Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Film

Film Art, cult and all that trash

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.10.2009., 18:48   #21
Teško li je Hrvat biti...
Da su pitali ljude što su specijalni efekti, svi bi znali. Al jebeš to! Treba neka Rvatina smislit prepjev pa dobit posebne dodatke za koje nitko nikad nije čuo. Bog i Rvati i posebni dodaci!
judolino is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2009., 20:32   #22
Ja slučajno naletim na tu emisiju i ona anketa mi je bila simpa, jedan momak baš bio duhovit, to što se tiče publike, a cijela emisija je bila OK, lagana parodija, meni je cool. Gledaću da je sad nekad namjerno uhvatim mada je termin ne baš najbolji.
Crvena Hamada is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2009., 21:16   #23
i ja sam gledao... prvo nisam skužio o čemu se točno radi (nisam ni skužio da je riječ o vicevima - pogotovo kad je došla španjolska nasihronizacija i HR titlovi ispod ) ali moram priznat da nije bilo loše... mislim, čak i zanimljivo na trenutke...

i stvarno je jako bilo kad je doveo 2 cure u studio, pomisliš evo napokon će pričati o filmu, a kad ono ni riječ im nije dao, one sjede, emisija završila čudnooo

Your browser didn't send a complete request in time.
mario_t is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2009., 12:05   #24
s obzirom da je cijela emisija bila parodija na ono sto se kod nas inace najvise gleda
(spanjolska sinhronizacija kao aluzija na sapunice, kontakt emisije koje ljudi zovu
ne bi li nesto dobili, onaj krol dole gdje uvijek pisu neke genijalnosti, anketa kao
neizostavan dio vecine priloga itd.), pretpostavljam da su djevojcice bile tamo u
svojstvu hostesa koje su takoder vazan dio raznih emisija. al steta da nisu rekle
nesto o filmu
Lola is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2009., 13:35   #25
Quote:
Lola kaže: Pogledaj post
s obzirom da je cijela emisija bila parodija na ono sto se kod nas inace najvise gleda
(spanjolska sinhronizacija kao aluzija na sapunice, kontakt emisije koje ljudi zovu
ne bi li nesto dobili, onaj krol dole gdje uvijek pisu neke genijalnosti, anketa kao
neizostavan dio vecine priloga itd.), pretpostavljam da su djevojcice bile tamo u
svojstvu hostesa koje su takoder vazan dio raznih emisija. al steta da nisu rekle
nesto o filmu
Propustila si najbitniji detalj kada ih je kamera odmjerila od nogu preko minica do grla.Nitko od upitanih(odabranih) na ulici nije čuo za njihovu emisiju i to ih je potaknulo da naprave sprdnju koja će kao biti gledana,s jedne strane fora ali s druge tašto jer ako nemaju gledanost onda je i u njima problem a uostalom ako rade emsiju o filmu(umjetnosti) nebi ni trebali očekivat gledanost
Trojanski_konj is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2009., 13:51   #26
Vic je u tome da emisija ima kretenski naslov, samo ne kužim jel se ekipa njime htjela pohvaliti ili ga ironizirati. Pitanje je tko je dao takvo glupo ime emisiji.
Nekoć je bila emisija o filmu izvrsnog naslova - Za šaku dolara.
Srećom, tad nije bilo dežurnog idiota koji bi je preimenovao u, recimo, Za pest kuna...
judolino is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2009., 22:54   #27
Quote:
judolino kaže: Pogledaj post
Vic je u tome da emisija ima kretenski naslov, samo ne kužim jel se ekipa njime htjela pohvaliti ili ga ironizirati. Pitanje je tko je dao takvo glupo ime emisiji.
Nekoć je bila emisija o filmu izvrsnog naslova - Za šaku dolara.
Srećom, tad nije bilo dežurnog idiota koji bi je preimenovao u, recimo, Za pest kuna...

vidiš, meni se baš naslov sviđa.
Old 20.05.2018., 11:45   #28
Sinoć jako dobra emisija o Raoulu Walshu

HAJDUK TE ZOVE
Metuzalem is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 00:18   #29
Emisija o Kevinu Smithu. Konačno odgledah Chasing Amy do kraja i zapitah se - ček, je li moguće da nemamo Posebni dodaci temu. I gle imamo. Ali ko da ju ni nemamo, nitko ne piše.

Pa da ju dignem malo. Primjećujem da mi sve više sjeda ta emisija i da ju redovitije gledam, bar filmove. Uglavnom ponovo. Volim slušati Živorada Tomića. Kad je Radić preskačem, ko večeras. Njega ne mogu slušati ni vidjeti.

Fali mi stara ekipa filmskih znalaca i kritičara na čelu s Peterlićem - Tadić, Krelja, Polimac, Davor Zupčević, Munitić... koji su radili legendarne "3-2-1 kreni". Živorad Tomić je iz te generacije. Oni bi danas doveli Kevina Smitha u emisiju ili Tarantina u prošlu. Ta ekipa je ugostila Wellesa, Truffauta, Chabrola i druge i pričala dva sata sa njima.

Idu Clerks. Sentimentalno sam vezan za taj film.

(Edit: Ova tema je bila na Televiziji , poslije sam skužio. Prebačena je. Možda pokaže više života ovdje.)
Dante is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 11:48   #30
Jel ima toga na Youtube?
Old 21.08.2022., 13:06   #31
Ima ponešto. Youtube: Posebni dodaci (HRT3)
Ord Mantel is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 15:23   #32
Brlek-Radić-Tomić je najjača postava. Ne znam koliko su i jesu li bili samo njih trojica, ali zanimljivije mi je slušati totalni sudar svjetova, s obzirom da dobar dio ekipe (Jovović, Šoša, Kragić, Tomić) uglavnom otkida na klasičnu naraciju i žanrovski film, pa bude dosadno ako se svi slažu. Šteta što bar jednom u 5 ili 10 navrata nije predstavljen azijski film - Grgić rastura na tom polju i definitivno bi se dalo štošta naučiti od njega.
FassGoHard is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 15:51   #33
Najbolji su mi kad se ispovijedaju kako im se na prvo gledanje neki klasici nisu svidjeli, a poslije su se kao oduševili. Tomić je to rekao za Šerburske kišobrane, jedan drugi za Jackie Brown, treći pak da je tek sa Jackie Brown skužio kako je Tarantino dobar, Radić jučer za Clerkse... Toliko sam čuo prije nego sam zgasio televizor.

Mislim da važan i veliki film ili osjetiš odmah ili ne. Možda ne kužiš sasvim, ali osjetiš da je poseban i velik. Sjećam se kako me Blow-Up strefio kad sam bio klinac u petom razredu, Do posljednjeg daha isto u to doba negdje. Nije to stvar ukusa, obrazovanja, već vau osjećaj - kao da si se našao pred piramidom ili Eiffelovim tornjem.
Dante is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 16:04   #34
No, budući da je to praktički jedina emisija o filmu na televiziji, mislim da je promašaj bazirati ju na najvećim redateljima i njihovim najboljim filmovima. Filmofili te redatelje i filmove znaju, a oni drugi baš i ne gledaju emisiju.

Posebno su mi se svidjele one emisije kad otkrivaju neke skroz opskurne i dobre kult filmove. Nekoliko emisija su posvetili manje poznatim glumcima i vidio sam par odličnih nikad-čuo filmova.
Dante is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 16:56   #35
Promijene se ukusi, nije to tako neobično, iako je i mene iznenadilo što je Damir to rekao - on mi je omiljeni kritičar između ostalog baš zato jer je čvrstih stavova.

Kad spominjemo velike redatelje i filmove, barem 5-6 puta bi na godinu trebalo predstaviti i neki nijemi film. Kinematografsko bezvučno razdoblje trajalo je preko 30 godina, a posljednjih 10 godina nijeme ere - napose druga polovica 20-ih - po mom sudu ide u vrhunce filma uopće - uz 60-e i nulte trećeg milenija.
FassGoHard is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 17:07   #36
Quote:
FassGoHard kaže: Pogledaj post

Kad spominjemo velike redatelje i filmove, barem 5-6 puta bi na godinu trebalo predstaviti i neki nijemi film.
to je nezgodno. koga zvati u emisiju? gledao sam nijemi film s gluhonijemom osobom i cijelo vrijeme sam imao osjecaj da propustam nesto u filmu.
logoff is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 17:17   #37
Zašto nezgodno? Oktobar je nedavno prikazan.
FassGoHard is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 19:33   #38
Quote:
Ord Mantel kaže: Pogledaj post
Hvala
Old 27.08.2022., 18:24   #39
Večeras je Margarethe von Trotta sa filmovima Olovno vrijeme (1981) i prvijencem Izgubljena čast Katharine Blum (1975). Bila je u braku sa Volkerom Schlöndorffom, iz tog perioda su i ovi filmovi. Politički angažirana redateljica, biti će mi zanimljivo vidjeti koliko je toga opstalo protekom vremena.
Dante is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.08.2022., 17:19   #40
Quote:
mimma7 kaže: Pogledaj post
jašta! dođe brad pitt i kaže muji: ja sam brad pitt, a mujo kaže: i ja volim pit; dođe mel gibson i kaže štefu: ja sam mel gibson, a štef kaže: i ja sam mel' pod, pa dođe nicolas cage i kaže.. i
e da, šta zapravo želim reći.. naravno da je u dijelu di je štef mel pod apostrof suvišan! to ja samo provociram purgere.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:10.