Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.01.2007., 17:18   #21
Quote:
chani kaže:
Ali postoje i strojevi isusivaci koje rijetke firme imaju, mislim da i masno naplacuju dan??

te mislim da osim onog gore predpremaza ima jos neka fora stvaranja parne brane,znam da je bil slucaj da je postavljen parket na dosta vecu vlagu od 4 pa se nije dignul,ali je taj parket bil aklimatiziran sa glazurom nakon postave 2,5 mjeseca,tj. tek onda je bil brusen i lakiran te naravno prije postave je napravljena "parna brana" ali ne sjecam se detalja, vrsni parketari uglavnom znaju finte kojima mogu donekle ubrzati proces,
a da opet projdu bez reklamacija mada najbolje je ici sigurnim putem...
obicno je problem centimetar glazure se susi cirka mjesec dana,a nekima se nekad ne da cekat pol godine i vise zavisno kakvu glazuru imaju...
Parnu branu možeš postaviti i na gotovo svježem estrihu ali moraš znati da ta vlaga mora negdje otići jer ne može biti vječno zarobljena u površini.Proces se može djelomično ubrzati kemijskim dodacima za smjese za izradu estriha no i ti dodaci imaju svoje granice mogućnosti.
Old 13.01.2007., 17:24   #22
Quote:
chani kaže:
Ali postoje i strojevi isusivaci koje rijetke firme imaju, mislim da i masno naplacuju dan??
Mene su trazili 50kuna/komad/dan. Izaslo bi me oko 4500 kuna. pa sam pricekao. upalio grijanje i klimatizaciju.
salvatore is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2007., 10:36   #23
Quote:
chani kaže:
nisu li prije znali ljepit parket na nekakav katran?
izolacija od vlage

Quote:
i koja je konkretno uloga ter papira kod parketa?
ja znam za izvedbu (iz prve ruke) gdje se na deku stavio terpapir i na to složio parket bez ikakvog ljepila, samo pobrušeno i polakirano, već 20 godina ponaša se odlično i izgleda isto sasvim ok.....
ove godine micao se jedan zid i tu se dodavao parket..na dana stari beton stavljen je terpapir i parket istim postupkom....nikakvi problemi (dizanje parketa ili slično nije se pojavilo)

pozdrav
cd_covers is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2007., 10:37   #24
Quote:
droljko kaže:
ha ha ha naravno da smo nekritički odustali od nekih starih tehnologija jer kao ove su mnogo bolje ali i skuplje.
pa prirodno je da se s vremenom pojavljuju bolji materijali...naravno i skuplji....
ipak slažem se da ne treba sve staro automatski odbacivati kao nekvalitetno...

pozdrav
cd_covers is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2007., 11:48   #25
Quote:
cd_covers kaže:
pa prirodno je da se s vremenom pojavljuju bolji materijali...naravno i skuplji....
ipak slažem se da ne treba sve staro automatski odbacivati kao nekvalitetno...

pozdrav
skuplje ne znači uvijek i bolje...sigurno je proizvođačima u interesu prodavati što skuplje preparate jer je bolja i marža. tko će prodavati sirovu naftu za jeftine pare kad možeš skuplje prodati epoksi premaz? je li epoksi što bolji? pitanje, možda je čak i lošiji

cd covers, terpapir je paropropustan, ja bi onda radije bitumen postavio, ali ok
zed_alive is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2007., 12:34   #26
Quote:
zed_alive kaže:
cd covers, terpapir je paropropustan, ja bi onda radije bitumen postavio, ali ok
sve ok, samo ti govorim o realnoj situaciji od prije 15-20 godina kada je isti terpapir stavljen i nije bilo problema...
paropropusno je sve, samo pitanje u kojoj količini, i najlon je paropropustan (istina prilično malo, ali je i terpapir i bitumen....)

što se tiče hidroizolacije za ovaj primjer izostavlja se jedna važna komponenta, a to je kako bi ti ljepio parket na naftu ili sličan preparat....koje je to ljepilo predviđeno za to....i mene bi uvijek bilo strah od smrada te nafte i sličnih preparata.....govorimo o realnom problemu koji čovjek ima, a to je malo prevelika vlaga u glazuri za ljepiti parket..

pozdrav
cd_covers is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2007., 13:02   #27
Quote:
cd_covers kaže:
sve ok, samo ti govorim o realnoj situaciji od prije 15-20 godina kada je isti terpapir stavljen i nije bilo problema...
paropropusno je sve, samo pitanje u kojoj količini, i najlon je paropropustan (istina prilično malo, ali je i terpapir i bitumen....)

što se tiče hidroizolacije za ovaj primjer izostavlja se jedna važna komponenta, a to je kako bi ti ljepio parket na naftu ili sličan preparat....koje je to ljepilo predviđeno za to....i mene bi uvijek bilo strah od smrada te nafte i sličnih preparata.....govorimo o realnom problemu koji čovjek ima, a to je malo prevelika vlaga u glazuri za ljepiti parket..

pozdrav
imaš pravo da nije jednako praktično, definitivno ne

nafta ha...morao bi se nekako ukloniti višak (kako, drugi problem ), oprati i lijepiti na beton. ako ovo sve napisano od droljka stoji, beton je upio naftu i impregnirao se njome te postao vlagootporan u gornjem sloju, stoga uklanjanje nafte ne bi trebalo predstavljati problem u smislu vlage......
zed_alive is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2007., 13:40   #28
Quote:
zed_alive kaže:

nafta ha...morao bi se nekako ukloniti višak (kako, drugi problem ), oprati i lijepiti na beton. ako ovo sve napisano od droljka stoji, beton je upio naftu i impregnirao se njome te postao vlagootporan u gornjem sloju, stoga uklanjanje nafte ne bi trebalo predstavljati problem u smislu vlage......
danas kada dosta ljudi uzima skuplji parket većih dimenzija i sl. ja se ne bi usudio ljepiti na takvu podlogu, postoji određeni materijali koje proizvođači ljepiila preporučuju i toga bi se ja držao da sebi radim (odnosno toga sam se i držao kad sam sebi radio)

ja sam tražio tko postavlja i kako gotovi lakriani masivni parket i nigdje nisam dobio neki info u koji sam 100% bio siguran....napravio sve sam, uštedio 8000 kuna i sve je ispalo odlično....problemi nikakvi....samo sam se morao malo više angažirati (priperma + 3 dana radova za 80m2)

pozdrav
cd_covers is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2007., 14:30   #29
Quote:
cd_covers kaže:
danas kada dosta ljudi uzima skuplji parket većih dimenzija i sl. ja se ne bi usudio ljepiti na takvu podlogu, postoji određeni materijali koje proizvođači ljepiila preporučuju i toga bi se ja držao da sebi radim (odnosno toga sam se i držao kad sam sebi radio)

ja sam tražio tko postavlja i kako gotovi lakriani masivni parket i nigdje nisam dobio neki info u koji sam 100% bio siguran....napravio sve sam, uštedio 8000 kuna i sve je ispalo odlično....problemi nikakvi....samo sam se morao malo više angažirati (priperma + 3 dana radova za 80m2)

pozdrav
ma ne bi ni ja naftu, al znajući sebe, radije bi čekao da se osuši, još su mi u grlu one kefrenove cifre a znači gotovi lakirani parket? ej a kaj se radi sa spojevima, to je pretpostavljam tako precizno da se fuge između segmenata niti ne vide? nešto slično kao laminat?
zed_alive is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2007., 14:37   #30
Quote:
zed_alive kaže:

Hmmm postavljen je onaj panel parket bez ljepljenja za podlogu Nema šanse da bilo što poljepiš na beton u koji je penetrirala sirova nafta

Sirova nafta NE SMRDI bar ova naša slavonska.

No ako uzmemo u obzir da je ovo forum "uradi sam" onda su sve inprovizacije i "istraživanja" poželjna . Gadi mi se i sam pomisao da uzimam sve zdravo za gotovo Ništa me ne sprečava da ulazim čak i u rizične projekte Ako mašim zahebo sam samo sebe No ova vrsta kreativnosti je POŽELJNA i veoma me raduje

Velim vam još jednom , za sanaciju nekih starih prizemnih nesolidno građenih objekata nema ništa jeftinije i pozdanije od sirove nafte
droljko is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2007., 14:50   #31
Quote:
zed_alive kaže:
ma ne bi ni ja naftu, al znajući sebe, radije bi čekao da se osuši, još su mi u grlu one kefrenove cifre a znači gotovi lakirani parket? ej a kaj se radi sa spojevima, to je pretpostavljam tako precizno da se fuge između segmenata niti ne vide? nešto slično kao laminat?
teoretski bi trebalo biti, u praksi nije.....ne bi preporučio osim ako brzina useljavanja nije apsolutno kritična ili se radi o stanu u kojem se živi pa se na taj način izbjegava brušenje i lakiranje i sve ostalo vezano uz to....
ono što je ok je lakiranje, nemoguće je dobiti tako polakiran pod osim tvornički....
ja sam se malo zaletio s tim parketom(cijena je čak bila ok, sa klasičnim bi dosta skuplje prošao), no ipak da danas mogu ponovo uzeo bi klasični parket i prepustio se na milost i nemilost parketarima.....

pozdrav
cd_covers is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2007., 14:51   #32
Quote:
droljko kaže:
Hmmm postavljen je onaj panel parket bez ljepljenja za podlogu Nema šanse da bilo što poljepiš na beton u koji je penetrirala sirova nafta

Sirova nafta NE SMRDI bar ova naša slavonska.

No ako uzmemo u obzir da je ovo forum "uradi sam" onda su sve inprovizacije i "istraživanja" poželjna . Gadi mi se i sam pomisao da uzimam sve zdravo za gotovo Ništa me ne sprečava da ulazim čak i u rizične projekte Ako mašim zahebo sam samo sebe No ova vrsta kreativnosti je POŽELJNA i veoma me raduje

Velim vam još jednom , za sanaciju nekih starih prizemnih nesolidno građenih objekata nema ništa jeftinije i pozdanije od sirove nafte
slažem se u potpunosti sa stavom oko poželjne improvizacije PONEKAD.....

pozdrav
cd_covers is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.01.2007., 22:39   #33
Ma da , isušit će površinski, ali će se vlaga ponovno javiti. Vlaga je gadna stvar i treba to ozbiljno shvatiti ili ništa od posla. Stan je vjerojatno u nivou sa zemljom i starije gradnje ili loše gradnje, bez izolacije.
Prijedlog iz moje prakse:
-izvaditi sve van , ostrugati loše dijelove i osušiti prirodno, ne treba tu puno vremena ionako svako sušenje je samo površinsko
-žbuku odbiti u visini oko 10 cm do čvrstog zida svuda naokolo
-vručim postupkom nalijepiti bitumenske izolacione trake skroz do čvrstog zida
- na traku nanijeti sloj cca 4-5 cm betona od sitnog pijeska uz dodatak aditiva protiv vlage. Armirati tanjom mrežom.
- ožbukati preostali dio na zidovima isto sa dodatkom aditiva
I sada parket. Neka se podigne ako može.
Ali ne zaboravite i parket mora biti suh!
slavko1941 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.01.2007., 22:41   #34
Vlaga je tihi neprijatelj!

Ma da , isušit će površinski, ali će se vlaga ponovno javiti. Vlaga je gadna stvar i treba to ozbiljno shvatiti ili ništa od posla. Stan je vjerojatno u nivou sa zemljom i starije gradnje ili loše gradnje, bez izolacije.
Prijedlog iz moje prakse:
-izvaditi sve van , ostrugati loše dijelove i osušiti prirodno, ne treba tu puno vremena ionako svako sušenje je samo površinsko
-žbuku odbiti u visini oko 10 cm do čvrstog zida svuda naokolo
-vručim postupkom nalijepiti bitumenske izolacione trake skroz do čvrstog zida
- na traku nanijeti sloj cca 4-5 cm betona od sitnog pijeska uz dodatak aditiva protiv vlage. Armirati tanjom mrežom.
- ožbukati preostali dio na zidovima isto sa dodatkom aditiva
I sada parket. Neka se podigne ako može.
Ali ne zaboravite i parket mora biti suh!
slavko1941 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2007., 14:14   #35
CIJENA PARKETA

Bok!
Zanima me gdje se može najpovoljnije kupiti parket debljine 14mm, i da li se postavlja na jednokomponentno ili dvokomponentno ljepilo?
krun is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2007., 15:04   #36
Quote:
krun kaže: Pogledaj post
Bok!
Zanima me gdje se može najpovoljnije kupiti parket debljine 14mm, i da li se postavlja na jednokomponentno ili dvokomponentno ljepilo?
ja uzeo kod
http://www.pps-galekovic.hr/velesajam.htm
i ljepljen je jednokomponentnim ( podloga - OSB ploce )
Old 21.03.2007., 10:07   #37
Quote:
Bok!
malo je tehnologija ljepila otišla naprijed u zadnje vrijeme, ljepila se više ne razlikuju osnovno kao 1k i 2k....postoje druge važnije razlike....

a pitanje si postavio otprilike precizno kao "recite mi gdje da najjeftinije kupim auto??"
nitko ne može na to tvoje pitanje odgovoriti ništa pametno dok malo ne specificiraš što želiš......

Pozdrav,
Tomislav
cd_covers is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2007., 13:18   #38
cd covers...
potpis ...
chani is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2007., 14:55   #39
Trebam parket debljine 13 odnosno 14mm, dimenzija 60(70)x350(400), izrađen od hrasta S klase, odnosno druge klase. Parket se stavlja na betonsku glazuru, i majstor preporuča dvokomponentno ljepilo.

Malo sam gledao cijene po raznim trgovinama i cijene jako variraju od nekih 80 kn po kvadratu pa do 147 kn po kvadratu.Zanima me jednostavno rečeno koja trgovina je najpovoljnija.
krun is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2007., 15:03   #40
Quote:
Trebam parket debljine 13 odnosno 14mm, dimenzija 60(70)x350(400), izrađen od hrasta S klase, odnosno druge klase. Parket se stavlja na betonsku glazuru, i majstor preporuča dvokomponentno ljepilo.

Malo sam gledao cijene po raznim trgovinama i cijene jako variraju od nekih 80 kn po kvadratu pa do 147 kn po kvadratu.Zanima me jednostavno rečeno koja trgovina je najpovoljnija.
sad bi ti netko možda i mogao dati odgovor....ja ću ti reći da ne gledaš cijenu kao primarni faktor.....najbolje ti je da ti majstor nabavi parket kod nekog svog dobavljača i da ti garantira da je parket suh (odnosno ne presuh i ne prevlažan)...uglavnom nije bilo žalbi na parket od Galekovića....niti po kvaliteti niti po cijenama....

dvokomponentno ljepilo se u žargonu misli na PU ljepilo, a PU ljepila postoje i jednokomponenetna...čisto tebi radi informacije...čak su ta 1k kvalitetnija od ovih 2k i lakše je s njima raditi.....

Pozdrav,
Tomislav
cd_covers is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:59.