|
|
28.05.2009., 22:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Quote:
hondastreet kaže:
samo jedno pitanjce...da li socijalna pedagogija spada u kategoriju fakulteta koji se mogu prijaviti i studirati na ovom fakultetu?
cini mi se da je moje zanimanje podosta povezano .... 
plizzzzzzzz 
|
valjda forenzika povezana s dusevno oboljelim serijskim ubojicama i karakteristicnim mjestima zlocina ili to spada pod psihologiju
|
01.06.2009., 10:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Quote:
arco kaže:
Senat Sveučilišta u Splitu danas je jednoglasno prihvatio prijedlog programa novog sveučilišnog diplomskog studija Forenzične znanosti koji bi s radom trebao započeti već u jesen ove godine, nakon što se od Ministarstva znanosti ishodi dopusnica za njegov rad.
Studij Forenzične znanosti prvi je specifični studij u Republici Hrvatskoj ali i u široj regiji, a trajat će dvije godine, a njegovim završetkom steći će se titula magistra forenzičkih znanosti.
Predavat će i dr. Henry Lee
Cilj studija je postizanje više razine znanja i vještina iz područja forenzike kroz sveučilišni studij za stručnjake sa završenim dodiplomskim studijima prava, kriminalistike, prometnih i tehničkih znanosti ili pak molekularne genetike i medicine, kemije i biokemije.
- Uvođenjem ovog studija sveučilište u Splitu kreće u internacionalizaciju. Posjedujemo potencijal i opremu u sklopu zavoda za patologiju KBC-a, a predavači na studiju biti će vodeći svjetski stručnjaci na ovom području, kao što je dr. Henry Lee, legendarni istraživač je poznat po riješavanju ubojstva bez pronalaska tijela.
Učit će se i CSI metoda
Planirano je da u sklopu studija 70 posto predavača budu profesori dok će ostalih 30 posto činiti razni forenzički stručnjaci – rekao nam je Stipan Janković, dekan Medicinskog fakulteta koji je i pokrenuo samu inicijativu za otvaranjem ovog studija.
Osim toga važnu ulogu predavača imati će patolozi, pravnici i znanstvenici što će dodatno doprinjeti interdisciplinarnosti ovog studija. Zamišljeno je da studij ima tri osnovna modula za stručnjake različitih profila i to istraživanje mjesta događaja poznat i kao CSI, forenzična kemija i molekularna biologija, forenzika i nacionalne sigurnosti koja će sadržavati i forenzičku analizu medija.
Prve godine mjesta za 90 studenata
- U prvoj godini biti će mjesta za 90 studenata i to po 30 u svakom modulu. Želja nam je da na ovaj studij privučemo što veći broj stranih studenata – kaže rektor splitskog Sveučilišta Ivan Pavić dodajući kako je svugdje u svijetu postojanje ovakvih diplomskih studija iz forenzike dovelo je do kvalitetnijeg i učinkovitijeg rada pravosuđa, te se nada da će i kod nas pokazati jednako dobre rezultate.
Izvor
|
bok
Molim vas odgovorite mi da li je ikako moguće da se ja upišem na studij forenzike.
Završila sam diplomski studij geografije i još diplomski studij knjižničarstva?Zanima me jer prema ministru D. Primorcu bi mogla upisati, jer geografija je društvena znanost, a on je rekao da studij vrijedi i za društvene znanosti? Ako znate pouzdani odgovor molim vas odgovorite mi, jer ako ne mogu interesirala bi se za druge postdiplomske studije. Hvala
|
|
|
01.06.2009., 12:59
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Aug 2008.
|
Quote:
gica kaže:
.yes, i know it´s a long shot, al mi za razliku od studenata prava bar imamo određeno znanje matematike, statistike, kvantitativnih metoda...
|
pravnici nisu baš pozati ka dobri matematičari. statistika da, ali matiša nikako.  iti imate znanja iz fizike, kemije..
|
|
|
01.06.2009., 20:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Quote:
melpy kaže:
pravnici nisu baš pozati ka dobri matematičari. statistika da, ali matiša nikako.  iti imate znanja iz fizike, kemije..
|
   Evo je opet! Koji je ovo tvoj post o pravnicima? Stoti?! Ohladi se vise, ne moras svima otkrivati kakvi te problemi muce!
|
01.06.2009., 22:21
|
|
drama queen
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
Mantis Religiosa kaže:
zbilja imate jako puno zajednickoga
zato se i trazi vecinom zavrseni preddiplomski iz prirodnih znanosti  ono forenzicar koji ne zna sta je PSE i cemu sluzi 
|
prirodne znanosti..znači poslije fizike se isto može? ali to nije nabrojano na početku..
recimo da planiram završiti onaj integrirani predd. i diplomski što traje 5 godina..onda se može još 2 tu ili baš mora biti samo predd.?
|
|
|
01.06.2009., 22:48
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Apr 2008.
|
jel znate kada ce biti sluzbenih podataka?
ove price su puko nagadanje i mislim da jedino sigurno je da ce se moci upisati studenti sa medicine. mislim da ni sami jos ne znaju kakav je koncept programa a ne nesto konkretnije. i da bas bi volio to upisati,ali vec sam se odlucio za elektrotehniku. da su bar prije rekli
|
|
|
02.06.2009., 19:19
|
|
Registrirani korisnik
|
"Uvjeti za upis
Uvjet upisa na sveučilišni diplomski studij forenzike je odgovarajući uspješno završeni preddiplomski ili diplomski studijski program, iz područja društvenih i humanističkih znanosti, medicine, biomedicine i zdravstva, biotehnologije, tehničkih znanosti i prirodnih znanosti s ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova.
U pojedinim slučajevima omogućiti će se, s ciljem upisa na Studij, polaganje određenih razlikovnih ispita kojima će se vrednovati prethodno stečeni ECTS bodovi i bazična edukacija svakog pojedinog kandidata. Posebnim Pravilnikom o režimu studija ova će se mogućnost precizno pravno odrediti.
Pravilnikom studija također će se regulirati uvjeti upisa u pojedine module, a sukladno prethodno stečenim znanjima i vještinama kandidata s odgovarajućih preddiplomskih i diplomskih studija.
Cilj ovakvog određivanja uvjeta za upis je omogućiti što većem broju zainteresiranih kandidata obrazovanje iz forenzike, a poglavito dati zaposlenima koji rade na ovim i sličnim poslovima mogućnost dodatne edukacije, a što će, nesumnjivo, utjecati na poboljšanje svakodnevnog stručnog rada, ali i na kvalitetu rada pravosudnih organa."
ovu informaciju sam primila nedavno od dr. Štambuk.. kao što vidite nije specificirano koji fakulteti spadaju pod "društvene ili humanističke znanosti" kao ni ostale informacije. Ako je za vjerovati Dr. Anđelinoviću, ovih dana će (s obzirom na kongres ) predstaviti javnosti kompletan program studija kao i uvjeti upisa nakon čega slijedi natječaj. Stoga, moramo se strpiti još malo ---
Ugl, ako saznate nešto prije, željna sam informacija.. 
|
|
|
04.06.2009., 09:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Hvata nas sve pomalo "forenzomanija"  ))
dakle ovaj sam mail dobio jutros,široko je područje fakulteta koje će se obuhvaćati za upis na ovaj diplomski studij tako da će vjerujem da će biti izrazito visok kriterij upisa.
"Postovani,
hvala Vam na interesu za nas studij. Mi planiramo upis u sljedecoj skolskoj godini 2009/10. Na Senatu Sveucilista u Splitu donijet cemo odluke i kriterije za upis te formirati Vijece studija. Zbog toga, molimo Vas, pratite internetske stranice Sveucilista u Splitu na kojima cemo sve azurirati i napisati.
Uvjeti za upis su zavrsen jedan od prijediplomskih studija kemije, kemijske tehnologije, biologije, biologije mora, kriminalistike, elektrotehnike, racunarstva, prometa, strojarstva, gradevine, informatike ili ostalih srodnih znanosti, ukljucujuci zainteresirane kandidate sa zavrsenim diplomskim studijem medicine, farmacije, stomatologije, veterine ili prava, a kojima ce znanja i vjestine iz ovoga studija koristiti u daljnjem strucnom radu. Od kandidata se ocekuje postignutih 180 ECTS bodova.
S postovanjem,
Snjezana Stambuk"
|
|
|
04.06.2009., 12:28
|
|
Registrirani korisnik
|
oh my God
Quote:
benni_livno kaže:
dakle ovaj sam mail dobio jutros,široko je područje fakulteta koje će se obuhvaćati za upis na ovaj diplomski studij tako da će vjerujem da će biti izrazito visok kriterij upisa.
"Postovani,
hvala Vam na interesu za nas studij. Mi planiramo upis u sljedecoj skolskoj godini 2009/10. Na Senatu Sveucilista u Splitu donijet cemo odluke i kriterije za upis te formirati Vijece studija. Zbog toga, molimo Vas, pratite internetske stranice Sveucilista u Splitu na kojima cemo sve azurirati i napisati.
Uvjeti za upis su zavrsen jedan od prijediplomskih studija kemije, kemijske tehnologije, biologije, biologije mora, kriminalistike, elektrotehnike, racunarstva, prometa, strojarstva, gradevine, informatike ili ostalih srodnih znanosti, ukljucujuci zainteresirane kandidate sa zavrsenim diplomskim studijem medicine, farmacije, stomatologije, veterine ili prava, a kojima ce znanja i vjestine iz ovoga studija koristiti u daljnjem strucnom radu. Od kandidata se ocekuje postignutih 180 ECTS bodova.
S postovanjem,
Snjezana Stambuk"
|
 ovo nije istina..dakle ukratko mogu se prijaviti apsolutno svi.. sad koliko je realno za očekivat da će se netko tko se želi baviti s građevinom htjet odjednom upisat na forenziku ili da će netko tko se mucio s medicinom 5-6 godina upisivat magisterij, ali nikad se ne zna.. 
|
|
|
04.06.2009., 16:43
|
|
djevojce.
Registracija: Dec 2006.
|
spominju se ECTS bodovi, a sta sa onima koji su ili ce zavrsit po starome?
|
04.06.2009., 17:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lilit kaže:
spominju se ECTS bodovi, a sta sa onima koji su ili ce zavrsit po starome?
|
Isto kao i medicina i pravo koji traju dulje, dakle ti kandidati će imat više bodova pri upisu, mislim od 240 naviše, al to ne mijenja kriterije ...
|
|
|
04.06.2009., 18:01
|
|
djevojce.
Registracija: Dec 2006.
|
pa dobro ali ja recimo nemam niti jedan ECTS bod jer imam ocjene i sta ce samnom ako se prijavim recimo 
|
04.06.2009., 18:19
|
|
Mercenaire marginal
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
Lilit kaže:
pa dobro ali ja recimo nemam niti jedan ECTS bod jer imam ocjene i sta ce samnom ako se prijavim recimo 
|
Šalji mail stanovitoj Snježani Štambuk. Ili kome ga je već benni_livno bio poslao. Malo vjerojatno da će se ovdje naći osoba kompetentna da ti odgovori.
|
05.06.2009., 01:14
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
benni_livno kaže:
|
pa kada je fora. bas, ono, jebeno zvuci.
jel su rekli kad ce dati sluzbeni program, zanimanja, i ostale stvari koje se inace daju za neki fax
|
|
|
06.06.2009., 17:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
najbolje nam je pratit informacije sa Sveučilišta.
Sve ostalo je nepouzdano...mislim da cak ni oni nisu sastavili konačne kriterije upisa tj. uvjete.
|
|
|
06.06.2009., 21:13
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Aug 2008.
|
ja mislim da bi ovde najviše uspili oni sa završenim medicinskim fakultetom.
|
|
|
08.06.2009., 14:51
|
|
Registrirani korisnik
|
novosti
upravo sam primila mail od Unist koji glasi:
" S obzirom na jako veliki broj upita te na iskazani interes za studij Forenzike pri Sveučilištu u Splitu želimo Vam prenijeti slijedeće informacije.
Studij Forenzike će se provoditi kao diplomski studij sto znači da ce upisi biti sredinom rujna tako da ćete pravovremeno bit obaviješteni o svim detaljima.
Za 15-ak dana ćemo imati detaljnije informacije te Vas o istima obavijestiti.
Srdačan pozdrav"
... divno, jer nema drugih studija na koje bi se mozda htjeli upisivati i koji pocinju u 9om mjesecu....
|
|
|
08.06.2009., 15:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
studij forenzike? to će biti vrlo bitna stavka u restrukturiranju gospodarstva i povećanju BDP-a.
moram odmah na wc od muke...
|
09.06.2009., 00:56
|
|
U samoizolaciji
|
off
povecanje BDPa. hahahaa, nemoj da umrem od smjeha. umjesto u ceste trebali su uloziti u industriju, i nakon sto im se ulozeno vrati za nekoliko godina trebali su poceti graditi ceste....da su mislili. ali oni su budale, znaju samo trositi
a tek oni milijuni crkvi i laznim braniteljima, nemoj da pocmem
on:bas me zanima koji ce smjerovi biti. gledao na wiki i bome ih imaaaa
|
|
|
22.06.2009., 20:05
|
|
U samoizolaciji
|
evo proslo je 15ak dana.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:08.
|
|
|
|