Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.03.2006., 08:15   #21
Quote:
Klodovik kaže:
Hvala na "uputnici" za post "Adaptacija...". Uistinu je to ono što sam zamišljao. Eh sad, ti kažeš da si kupio u N. Gradiški, a autor topica (Beri Kent) upućuje na Rešetare kod Požege.
On spominje cijenu 80 kn/m2, ti 70, Je li to ista stolarija?

Drugo, jesi li odmah postavljao pod ili si ga pustio da se suši neko vrijeme? Odnosno, da li je drvo bilo mokro (loše?)

Zar nisi uzeo istog parketara kao i Beri Kent? Možda treba ići na provjereno.

Ma jeste, to je upravo to: Požega - Rešetari - Gradiška, isto
Jebi ga, uzeo sam parketara kojeg mi je preporučilo dvoje ljudi iz prve ruke, i čije sam parkete vidio, i bilo je OK. Ali frajer mi je uz ovaj brodski pod i preslagivao i lakirao parkete i to je napravio užasno, tjerao sam ga da radi ponovo jer je štedio a laku, i jedan dio mi nije presložio jer mu se nije dalo, a dio je temeljito ogreben i crn. A ova grab je prekrasno drvo ali jebi ga, trebao sam pusti da se suši - li nisam mogao znat, a i da sam znao ne bi mi se dalo čekat 6 mjeseci da se drvo stisne. Sad u potpuno uređenom stanu u koji sam ulupao dosta novaca hodam u spavaćoj sobi a ispod se čuje "klok, klok" ko da sam u nekom selu u kućici staroj 100 godina. Čak klokoće i kad mačka hoda preko toga . Drvo naizgled nije bilo mokro, fakat je kvalitetno i bez rupa i godova ali se ipak stislo. A i on je u samom startu postavio daske tako da je na nekim mjestima bilo razmaka po nekoliko milimetara i nije dobro zapunio između.
Klon Prvog Vozača is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.03.2006., 08:25   #22
Quote:
chani kaže:
lol, ajde ti to malo detaljnije opisi,
ja sam zamislila vec kucu sa grabovim parketom ;-))))

Detaljnije? Kupio daske u Rešetarima, bile su dosuše nejednakih dužina, ali od 90-100 cm, nisu ible profilirane za brodski pod, ali to nije važno, parketar mi je rekao da to nije problem, fraje rmi je rekao da nije potrebno stavljati nikakve štafle kao što je napravio poarketar Beriju Kentu, da ne treba stavljati ništa ispod, kao ma kakvi gospon, nikaj vam tu ne treba, itd. Uglavnom, brijem da bi moglo baš s tim grabom bit fenomenalno, drvo je mrak - tvrdo, svijetlo. Eh, da, dio koji mi je uz prozor je od sunca potamnio, drvo je ispočetka bilo gotovo bijelo a sad je uz prozor rumeno. Ne znam jel to normalno ili je parketar štedio na laku . Koristio je neki lak koji sam vidio u Gramatu, u žutoj kutiji. I štedio, štedio, dvaput je mazo, i ispalo je jadno, na kraju sam ga odjebo. Snimim ti fotku poda popodne pa ti pošaljem.
Da, preporučujem grabov parket

Mislim kad se malo financijski oporavim da pozovem nekog parketara koji zna poso da mi presloži taj brodski pod i onda brijem da će bit mrak.
Odgovori s citatom
Old 10.03.2006., 09:38   #23
Quote:
Klon Prvog Vozača kaže:
Detaljnije? Kupio daske u Rešetarima, bile su dosuše nejednakih dužina, ali od 90-100 cm, nisu ible profilirane za brodski pod, ali to nije važno, parketar mi je rekao da to nije problem, fraje rmi je rekao da nije potrebno stavljati nikakve štafle kao što je napravio poarketar Beriju Kentu, da ne treba stavljati ništa ispod, kao ma kakvi gospon, nikaj vam tu ne treba, itd. U
mene su bas svi uvjeravali u suprotno..svi su mi rekli da daska duza od 45cm i sira od kakvih 5-7 je jako "opasna" sta se tice rasusivanja, bacanja i koritanja i ne znam ti ni ja cega..meni su inace te daske duzine 100 i sirine 20 bile mrak i to sam planirao stavit dugo vremana al na kraju su me uvjerili da to jedino moze drzati caval zabijen u staflu i da se to tako jedino i radi ako oces da to bude dobro..
moja-kucica is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.03.2006., 10:54   #24
Quote:
moja-kucica kaže:
mene su bas svi uvjeravali u suprotno..svi su mi rekli da daska duza od 45cm i sira od kakvih 5-7 je jako "opasna" sta se tice rasusivanja, bacanja i koritanja i ne znam ti ni ja cega..meni su inace te daske duzine 100 i sirine 20 bile mrak i to sam planirao stavit dugo vremana al na kraju su me uvjerili da to jedino moze drzati caval zabijen u staflu i da se to tako jedino i radi ako oces da to bude dobro..

Ove moje su širine 10 cm, a o parketaru sam gore napiso što mislim.
Odgovori s citatom
Old 10.03.2006., 18:47   #25
Danas zvao u Rešetare, imaju grabov pod, 9 cm širine, najmanje 90 cm dužine. Cijena? 50 kn m2 !
Skoro sam odmah poletio u Rešetare...
Kaže čovo, klasa 2, ali da je sjajan. Jesi Klon, to kupio?

Quote:
Snimim ti fotku poda popodne pa ti pošaljem
I ajde, sliku daj... bit ću zahvalan.
Old 10.03.2006., 18:57   #26
Nu slike

Evo, sad sam sliko, nisu baš idealni svjetlosni uvjeti, ali vidi se o čemu se radi. Samo je malo porumenio; i nije toliko crvenkast kao na slici.
http://img233.imageshack.us/my.php?image=brodpod5lq.jpg

nikad nisam aploudo sliku pa ne znam jel radi.
Ne znam baš jel taj moj bio druga klasa, icijena je bila 70 kn. Možda frajer puca cijenu kako mu dođe. Ali to bi bilo to. Ne znam sad gdje mi je metar da izmjerim širinu ali mislim da je to to. raspitaj se kod parketara jel mu sve to OK i pitaj ga još za ostalo.
Odgovori s citatom
Old 10.03.2006., 19:02   #27
da, zaboravio sam napisat, na slici se vide najveći rascjepi između dasaka, snimljeno je flešom da se ne vidi super ali se opet vidi širina i smeće unutra. Po mački se vidi omjer naspram prirodne veličine pazi, debela je
Odgovori s citatom
Old 12.03.2006., 08:50   #28
Quote:
Klon Prvog Vozača kaže:
na slici se vide najveći rascjepi između dasaka)
Šteta za razmak. Mislim da parketara moraš upucat. Kod Beri Kenta to izgleda savršeno.
Da li je stvar do toga da je on ukucavao brodski pod na štafle?
Old 12.03.2006., 10:03   #29
i da je ukucaval na rostilj, opet ak drvo nije "svoje" moze odraditi barem kod pravog brodskog poda, to je taj stih pravog brodskog poda,
mada je kod vozaca to malo prevec,
cula sam da su neki znali mazat 2 ruke samo da brodski dise i odradi svoje i onda eventualno opet odradit kitanje i lakiranje
mada procjena naizgled nije mokro vam nis ne vrijedi bez vlagomjera ;-)
te kakva je stvar bila sa glazurom, na koje ljepilo je postavljano i sl.?

sto se tice rumenila, nije ti stavil ni impregnaciju, ni temelj pretpostavljam?
nakon toliko spike po forumu? cccc ;-)

btw mislim da je i bari kentu odradil jedan dio pa ga moraju preslagivati jer su stavljali na dio gdje je vlazna glazura pa je to odradilo bez obzira na rostilj il tak nekaj (ako se dobro sjecam price) tj.ako je to bila njegova zena na drugom forumu postala i ispricala slicnu pricu...

a kaj sad, isel si ne jeftinu varijantu mogel si zeti neki pravi parket i dobit savrsenstvo u stilu brodskog poda (recimo egzotu neku ) ;-)))
pa ti ne bi bilo neravnog rezanja i sl. ;-)
chani is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2006., 11:15   #30
sto se tice rumenila, nije ti stavil ni impregnaciju, ni temelj pretpostavljam?
nakon toliko spike po forumu? cccc ;-)

e, sad si me izbedirala do kraja
Odgovori s citatom
Old 21.03.2006., 17:23   #31
Bok svima,
(evo i mog prvog posta)

samo da se nadovezem na grabov brodski pod. Mi smo kupili novi stan i (zasad) jednu sobu stavili upravo taj grabov iz NG (mislim da je bio 50kn/m2). Pod je fenomenalan! Sami smo ga rezali i na stafle zakucavali. Super smo ga slozili, gotovo da nema razmaka-stvarno se mogu pohvaliti s obzirom da smo prvi put tako nesto radili. Onda smo dali prebrusiti i lakirati.
Kod tih dasaka je bilo dosta škarta, pa se pripremi da će ti dosta otpasi, ako zelis da sve bude tip-top. Jer na jednom kraju su daske oko 9mm debele, pa na drugom 7mm..sto ti onda znaci i da su zakrivljene, pa moras piliti na krace komade da ne bi bilo fuša.
Al ako imas vremena picajzliti oko tog svega, definitivno preporučam!

vlatka
vikica is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2006., 17:27   #32
E da nisu dimenzije 9mm, neg je sirina oko 9cm, a debljina je (ako se ne varam) 2,5cm...
vikica is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2006., 18:35   #33
Unhappy BRODSKI POD HELP

Dragi ljudi,

primjetila sam da vi svasta znate, a ja sam vec poluluda od uredenja navodno renoviranog stana, pa bi mi hitno i ocajnicki trebala pomoc.
Kupili smo od grabov brodski pod od dragog gospodina negdje oko Slavonskog broda koji i nije bio u predobrom stanju,ali je bio izuzetno jeftin (koliko para, toliko muzike )Odlucili smo ga bajcat u crno. Dosao je parketar koji je prvo rekao da je lose drvo i nije obradeno i da se ne moze bajcat, ali kao on ce ga obradit i dotjerat pa ce bit ok.Onda je kupio najobicniji bajc, nije se uopce raspitao, pa smo dobili neki leopard uzorak na podu, uzas.Pa sam nasla bajc koji se radi tocno za odredenu boju drva i onda je ispalo ok.Onda je prelakirao samo jedan put pa su ostale fleke, pa sam ga tjerala da prelakira opet i opet nije dobro.Sve su rupice ostale izmedu , neke i po 8-9 mm siroke i sva prasina i sve upada u to i jos je hrapavo.On je rekao da je to zato jer je nekvalitetno drvo i da se ja ne razumijem u to i da on zna. A ja sam sigurna da se to moze puno bolje, pa to nije neki sf, postavit parket i zakrpat rupe.Danas ima toliko toga na trzistu a on mi veli da se ne moze nista, a parket izgleda ko da ima 100 godina.Da ne govorim da sam tog "majstora" platila 160kn po kvadratu, a on mi je napravio staju od stana.
Molim vas recite mi da postoji rjesenje da se to nekako sredi...
Puno hvala
karota is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2006., 23:50   #34
Lakiraj jos nekoliko ruka, a rupice pokitaj.
Old 10.05.2006., 23:50   #35
A majstora prijavi cehu obrtnika.
Old 24.05.2006., 14:13   #36
Skoro sam ja kupio taj Grab. Zar je stvarno tako loš?
Što se tiče parketara Chani mi je dala broj od parketata koji je kao stručnjak za bajc pa ako hoćeš dam ti broj na PM?
zole car is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.05.2006., 15:20   #37
Broj bi me spasio.Upravo sam se vratila sa jos jednog okrsaja sa idiotskim majstorom.Moram biti tako bezobrazna jer je tip stvarno kreten koji je iskoristio moju naivnost i facu djeteta pa je mislio da me moze preveslat.Ljuta sam ko pas.Doduse ja jesam naivna glupaca,ali nema sanse da ga pustim ovaj put...Svaka informacija o bilo kome za koga je pouzdano da je dobar je vise nego dobrodosla jer se vec lagano bojim da se nikad necu uselit
Samo me zanima da netko dode pogledati i kaze mi se se mora uciniti da bi to izgledalo lijepo i uredno...Puno hvala
karota is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.05.2006., 15:22   #38
Baj d vej, grab uopce nije los.kad sam ga tek dobila i ovaj majstor je rekao da je dobar samo da nije skroz obraden pa je zato tako jeftin.malo se treba vise potrudit, samo to...
karota is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2006., 09:13   #39
poslala sam ti broj na pm pa vidi kaj ce oni reci...
chani is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2006., 09:57   #40
Quote:
karota kaže:
Dragi ljudi,

primjetila sam da vi svasta znate, a ja sam vec poluluda od uredenja navodno renoviranog stana, pa bi mi hitno i ocajnicki trebala pomoc.
Kupili smo od grabov brodski pod od dragog gospodina negdje oko Slavonskog broda koji i nije bio u predobrom stanju,ali je bio izuzetno jeftin (koliko para, toliko muzike )Odlucili smo ga bajcat u crno. Dosao je parketar koji je prvo rekao da je lose drvo i nije obradeno i da se ne moze bajcat, ali kao on ce ga obradit i dotjerat pa ce bit ok.Onda je kupio najobicniji bajc, nije se uopce raspitao, pa smo dobili neki leopard uzorak na podu, uzas.Pa sam nasla bajc koji se radi tocno za odredenu boju drva i onda je ispalo ok.Onda je prelakirao samo jedan put pa su ostale fleke, pa sam ga tjerala da prelakira opet i opet nije dobro.Sve su rupice ostale izmedu , neke i po 8-9 mm siroke i sva prasina i sve upada u to i jos je hrapavo.On je rekao da je to zato jer je nekvalitetno drvo i da se ja ne razumijem u to i da on zna. A ja sam sigurna da se to moze puno bolje, pa to nije neki sf, postavit parket i zakrpat rupe.Danas ima toliko toga na trzistu a on mi veli da se ne moze nista, a parket izgleda ko da ima 100 godina.Da ne govorim da sam tog "majstora" platila 160kn po kvadratu, a on mi je napravio staju od stana.
Molim vas recite mi da postoji rjesenje da se to nekako sredi...
Puno hvala
pusti meštra na miru, sama si kriva kad kupuješ takvo što bez da znaš što..., sada kad ti dođe novi "meštar" popljuvat će onog starog i "srediti sve" samo malo skuplje...
kudkojimilimoji is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:26.