analogija ima probleme, a jedna od njih su lažne paralele. Samo zato što si napravio analogiju ne znači da sve stavke su identične kao realan primjer.
Srećom realan primjer ima najveće medijsko praćenje u povijesti i za svaku opciju postoji realan primjer na kojem se može ukazati efektivnost argumenta.
Tj. prestani koristiti analogije. Imaš realne primjere iz kovid pandemije. Iskoristi i analiziraj realne primjere za svoje argumente.
Sanjanje scenarija u glavi ti ne vodi ničemu dobrome. Samog sebe triggeraš bespotrebno.
|
Tzv. "Antivakseri" su u vrlo malo tih scenarija bili u krivu. Na kraju čak kreće i pravni pritisak upravo na one koje su antivakseri prozivali vezeno za "cjepiva" i lockdown.
|
|
|
08.04.2023., 11:33
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
arecar kaže:
U mojoj familiji je bilo obrnuto, 3 necijepljena i 2 cijepljena. Te cijepljene poderalo ko peder playboy, a necijepljeni jedva kihnuli. Neki nikad dobili. I da napomenem, cijepljeni vec imali koronu 3 put. Sta bi rekla ta statistika, sta je bolje?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
|
Imaju i tu rješenje - kondicionalna naracija. Za ove "cijepljene" koji su oboljeli bi kazali da bi im simptomi bili mnogo gori da nisu "cijepljeni". Za ove necijepljene i zdrave neće ništa kazati jer su nepoželjna statistika.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:24.
|
|
|
|