Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili > Autoplin

Autoplin Kuhari, bombaši, luđaci i ubojice

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.09.2009., 09:50   #21
Quote:
54321012345 kaže: Pogledaj post
Pitanjce... Da li ste osjetili ili primjetili nekakve promjene u radu motora zbog istrosenosti dojeda ventila?
Da, na srednjim okretajima počne falit nage, ubrzanja tipa 70-100 počnu padat, auto je tromiji.

Kad stvar eskalira onda imaš rad na tri cilindra, teško paljenje .....
CDRW is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2009., 14:44   #22
moram priznati da sam se malo zabrinuo kad sam pročitao članak na temu o motoru koji imam u autu jer se i ja vozim na plin. dao sam ga ugraditi na 8 000 kilometara a sada ukupno imam 52 000 kilometara, performanse i rad motora su iste kao i prije ugradnje samo što je moj uređaj brc, a ugradnja flash lubea tada nije bila moguća zbog turba, tune up sam dao ubrizgati samo jednom nakon 10 000 kilometara zbog preventive. kad sam dao ugrađivati plin uvjeravali su me da moj motor ne treba nikakvu zaštitu ventila jer je turbo... uglavnom, planirao sam dati provjeriti ventile još na zadnjem redovnom servisu ali me je tada mehaničar odgovorio da ne treba jer je motor radio savršeno a nije ni po servisnom planu predviđeno nikakvo podešavanje pa sam na kraju odustao od toga.
da ne duljim, za sutra sam dogovorio opet redovan servis (filtri, ulja) pa će mi majstor odmah provjeriti i ventile i po potrebi ih podesiti a mogu onda i napisati vrijednosti odstupanja zazora ventila i procjenjeno stanje mašine.
mada vjerujem da će meni rezultat ipak biti bolji jer ga nisam "peglao" po autoputu nego je većina napravljena u gradskoj i prigradskoj vožnji a dobar dio kilometraže sam napravio sa starim softverom koji je bio podešen tako da je motor radio više na benzin (1,5 l/100 km) + tune up s početka priče pa podešavanje možda neće biti ni potrebno. da ne duljim, napisat ću rezultate za dan, dva.
kruns is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2009., 16:12   #23
Quote:
54321012345 kaže: Pogledaj post
ajde lagano ne seri.... To uopce nije tocno... Ti se vozi na benz ili dizel... Ja vozim hyundai i30 na plin 1.4 prosao 63 000 km i sve radi ko sat, ulja ne triosi, nikakvih problema...
Ponekad mi plinasi sliche alfistima i bmwistima
A jeste li vi nekad drzali u ruci glavu motora od nekog 16v poslje plina?

Zadnje uređivanje mariob : 07.09.2009. at 16:20.
mariob is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2009., 16:55   #24
Quote:
mariob kaže: Pogledaj post
Plin ubija motor, to se zna odavno ali... Oni koji voze na plin ne zele vjerovat u to a oni koji ugradjuju josh manje...
Prema tome ako imate racunicu otvarat motor na 100 tisuca izvolte slobodno

Da ne pominjem kako su glave motora sa 16 ventila daleko podloznije habanju i pucanju...
kupujte auto prema svojim potrebama.
Da, a proizvođači koji tvornički ugrađuju plin su budale kao i inžinjeri koji su to napravili.
pinkskin is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2009., 18:54   #25
Plin se ne ugrađuje tvornički, već proizvođač automobila sklopi posao sa nekim proizvođačem plinske instalacije pa ti ga onda ugrade u servisnoj mreži sa zadržavanjem garancije. Što i dalje ne znači da kolega priča pizdarije kad kaže da plin kolje motor
ship-shop is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2009., 20:35   #26
Quote:
ship-shop kaže: Pogledaj post
Plin se ne ugrađuje tvornički, već proizvođač automobila sklopi posao sa nekim proizvođačem plinske instalacije pa ti ga onda ugrade u servisnoj mreži sa zadržavanjem garancije. Što i dalje ne znači da kolega priča pizdarije kad kaže da plin kolje motor
Eeeeeek. Kako koji kolega, kako koji. Merc ugrađuje sam. Fiat sam. Subaru je prije imao ICOM a sada BRC u Genovi. Daewoo ima LR koliko znam ....

Recimo Talijani razlikuju modificirane i OEM automobile na plin (bilo koji, CNG, LPG). Razlika u poticaju je 650 i 1500€ za prve i druge.

Ako te baš interesira postam tablicu koji su tvornički plinski a koji su modificirani (naknadna ugradnja).
CDRW is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2009., 22:22   #27
Ne šteti motoru samo plin, šteti mu i kisik iz zraka. Sigurno je u lici prekvalitetan zrak u odnosu na onaj u francuskoj pa nije čudo da motori rikavaju. Bilo bi dobri ugraditi dozator francuskog smoga.
Definitivno motoru najviše šteti budala za volanom koja iziđe na autoput i tri vure kuri full gas. Eto znam ja jednog kome je motor trajao od Vinkovaca do Zg. S "novim motorom vozio se duže , al je na povratku eksplodirao na Brinju(uzbrdica), a gle vraga vozi na benzin i to švabu..
Slanac is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2009., 02:14   #28
Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
Eeeeeek. Kako koji kolega, kako koji
Viš, viš, a ja iz tvojih i još nekih postova razaznao da to ide onako kako sam napisao. Ono oko Subarua mi je malo smiješno, preko 4000rpm-a ide na benzin... al dobro, to je firmina politika

Kad smo kod Fiata mene najviše zanima hoće li ta tvornička ugradnja ići u jts

Uglavnom, ispričavam se kolegi koji je bio u pravu glede tvorničke ugradnje
ship-shop is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2009., 12:14   #29
Zapitate li se da li sa tvornickom ugranjom idu drugi ventili i vodjice ventila? Zapitate li se kako to neki auti idu 400 km/h? Oplo nije njemacki auto
mariob is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2009., 12:55   #30
nemam se potrebe zapitati, jer znam većinu od ovih stvari.
ali bi tebe pitao nešto.

-kakve veze s plinom imaju vodilice ventila?
-dali ti uopće znaš zbog čega stradavaju ventili kod vožnje na plin? jednom rečenicom se može objasniti.
-skoro pa serijski auto, vozi na plin 318 kmh. ne vjeruješ?
http://www.worldcarfans.com/10711163...10-gas-powered

kad čitam što pišeš, kao da gledam hrpu cigli nabacanih na jedno mjesto i netko mi govori da je to kuća.
pa se, molim te, potrudi pokazati da znaš o čemu tavrljaš, možda ću te onda ozbiljno shvatiti.
I wonder is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2009., 13:40   #31
Au. Ja vozi 16 ventilca i to ne baš nježno. I sad ti meni hočeš reć da je auto normalno radio prvih 75 000 km koliko sad ima i onda bude odjednom krepao na 100 000. A ni ulje ne troši. U biti više troši antifriza od ulja, al to je neka druga prića koja će biti rješena za koji dan (i nemoj mi samo sad počet o sjebanom dihtungu glave jer nema veze s tim, zna Miroslav).
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2009., 13:57   #32
Znam sve, gubiš rashladnu tekućinu na T razvodnicima.
miroslav k is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2009., 22:11   #33
Quote:
I wonder kaže: Pogledaj post
nemam se potrebe zapitati, jer znam većinu od ovih stvari.
ali bi tebe pitao nešto.

-kakve veze s plinom imaju vodilice ventila?
-dali ti uopće znaš zbog čega stradavaju ventili kod vožnje na plin? jednom rečenicom se može objasniti.
-skoro pa serijski auto, vozi na plin 318 kmh. ne vjeruješ?
http://www.worldcarfans.com/10711163...10-gas-powered

kad čitam što pišeš, kao da gledam hrpu cigli nabacanih na jedno mjesto i netko mi govori da je to kuća.
pa se, molim te, potrudi pokazati da znaš o čemu tavrljaš, možda ću te onda ozbiljno shvatiti.
Ma ne stradavaju, pricinilo nam se

http://img198.imageshack.us/img198/5...nginelight.jpg

Zadnje uređivanje mariob : 08.09.2009. at 22:30.
mariob is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2009., 22:16   #34
onda lijepo reci da nemaš pojma i riješili smo sve.

da to napiše netko za koga znam da razumije sve probleme sa plinom, još bi i shvatio.
ti očito nemaš pojma o čemu pričaš pa ti neću uzeti za zlo.

reci, jesi spreman na okladu?
moj auto je sad taman 100 000 km na plinu, ukupno 240 000 km.
ajmo skinuti glavu motora i prekontrolirati ventile, vodilice i siceve. ako su uništeni, ja plaćam sve.
ako su dobri, tebi na račun ide cijeli posel. dijelovi, radni sati i izgubljeno vrijeme.
kaj veliš?

nisi mi odgovorio.
kakve veze imaju vodilice ventila sa plinom?
I wonder is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2009., 22:35   #35
Znam da su vozaci na plin stedljivi ali ovolike grebare nisam ni slutio ja da ti radim generalnu? Otvarao bi tek tako motor? Jel pred svima otvarash motor???
Pitas me kakve veze imaju vodilice ventila sa plinom? Vidim da ne poznajes motore sa unutarnjim sagorjevanjem
Mislim, cemu onda rasprava
mariob is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2009., 22:42   #36
o čemu ti trkeljaš?
kakva generalka? ja ti tvrdim da ventili na mom autu nisu ništa više potrošeni nego što je normalno. a ti tvrdiš da su za smeće nakon 100 kkm. pa da vidimo tko je u pravu. ja sam spreman staviti oko 5 000 kn na svoju tvrdnju. jesi li ti spreman na isto to?
da tebi dokažem da lupaš gluposti, da, spreman sam otvoriti motor na svom autu.

da, pitam te kakve veze imaju vodilice, jer će to biti prvi puta da netko spominje vodilice u kontekstu sa plinom. njihovo pojačano trošenje, jel.
pa željno iščekujem mudri odgovor. ti bi bio prvi na svijetu koji će dokazati povezanost to dvoje.
I wonder is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2009., 22:55   #37
Evo jedna stara baba u susjedstvu je zainteresirana da joj pokazesh svoj motor
Njoj kazi da si presao 400 tisuca na plin, povjerovat ce na prvu a mozda bude i nesto vise

nego taj auto koji je presao 240.000 km... Jel to neki tenk iz doba austrougarske?
mariob is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2009., 22:57   #38
Krasno. Još jedan prepametni kreten koji kad ostane bez argumenata počne s glupim forama.
Ko da nam ih je falilo do sada.
Jel tebi šta u rodu onaj lik što je svojevremeno izbacio popis auta koji ne idu na plin na kojem su valjda bili svi auti još od prvog uratka Ota Benza.
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2009., 23:09   #39
ne hranite trolove
kruns is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2009., 23:34   #40
jelda je glupo da otvara motor pred nepoznatim ljudima?

Hajte ljudi, malo sale nije na odmet mada... wonder nikad ne moze odoljet flejmu
mariob is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:11.