Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.08.2023., 11:47   #21
Niti jedan tramvaj ne vozi s Ljubljanice prema Savi/Prečkom? Doslovno svi idu na Vukovarsku i tamo prolazi 6 linija. Na stanici autobusni kolodvor trenutno prolazi 9 tramvaja
mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 14.08.2023., 12:15   #22
e a od srijede nece voziti ni Drzicevom juzno od Vukovarske
Krkimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.08.2023., 19:49   #23
Novi Zagreb je već naviknuo na kaos

A promet Savskom kreće u petak 18.8.2023.

Quote:
TRAMVAJI SAVSKOM CESTOM OD PETKA

Dio radova na nadvožnjaku HŽ-a na Savskoj cesti, a koji su uvjetovali isključivanje napona tramvajske mreže (660V) i obustavu tramvajskog prometa, bit će prema najavi završeni u četvrtak.

Od jutarnjih sati petka, 18. kolovoza, tramvajske linije 4, 9, 12, 13, 14 i 17 ponovno će prometovati redovnim trasama.
mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.08.2023., 20:29   #24
Quote:
mezzzzzo kaže: Pogledaj post
Od jutarnjih sati petka, 18. kolovoza, tramvajske linije 4, 9, 12, 13, 14 i 17 ponovno će prometovati redovnim trasama.
A koja bi to bila redovno linija od 14?
nazadsam is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.08.2023., 20:49   #25
Na ovoj temi kudimo i hvalimo ZET - vol. 3

Quote:
nazadsam kaže: Pogledaj post
A koja bi to bila redovno linija od 14?

Mihaljevac - Savski most? Jebiga. U proljeće 2024. navodno uspostava tramvajskog prometa nakon obnove mosta
mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2023., 11:08   #26
Quote:
krekre kaže: Pogledaj post
Idući tjedan Novi Zagreb ostaje na 10 dana bez tramvaja. U Držičevoj se radi rekonstrukcija pothodnika.

Sve je to jasno i OK.

.......
meni nije jasno i nije mi ok da se zbog rekonstrukcije/sanacije jednog (JEDNOG!) pothodnika u folki obustavlja kompletni tramvajski promet kroz čitav novi zagreb.
(obnavljali su se i pothodnici u novom zagrebu pa su tramvaji svejedno vozili).
dakle, od savskog mosta do križanja vukovarske i držićeve umjesto četiri tramvajske linije sada vozi jedan jedini bus u koji bi se svi ti ljudi trebali potrpati..... kako? po sistemu spojenih posuda?
je l genijalci koji su to smislili uopće znaju koliko stanovnika ima novi zagreb?
jesu stali na par sati na tu famoznu stanicu vukovarska-držićeva i vidjeli koliko ljudi se uspije ukrcati u bus, a koliko ih ostane vani jer u busu nema mjesta? i koliko rijetko taj bus vozi?
glupost, nered, kurcobolja.
simple mind is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2023., 12:12   #27
mogli su to raditi po noci ili vikendom... i neshvatljivo je da ce im za to trebati barem 10 dana
Krkimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2023., 00:51   #28
2 su pothodnika na Držićevoj, na petlji s autoputom (Slavonskom) te onaj između Folke i Savice.
Svejedno nikakav razlog za totalnu kurcobolju tamošnjih kao i 200k+ stanovnika NZg. Dno.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2023., 11:06   #29
ruku u vatru da ce se dogodine sjetiti da obnove i drugi pothodnik, i da tramvaji opet nece voziti 10 dana
umjesto da to sve naprave sada
Krkimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2023., 08:54   #30
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
ruku u vatru da ce se dogodine sjetiti da obnove i drugi pothodnik, i da tramvaji opet nece voziti 10 dana
umjesto da to sve naprave sada
Ovi podhodnici su EU novci veći dio.
Sljedeće godine bi mogao biti zatvoren most Mladosti zbog istih radova kao sada na Jadranskom mostu.
Akropola is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2023., 10:42   #31
Ima i normalnih, ljudskih vozaca. Toliko smo se navikli da nam pred nosom zatvore vrata (tramvaji vecinom), da svaka gesta popravi dan.

Danas s klincima idem na 109 i preko 5-6 trake moramo prijeci, 2 semafora do stanice. Taman vidjeli da dolazi bus i nista, pomirili se s cekanjem drugog, a onda vidim vozaca koji viri preko prozora i glavom pita jel idemo? Skuzio po mojim pogledima da vrebamo bus i cekao nas da prodjemo raskrsce (bilo je crveno u tom trenutku, pa smo jos i zeleno morali cekati).

Isla mu se zahvaliti i vidi se da je normalan i da je tu za putnike.
Cepin40 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2023., 12:46   #32
Quote:
Cepin40 kaže: Pogledaj post
Ima i normalnih, ljudskih vozaca. Toliko smo se navikli da nam pred nosom zatvore vrata (tramvaji vecinom), da svaka gesta popravi dan.

Danas s klincima idem na 109 i preko 5-6 trake moramo prijeci, 2 semafora do stanice. Taman vidjeli da dolazi bus i nista, pomirili se s cekanjem drugog, a onda vidim vozaca koji viri preko prozora i glavom pita jel idemo? Skuzio po mojim pogledima da vrebamo bus i cekao nas da prodjemo raskrsce (bilo je crveno u tom trenutku, pa smo jos i zeleno morali cekati).

Isla mu se zahvaliti i vidi se da je normalan i da je tu za putnike.
Ja imam bolju foru stanem na zebru deset metara ispred autobusne stanice dok bus stoji i mahnem vozaču, pa obično pričeka par sekundi.

Glavni problem su vozači osobnih vozila koji uopće ne stanu kada trebaš proći preko zebre i ako ima i znak. A inače svi će stati pedeset metara dalje na semaforu na kojem je crveno, no stati na zebri i propustiti pješake to više ne ide. Tako da ću morati početi nositi dugačak štap na kojemu će visiti obješena cigla i cvena krpa, pa će morati stati da si ne razbiju šajbu. Zakonom nije zabranjeno, a cigla je propisno označena!
krekre is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2023., 11:00   #33
Jucer se vozim autobusom u zamjenskoj liniji Drziceva - Novi Zagreb kad mi je odjednom postalo vruce
krenem s rukom nize kad osjetim da je dolje toplo, pipnem i shvatim da je ukljuceno grijanje
u autobusu bez prozora koji se mogu otvoriti dok je toplinski val
Krkimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2023., 19:07   #34

Kupujemo 11 rabljenih niskopodnih tramvaja za 2,7 milijuna eura starih 15-20 godina (jnače, jedan novi je oko 2 milijuna eura).

Također, najavljen natječaj za još 20 novih tramvaja. Ako dobro pratim, to bi bilo 20+20 novih tramvaj. No dok se izrade, trebat će vremena…
mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2023., 19:12   #35

Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
Jucer se vozim autobusom u zamjenskoj liniji Drziceva - Novi Zagreb kad mi je odjednom postalo vruce
krenem s rukom nize kad osjetim da je dolje toplo, pipnem i shvatim da je ukljuceno grijanje
u autobusu bez prozora koji se mogu otvoriti dok je toplinski val

Negdje sam pročitao da čak 60% “novih” tramvaja ima neispravnu klimu. Osobno nisam iskusio takav užas s grijanjem ni u tramvaju ni u autobusu no nadam se da si Krki upozorio vozača. Valjda nije namjerno upalio grijanje
mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2023., 19:22   #36
Prije bi po zimi ostao bez grijanja nego sada
Izgleda da grijanjem hlade pregrijane motore koji rade po stajalistima na suncu.
Ili to ili im se bus zapali..
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2023., 11:21   #37
Quote:
Negdje sam pročitao da čak 60% “novih” tramvaja ima neispravnu klimu. Osobno nisam iskusio takav užas s grijanjem ni u tramvaju ni u autobusu no nadam se da si Krki upozorio vozača. Valjda nije namjerno upalio grijanje
nisam, naime u busu blizu mene je bio lik koji je pusio i pricao sam sa sobom djelovao je pijan mada je moguce da je bio lud, mrmljao je da je u zadnje 2 godine bio po zatvorima i bolnicama... nisam htio kuriti frku
a vozac je vjerojatno znao da se u autobusu grije ali nije mogao nista napraviti
Krkimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2023., 11:37   #38
Što bi se točno desilo da se digitalni godišnji pokaz ne validira pri svakom ulasku u tramvaj na onaj barkod, a dođe kontrola?
Razmišljam maloj to sad napraviti al pitanje dal će se ona sjetiti to napraviti svaki put.
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2023., 12:40   #39

Quote:
-skyfall- kaže: Pogledaj post
Što bi se točno desilo da se digitalni godišnji pokaz ne validira pri svakom ulasku u tramvaj na onaj barkod, a dođe kontrola?
Razmišljam maloj to sad napraviti al pitanje dal će se ona sjetiti to napraviti svaki put.

Mislim da nije problem. Barem je tako bilo dok sam ja imao pokaz. Bilo je bitno samo produžiti pokaz.

Navodno, bitna je prijava u slučaju eventualne nesreće, jer onda navodno nemaš pravo na tužbe i slične stvari jer kao nisi bio prijavljen u vozilu. Tak čuo.
mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2023., 13:13   #40
Quote:
Mislim da nije problem. Barem je tako bilo dok sam ja imao pokaz. Bilo je bitno samo produžiti pokaz.

Navodno, bitna je prijava u slučaju eventualne nesreće, jer onda navodno nemaš pravo na tužbe i slične stvari jer kao nisi bio prijavljen u vozilu. Tak čuo.
Hvala puno.
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:45.