Natrag   Forum.hr > Društvo > Usamljena srca

Usamljena srca Lonely Hearts Club Band
Podforumi: Druženje forumaša

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.06.2025., 10:08   #21
Ako je osobi koja je zaduzena za odgoj i obrazovanje nasih mladih, ljubaznost i lijepa rijec floskula tada su sretni koji ju zaobidu.
rib@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2025., 10:15   #22
Ljubaznost

Quote:
rib@ kaže: Pogledaj post
Ako je osobi koja je zaduzena za odgoj i obrazovanje nasih mladih, ljubaznost i lijepa rijec floskula tada su sretni koji ju zaobidu.
Visokoškolske ustanove su zadužene samo za obrazovanje, odgoj su trebali dobiti (ili ne) već prije dolaska na faks.

Nisu floskula ni ljubaznost ni lijepa riječ nego tvrdnja da većina ljudi bolje reagira na lijepu nego na ružnu riječ. No shit, Sherlock!

To te ipak nije spriječilo da meni uputiš pregršt ružnih riječi.

I poprilično sam sigurna da se nećeš ispričati zbog toga.
Martian7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2025., 10:28   #23
Svi smo mi ljubazni.
1brato is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2025., 10:44   #24
Quote:
1brato kaže: Pogledaj post
Svi smo mi ljubazni.

Nismo. Bar ne prema svima.
Martian7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2025., 10:54   #25
Ovaj thread kaže drugačije.

Poslano sa mog CPH2465 koristeći Tapatalk
1brato is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2025., 15:13   #26
Quote:
Martian7 kaže: Pogledaj post
I poprilično sam sigurna da se nećeš ispričati zbog toga.

Da se i mi oko nečega složimo.
Dakle, kad netko iz sustava odgoja i obrazovanja za izjavu :"Lijepa riječ će otvoriti više vrata od ružne." aludira da je floskula, po Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža, 2013. – 2025 između ostalog smicalica i laž, samo se mogu čuditi tolikoj bahatosti
Quote:
Staromodan kaže: Pogledaj post
..Nakon toga sam primijetio da postajem ljubazniji prema dobronamjernima.
Mislim da mnogi tako postupaju, između ostalih i ja.
rib@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2025., 17:35   #27
Pristupam ljubazno, opcenito sam osoba koja voli ponuditi pomoc...a dalje ovisi o reakciji druge osobe...ako je netko nepristojan, drzak, agresivan ne zanima me vise ni u kome pogledu, doslovce otpisan. Ak bas moram biti u kontaktu, svedem to na minimum i sluzbeno.

Ni sama nisam takva, kakve god da probleme imam, svoje eventualno lose raspolozenje nikad ne istresam na druge, nije mi nitko drugi ni za sta kriv, tak razmisljam.
Odgovori s citatom
Old 18.06.2025., 19:58   #28
Nadam se da sam ljubazna. Kad sam pod stresom, moguce da i nisam. Gladna, posao, anksioznost, pms, moram na wc...

Skuzi se onaj kiseli osmjeh, ne znam glumiti. Al nisu ljudi krivi zbog mojih ljudskih problema pa nekad pokusam glumiti samo mislim da mi ne ide.

Neki bas dobro glume.

Neki su i stvarno duse od ljudi.

To bi se najbolje dalo testirati kupovinom piletine u Lidlu koja je na 70% akcije i to na drzavni praznik.
Ili ne znam, kad proglase dane korone pa kasljes u busu (s maskom naravno) i pitas nekoga za maramicu.
Lunor is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2025., 23:06   #29
Ljubaznost je cesto stvar inteligencije.
Ne kaze se za DZ da lepa rec i gvozdena vrata otvara.
Ljubazna sam u tom smislu cak i kad neko ne zasluzuje, ali sustinski...
Dobra sam prema ljudima, onako....spontano.
Uvek sam bila takva.
Nikad nikog nisam ostavila na cedilu iako, na prvi utisak, izgledam drugacije.
Kad padnes, vraticu se po tebe, tresnuti te po tintari, a onda dici sa poda i odvuci.
TheBellaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2025., 23:20   #30
Quote:
TheBellaj kaže: Pogledaj post
Ljubaznost je cesto stvar inteligencije.
Ne kaze se za DZ da lepa rec i gvozdena vrata otvara.
Ljubazna sam u tom smislu cak i kad neko ne zasluzuje, ali sustinski...
Dobra sam prema ljudima, onako....spontano.
Uvek sam bila takva.
Nikad nikog nisam ostavila na cedilu iako, na prvi utisak, izgledam drugacije.
Kad padnes, vraticu se po tebe, tresnuti te po tintari, a onda dici sa poda i odvuci.

Ništa ti ne vjerujem jer imam potpuno suprotno iskustvo s tobom. Tko ima potrebu hvaliti se svojom ljubaznošću i dobrotom, obično ispadne neljubazan i nedobar.
Martian7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2025., 23:28   #31
Quote:
Ništa ti ne vjerujem jer imam potpuno suprotno iskustvo s tobom. Tko ima potrebu hvaliti se svojom ljubaznošću i dobrotom, obično ispadne neljubazan i nedobar.
Ti si forumski lik, poznat po svom neponasanju.
Ti si forumski lik koji nije prepoznao ni kad sam fino komunicirala sa tobom.
Ti si irelevantna za moj zivot, svakodnevnicu i interakciju sa ljudima.
Ti ovde skupljas sa kim ces otici na kaHvu, ja imam prijateljstva od detinjstva, pa na dalje.
Meni nije dosadno.
Ali ti bar napises ono sto mislis.
Sto ti daje neki kredibilitet za razliku od nekih... "aforisticara" kojima ove teme sluze da lazu, a pouzdano znam da su niŠkoristi.

Stavi viklere na glavu i odi spat.
TheBellaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2025., 00:14   #32
Quote:
rib@ kaže: Pogledaj post

Da se i mi oko nečega složimo.
Dakle, kad netko iz sustava odgoja i obrazovanja za izjavu :"Lijepa riječ će otvoriti više vrata od ružne." aludira da je floskula, po Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža, 2013. – 2025 između ostalog smicalica i laž, samo se mogu čuditi tolikoj bahatosti

Mislim da mnogi tako postupaju, između ostalih i ja.

Izraz ‘floskula’ nema značenje smicalice ni laži, nego isprazne frazetine, nečega što je toliko očito da je nepotrebno navoditi. Predloženi prijevod te riječi je ‘ispraznica’. Baš kao ovo tvoje. Dakle, smicalica i laž je ovo što ti, pozivajući se neki autoritet, tvrdiš da pojam floskula znači. A to tvrdiš kako bi mogao konstatirati da sam bahata.

I to u kojem sustavu radim nema nikakve veze. Želiš li možda aludirati na to da “kvarim mladež”? Ako da, u izvrsnom sam društvu, i Sokrat je bio optužen za to.

A da se nećeš ispričati za ružne riječi koje mi ti, kao tobožnji zagovornik korištenja lijepih riječi, upućuješ znam po tome što nikad ne priznaješ da si u nečemu pogriješio. Hmmm, kakve to ljude “krasi” uvjerenje u vlastitu nepogrešivost? I nesklad između riječi i djela?
Martian7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2025., 00:35   #33
Quote:
...Tko ima potrebu hvaliti se svojom ljubaznošću i dobrotom, obično ispadne neljubazan i nedobar.
Ovo je generalno istina. Zato je i popularan termin "signaliziranje vrlinama". Imala sam takva iskustva s ljudima koji su sebe "skromno" hvalili. Dobrice ne govore ljudima kakve su osobe. Daju drugima da procjene za sebe.
Annabeth-Lee is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2025., 22:37   #34
Quote:
Rosemary84 kaže: Pogledaj post
Moj frend je pred 25 godina radio kao promotor u nekom klubu u Riminiju
Svaku večer je bio s drugom
Ali je svaku tretirao kao da je kraljica
Jednom je na ljetovanje dovuko neku klinku koji ju pokupio putem
Fascinantno je bilo kako se ponaša prema njoj
Mislim da se takvim pristupom ne može pogriješiti
Biti sretan i učiniti druge sretnima
Tako je! Imam legu vršnjaka, koji je iskusan ženskar. Pošto smo si dosta dobri čujem dosta ti njegovih priča. Ne radi se tu o hvalisanju, jer mu ja nisam nikako netko koga bio on trebao impresionirati...

Da skratim, bit svega i ključ uspjeha mu je uz dobro poznavanje ženske psihologije uvijek bila maksimalna posvećenost "meti". Kako kaže Ružica, ona je trenutna kraljica u svakom smislu, detalju i činu...
Lega3 is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:05.