Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Interijeri

Interijeri Unutrašnja ljepota.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.03.2007., 11:26   #21
meni se to dogadjalo na staroj candy perilici...decki iz servisa rekli su da je za to kriv omeksivac. kada sam to prala ulila bih domestosa i pustila da se namace u njemu. nakon toga vrelom vodom isprala i zubnom cetkicom (starom ) oribala tesko dostupne dijelove. vjerujem da je za to kriv dijelom omeksivac i dijelom moj nemar
sada imam novu perilicu i sistem je sljedeci: nakon sto operem ves izvucem pretinac za prasak i pustim ga da se susi..i zasada jos nikakvih problema
Odgovori s citatom
Old 19.03.2007., 23:56   #22
Otkazala danas vodena pumpa na mojoj staroj, skoro punoljetnoj "veš mašini". Kad sam je već morao "okrenuti na leđa" radi popravka, rekoh - idem očistiti i ovu kanticu o kojoj se priča u ovoj temi. Ujedno i malo poslikati pa možda nekome pomogne u "pohodu na ružne, crne, ljigave životinjice".

Gornji poklopac perilice skida se s par vijaka, koji su obično skriveni s bočne strane. Kutija za deterđent drži se s par vijaka na konstrukciji perilice. Ja sam morao djelomično skinuti "masku" da bih došao do njih.
Tri dovodne cijevčice za vodu obilježite (da ne bi poslije bilo dileme) i otpustite šelne. Cijevčice skinemo. Ispod kutije postoji još jedna šira odvodna cijev koja se skida tek kada kutiju oslobodimo.

Još jedan mali pogled na otvor koji više liči na javni WC, nego na mjesto za deterđent.

Kad se kutija izvadi, slijedi čišćenje. Odaberite bilo koje sredstvo, namaćite, ostavite preko noći, gulite, stružite......ako imate živaca, naravno.
Ja to radim s razrijeđenom solnom kiselinom. Učinak je brz i djelotvoran. Mora se biti vrlo oprezan - rukavice, stara garderoba, zaštitne naočale. Nije smiješno. Ako se koristi četkica za pranje, dovoljan je jedan krivi potez i kapljica kiseline je u oku.
Ovako kutija izgleda nakon čišćenja - kao nova.

Konstruktori ove Gorenje perilice su bili pametni i kutiju napravili tako da se gornji dio može odvojiti. Iako je čišćenje moguće i bez toga, ovo ipak olakšava posao. Primjetite mnogo malih otvora na skinutom poklopcu. Oni služe da čistu vodu koja dolazi u perlicu pravilno rasprše po deterđentu. Ako su začepljeni kamencem, voda ne ispere deterđent i rublje je loše oprano.Ili se zna dogoditi da se voda "prelije iz kutije". Uglavnom, ove otvore je nemoguće očistiti bez vađenja kutije.
Sklapanje je vrlo jednostavno, a ovako izgleda "nova" kutija.

Moja supruga je sada vrlo sretna i zadovoljna obavljenim poslom.
I molim vas, nemojte odati našu malu tajnu. Recite svojim "voljenim muškićima" da ste ovo vidjeli na nekom stranom forumu.
Jer ako saznaju da sam im blizu mogli bi me potražiti negdje iza ugla ......

P.S. Obavezno prije posla zatvoriti dovod vode i isključiti perilicu iz struje.
I staviti Ožujsko da se hladi
Old 20.03.2007., 10:34   #23
Ne samo čisto, nego savršeno čisto. Žuja se već hladi. Kad mi se mužić vrati s posla "diskretno" ću mu ukazati na mogućnosti čišćenja. Samo čini mi se da se naša posuda ne može izvaditi van. Znam da smo jednom već kemijali nešto oko toga, pa smo otvoriće za vodu čistili iglicom (bušili) Ah, bumo opet probali.
dubac is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2007., 13:16   #24
Quote:
lbucar kaže: Pogledaj post
I molim vas, nemojte odati našu malu tajnu. Recite svojim "voljenim muškićima" da ste ovo vidjeli na nekom stranom forumu.
Jer ako saznaju da sam im blizu mogli bi me potražiti negdje iza ugla ......

P.S. Obavezno prije posla zatvoriti dovod vode i isključiti perilicu iz struje.
I staviti Ožujsko da se hladi
Ibucar JE CAR!
Svaka čast i puno ti hvala što si ovo podijelio s nama!

Sad imam projekt za popodne!
amneka is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2007., 13:39   #25
ajme savrseno,
dobro da sam zalutala na ovaj topic, i tako moram otvoriti masinu jer mi se neka carapa zaglavila u bubanj i nisam ni znala da se ovako moze temeljito opreti i ta kutija, i moja izgleda ko na slici,

e da usput ima li netko savjet kako sto lakse izvuci carapu iz bubnja?
ne zove mi se majstor za to, imam doba sarafcigere i nisam nesposobna s alatom
hooray is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2007., 14:46   #26
lbucar
Tekst, slika, rezultat
marit za is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2007., 15:54   #27
lbucar - CARE
Old 20.03.2007., 15:59   #28
Kol'ko naplaćuješ ovakvo čišćenje?

LadyBlue is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2007., 21:33   #29
Quote:
hooray kaže: Pogledaj post
ajme savrseno,
dobro da sam zalutala na ovaj topic, i tako moram otvoriti masinu jer mi se neka carapa zaglavila u bubanj i nisam ni znala da se ovako moze temeljito opreti i ta kutija, i moja izgleda ko na slici,

e da usput ima li netko savjet kako sto lakse izvuci carapu iz bubnja?
ne zove mi se majstor za to, imam doba sarafcigere i nisam nesposobna s alatom
Ako imaš sreće i čarapa nije "duboko" u bubnju, možeš je pokušati izvaditi s nekom tankom čvrstom žicom. Recimo, bakreni vodić od 2 kvadrada savijen na vrhu u slovo V.
Ako nemaš sreće onda ti neće pomoći dobri šarafcigeri. Rastavljanje bubnja je zahtjevniji posao i bez iskustva i prakse će ići malo teže. Par puta sam uspio izvaditi "mali odjevni" predmet tako da sam skinuo odvodnu cijev koja se nalazi s donje strane bubnja. Blizu je grijača za koji se obično zapetljaju čarape, maramice, gačice .....

Quote:
LadyBlue kaže:
Kol'ko naplaćuješ ovakvo čišćenje?
Radim to iz osobnog zadovoljstva, ali isključivo u vlastitom domu.
Ne izlazim na teren, nažalost.
Stručno sam educiran jedino za svadbe, i ine veselice

Hvala vam na pohvalama, zadnji put sam bio ovako ponosan kad su me primali u pionire
Old 21.03.2007., 15:29   #30
hvala, imala sam srece
carapa je usla skroz u bubanj tako da se nije tocno vidjelo gdje je ali je bila dovoljno blizu da sam sa zicom uspjela iceprkati vrh,
ali je tako zapela da sam morala izvesti akrobaciju sa cimanjem bubnja i navlacenjem carape

(dobro da sam dobila informaciju da se bubanj ne moze samo tako rastaviti jer sam vec bila u napasti da to pokusam)

znalo mi se prije desiti da zapne carapa ali je obicno bar malo virila van
i nikad nije ovako jako zapela, bubanj se uopce nije mogao vrtiti

jel to stvar stare masine ili se i na novima desava?
hooray is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2007., 16:14   #31
Quote:
hooray kaže: Pogledaj post
hvala, imala sam srece
carapa je usla skroz u bubanj tako da se nije tocno vidjelo gdje je ali je bila dovoljno blizu da sam sa zicom uspjela iceprkati vrh,
ali je tako zapela da sam morala izvesti akrobaciju sa cimanjem bubnja i navlacenjem carape

(dobro da sam dobila informaciju da se bubanj ne moze samo tako rastaviti jer sam vec bila u napasti da to pokusam)

znalo mi se prije desiti da zapne carapa ali je obicno bar malo virila van
i nikad nije ovako jako zapela, bubanj se uopce nije mogao vrtiti

jel to stvar stare masine ili se i na novima desava?
Super, drago mi je da si uspjela.

Ako sam dobro shvatio, imaš perilicu kao i ja. Kod tog tipa perilice je nešto veći razmak između gume za vrata i nutarnjeg bubnja (ovog niklovanog s rupicama). To je razlog zašto manji predmeti ovako završe. Mislim da to nije dobro riješeno kod ovog modela. Nema veze sa starosti perilice. Zato je dobro sitne stvari staviti u onu mrežicu napravljenu za pranje sitnica.

Da si i krenula s rastavljanjem bubnja, brzo bi odustala. Trebao bi ti ključ 13, a ti imaš samo "dobre šarafncigere"
Old 22.03.2007., 11:42   #32
a nis idem onda u nabavku mrezice, ne bi voljela da mi se opet ovak zaglavi,

a inace imam i kljuc br. 13 tj komplet kljuceva mislim od 6 do 25 zbog bicikla i drugih stvari, ja sam se samo nespretno izrazila, ali moji 'sarafcigeri' obuhvacaju komplet alata raznih vrsta
hooray is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2009., 15:20   #33
jel itko rastavljao doma candy perilicu za potrebe ciscenja kao forumas gore?
malazapet is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2009., 10:38   #34
deterdžent u prašku sadrži gips

Ja sam se riješila problema sa čišćenjem kutijice za prašak (morala je čistiti i vaditi nakon svake upotrebe) kad sam na nagovor majstora iz servisa prešla na tekući deterdžent.
U prašak stavljaju gips i još neke škodljive sastojke kojih nema u tekućim deterdžentima, posebno ne onom od Froscha ili DM-a. Tekući deterdžent stavlja se u bubanj, u odgovarajuću posudicu koja se dobije s bocom u kojoj se kupi.
Pozdrav svima!
tiziana is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2009., 11:27   #35
nakon pranja posudu praška valja ostaviti otvorenu (čisto malo), isto tako ostaviti vrata mašine otvorena- strujanje zraka spriječit će pojavljivanje gljivica- provjereno

otkud gips u prašku???
tetta is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2009., 11:44   #36
gips u prašku

Quote:
tetta kaže:
otkud gips u prašku???
Ne znam, valjda da dobije na volumenu, ali je to provjerena informacija.

Zadnje uređivanje fonemf : 05.08.2009. at 12:51. Reason: ispravak citata
tiziana is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2012., 14:57   #37
moj problem sa candy perilicom (i sušilica u jednom) je taj da osim što veš nikada ne miriše, još mi i po vešu (šarenom) ostavlja i nekakve masne mrlje. Probala sam ju čistiti sa opisanim načinima (sodom bikarbonom, domestosom, pretinac za deterdžent čistim redovito), ali učinak je bio taj da je dva - tri pranja bilo OK pa onda opet ispočetka. Ni nakon ulijevanja raznoraznih preparata za mrlje stanje se ne poboljšava. Netko sa takvim iskustvom?!?
a.n.i.t.a is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2012., 15:09   #38
Quote:
a.n.i.t.a kaže: Pogledaj post
moj problem sa candy perilicom (i sušilica u jednom) je taj da osim što veš nikada ne miriše, još mi i po vešu (šarenom) ostavlja i nekakve masne mrlje.
Probaj ovo...C/P postasa teme "perilice rublja" :
Kupite 500 g limunske kiseline u samoposluzi (odjel začina, vrećica tog praha cca 12 kn) i stavite u stroj samo sadržaj vrećice i uključite na 90 C bijelo neka opere. Poželjno, ako znate, još malo uliti gore vode u ladicu kad stroj već uzme zadanu količinu vode da bi se povisio "vodostaj" jer moderne perilice peru s razinom vode ispod prednje gume (mijeha). To će stroj očistiti od kamenca gdje se možda zavukla plijesan u te pukotine gore kad zapljuskuje kadu. Oprez - piljci kamenca vam mogu zaštopati filter ispred pumpe i to morate rukom očistiti kad skonča pranje s limunskom kiselinom.

Na toj temi ima dosta korisnih informacija o upotrebi deterjdenata, sredstva za mrlje (preporucen Ariel profesional)...pa si pogledaj
Postoji i srestvo koje se koristi za dezinfekciju i pomaze kod smrada...Sagrotan ili Impresan, ima ih u Mulleru.
kajpa is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2012., 21:18   #39
hvala!
a.n.i.t.a is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2015., 12:52   #40
Ovak vidim vec dugo nikog nema ali da probam,valjda ce se naci dobra dusa da mi pomogne. Masina nova,stara cca 2 mjeseca,Indesit i tako.. imam problem kako izvaditi posudu za jelte deterdzent i omeksivac. Na staroj masini zanussi bilo je nesto sto pritisnem i lagano izvadim a sa ovom.. u uputstvu pise da je izvucem i podignem prema gore i izvadim. Ali sa ovom uspijem samo jednu stranu izvuci,druga ni makac,bojim se da sta ne potrgam
Dzasmajna is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:52.