|
|
20.12.2024., 13:30
|
|
Pipi Duga
Registracija: Feb 2003.
|
Quote:
dje-CAk kaže:
Mislim da nije problem u zaključavanju i provjeravanju osoba koje ulaze, iako i to bi po meni trebalo biti, ali npr. za vrijeme velikog odmora djeca idu u dvorište, u okolne pekare i slično pa tko želi nekoga napasti ne mora ni ulaziti u zgradu 
|
Doslovno je mogao hodati po cesti i nasumicno ubadati ljude, ali usao je tamo gdje su najslabiji i gdje ce ih najvjerojatnije braniti neka zena, jer su u skolama 90% zaposlene zene. Dakle, uz zakljucavanje ulaza kao mjere opreza, i ucitelji trebali proci tecaj samoobrane jer napadac moze biti i netko tko trenutno ide u skolu.
A mozda ne bi bilo lose da i klinci prođu kroz takav tecaj u okviru nastave tjelesnog.
|
20.12.2024., 13:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Ja jesam za zaštitare u školama zbog vrsnjackog nasilja u i oko škola, zbog uništavanja školske imovine i okoliša za vrijeme trajanja nastave i van toga, time ne mislim da treba uvesti mjere pretresaju kao kad turistički obilazis sinagogu.
Što se tiče današnjeg napada, ja se nadam da je ovo izolirani slučaj, ne ponovilo se , na žalost dolazi do urušavanja institucija ( odnosno odavno su narušene) koje su dozvole da mentalno nestabilne osobe slobodno šeću, mogao bih nabrajati još x razloga, ali nebitno, posljedice su tu.
S time da čak i kad je sve i najboljem redu, uvijek se mogu desiti sranja, samo je pitanje koliko ih možemo prevenirati.
|
20.12.2024., 13:34
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2010.
|
zaštitari?
imate 2 vrste, oni koji su po raznim sparovima ili čuvaju skladišta, banke , FINAe, ministarstva.... od njih nikakve koristi.
ili erić, sokol i slično a to su sirovine koje sumnjam da bi roditelji htjeli blizu svoje djece i sami često s one strane zakona.
|
|
|
20.12.2024., 13:36
|
|
guitar player
Registracija: Jan 2004.
|
Quote:
ElRey1 kaže:
pa moglo se, to je problem rekao sam o kojem nitko ne prica, znas koliko takvih psihicki bolesnih agresivnih osoba lunja gradom
|
Koliko?
|
|
|
20.12.2024., 13:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Majka napadača:
https://www.24sata.hr/news/majka-nap...frontpage-home
Moguće da je opet sustav napravio veliku grešku.
Ako je taj napadač jutros zaista bio u dnevnoj bolnici, kako je istu napustio , bez da itko to zna?
|
|
|
20.12.2024., 13:37
|
|
Inovator i humanist
Registracija: Jun 2022.
|
Quote:
the edge kaže:
Koliko?
|
dosta, po javnim prijevozima, po ulicama, dosta, urlaju, vicu, neki alkohol , neki ko zna kakva problem
nemam ja broj, ali stvarno ih ima i to je problem s kojim se treba pozabaviti.
Bas sam o tom problemu i prije ovog pricao jer ima na mom kvartu jedan problematican , i vidim na tom primjeru da sustav nema rijesenje dugorocno, treba se s tim pozabaviti ozbiljno i strucnjaci i drustvo i naci neko adekvatno i dobro rijesenje, ali da stavi sigurnost građana na prvo mjesto, to je moje misljenje.
|
|
|
20.12.2024., 13:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
water strider kaže:
|
Onda bi netko trebao dati ostavku po zapovjednoj odgovornosti.
|
|
|
20.12.2024., 13:39
|
|
Pipi Duga
Registracija: Feb 2003.
|
Quote:
water strider kaže:
|
Za ovo je odgovoran doktor koji ga je pustio. Kako mozes ovako opasnu osobu mrtvo ladno pustiti iz bolnice?
|
20.12.2024., 13:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
Quote:
water strider kaže:
|
prvi u komenarima se javio neki psihijatar
Quote:
Psihijatar Ante Bagarić: Ako postoji visoka agresivnost u društvu, ako se ne sankcionira, nažalost, ona se širi i do školskih klupa
|
https://n1info.hr/vijesti/psihijatar...kolskih-klupa/
svi krivi osim njegove struke
vjerojatno i on zauzet gradnjom apartmana sa ortacima iz farmakološke industrije
|
|
|
|
|
Bene Gesserit
Registracija: Dec 2012.
|
Quote:
ElRey1 kaže:
dosta, po javnim prijevozima, po ulicama, dosta, urlaju, vicu, neki alkohol , neki ko zna kakva problem
nemam ja broj, ali stvarno ih ima i to je problem s kojim se treba pozabaviti.
|
Problem je puno kompleksniji od ovog što ti navodiš, ljude se ne može stavljati u luđačke košulje jer pričaju sami sa sobom po ulici, pa onda nemoj tako pojednostavljvati i to baš na ovom slučaju.
|
|
|
guitar player
|
Quote:
ElRey1 kaže:
|
Što znači dosta? Deset, sto, tisuću? Ili neka brojčano nedefinirana horda luđaka koja baulja Zagrebom?
|
|
|
20.12.2024., 13:43
|
|
guitar player
|
Quote:
soks kaže:
Za ovo je odgovoran doktor koji ga je pustio. Kako mozes ovako opasnu osobu mrtvo ladno pustiti iz bolnice?
|
Imaj u vidu i da to govori majka koja sada vjerojatno traži opravdanja. Osim toga, sad se zna da se radi o bolnici u Jankomiru, vrlo brzo će se znati i o kojem liječniku se radi pa ćemo čuti kako i zašto.
|
|
|
20.12.2024., 13:43
|
|
Inovator i humanist
Registracija: Jun 2022.
|
Quote:
the edge kaže:
Što znači dosta? Deset, sto, tisuću? Ili neka brojčano nedefinirana horda luđaka koja baulja Zagrebom?
|
Nemam broj, samo osobna iskustva i iz iskustva mislim da ih ima dosta, ne bavim se tim i nemam broj, zato nisam specificirao brojcano
Slican se slucaj i u splitu dogodio pocetkom godine, pa cak i jucer di je psihicki bolesnik roditelje napao itd
Moramo biti realni,imamo problem da nista po tom pitanju institucije i drustvo ne rade.
Sustav je kako je forumas jedan napisao, budu osobe hospitalizirane, kad se stanje stabilizira vrati ih se kuci roditeljima vecinom, ili na ulicu ako nemaju kud i to je ciklus i tako ide
|
|
|
20.12.2024., 13:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
klingonac_worf kaže:
zaštitari?
imate 2 vrste, oni koji su po raznim sparovima ili čuvaju skladišta, banke , FINAe, ministarstva.... od njih nikakve koristi.
ili erić, sokol i slično a to su sirovine koje sumnjam da bi roditelji htjeli blizu svoje djece i sami često s one strane zakona.
|
Evo info iz dugog sela gdje su prošle godine zaposlili zastitare i što djelatnici i roditelji kažu:
https://www.srednja.hr/novosti/provj...an-za-vikende/
|
20.12.2024., 13:45
|
|
Bene Gesserit
|
Quote:
soks kaže:
|
Baš to. Jedini "krivac", iako je to jako nategnuto, je institucija i doktor koji nisu prepoznali da ovakav čovjek može postati jako fizički nasilan i to prema djeci iz čistog mira. S obzirom da su ga već imali u sustavu, i znali su da je potencijalno nasilan, ovo je jako loše ishendlano, a posljedica je mrtvo dijete.
|
20.12.2024., 13:50
|
|
guitar player
|
Quote:
ElRey1 kaže:
Nemam broj, samo osobna iskustva i iz iskustva mislim da ih ima dosta, ne bavim se tim i nemam broj, zato nisam specificirao brojcano
|
Ja iz iskustva mislim da pričaš pizdarije.
|
|
|
20.12.2024., 13:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Nazalost imam iskustva sa relativno bliskom osobom koja je bila depresivna/suicidalna i prosla je kroz psihijatrijski sustav u Zagrebu (A pretpostavljam da je u ostatku Hrvatske jos gore), i taj sustav je propao davnih dana. Nedostatak doktora, osoblja, infrastrukture, raspad na apsolutno svakoj razini.
|
|
|
20.12.2024., 13:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2021.
|
Quote:
soks kaže:
Doslovno je mogao hodati po cesti i nasumicno ubadati ljude, ali usao je tamo gdje su najslabiji i gdje ce ih najvjerojatnije braniti neka zena, jer su u skolama 90% zaposlene zene. Dakle, uz zakljucavanje ulaza kao mjere opreza, i ucitelji trebali proci tecaj samoobrane jer napadac moze biti i netko tko trenutno ide u skolu.
A mozda ne bi bilo lose da i klinci prođu kroz takav tecaj u okviru nastave tjelesnog.
|
Upravo to, nije slučajno da je ušao u prvi razred i napao najslabiju djecu.
Pod hitno treba u svim školama uložiti u vrata koja se otvaraju na pin i da ulaze samo zaposlenici. U škole nam ulaze svakakvi luđaci, a to su mala djeca i zaslužuju bar osnovnu zaštitu. Što si onda kuće zaključavate ako je zaključavanje zatvor.
|
|
|
20.12.2024., 13:53
|
|
Bene Gesserit
|
Quote:
water strider kaže:
Ako je taj napadač jutros zaista bio u dnevnoj bolnici, kako je istu napustio , bez da itko to zna?
|
Koliko znam, u dnevnu bolnicu se javiš dobrovoljno, dobiješ terapiju, a onda isto tako iz nje izađeš. Osoba ovog profila nije trebala niti biti na liječenju u dnevnoj bolnici, nego na odjelu zatvorenog tipa, naročito ako je već majka ranije rekla bolnici da ga oni kod kuće ne mogu kontrolirati.
|
20.12.2024., 13:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2016.
|
Quote:
water strider kaže:
|
Po ovome stvarno izgleda da je i nju strah njenog sina... I da je tu sustav zakazao što ga nije hospitalizirao nego prebacio teret na roditelje...
Realno, on je punoljetan, mogli su ga izbaciti van iz kuće i reći da ne žele da im je u kući...
Meni nije jasno koji su kriteriji za Vrapče...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:37.
|
|
|
|