Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Turske serije

Turske serije Bivši podforum Neprikazano-sapunice

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.08.2024., 14:51   #21
Iz posta od 15.8. 24:
Quote:
kedi18 kaže: Pogledaj post
(...)
U gornjem tvitu obožavateljica pita gđu Birsen jesu li glumci i ekipa serije stigli na snimanje serije. Dodaje da je otvoren račun serije na Instagramu te da su podijelili sliku klape. Pita je li to istina.
Ona joj odgovara da će pisati o detaljima, a da je redatelj Uluç Bayraktar još na snimanju serije "Siyah Kalp" ("Crno srce"). Ova serije tek sad tj. uskoro starta s emitiranjem, a Uluç Bayraktar je trebao režirati samo prve epizode pa se prebaciti na "Opsadu" (ovo je bilo navedeno u jednom članku).
Iz ovog današnjeg (31.8. 24) Birseninog članka saznajemo da je redatelj Uluç Bayraktar završio snimanje prve dvije epizode serije "Siyah Kalp" ("Crno srce") te da će seriju Kuşatma" ("Opsada") s Aslı Enver i Enginom Akyürekom u rujnu početi snimati za Netflix.

Rujan počinje sutra.

U jednom članku bilo je navedeno i ovo (tekst je sigurno na temi):

Snimanje serije planirano je za kraj rujna.
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2024., 19:43   #22
Evo novih vijesti! Danas se održala čitaća proba!

Ali, to nije sve. Čitajmo dalje!

Birsen u ovom tvitu: https://x.com/birsenaltuntas1/status...39115336331427

A onda dalje na članak: https://www.birsenaltuntas.com/dizi/...tu-oldu/50012/
U naslovu: Dolunay Soysert postala je Songül Bulut u TV seriji "Kuşatma” (“Opsada”)

Dolunay Soysert, glavna glumica u TV seriji "Yabani", potpisala je ugovor za TV seriju "Kuşatma" ("Opsada"), koju Tims&B snima za Netflix.
Probe za TV seriju "Opsada" se nastavljaju. U seriji u kojoj glume Engin Akyürek (Osman) i Aslı Enver (Nihal), Taro Emir će biti Arda, a Zeynep Oymak Berna. Objavljeno je ime glumice koja će utjeloviti Songül Bulut, jedan od najjačih ženskih likova u seriji "Opsada", a čija je čitaća proba održana danas.

U seriji od 8 epizoda Dolunay Soysert glumi Songül, stup (utemeljiteljicu) obitelji, Engin Akyürek je Osman Bulut. Prema informacijama koje su procurile iz backstagea, Songül Bulut, osnivačica obitelji Bulut koja se razvija u pomorstvu, lijepa je i dojmljiva žena koja uživa u svom uspjehu.
Snimanje serije u režiji Uluça Bayraktara i prema scenariju Meriç Acemi planirano je da počne 7. ili 8. listopada.

Evo glavnih likova u ovom kolažu:

Znači, serija "Yabani" će uskoro završiti.
Kome će Dolunay kao Songül biti majka?
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 16:35   #23
Sad neke ludice najviše zanima gdje će biti ta YALI i kakve su jahte, brodovi u pitanju... koje ima obitelj Bulut.

Čovjek koji je u agenciji ArtIstanbul (čiji je član Engin) zadužen i za PR poslove, Basri Albayrak, postavio je ovu sličicu:

Tko zna, možda se čitaće probe održavaju i u/na ovoj jahti. Yok, premalena je. Možda se malo provozaju Bosporom nakon uvježbavanja replika.
_________

Sema Serter i İlknur Seref navodno će biti stilistice u seriji.

Sema Serter je postavila, a İlknur Seref repostala njezinu priču:

Slika s prikolicama... i riječi: Heyecanlıyız (Uzbuđeni smo)... Kao da su spremni za početak snimanja...

Prema jučerašnjoj vijesti to će biti tek za tjedan dana.
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 17:19   #24
Veseli me što su polako počele curiti informacije u vezi snimanja. Sad će ih s vremenom biti sve više i više. Ovo je što bi se reklo za zagrijavanje.

Ne želim se ureći , ali imam velika očekivanja od ovog dizija. Priča zvuči zanimljivo - vidjet ćemo kako će ju scenaristica raspisati, ima ona dobrih i zanimljivih zapleta i raspleta u prethodnim radovima, glumački tandem i režija su A lista tako da sve u svemu ovo bi moglo biti dobro. A sad hoće li me razočarat ili neće, to je na njima.
Old 27.09.2024., 18:14   #25
Aj hoće se usrećiti sa Dolunay

Sadi'nin Saniye
Saniye is online now  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 18:46   #26
Quote:
Saniye kaže: Pogledaj post
Aj hoće se usrećiti sa Dolunay
Baš si to morala napisati. Stavljati mi sol na ranu! Yapma, Saniye KIZ!

Dolunay Soysert gledala sam kratko u seriji "Elimi Bırakma" (lik: Sumru Güneş). I jako me je smetao način kako njoj usta stoje (polu)otvorena, najveći dio vremena. Možda je u pitanju veza s nosom, ne znam.
I onda je sad vidim u seriji "Yabani": jedva sam izdržala gledati scene s njom - i zbog tih poluotvorenih usta (kao da joj nedostaje zraka, kao riba na suhom), a i glume (i scenarija).

Glumica je rođena 1973. godine, ima 51 godinu. Ne znam hoće li joj Engin glumiti posinka, a ne rođenog sina, on će uskoro imati 43 godine.
Nije mi palo napamet da bi mogli glumiti bračni par!

(Još ću napraviti bordel u "Opsadi" s obzirom na to što sam dosad pisala na temi!).

Tarık "Taro" Emir Tekin (eto, jučer mu je Birsen napisala samo dva imena, a izostavila prezime!) rođen je 1997. godine, ima 27 godina.

Pretpostavimo da je gđi Songül Bulut Arda Bulut pravi sin, u vezi ili braku s nekim Bulutom, a Osman Bulut posinak.
________

A ovdje moram postaviti i današnju Enginovu fotografiju s Instagram story. Naime, priču prati glazba: Radiohead: Bullet Proof ... I Wish I Was

Zbog fotografije i naslova pjesme (...I wish I was) - obožavateljica vjeruje da je to Enginovo dovođenje u vezu serije "Bir Bulut Olsam" ("Da sam oblak") i njegovog imena/prezima (Bulut = oblak/Oblak) u toj i u seriji "Kuşatma" ("Opsada"):
I wish I was...
Bir Bulut Olsam...
Mustafa Bulut'tan Osman Bulut'a bir selamıdır diye yorumladım..

= Kamo sreće da sam... Da sam oblak
Protumačila sam ovo kao pozdrav Mustafe Buluta Osmanu Bulutu...
Dodajem: A i izgovor riječi "Bullet" asocira na izgovor riječi "bulut"... To je dodatna poveznica.
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 19:02   #27
Quote:
kedi18 kaže: Pogledaj post
Baš si to morala napisati. Stavljati mi sol na ranu! Yapma, Saniye KIZ!
Tamam,Tamam Canim KIZ

Morala sam ipak malkice..jer i meni je kao Neslihan baš zapala ,negativno za oči pa tako zaista ju trenutno nikome u novoj seriji ne bih preporučila..ali umut hep var..možda ovdje bude bila bolja

Sadi'nin Saniye
Saniye is online now  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 11:07   #28
Quote:
Saniye kaže: Pogledaj post
Tamam,Tamam Canim KIZ: rofl:: rofl:

Morala sam ipak malkice..jer i meni je kao Neslihan baš zapala ,negativno za oči pa tako zaista ju trenutno nikome u novoj seriji ne bih preporučila..ali umut hep var..možda ovdje bude bila bolja : rofl:: rofl:
bold - baš me zanima hoćemo li ikad saznati je li autentičan bio plakat/poster koji se pojavio uz prvu najavu o snimanju serije, 7.8. 24, kao i riječi kojima je najavljen: Umut her zaman vardır. (https://x.com/kusatmanetflix/status/1821231345240326336), a onda tjedan dana poslije i fotografija - kao da se spremaju za snimanje. "Utvrdilo" se da je to bilo lažno.

Ali, 27.9. ekipa je očito izišla na mjesto gdje će se serija snimati. Sličice su ugledale društvene mreže sljedećeg jutra, jučer ujutro.

Npr. ove sličice - snimljene blizu Anadolijske tvrđave - Anadolu Hisarı

Sema Serter je na fotografiju s brodovima i brodićima upisala: Anadolu Hisarı

Citiram odlomak s vikipedi zbog jednog toponima u njemu:

Quote:
Anadolu Hisarı/Anadolijska tvrđava, dvorac na Anadoliskoj tvrđavi, poznat i kao tvrđava Güzelce (Güzelce Hisarı) , osmanski je dvorac smješten u četvrti Anadoluhisarı u istanbulskoj četvrti Beykoz, gdje se potok Göksu ulijeva u Bospor.
Potočić Göksü pojam je za one koji su gledali seriju "Fatmagül'ün Suçu Ne?" ("Izgubljena čast").

I Aslı Enver je 27.9. bila postavila fotografiju:

Očito će Sema Serter biti glavna objavljivačica vijesti sa seta:

Tekst:
Gece motivasyonu: Yol o çok istediğim yere cıkana kadar koşacağım.
Noćna motivacija: Trčat ću sve dok me put ne dovede do mjesta koje toliko želim.

Najbolje da i neki od nas krenu na maraton.
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 11:25   #29
Birsen Altuntaş piše jutros:

İsmail Demirci “Kuşatma”da, Engin Akyürek ve Taro Emir’in abisi oldu / İsmail Demirci postao je stariji brat Engina Akyüreka i Tare Emira u seriji "Opsada" (30.9. 2024)
İsmail Demirci postao je stariji brat Engina Akyüreka i Tare Emira u seriji "Opsada"
Serija "Kuşatma" ("Opsada"), koju potpisuje Tims&B za Netflix, a scenarij piše iskusna Meriç Acemi, počet će sa snimanjem sljedećih dana.
Serija "Opsada" plijeni pozornost kao Netflixova nova ambiciozna serija. Ona na dojmljiv način pripovijeda potresnu i strastvenu priču o obitelji Bulut koja se sve više uzdiže u pomorstvu. Otkriveno je da će Engin Akyürek, jedan od trojice sinova obitelji Bulut, glumiti Osmana, a Taro Emir Ardu. Konačno je određen glumac koji će glumiti Mahira, najstarijeg sina u obitelji.
Uloga je pripala uspješnom glumcu İsmailu Demirciju. Mahir će se istaknuti kao član obitelji koji često upada u nevolje a iza čijih problema stoji vrlo duboka priča (çok derin bir hikâye). Dolunay Soysert glumit će Songül, karizmatičnu majku obitelji Bulut. Aslı Enver glumit će Nihal, glavnu žensku ulogu u „Opsadi“, a Zeynep Oymak Bernu. Probno snimanje i probe serije od 8 epizoda redatelja Uluça Bayraktara nastavljaju se.
(bold u tekstu: by Birsen)

İsmail Demirci (Mahir), Engin Akyürek (Osman), Tarık "Taro" Emir Tekin (Arda)

Evo i ovdje imena Mahir (kao i u novoj TV seriji "Bir Gece Masalı", ali ona ide na normalnoj televiziji!).
________

İsmail Demirci rođen je 1984. godine u Ankari. Njegova obitelj, koja je doselila iz Bugarske, turskog je podrijetla. Godine 2009. diplomirao je kazališne studije na Državnom konzervatoriju Sveučilišta Anadolu.

Opširnije o glumcu, ovdje: İsmail Demirci

Znači, on će glumiti najstarijeg brata. U stvarnosti, glumac je tri godine mlađi od Engina (rođen 1981. u Ankari). Ali, neka to bude najmanji "previd".
_________

Evo ih u kolažu:

kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 19:16   #30
ova Zeynep, jel to dugogodisnja bivsa cura od Kaana U?
ima li novih slika sa seta?
TheWitch is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 23:28   #31
Birsen Altuntaş javlja u tvitu, a onda u članku:

Selin Şekerci “Kuşatma”da İsmail Demirci’nin partneri oldu / Selin Şekerci postala je partnerica İsmaila Demircija u "Opsadi" (30.9. 2024)
Uspješna glumica Selin Şekerci pridružila se glumačkoj ekipi serije koju režira Uluç Bayraktar, a scenarij piše Meriç Acemi. Şekerci će u seriji tumačiti ulogu pjevačice Aslı. U TV seriji "Opsada", koju potpisuje Tims&B, Aslı će se pred publikom pojaviti kao Mahirova partnerica. On je najstariji sin obitelji Bulut, glumi ga İsmail Demirci.

U seriji od 8 epizoda, Engin Akyürek glumit će Osmana. U obitelji Bulut, koja se svakim danom uzdiže u pomorstvu, njega krasi trgovačka pronicljivost. Aslı Enver tumačit će Nihal, kćer vlasnika vile koju Osman želi preuzeti. Glavne uloge u seriji igrat će i Dolunay Soysert, Taro Emir i Zeynep Oymak.
Znači, svi su u glavnim ulogama.
Birsen toliko voli Tara Emira da mu ne piše prezime. A i "Taro" je već ime odmilja (umjesto Tarık).

İsmail Demirci (Mahir), Selin Şekerci (Aslı)

Em su inventivni u imenima i prezimenima likova, a sad samo treba očekivati da će Aslı nastupati u nekom pavyonu (noćnom baru). I neka joj glavni hit bude "Sorma..."!
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 23:32   #32
Quote:
TheWitch kaže: Pogledaj post
ova Zeynep, jel to dugogodisnja bivsa cura od Kaana U?
ima li novih slika sa seta?
Da, Zeynep Oymak je valjda bila osam godina u vezi s Kaanom U.
Evo jednog linka: https://m.aksam.com.tr/magazin/kaan-.../haber-1290858

Kao kobac vrebam na Twitter/X-u na moguće nove slike. Kad krene snimanje, set će , po običaju, napasti Arapkinje, ali i Latinoamerikanke neće zaostati. Ali i Slavenke su se ohrabrile... i Talijanke...
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.10.2024., 12:07   #33
Barem da naučimo imena likova i spojimo ih u parove:
Braća Bulut i njihove partnerice:

Mahir & Aslı
Osman & Nihal
Arda & Berna
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.10.2024., 15:49   #34
TheWitch pita ima li novih slika sa seta. Ovo što slijedi nije sa seta serije, ali s nekog seta jest!

Vidim najprije kako je Engin u svoju IG story prenio objavu (svoje) stilistice İlknur Seref, a ona piše:
Upss!
@enginakyurek
@comingsoon

Misli li ona s ovim @comingsoon na snimanje serije ili na to da će se Engin uskoro pojaviti u nekom časopisu i govoriti o novoj ulozi?

Sad vidim da su se pojavile Enginove sličice tagirane ovako:

#EnginAkyürek
#Kuşatma
#OsmanBulut

Evo i kolaža:

Izvor

Piše Beklenen Kral da stiže iznenađenje od Engina Akyüreka

Ako će ovako izgledati Osman Bulut - jako mi se sviđa. Enginić je schlank, kosica/frizura je izvrsna, kao i brada i brkovi. A vidi se i tepihić.

kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.10.2024., 20:26   #35
Birsen Altuntaş ne posustaje s objavama o "Opsadi".

Nova vijest:
Na X-u: https://x.com/birsenaltuntas1/status...51218778869898

Članak: Sedef Avcı Kuşatma dizisinin kadrosunda / Sedef Avcı je u glumačkoj ekipi TV serije "Opsada" (1.10. 2024)
(Prenosim samo odlomak u kojem se spominje nova glumica)
Sedef Avcı pridružila se glumačkoj ekipi TV serije "Opsada". U seriji u produkciji Tims&B-a, Avcı će imati ulogu Pınar i pojavit će se pred publikom kao Nihalina (Aslı Enver) prijateljica.

Sedef Avcı kao Pınar
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.10.2024., 20:40   #36
Izuzetno jaka glumačka postava. Ako još tome dodamo režiju ovo bi trebalo i ličit na nešto.

I Sedef i Selin su mi drage.

Šta se tiče Engina i looka, ako je za seriju, nemam ništa protiv, mogu ga zamislit kao Osmana, ako i nije, dobar je za što god da je.

Birsen je očito fan serije i prije nego je počela jer se baš kuži da im je naklonjena od starta.

Drago mi je da izlazi sve više habera i sličica.
Old 05.10.2024., 14:38   #37
Gđa Birsen Altuntaş i danas ima vijest :

Serkan Altunorak Netflix’in Kuşatma dizisinde / Serkan Altunorak u Netflixovoj seriji "Opsada" (5. 10. 2024)
Serkan Altunorak u Netflixovoj seriji "Opsada"
Snimanje "Opsade", nove serije Tims&B-a za Netflix, počinje u ponedjeljak.
Serija „Opsada“ donosi dojmljivu priču o Osmanu, sinu obitelji Bulut koja se brzo razvija u pomorstvu, i o Nihal, kćeri bogate (dobrostojeće) i etablirane obitelji Baydemir*, o sukobu, strasti i ponovnom oživljavanju egzistencije. Objavljeno je i ime glumca koji će utjeloviti lik Engina, jednog od važnih likova serije od osma (8) epizoda redatelja Uluça Bayraktara, a prema scenariju Meriç Acemi, autorice nezaboravnih TV serija.

Aslı Enver u seriji će glumiti Nihal, koja se vraća iz inozemstva na zahtjev oca. Serkan Altunorak glumit će Engina, i Nihalina susjeda iz vile (yalı komşusu) i prijatelja iz djetinjstva. Serija u kojoj će glavne uloge podijeliti Engin Akyürek, Aslı Enver, Dolunay Soysert, İsmail Demirci, Taro Emir, Zeynep Oymak, Selin Şekerci i Sedef Avcı, a za koju već neko vrijeme traju probe i probna snimanja, izići će na set početkom tjedna.

Engin Akyürek (Osman), Aslı Enver (Nihal), Serkan Altunorak (Engin)
Bold u tekstu: prema izvornom članku.

* Dio iz teksta: (...) ve köklü bir aile olan Baydemirler’in kızı Nihal’in çatışma (...). - Mislim da je pocrtana/istaknuta riječ u množini, npr.: obitelj Baydemirovih, a da je prezime Baydemir.

Serkan Altunorak

Kad sam vidjela da se jedan lik u seriji zove Aslı, pomislila sam da bi se onda i jedan muški trebao zvati Engin. I onda se to i dogodi.
Mogli su tako izmiješati i sva ostala prava imena glumica i glumaca, zašto da glavu razbijaju traženjem drugih imena?!

Možda su se Aslı i Engin složili s time.
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2024., 15:18   #38
serkan
da je bar nekad glavni lik, a ne uvijek lik kojeg žena odbaci zbog glavnog lika.
riba i maslina is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2024., 17:04   #39
Quote:
riba i maslina kaže: Pogledaj post
serkan
da je bar nekad glavni lik, a ne uvijek lik kojeg žena odbaci zbog glavnog lika.
Vidjela sam u gore postavljenom linku i onda sam ga se sjetila - glumio je Selima u Netflixovoj seriji "Zeytin Ağacı".

A onda sam pročitala i ovo:
U listopadu 2006. Serkan Altunorak morao je odigrati ruski rulet u sceni TV serije "İmkansız Aşk", u kojoj je glumio s Ebru Gündeş. Altunorak, koji je prislonio pištolj na svoju glavu, srušio se na zemlju u krvi čim je povukao obarač. Bio je teško ozlijeđen jer je pištolj još bio napunjen. Dugo je bio na liječenju. Serija je nakon toga otkazana.
Izvor: https://en.wikipedia.org/wiki/Serkan_Altunorak
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2024., 22:28   #40
Nadam se da su objave istinite:

1. Sa seta serije "Opsada"
Provjera opreme, spremni smo:

Izvor

2. Sa seta serije "Opsada"
Odabrani tim počinje se okupljati.

"Opraštam se od serije 'Kirli Sepeti'.
Pozvali su me da budem dio nove avanture koja se zove 'Kuşatma', vidimo se tamo." (ime na DM: @nupeldakynn)

https://pbs.twimg.com/media/GZNcqDZW...pg&name=medium

Izvor

Ta osoba (@nupeldakynn) mora da je radila i na seriji "Kaçış" ("Bijeg") s Enginom u gl. ulozi jer je postavila ovu sliku.

Baš sam kao u onoj poslovici: "Koga ljuta zmija ugrize i gušterice se boji."

Jedna pametna žena pitala je nakon prve objave: "Tko je ovo podijelio?"
Nema odgovora.

Sutra počinje snimanje, možda će produkcija objaviti barem onu klapu s naslovom serije, datumom, imenom redatelja i direktora fotografije. A možda će klapu držati glavni glumci.
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:58.