Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Za napredne korisnike > Linux, UNIX i ostali unixoidi

Linux, UNIX i ostali unixoidi Open source OS-ovi i sve o njima

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.04.2009., 17:38   #21
Ajmo patchat

Dakle, nakon Annatarovog lijepog uvoda, ajmo updejtat microcode. Jupi .

Eto, naslo se 15 minuta viska vremena, pa rek'o da bi bas mogo updejtat navedeno. S obzirom da je u mene CentOS, nijesam se bas namucil oko toga.

Daklem, odemo skinut microcode . U mene je Core 2 Duo, pa zato taki link .
Kod:
[host Desktop]$ tar xvf microcode-20090330.tgz 
microcode-20090330.dat
Nakon navedenog, stari microcode fajl je potrebno zamijeniti s ovim novim.Datoteka je po defaultu:
Kod:
/etc/firmware/microcode.dat
Pa ajmo onda:
Kod:
[root@host /etc/firmware]# mv microcode.dat microcode-default.dat
[root@host /etc/firmware]# mv ~user/Desktop/microcode-20090330.dat microcode.dat
Eto, lijepo. Jos restoramo SELinux context datoteke:
Kod:
[root@host /etc/firmware]# restorecon microcode.dat
I to je to, ili restartamo servis (microcode_ctl) ili rebootamo.

Eto, sad kad smo to rijesili, odo ja dalje konfat Xen.

Zadnje uređivanje jets0n : 23.04.2009. at 18:08.
jets0n is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2009., 13:42   #22
Može li neko da mi pešački (ili babski objasni) instaliranje tar.gz arhiva u Linuxu?
Boče is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2009., 14:41   #23
Quote:
BojanČe89 kaže: Pogledaj post
Može li neko da mi pešački (ili babski objasni) instaliranje tar.gz arhiva u Linuxu?
Naravno, http://tinyurl.com/ck8ep4
centar137 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2009., 17:01   #24
E hvala. Ljudi možete probati Linux koji razvija moj fax.Radi se o CP6 Linux-u koji je baziran ili bolje reći klon Ubunt-a.Vrlo je dobar i postoji u 3 verzije koje su potpuno besplatne.Preporučio bih vam verziju za studente i fakultete jer se na njoj najviše radilo.Evo linka: www.cp6linux.org/sr/cir/download
Boče is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2009., 23:11   #25
Quote:
BojanČe89 kaže: Pogledaj post
E hvala. Ljudi možete probati Linux koji razvija moj fax.Radi se o CP6 Linux-u koji je baziran ili bolje reći klon Ubunt-a.Vrlo je dobar i postoji u 3 verzije koje su potpuno besplatne.Preporučio bih vam verziju za studente i fakultete jer se na njoj najviše radilo.Evo linka: www.cp6linux.org/sr/cir/download
Kaj nema hrvatski jezik, neznam čitati ono
Smijem li pitati kakve novosti i ma vaš linux u usporedbi sa ubuntekom?
msvijet is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2009., 23:51   #26
Quote:
msvijet kaže: Pogledaj post
Kaj nema hrvatski jezik, neznam čitati ono
Smijem li pitati kakve novosti i ma vaš linux u usporedbi sa ubuntekom?
google translate automatski prevrti na latinicu
Aegon is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2009., 00:34   #27
Debian prelazi na EGLIBC

Debian prelazi na EGLIBC . Ajde bar nekaj, jedino mi krivo kaj nebu vise legende . Ulrich Drepper

Zadnje uređivanje jets0n : 09.05.2009. at 00:43.
jets0n is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2009., 09:51   #28
Jesi procital ovo?

http://sourceware.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=4980

ovaj je jos bolji:

http://sourceware.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=5070

Un-fucking-believable.

I hajde sada vrti operativni sustav izgradjen na ovakvom SROTU, gdje arogantni, ignorantni idioti odbijaju fixeve ljudi puno pametnijih od njih.

Kak moze jedan operativni sustav biti dobar / kvalitetan, ako mu je sama srz na kojoj je izgradjen ovakvo sranje, dizajnirano od prepotentnih idiota?

Inace, ako EGLIBC ispuni svoju misiju kompatibilnog / stabilnog ABI-ja, Linux bu se konacno priblizil kvaliteti. No to ostaje da se vidi, buduci da sada postoji vise rjesenja za isti problem: glibc, uclibc, eglibc.

Ali mislim, ono, proslo je 18 godina, a Linux jos nema cak ni stabilni libC.
Alas for the weakness of the great! Mighty king is Gil-Galad, and wise in all lore is master Elrond, and yet they will not aid me in my labors. Can it be that they do not desire other lands to become as blissful as their own, nay, even as Valinor?

Zadnje uređivanje Annatar : 09.05.2009. at 10:20.
Annatar is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2009., 16:10   #29
Quote:
Annatar kaže: Pogledaj post
Jesi procital ovo?
Jesam, legenda je lik
Quote:
I hajde sada vrti operativni sustav izgradjen na ovakvom SROTU, gdje arogantni, ignorantni idioti odbijaju fixeve ljudi puno pametnijih od njih.
Ma rijesi se to, dodju ljudi iz Red Hata i onda se on malo usere.
Quote:
Inace, ako EGLIBC ispuni svoju misiju kompatibilnog / stabilnog ABI-ja, Linux bu se konacno priblizil kvaliteti.
Moralo je i do tog dojti s vremenom. Ja se sam nadam da budu svi krenuli u tom smjeru, pa da se opet potvrdi ona poznata izjava:
Quote:
Linux has many developers, and sometimes it shows.
Kaj se performansi tice, ima jedan zgodan benchmark. Jest da je to nepouzdano, al nije lose ko nekakva "okvirna" smjernica - NetBSD 5.0 benchmark
jets0n is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2009., 22:23   #30
zato je MS-u trebalo 25 godina da napravi kvalitetan OS kao što je win 7.
isprobao na virtualni mašini sa 2 gb radi ko lud + sustav je jako brz.
mogu reći da je 2-4 puta brži od win xp-a.

a za 5-7 godina linux će biti bomba.
Markoleo is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2009., 23:03   #31
Quote:
Markoleo kaže: Pogledaj post
a za 5-7 godina linux će biti bomba.
Nece se znat tko pije, a tko placa?
Tad ce dobit BTRFS s funkcionalnoscu koju sad ima ZFS?
centar137 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2009., 23:14   #32
Quote:
centar137 kaže: Pogledaj post
/cut
Ovde bi ponekad mogli nekaj korisnog pisat . Ajd idi lijeci frustracije negde drugde, utocista za trolove ima na ovom forumu dosta
jets0n is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2009., 09:02   #33
Ocekujem da bu uskoro frendu trebala ispomoc. Kako je on vrti svoj business na CentOSu, ako budem delal nekaj zanimljivoga, napisem koji clanak ovdje.
Alas for the weakness of the great! Mighty king is Gil-Galad, and wise in all lore is master Elrond, and yet they will not aid me in my labors. Can it be that they do not desire other lands to become as blissful as their own, nay, even as Valinor?
Annatar is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2009., 17:29   #34
Eto nekaj kaj sam slucajno upiknul na Red Hatovoj stranici, jos jedan pristrani success story, al nisu ni ostali provajderi bolji . Uglavnom, za ubit 5 minut vremena, cisto OK pricica.

Wall Street Systems Boosts Revenues, Cuts Costs by Migrating to Red Hat Enterprise Linux
jets0n is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2009., 20:55   #35
Daklem, da malo podignemo temu i da podijelim iskustva s onima koji su osudjeni ovo citat . Ono, ovo je personal rant pa kome se ne cita, nek sad odustane

Ljetna sezona a ja htio malo novijeg softvera. S obzirom da na CentOSu vise nebrem rekompajliravati fc10 SRPMove, rek'o da vidim kaj se tu jos nudi. Daklem, odlucio isprobat par distribucija.

Try #1 - Ubuntu (9.04, x86_64). Izdrzalo ~10 minuta, do prvog shutdowna, kad sam lupil prvi bug.

Try #2 - Fedora(10, i386). Instaliralo se, upisal 'yum upgrade', i - krepalo. Moram pitat Valenta kak on ovo rjesava .

Moj skromni zakljucak - CentOS je kul, dela ko zmaj, al jebiga, htel bi ipak malo noviji softver (Evolution ima neke stvari bolje rijesene u novijim verzijama, official XFS support bi bilo cool imat, bolji font rendering itd.). Ako Red Hat provede svoj povratak na desktop, vjerojatno se vracam . Trenutno, IMHO, ostaje Slackware, Debian, CentOS i FreeBSD od onog kaj provjereno znam da je (meni) OK. Pa sad, svakome po izboru

Zadnje uređivanje jets0n : 05.06.2009. at 21:07.
jets0n is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2009., 21:04   #36
Ubuntu je odlican ako imas srece da ti sve od prve radi ako ne jbga A centos sam i ja probao za desktop al te starije stvari pa pravljenje paketa pa sve :S Sada imam ubuntu 9 i bluecurve temu hehe
lilo is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2009., 11:39   #37
Quote:
jets0n kaže: Pogledaj post
Ljetna sezona a ja htio malo novijeg softvera. S obzirom da na CentOSu vise nebrem rekompajliravati fc10 SRPMove,
Whoa, whoa, whoa, WHOA!!!

Čekaj malo, ovo je ozbiljno! Kak to misliš "nebreš rekompajliravati fc10 SRPMove"?!?

Zakaj nemreš rekompilirati???

Koju grešku ili greške ti izbaci?
Quote:
Moj skromni zakljucak - CentOS je kul, dela ko zmaj, al jebiga, htel bi ipak malo noviji softver (Evolution ima neke stvari bolje rijesene u novijim verzijama,
To ne kužim. CentOS je tu da odradi neki posel, i to da ga odradi s minimumom zajebancije, na brzaka. Dakle koja je onda poanta stalne nadogradnje? Jel' to samo za zajebanciju, ili imaš stvarno neki posel koji ti računalo treba obaviti?

Moje osobno mišljenje je da je nadogradnja radi nadogradnje same čisti gubitak vremena. "Štel bi feature XYZ" naspram "TREBA mi feature XYZ iz tih-i-tih razloga" su dvije čisto različite stvari, da nemreju biti različitije.
Quote:
official XFS support bi bilo cool imat,
Bilo bi, ali koliko mi je poznato, to nema niti jedan Linux (osim možda sgi ProPacka).
Annatar is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2009., 23:53   #38
Quote:
Zakaj nemreš rekompilirati???
Tocnije, mogu, al je \uzasno\ iritantno radit rpm2cpio za \svaki\ paket, kad ih imam dosta.

bugzilla #1
bugzilla #2
Quote:
CentOS je tu da odradi neki posel, i to da ga odradi s minimumom zajebancije, na brzaka. Dakle koja je onda poanta stalne nadogradnje? Jel' to samo za zajebanciju, ili imaš stvarno neki posel koji ti računalo treba obaviti?
Doticno racunalo mora delat, to je jedini uvjet, iskreno. To je moj lapper/desktop, home usage only, a posel koji obavlja je sam po sebi nikakav poseban, daily usage (ntp, vsftpd, ssh, httpd, postgresql). Tak da me iskreno boli kaj se gore vrti. Da imam cajta vise, FreeBSD bi sad plovil gore, al ne stignem se igrat s ZFS-om . A Slackware dela sve kaj ocu, ukljucujuci cinjenicu da i boota s LVM particije i XFS / .

Na njemu tesko da bi neki veci deployment delal, za to ostaje CentOS (preferred) ili Debian, a kad ulovim vremena idem se igrat malo s FreeBSD-om.

OT: Nije vam los HW support na onome OpenSolarisu, naso je skoro sve na mojoj Tecri

Zadnje uređivanje jets0n : 07.06.2009. at 00:08.
jets0n is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.06.2009., 12:21   #39
Quote:
Doticno racunalo mora delat, to je jedini uvjet, iskreno. :
Linux Mint 7.
iako oduvijek imam predrasude prema Debianoidnim sustavima.

Prepoznao mi je čak i T-mobile web'n'walk stick...

Inače za server: CentOS.
Old 07.06.2009., 13:35   #40
Quote:
Tocnije, mogu, al je \uzasno\ iritantno radit rpm2cpio za \svaki\ paket, kad ih imam dosta.

bugzilla #1
Quote:
Panu Matilainen kaže:
There's no guarantee whatsoever that a given RHEL version can be used to build or install Fedora packages.
Supač.

Dakle, imaš dva potencijalna rješenja:
Kod:
--nomd5
ili pak zamjenu starije rpm(1M) komande s onom u Fedori. Naravno, putem SRPMa.

Ali to do dana današnjeg nemrem probavit', da se Linuxu živo fućka za kompatibilnost. Ho-ruk, partizanski način rada.
Annatar is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:26.