Izbori parlamentarni 2007 Sanader vs. Milanović |
Pogledaj rezultate ankete: Kako procjenjujete izborni uspjeh najvećih stranaka u RH?
|
pobijedit će HDZ - prejaki su unatoč distanciranju od politike i osobe F.Tuđmana
|

|
61 |
38.36% |
SDP - će mudrije koketirati s "domoljubnim vrednotama" i pobijediti
|

|
58 |
36.48% |
muka mi je i od jednih i drugih i ne zanimaju me izbori bar sljedećih 20 godina
|

|
40 |
25.16% |
18.08.2007., 12:01
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
consigliere kaže:
vidim da se utjecaj crkve na veliko precjenjuje. crkva možda ima nekog utjecaja, ali nije ključan faktor u izborima. ključan faktor je potpora europe tj.koga europa podržava ili ne podržava. ako te europa odluči pokopat nece ti ni 100 crkava pomoci. naivac je svatko tko vjeruje u potpunu regularnost i slobodu izbora
uostalom, zar se crkva ne distancira malo od sanadera?
|
Ajd' dočeko sam da i od tebe jedan pametan post pročitam...
|
|
|
18.08.2007., 12:09
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
baka kaže:
...........................................
Demokratski sam stavila s navodnicima (Milanović- Jurčić) jer su oni tako prozvali taj nakaradni "proces". A zašto nakaradni i zašto mislim da je i to jedan od razloga zbog kojeg vjerojatno (nikad se ne zna) neće dobiti izbore.
Dakle, naš je narod prilično "ovčarskog" mentaliteta. T.j. kao ovce volimo imati jednog vođu. Ponudiš li mu dva, izgube se.I po mom je Milanović trebao biti jedini u utrci do kraja. I biti svugdje prisutan i izlagati program uz savjetovanje sa starijima, iskusnijima, većim znalcima na pr. a la Jurčić. I onda po dobitku izbora (ako) istrčati s Jurčićem.
Sam Jurčić se meni osobno zgadio svojim ponašanjem. Prvo, još na početku kad se tek govorkalo o njemu i kad su tekle pripreme za izbor šefa SDP-a a Račan još (jedva, ali...) udisao ovozemaljski zrak, Jurčić je brže bolje ušao u SDP i počeo sa velikom sigurnošću pričati o sebi kao premijeru. Pazi Račan još živ o Milanoviću se tek priča.Od tada je on za mene kao čovjek nula.Ljigav!
Osim toga pomnijim praćenjem što je tko u SDP-u rekao...imam blagi osjećaj da uprkos, čvrstih izjava za javnost o podršci Milanoviću, zapravo se u vodstvu kriju nezadovoljnici njegovim izborom i da baš nema tako čvrstu podršku iza sebe. Takav dojam, ako ga budu imali i ostali glasači, također stvara nesigurnost i odbija glasove... Ono, radije ću (ja opet) odsjediti doma).
|
Sve je to manje vise tako, samo si zaboravila najvazniji detalj u cijeloj toj prici, a to je LINIC !!!!
|
|
|
18.08.2007., 12:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2004.
|
Quote:
lucija80 kaže:
Glasala sam da će pobjediti HDZ zbog toga što su dobro organizirani, imaju uz sebe Crkvu, mažu oči penzićima, majkama podižu rodiljne naknade i imaju "vođu" bez kojeg mi jadni Hrvati ne možemo.To što su na ime tako lažno povećanog standarda poskupili neki proizvodi ( kruh, mlijeko) i što će i dalje cijene ići gore koga briga.
|
.................................................. ...................
.................................................. ...................
HDZ pobjedjuje,iako mi nije drago.Milanovic se treba rijesiti Linica,Antunovicke,one kriminalke Anticevicke.Slicno sto je Sanader napravio u HDZ-u,tek onda ima sanse.Mozda izbori poslije ovih.Svidjalo nam se ili ne Sanadera i njegove poslusnike gledat ce mo jos 4 god..
|
18.08.2007., 13:07
|
|
U samoizolaciji
|
Upravo na primjeru Antičevićke vidi se sve licemjerstvo SDP-a Dok je dotična bila ministrica ni manje ni više nego pravosuđa..njezin muž odvjetnik je kamatario i ljudima uzimao nekretnine na poznati lihvarski način. I oni je kao maknu, kao kaznili je..ono dok se bura ne stiša..pa ju vratili. Tako mogu samo glupom narodu bacati prašinu u oči.
Inače HDZ ili SDP isti kurac..tu nema nikakve razlike..nek mi neko kaže po kojem se oni to ključnom pitanju razlikuju. I u pravu je onaj "šašavi" Bebeć koji kaže da Milanovića probudiš u ponoć on ne bi znao u kojoj je stranci.
I jedni i drugi su skloni nepotizmu, branjenju do kraja svojih kriminalaca dok god ti provode stranačku politiku. Uostalom..svak zna da se iza kulisa dogovaraju..aj' ti sad jednu aferu, pa ćemo mi jednu, ti ne diraj moje, ja neću tvoje...kao svađajmo se žestoko "da se vlasi ne dosjete", ti pusti svog terijera, ja ću svog....prcaćemo narod dok mu mozak ne iscuri.
jedino je pitanje....zašto se oni konačno ne ujedine...ionako su to dvije frakcije SKH-a.
|
|
|
18.08.2007., 13:34
|
|
Novopečeni ljevičar
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
Inkvizitor kaže:
Upravo na primjeru Antičevićke vidi se sve licemjerstvo SDP-a Dok je dotična bila ministrica ni manje ni više nego pravosuđa..njezin muž odvjetnik je kamatario i ljudima uzimao nekretnine na poznati lihvarski način. I oni je kao maknu, kao kaznili je..ono dok se bura ne stiša..pa ju vratili. Tako mogu samo glupom narodu bacati prašinu u oči.
|
To je stvarno bila komedija... ono,m žena da ostavku na mjesto potpredsjednice SDP-a pa na taj način kao fol snosi političku odgovornost,(koga boli za njenu unutarstranačku funkciju?) a i to jer kao ima privatnih problema oa se povlači iz politike (ide tješit muža kamatara šta li?), onda krenu izjave SDP-ovog vrha u kojoj oni podržavaju taj potez i nadaju se da će Antunovićka riješit svoje probleme, mediji svršavaju jer SDP je poštena stranka i oni kažnjavaju svoje afere, sve se za koji dan gura pod tepih i Antunovićka se za dva mjeseca slavodobitno vraća s odmora, s novom i frizuricom i desetak novih Armanijevih kompleta, idu naslovi "veliki povratak u politiku" i sl.
Evo je sad opet kao jedne od izdanica SDP-a za nove izbore, muža kamatra niko ni ne spominje a SDP je i dalje poštena stranka 
Zadnje uređivanje WRITER1989 : 18.08.2007. at 16:16.
|
|
|
18.08.2007., 13:38
|
|
jesen stiže
|
glasat će se protiv, kao i uvijek. zato će SDP pobijediti.
|
18.08.2007., 14:25
|
|
I'll be back
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
alst kaže:
To je stvarno bila komedija... ono,m žena da ostavku na mjesto potpredsjednice SDP-a pa na taj način kao fol snosi političku odgovornost,(koga boli kurac za njenu unutarstranačku funkciju?) a i to jer kao ima privatnih problema oa se povlači iz politike (ide tješit muža kamatara šta li?), onda krenu izjave SDP-ovog vrha u kojoj oni podržavaju taj potez i nadaju se da će Antunovićka riješit svoje probleme, mediji svršavaju jer SDP je poštena stranka i oni kažnjavaju svoje afere, sve se za koji dan gura pod tepih i Antunovićka se za dva mjeseca slavodobitno vraća s odmora, s novom i frizuricom i desetak novih Armanijevih kompleta, idu naslovi "veliki povratak u politiku" i sl.
Evo je sad opet kao jedne od izdanica SDP-a za nove izbore, muža kamatra niko ni ne spominje a SDP je i dalje poštena stranka 
|
možeš li me podsjetit, istine radi, gdje je dokazana njena povezanost sa kriminalnim radnjama njena muža? o kojim konkretnim slučajevima je riječ?
nije da branim tu nesposobnu kokoš, ali me čisto zanima gdje je tu njena odgovornost i krivnja
|
|
|
18.08.2007., 14:37
|
|
Novopečeni ljevičar
|
Quote:
consigliere kaže:
možeš li me podsjetit, istine radi, gdje je dokazana njena povezanost sa kriminalnim radnjama njena muža? o kojim konkretnim slučajevima je riječ?
nije da branim tu nesposobnu kokoš, ali me čisto zanima gdje je tu njena odgovornost i krivnja
|
Bila je ministrica pravosuđa u vrijeme dok je njen muž radio dar-mar upravo u pravosuđu... da li je ona znala za nezakonite radnje svoh muža, možda i nije, dopuštam mogućnost.. ali je onda čak i gluplja nego što bi se reklo na prvi pogled. Ako je znala, onda nemamo o čemu više pričat
Ova isprike koje ti nudiš da ništa nije dokazano crno na bijelo (uostalom kojem je hrvatskom političaru ikad neka nečasna radnja dokazana, znači li to da nijedna afera ne postoji?) su na razini Čačičevih da firma koja je dobijala milijunske poslove s državom nije njegova nego ženina a što je ženino valjda nije njegovo. Oprosti, ali to je razina splita555 
|
18.08.2007., 14:44
|
|
I'll be back
|
Quote:
alst kaže:
Bila je ministrica pravosuđa u vrijeme dok je njen muž radio dar-mar upravo u pravosuđu... da li je ona znala za nezakonite radnje svoh muža, možda i nije, dopuštam mogućnost.. ali je onda čak i gluplja nego što bi se reklo na prvi pogled. Ako je znala, onda nemamo o čemu više pričat
Ova isprike koje ti nudiš da ništa nije dokazano crno na bijelo (uostalom kojem je hrvatskom političaru ikad neka nečasna radnja dokazana, znači li to da nijedna afera ne postoji?) su na razini Čačičevih da firma koja je dobijala milijunske poslove s državom nije njegova nego ženina a što je ženino valjda nije njegovo. Oprosti, ali to je razina splita555 
|
ne tražim ja nikakve ni presude ni procese vec me zanima samo postoji li ijedna konkretna afera koju je njen suprug počinio dok je ona bila ministrica. nešto po čmeu bi mi mogli steci dojam kako je ona pogodovala njegovim slučajevima itd.
ja osim skandala u slučaju magaš nisam čuo nijednu drugu kriminalnu radnju. čuo sam da postoje neke indicije, ali nisam nigdje pronašao da postoji neki konkretni slučaj
|
|
|
18.08.2007., 14:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
Quote:
consigliere kaže:
ne tražim ja nikakve ni presude ni procese vec me zanima samo postoji li ijedna konkretna afera koju je njen suprug počinio dok je ona bila ministrica. nešto po čmeu bi mi mogli steci dojam kako je ona pogodovala njegovim slučajevima itd.
ja osim skandala u slučaju magaš nisam čuo nijednu drugu kriminalnu radnju. čuo sam da postoje neke indicije, ali nisam nigdje pronašao da postoji neki konkretni slučaj
|
Dobar si i nepristran,  kad su u pitanju neke indicije da je neko od hadezeovčadi upleten u neku aferu onda ti dokazi i nisu potrebni da bi ti pljuvao po dotičnoj osobi, ali kad je SDP u pitanju onda bez dokaza su to sve pošteni i marljivi ljudi koji su milione stekli isključivo svojim radom i sposobnošću.
Izgleda da sam ipak bio u pravu kad sam ti rekao prije dva mjeseca da si ti čovjek na zadatku, ako je i bilo kakve sumnje u to do sada, sad je više nema.
Ajd živio. 
|
|
|
18.08.2007., 14:56
|
|
Novopečeni ljevičar
|
Za početak...
http://www.vecernji-list.hr/newsroom...72273/index.do
Inače, u Zadru je Marinović na glasu kao odvjetnik koji ima veze na sve strane, posebno u politici, sve prijave, sve optužbe... sve se to može skinut. Za određenu (astronomsku) cijenu naravno...
Zar nije i Magašica govorila da su se odlučili za njega jer ga prati glas odvjetnika s jakim vezama za kojeg ništa nije nemoguće. Ali Marinović se u tom slučaju namjerio na tvrd orah pošto se je obitelj ubijenog također vrlo utjecajna (priča se o vezama s predsjednikom Mesićem) pa uobičajene cake nisu prošle. A kad mu je otkazana suradanja proradio je Marinovićev ego i sva prljavština je isplivala na površinu
|
18.08.2007., 15:04
|
|
I'll be back
|
Quote:
alst kaže:
Za početak...
http://www.vecernji-list.hr/newsroom...72273/index.do
Inače, u Zadru je Marinović na glasu kao odvjetnik koji ima veze na sve strane, posebno u politici, sve prijave, sve optužbe... sve se to može skinut. Za određenu (astronomsku) cijenu naravno...
Zar nije i Magašica govorila da su se odlučili za njega jer ga prati glas odvjetnika s jakim vezama za kojeg ništa nije nemoguće. Ali Marinović se u tom slučaju namjerio na tvrd orah pošto se je obitelj ubijenog također vrlo utjecajna (priča se o vezama s predsjednikom Mesićem) pa uobičajene cake nisu prošle. A kad mu je otkazana suradanja proradio je Marinovićev ego i sva prljavština je isplivala na površinu
|
tnx na linku
ovaj članak nisam pročitao i nisam znao za to. očito je o kakvom lobiju je riječ i samo se u hrvatskoj može dogodit da se netko nastavi bavit politikom nakon što mu se dogodi ovakva afera.
što se njega tiče, riječ je o ljudskom ološu, a o ingrid nikad nisam ni imao lijepo mišljenje. djeluje mi kao neuravnotežena kokoš čiji je posao samo da nesuvislo viče i galami.
|
|
|
18.08.2007., 15:15
|
|
Novopečeni ljevičar
|
Quote:
consigliere kaže:
o ingrid nikad nisam ni imao lijepo mišljenje. djeluje mi kao neuravnotežena kokoš čiji je posao samo da nesuvislo viče i galami.
|
Ne samo to.. treba u Saboru i medijima pokazivat svoje nove bijele kompletiće (za cijenu nećemo pitat) i po novinama pričat o novoj firzurici i šminki
SDP-ova tragedija je što je Račan u strahu od ozbiljnih takmaca unutar stranke (Bandića npr.) u vrh stranke promovirao dvije alapače (druga je Antunovićka) koje nit šta znaju, niz ih šta zanima. Jedino što su agresivne i glasne kad treba napadat i prozivat druge, to im j ejedina kvaliteta
Aj dobro, Antičevička ima i dobre noge, nije ni taj Marinović budala 
|
18.08.2007., 15:22
|
|
I'll be back
|
Quote:
alst kaže:
Ne samo to.. treba u Saboru i medijima pokazivat svoje nove bijele kompletiće (za cijenu nećemo pitat) i po novinama pričat o novoj firzurici i šminki
SDP-ova tragedija je što je Račan u strahu od ozbiljnih takmaca unutar stranke (Bandića npr.) u vrh stranke promovirao dvije alapače (druga je Antunovićka) koje nit šta znaju, niz ih šta zanima. Jedino što su agresivne i glasne kad treba napadat i prozivat druge, to im j ejedina kvaliteta
Aj dobro, Antičevička ima i dobre noge, nije ni taj Marinović budala 
|
s ovim se potpuno slažem 
|
|
|
18.08.2007., 17:21
|
|
jesen stiže
|
brkate kruške i jabuke.
svašta.
ingrid antičević marinović je bila ministrica pravosuđa, a antunovićka je bila ministrica obrane! i nikakve afere nema.nisu diplome zaradile preko muževa. ni ingrid ni željka.
ingrid se samo pokazala prava dalmatinska ženica.... i kaj je zato prestala biti obrazovana i sposobna osoba?! baš zanimljivo, tipično ognjištarsko razmišljanje. žena je samo preko svog muža priznata ili ne postoji? ajmee!
i ingrid i željka su vlastite osobnosti... za željkinog muža nitko nema pojma, a ni o marinoviću se kao o ingridinom mužu nije prije ništa znalo...dok se on sam nije pobrinuo. doduše, ništa čudno za zadar! iako je ingrid u zadru prije svog muža imala svoju odvjetničku kancelariju.
sve u svemu.... samo je valjda u nas kriva žena za muške nepodopštine. bilo očeve, muževe il sinove..
Zadnje uređivanje the edge : 18.08.2007. at 18:47.
Reason: off topic
|
|
|
18.08.2007., 18:31
|
|
hakerica
Registracija: Mar 2003.
|
Quote:
consigliere kaže:
vidim da se utjecaj crkve na veliko precjenjuje. crkva možda ima nekog utjecaja, ali nije ključan faktor u izborima. ključan faktor je potpora europe tj.koga europa podržava ili ne podržava. ako te europa odluči pokopat nece ti ni 100 crkava pomoci. naivac je svatko tko vjeruje u potpunu regularnost i slobodu izbora
uostalom, zar se crkva ne distancira malo od sanadera?
|
Crkva nije odlučujući faktor, ali je značajan.
Potpora EU? Za široke narodne mase relativan odlučujući faktor.
I ne bih baš rekla da se Crkva distancira od Sanadera. Prije bih rekla da su se malo zaletjeli i uzletjeli pa zašli u zabranjen vrt - ulazak Hrvatske u EU. Pa je Sanader "dreknuo".Jer mu ruše jedan od predizbornih aduta!
I na koncu ja sam doista naivna. Ali vjerujem u kakvu takvu regularnost izbora. Naprosto zbog promatrača a ne zbog poštenja naših političara.
Naravski to se odnosi na teritorij Hrvatske. Što se događa u dijaspori, posebno u B i H, gdje glasuju i mrtvaci.... e to je već čist nekaj drugega!
Bare kaže:A sto je politika? Nacin da najinteligentniji, najobrazovaniji i najsposobniji ljudi drustva stvore blagostanje za siroke mase. Zato po meni trebamo imati povjerenja u sve nase politicare, postivati ih i vjerovati da rade za nase dobro. Bez obzira na stranku. ....
|
|
|
18.08.2007., 18:51
|
|
U samoizolaciji
|
nego bakutaner jer ti stvarno misliš da ti promatrači...ono da su oni tu ..kužiš..da sve prođe u redu...ono da sve bude pošteno..
nemoj da štrikaš..broj rukava sigurno neće bit dobar... 
Zadnje uređivanje the edge : 18.08.2007. at 20:45.
|
|
|
18.08.2007., 18:56
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Dunj@ kaže:
brkate kruške i jabuke.
svašta.
ingrid antičević marinović je bila ministrica pravosuđa, a antunovićka je bila ministrica obrane! i nikakve afere nema.nisu diplome zaradile preko muževa. ni ingrid ni željka.
ingrid se samo pokazala prava dalmatinska ženica.... i kaj je zato prestala biti obrazovana i sposobna osoba?! baš zanimljivo, tipično ognjištarsko razmišljanje. žena je samo preko svog muža priznata ili ne postoji? ajmee!
i ingrid i željka su vlastite osobnosti... za željkinog muža nitko nema pojma, a ni o marinoviću se kao o ingridinom mužu nije prije ništa znalo...dok se on sam nije pobrinuo. doduše, ništa čudno za zadar! iako je ingrid u zadru prije svog muža imala svoju odvjetničku kancelariju.
sve u svemu.... samo je valjda u nas kriva žena za muške nepodopštine. bilo očeve, muževe il sinove..
|
kakve veze gospođo ima ognjištarstvo i ženska prava s tim da muž ministrice PRAVOSUĐA u radno i slobodno vrijeme reketari i na silu se ljudima uknjižava u vlasništvo. Muž žene čiji bi zadatak bio da takve stvari prirodom posla sprječava.
Post vam je samo pun mržnje prema jednoj skupini ljudi i običaja i vlastitu nesposobnost da nešto argumentirate kompenzirali ste s uvredama...
|
|
|
18.08.2007., 19:09
|
|
*
Registracija: Jan 2004.
|
Quote:
Inkvizitor kaže:
da ti promatrači...ono da su oni tu ..kužiš..da sve prođe u redu...ono da sve bude pošteno..

|
promatrači (koji mogu biti stranačaki ili od bilo koje udruge - druga je stvar što to ljudi ne znaju pa se ni ne prijavljuju)- sjede u kutu, gledaju, jedu kekse i mrve, zapisuju nešto ili rješavaju križaljku poskrivečki - ako ih kaj zanima ili specijalno brine- pitaju. u slučaju da ti se približi, priđe komisijinom stolu tako da bi mogao nešto dirat, a nedajbože da šta pipne- iste sekunde se izborno mjesto može zatvoriti.
zašto?
zato jer se zna tko ima pravo dirati izborne materijale (listiće, kutiju, popis birača). a to su članovi komisije (koji jamče svojim potpisom na izbornim materijalima koji se predaju u Izborno povjerenstvo- zajedno s listićima i ostalom dokumentacijom - pa je svakom tko se potpisao u interesu da to sve štima)
u neka davnija vremena i u nekim manjim mjestima (gdje su svi rođaci ii kumovi) - problemi oko izbornih rezultata, a instrukcije su stizale iz stranačkih središnjica vjerojatno- su radile same komisije.to je problem, ali to ti barem 2 člana moraju bit u dosluhu da bi od jutra naštimavali stvar (jer se mora uzet u obzir par stavaka da bi "prevara" imala efekta)
danas (tojest već skoro 10 godina) su komisije - obvezatno- miješane, doduše zna se da recimo u zagrebu ide sve preko sdp-a - no ni oni ne smiju se zajebavati i koliko imam iskustva sa zadnjih 4 izbora- sve je to jako ozbiljno organizirano i obavljeno
recimo ako se sjetimo onih prestrašno glupih priča borisa mikšića i kad je plakao da su mu ukrali vreću s glasovima, pa to treba potražit u arhivi ako gdje postoji..ne da mi se sad ponovo pisat  to sve i objašnjavat
a ljudi ne kuže pa nasjedaju na "fame"
tako i s promatračima (to se vjerojatno odnosi na GONG koji je odavno postao institucija i radi vrlo vrlo ozbiljan posao). sve što oni (realno) mogu napraviti je- slat smsove u izborno povjerenstvo ili na kraju u svoj izvještaj napisat hrpu prigovora i zeznut stvar tako da se izbori na tom izbornom mjestu- moraju ponovit
|
18.08.2007., 19:27
|
|
U samoizolaciji
|
revka draga..intencija gospođe babe je bila da strani promatrači ( koji ovdje iz ko zna kojih razloga uživaju ugled bezgrešnih anđela) neće dopustiti nikakvo muljanje s glasovima. Čak niti onda kad njihovi mentori "diskretno" kažu "da bi za hrvatsku demokraciju i njezin europski put bilo dobro........................"......
Ti GONG-ovi i ostala skalamerija su druga priča..
|
|
|
Pravila postanja
|