Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.11.2006., 09:45   #21
Pločice u cijelom stanu!
Velike, sjajne, skupog izgleda, postavljene u karo. Praktičnost, estetika, dojam veličine...
plimpi is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2006., 10:02   #22
Quote:
plimpi kaže:
Pločice u cijelom stanu!
Velike, sjajne, skupog izgleda, postavljene u karo. Praktičnost, estetika, dojam veličine...
postavljene u karu

pločice u hodniku su praktičnije, parket topliji. kombinacija je moguća, predprostor za pločice pa profil i prijelaz prema parketu. iako taj miks mi nije nešto estetski na manjem prostoru. ja sam za pločice, odaberu se toplije boje da niej vizualno hladno
zed_alive is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2006., 10:04   #23
Quote:
Špranja kaže:
Pločice jedino kao nužnost - u slučaju da do hodnika dolaziš relativno kratkim putem izvana, dakle - jako prljavih i mokrih cipela...A i tada bih razmislila, jer je i to moguće riješiti dobrim otiračem ispred ulaznih vrata!
ne i kad je snijeg. uđe ti u utore od cipela i to ne možeš otrti, a poslije se otopi
zed_alive is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2006., 11:49   #24
Quote:
zed_alive kaže:

pločice u hodniku su praktičnije, parket topliji. kombinacija je moguća, predprostor za pločice pa profil i prijelaz prema parketu. iako taj miks mi nije nešto estetski na manjem prostoru. ja sam za pločice, odaberu se toplije boje da niej vizualno hladno

Tocno to, plocice slicne boji drveta (po nijansi, ne strukturi), bitno je da je funkcionalno i da fino izgleda.

Prije tjedan dana mi se izlila ves masina i to me natjeralo na promjenu misljenja o hodniku, do tad je samo parket dolazio u obzir.

Muci me samo ona lajsna, kako to izabrat, jel se moze naknadno mijenjati il se stavlja odmah?
kurjoza is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2006., 12:22   #25
Quote:
kurjoza kaže:
Muci me samo ona lajsna, kako to izabrat, jel se moze naknadno mijenjati il se stavlja odmah?
možeš i naknadno koliko kužim, imaš posvuda za kupit onih lajsni koje se montiraju samo odozgo, preko tipli i šerafa, rupe se nabuše na spoju dva poda
zed_alive is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2006., 09:31   #26
ja bi stavio plocice iz prakticnosti, ali ni parket nije los samo ga mors dobro, jako dobor polakirat.

jako dobro polakirat, i jos jednom ga polakiraj dodatno.

i onda neces imat problema.
Old 30.06.2017., 20:31   #27
Dizem temu! Imamo mogucnost odabira postavljanja plocica ili parketa u hodnik manjeg stana pa bi voljela cuti friska misljenja/iskustva Zasad smo vise za parket
rock on... is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2017., 22:00   #28
Rock on, ne znam kakvu novu mudrost očekuješ čuti..

Pločice su praktičan i razuman izbor. Ima mnoštvo pločica koje imitiraju drvo, i uopće ne izgleda loše.
A parket je ako imaš viška novaca pa ne ne znaš šta bi sa tim.
davorradman is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2020., 11:35   #29
Pločice na plastični pod

Treba malo srediti jednu kuhinju koja ima nekakav plastični pod.
Ideja je da u jednom dijelu idu pločice, a u drugom parket ili laminat.
Pitanje za znalce je što napraviti da se mogu polijepiti pločice i eventualno parkete na ovu podlogu?
tintin1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2020., 12:09   #30
Ja ne bi
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2020., 12:14   #31
Ne znam kakva je to masa, ali ne da se skidati ko recimo linoleum.
Problem je što je djelomično oštećena i kao "izlizana" i trebalo bi to obnoviti.
tintin1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2020., 12:31   #32
Ako ide na staklo: https://www.ceresit.hr/hr/practices/...-surfaces.html i na metal: https://www.ceresit.hr/hr/practices/...-surfaces.html trebalo bi se moći i na plastiku. Bitno je provjeriti koliko je uopće ta podloga čvrsta i stabilna, ako će se odlijepiti od betona, ništa što radiš iznad neće biti dobro. Dalje, najbolje je poslati upit proizvođaču, odnosno njegovom zastupniku, koje ljepilo preporuča i da li je potreban predpremaz.
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2020., 12:38   #33
Ajde stavi sliku. Kakvi su krajevi te mase ( na sudaru poda i zida)?
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2020., 12:43   #34
To mi je nečakinja kupila stan...uglavnom, trenutno ne mogu do slika.
Ta je masa nanešena nekako cijelom površinom. Nešto kao industrijski pod.
tintin1 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:38.