Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je đžabe.
Podforumi: Kokošinjac, Slikovnica

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.04.2023., 21:53   #21
Quote:
VeronaM kaže: Pogledaj post
Privatnog dermatologa. Ok, nije da sam isla redovno privat, ali kad sam danas saznala cijene - radije cekam, a ne da mi netko kaze sto vec znam, i uvali popis za kozmetike za 150 eura.
Pošto je pregled kod privatnog? Pitam jer mi se nije činilo (jako) puno kad sam dijete odvela, ali nisam išla prije eura, pa je možda poskupilo a da ni ne znam
the redCat is offline  
Old 24.04.2023., 21:54   #22
Guglala sam i ovako na brzinu ima oprečnih mišljenja. Ako netko ima problematične desni i može napraviti temeljitu usporedbu (nakon dužeg korištenja) obje četkice, bilo bi odlično!
Skeptična sam jer sve što sam probala, a da je "isto ili bolje" od Curaproxa nikad nije bilo isto, a još manje bolje.
A otvorena sam za uštedu na četkicama.

BBast is offline  
Old 24.04.2023., 22:07   #23
Quote:
BBast kaže: Pogledaj post
Guglala sam i ovako na brzinu ima oprečnih mišljenja. Ako netko ima problematične desni i može napraviti temeljitu usporedbu (nakon dužeg korištenja) obje četkice, bilo bi odlično!

Skeptična sam jer sve što sam probala, a da je "isto ili bolje" od Curaproxa nikad nije bilo isto, a još manje bolje.

A otvorena sam za uštedu na četkicama.
Ja imam problem s desnima, iskreno preporodila sam se s soničnom četkicom.
One rotirajuće mi ne pašu, ali sonična mi je fenomenalna.
-skyfall- is offline  
Old 24.04.2023., 22:46   #24
Ne znam jel baš zbog poskupljenja ili su mi se u koroni promijenile navike, ali skoro sam se potpuno odrekla kafana.
Kad i odem, što je super rijetko, baš osjećam skoro pa fizičku bol kad vidim da sam za 2 kave dala više od 4 eura.
Isto, ne znam kad sam zadnji put naručila klopu izvana. Uopće mi ne treba.
Restorani gotovo nikad, također.
Dalje, mislim da neću ove godine na Jadran, iako realno nisam nikad imala više para nego sad, nego jednostavno to što ja volim više ne nalazim ispod 150 eura.
Ne dam toliko, radije ću ic radit u voćnjak, to isto opušta.
I tako. Mislim da sam generalno postala škrtija za mnoge stvari koje mi nisu neka posebna ljubav ili posebna potreba.
S druge strane, idem jednom do dvaput tjedno na masažu i dajem koliko treba za privatno obavit zdravstvene preglede i zahvate, to mi nis nije žao ni skupo. Žao mi je jedino kad vidim koliko svaki mjesec uplatim za doprinose za zdravstvo, a nis ne koristim. Mislim, nije mi žao što ne koristim, to mi nitko ne brani, nego sam razmazena i volim da su ljudi prema meni fini i ljubazni i da pregled i pretragu napravim odmah a ne nekad u buducnostima, nego mi žao što uplacujem toliko.

Za što je vama najlakse dat pare?
Old 24.04.2023., 23:49   #25
Quote:
kukuriku kaže: Pogledaj post
Mislim da za sjeme i sadnice.

Fascinantno je kad pomisliš da će sadnica koja košta 2 eura u svom životu proizvesti plodova u vrijednosti ~1000 eura.

Da napravim financijsku analogiju, to je kao da kupuješ deep out-of-the-money call opciju, a pritom vidiš budućnost.
JPK is offline  
Old 24.04.2023., 23:51   #26
Quote:
limitedB kaže: Pogledaj post
Odrekla sam se pekare, mislim, nije ono da sam isla puno, ali dobro mi je dosla kao spas ako negdje zaglavim pa ostanem gladna. Sad gladujem dok ne dodem doma i napravim si rucak.
Isto tako. I slazem si marendu doma, nema kupovanja po pekarama vise. Ako "nema vremena", nema ni marende taj dan.
Nema ni naručivanja hrane. Kad se skuha, tad se jede.
Odrekla sam se i Dukat sensie koju sam obozavala u kombinaciji s kroasanom ili bananom.
Kupujemo fortia litru za doma premda je i ona sad 18/20 kn.
Kafici takodjer u rijetkim prigodama.
Skresali smo i razne telekom. usluge i račune na minimum.
Nokte i trepavice vise uopce ne radim otkad je korona krenula, lakiranje doma. Jedino odem na vosak potkoljenice i obrve su mi jake pa čupanje i friziranje
Gorivo se puno opreznije troši pa nema random đireva, last minute mini izleta i slično.

Što se tiče zdravlja-imam policu dodatnog pa se naručim na šta god mi treba. Taj novac ne žalim.
Od "luksuza" ne žalim yt premium, koristimo ga svakodnevno.
Mrs.Bobi is offline  
Old 24.04.2023., 23:54   #27
Quote:
kupim si doslovno sve za sto mislim da ce me usreciti, a mogu si priustiti. skoro nista me ne veseli vec dulje vrijeme pa kad nadjem bar nesto, skacem na to brzinom svjetlosti.

jel se racunaju stvari koje mislim da cu moci preprodati za vise novaca jednog dana? to isto hoardam bez da se okrenem. ko delboy sam.
žoan is offline  
Old 25.04.2023., 00:05   #28
Quote:
žoan kaže: Pogledaj post
kupim si doslovno sve za sto mislim da ce me usreciti, a mogu si priustiti. skoro nista me ne veseli vec dulje vrijeme pa kad nadjem bar nesto, skacem na to brzinom svjetlosti.

jel se racunaju stvari koje mislim da cu moci preprodati za vise novaca jednog dana? to isto hoardam bez da se okrenem. ko delboy sam.
Ovo potonje je investiranje, ne potrošnja, rekla bih.

A prvo, da, jah, jebote, starost valjda. I first world problems.
Mene veseli dosta toga, ali malo toga što se kupi i ima. Ubi me kad me pitaju što bi za rođendan. Nemam pojma, ove knjige što ih čekam još nisu izašle, a drugo mi nis ne pada na pamet.
Mislim da ću počet naručivat tablu fine slanine, kilu dobre kave ili tako nešto.
Ili 100, 200 eura, neka ih, neće se usmrditi.
Old 25.04.2023., 00:24   #29
Quote:
Ovo potonje je investiranje, ne potrošnja, rekla bih.

A prvo, da, jah, jebote, starost valjda. I first world problems.
Mene veseli dosta toga, ali malo toga što se kupi i ima. Ubi me kad me pitaju što bi za rođendan. Nemam pojma, ove knjige što ih čekam još nisu izašle, a drugo mi nis ne pada na pamet.
Mislim da ću počet naručivat tablu fine slanine, kilu dobre kave ili tako nešto.
Ili 100, 200 eura, neka ih, neće se usmrditi.
Ja ovo tražim, komad hrane.

Čega sam se odrekla? Od korone naovamo sam dosta promijenila potrošnju. Ne samo da sam smanjila fizičko odlaženje u dućane, nego baš gledam treba li mi što.
Kupujem sjeme, kupujem dobru hranu.
Smanjila sam na nulu ionako rijetko naručivanje hrane na poslu, smanjila sam kupovinu grickalica.
Old 25.04.2023., 06:26   #30
Quote:
-skyfall- kaže: Pogledaj post
Ja imam problem s desnima, iskreno preporodila sam se s soničnom četkicom.
One rotirajuće mi ne pašu, ali sonična mi je fenomenalna.
slazem se!
imam curaprox sonicnu i ne bih je mijenjala za nista. jedan drugi level pranja je to
forza is offline  
Old 25.04.2023., 06:28   #31
Quote:
Điđe T. kaže: Pogledaj post
Manje idem po slastičarnama. Ne dam 3-4 eura za komad umjetne torte.
neki dan smo sjeli u leggiero i uzeli samo 2 komada torte, bez kave, bez soka. 59 kuna kad me nije hitilo sa stolca!
sto je najbolje, imam maltene isti recept za taj njihov ciz i za te pare sam mogla citav pleh napraviti.
a guzva je bila tolika da slobodan stol nisi mogao naci.
forza is offline  
Old 25.04.2023., 07:22   #32
Leggiero je valjda najskuplji u Splitu što se kafića tiče, je da dobiješ neku siću natrag, al baš su skupi, bili su od početka u vrhu, ali baš pretjeruju. Konobari su im uz to jako spori oduvijek, a aplikacija preloša, ono ograničenje na 2min po kodu bi valjda trebalo ubrzati konobare i da bude ekspres usluga od stola do blagajne, ali zapravo se samo tri puta vraćaju po kod jer im istekne. Zadnji put sam jednostavno dala curi mobitel da uzme sa sobom
tiluriumm is offline  
Old 25.04.2023., 07:24   #33
Quote:
forzaMILAN kaže: Pogledaj post
neki dan smo sjeli u leggiero i uzeli samo 2 komada torte, bez kave, bez soka. 59 kuna kad me nije hitilo sa stolca!
sto je najbolje, imam maltene isti recept za taj njihov ciz i za te pare sam mogla citav pleh napraviti.
a guzva je bila tolika da slobodan stol nisi mogao naci.
a nisi vise, jesi vijdela koliko je abc?? ja htjela raditi ciziku nekidan, odustala
vise nema kolaca iz pizdarije, sad samo za neke posebne prilike
Old 25.04.2023., 07:24   #34
konobari su im katastrofa. ko da im je glavni uvjet koji moraju ispuniti da su sto sporiji i sto neljubazniji i posao je njihov!

summer, jesam, al ne stavljam iskljucivo samo abc u ciz! znam stavit president za ciz, nekad onaj zbregov svjezi sir sa zelenim poklopcem, ovisno sta nadjem na akciji. isprobavala sam sa razlicitim sirevima i bude nam fin sa svima. dobar mi ispadne i sa vindijinim sirom iz rinfuze.
forza is offline  
Old 25.04.2023., 07:30   #35
a, jedini kolac sa sirom koji jedem mi je cizika i to zato kaj mi u nju ne ide obican sir
tako da, samo i iskljucivo namaz za mene, srecom pa mi filadelfija kurca ne valja, abc je ipak jeftinija opcija
Old 25.04.2023., 07:33   #36
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
a, jedini kolac sa sirom koji jedem mi je cizika i to zato kaj mi u nju ne ide obican sir
tako da, samo i iskljucivo namaz za mene, srecom pa mi filadelfija kurca ne valja, abc je ipak jeftinija opcija
onda lovi abc na akciji!
jako je dobar i sa presidentom na kojem pise da je za cheesecake.
forza is offline  
Old 25.04.2023., 07:36   #37
Quote:
forzaMILAN kaže: Pogledaj post
onda lovi abc na akciji!
jako je dobar i sa presidentom na kojem pise da je za cheesecake.
da, samo je sad mali abc na akciji po cijeni koja je prije za veliki bila normalna

sad me za vikend ceka tortu raditi tj dvije a kraj mjeseca je
bas cu pokusat izracunati koliko me kostalo sve skupa
Old 25.04.2023., 07:42   #38
Quote:
a nisi vise, jesi vijdela koliko je abc?? ja htjela raditi ciziku nekidan, odustala
vise nema kolaca iz pizdarije, sad samo za neke posebne prilike
https://domacica.com.hr/cheesecake-iz-torte-i-to/

najbolji cheesecake ikada
sa svježim sirom (uzmem onaj pilos svježi sir kremastiji no ide i sa klasičnim)

nema boljeg
Old 25.04.2023., 07:47   #39
Quote:
da, samo je sad mali abc na akciji po cijeni koja je prije za veliki bila normalna

sad me za vikend ceka tortu raditi tj dvije a kraj mjeseca je
bas cu pokusat izracunati koliko me kostalo sve skupa
veća pakiranja su uvijek jeftinija
meni je najbolji lidlov namaz bez laktoze, kremast je bas, bolji neg abc
ibilic1 is offline  
Old 25.04.2023., 07:49   #40
Quote:
AnaisNin kaže: Pogledaj post
https://domacica.com.hr/cheesecake-iz-torte-i-to/

najbolji cheesecake ikada
sa svježim sirom (uzeme onaj pilos vježi sir kremastiji no ide i sa klasičnim)

nema boljeg
po tom i ja radim! najbolji

Quote:
ibilic1 kaže: Pogledaj post
veća pakiranja su uvijek jeftinija
meni je najbolji lidlov namaz bez laktoze, kremast je bas, bolji neg abc
ali abc nije kremast i u tome i je bit bar meni.
forza is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:56.