Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Izbori predsjednički 2010

Izbori predsjednički 2010 Josipović vs. Bandić

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.01.2010., 13:48   #21
Kexx
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2006.
Quote:
Gugenheim kaže: Pogledaj post
Ja nisam u medijima nasao niti jedan jedini primjer prikazivanja Bandica kao primitivca-Hercegovca. ...?
Naravno da sveučilišni profesor radi, ali nadmudrivanje kandidata je uobičajeno u svijetu, to je unutar normalnog nadmudrivanja. Bandić je htio tim rječima naglasiti kako on ima iskustvo u upravljanju velikom zajednicom, dok Josipović nema. Slikovito se i nedovoljno jasno izrazio, ali ipak je jasno na što je aludirao.

Glas za Josipovića člana SDPa je glas za predsjednika iz SDP, i za osobu i za stranku. Pa i Milanović je to rekao, da je to pobjeda čovjeka i stranke.
Ne misliš valjda da će Josipović zaboraviti koja stranka ga je kandidirala?
To naravno ne znači da je svaki glasač za Josipovića glasač i SDPa, ali Jospipović jest iz SDPa, jest njihov predsjednički kandidat i mnogi su za i protiv njega glasali. Ja sam glasao za Bandića iako nisam Hercegovac samo zato jer je Josipović iz SDPa, što mi manje smeta, a što mi više smeta je to što je čovjek haškog tužiiteljstva. I zamisli u kakvoj odvratnoj situaciji sam bio, da moram čak Bandiću dati glas, ne za Bandića, nego protiv Josipovića.
Ako se Josipović pokaže kao dobar, možda mu dam glas na sljedećim izborima.
Neka se potrudi da ne bude prvi predsjednik koji neće odraditi dva mandata.

Zadnje uređivanje rezon@tor : 12.01.2010. at 06:24.
Kexx is offline  
Old 11.01.2010., 13:50   #22
SgtHartmann
Registrirani korisnik

SgtHartmann Avatar

Registracija: Jul 2008.
Quote:
Archangel kaže: Pogledaj post
Ja sam samo da mogu glasati Hrvati u svijetu koji su na putu za vrijeme izbora ili su na privremenom radu (tipa kada sam ja volontirao 1 godinu u Sj Irskoj ali sam se planirao vratiti doma poslije toga).

Svi ostali, glasajte za državu u kojoj živite i kojoj plaćate poreze. Ostavite nas na miru već jednom!
Bravo.Kad se vec busaju sa hrvatstvom onda nek dodju malo poreza platiti u hrvatsku.To su bosanci dajte to razumite vise.
Kako bi bilo bosancima da mi odlucujemo o njihovim stvarima?Znate kako bi bilo reklo bi se:Prcimo im rodicu nece oni nama da odlucuju ba.
Tako bi bilo.
Old 11.01.2010., 13:51   #23
Kexx
Registrirani korisnik

Quote:
COD2 kaže: Pogledaj post
Ja bih ovdje samo postavio par pitanja koje se samo po sebi nameće iz rasprave.

Da li švicarski Njemci imaju pravo glasa u Njemačkoj i ostali narodi koji sačinjavaju Švicarsku da ih sad ne nabrajam u svojim "matičnim" državama?

Ukoliko bi im neko dao to pravo šta bi oni time kavalitativno dobili?

Šta Hrvati iz BiH kavalitativno dobijaju time što glasaju za institucije druge države?

Švicarski Nijemci nemaju državljanstvo Njemačke, ako koji ima, ima i pravo glasa. Pravo na glasanje proizlazi iz državljanstva,bar u većini država.
HR je definirana kao nacionalna država HR naroda i to je temelj da svaki etnički Hrvat na planeti može dobiti HR državljanstvo. POstoji i zakon koji to regulira, ali takav zakon teško da bi bio moguć bez ustavne definicije o nacionalnoj državi.
Kexx is offline  
Old 11.01.2010., 13:57   #24
Archangel
je Hugo Weaving

Archangel Avatar

Registracija: Nov 2004.
Quote:
Kexx kaže: Pogledaj post
Švicarski Nijemci nemaju državljanstvo Njemačke, ako koji ima, ima i pravo glasa. Pravo na glasanje proizlazi iz državljanstva,bar u većini država.
HR je definirana kao nacionalna država HR naroda i to je temelj da svaki etnički Hrvat na planeti može dobiti HR državljanstvo. POstoji i zakon koji to regulira, ali takav zakon teško da bi bio moguć bez ustavne definicije o nacionalnoj državi.
E pa onda naša pravila davanja državljanstva su teška glupost.
Old 11.01.2010., 13:57   #25
dr.laki
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2007.
Quote:
Ja sam samo da mogu glasati Hrvati u svijetu koji su na putu za vrijeme izbora ili su na privremenom radu (tipa kada sam ja volontirao 1 godinu u Sj Irskoj ali sam se planirao vratiti doma poslije toga).

Svi ostali, glasajte za državu u kojoj živite i kojoj plaćate poreze. Ostavite nas na miru već jednom!
Tko o čemu - Hrvati o porezu - do jučer nisi mogao istjerati Hrvate iz Mađarske ,Austrije ,BiH itd. gdje su kupovali tuđe proizvode ,plaćajući tuđi porez - a sada taj isti porez mjerilo hrvatstva. (bilo je i povrata poreza ,ne uvijek ,ali uglavnom pokretalo se tuđe gospodarstvo i tržište ne naše)

Porez nigdje nije jedini interes neke države. Po toj logici ni nezaposleni nebi trebal imati pravo glasa. Imovinki cenzus je nešto što pripada feudalizmu - zato sve napredne zemlje omogućuju i proširuju slična takva prava svojim dijasporama.

Zadnje uređivanje rezon@tor : 12.01.2010. at 06:26. Reason: Ne govori u "naše" ime. A uglavnom ti si titoljubac koji o Hrvatskoj misliš sve najgore - onda barem budi do kraja iskren i p
dr.laki is offline  
Old 11.01.2010., 13:59   #26
Basta
maliciozni progonitelj

Basta Avatar

Quote:
Kanzas kaže: Pogledaj post
I zato što su im iz SDP-a htjeli oduzeti pravo glasa. Tko bi to glasao za nekoga tko ne želi da glasaš?
bosna je i prije takvih inicijativa uvijek glasala skoro 100% "zna se"...
Old 11.01.2010., 13:59   #27
Gugenheim
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2007.
Quote:
Naravno da sveučilišni profesor radi, ali nadmudrivanje kandidata je uobičajeno u svijetu, to je unutar normalnog nadmudrivanja. Bandić je htio tim rječima naglasiti kako on ima iskustvo u upravljanju velikom zajednicom, dok Josipović nema. Slikovito se i nedovoljno jasno izrazio, ali ipak je jasno na što je aludirao.
OK, nek i bude tako.

Njih dvojica su se nadmudrivala i vecina hrvatskog korpusa se na temelju svega toga razpodjelila u omjeru 65% : 35%.

Neki vole ovo neki ono, neki vole profesore neki radnike, neko voli sijedokose, neki crnokose, neki vole istinu neki laz..(itd, itd). Ljudi su takvi, ima ih raznih.

Nevjerojatno je da Hrvatu iz BiH ne smeta Bandicevo laganje ili da profesoru u Mostaru (ili studentu) ne smeta Bandicev prijezir prema knjigama. Zar se sve to moze progutati, samo zato sto je Bandic "nas"?

Osobno znam ljude u Zagrebu, hercegovackog porijekla, koji su najnormalnije pricali da ce glasovati za Bandica zato sto je on "nas" (porijeklom iz Hercegovine). Nevjerojatno je da je to izjavio iravnatelj zagrebackog kazalista "Komedija" (takodjer porijeklom Hercegovac").

Kad ravnatelj zagrebackog kazalista u novinama izjavi da je za Bandica i zato sto je Bandic Hercegovac kao i on, onda je to, po meni, sovinizam. Sovinizam prema svim Hrvatima koji nisu Hercegovci.
Gugenheim is offline  
Old 11.01.2010., 14:02   #28
Kexx
Registrirani korisnik

Quote:
E pa onda naša pravila davanja državljanstva su teška glupost.
Nisu, u mnogim državama je tako. Nismo ništa izmislili, samo kopirali već postojeće.
Kexx is offline  
Old 11.01.2010., 14:04   #29
Davor000
Guerrero Rocher

Davor000 Avatar

Registracija: Oct 2006.
Quote:
Kanzas kaže: Pogledaj post
I zato što su im iz SDP-a htjeli oduzeti pravo glasa. Tko bi to glasao za nekoga tko ne želi da glasaš?
Quote:
HzDnZa kaže: Pogledaj post
Jel bi izabrao kandidata koji se zalaže da se tebi ukine pravo glasa ?

De dosadan si sa tvojim suprotnim temama , prouči malo kritiku na svoj račun i račun svojih , a nemoj stalno misliti da si najpamentiji.
Quote:
lostcase kaže: Pogledaj post
Sva sreca pa taj Bandic nije bio u SDPu 30 godina do prekjucer
Ovo sve govori o glasanju za Bandića, protiv Josipovića. Dakle, Josipoviću se prigovara da je za ukidanje pravo glasovanja (mada je on rekao suprotno, da imaju pravo glasati) jer je u SDP-u, a Bandić koji je do jučer tamo bio za njega se primjenjuju dvostruka mjerila.
Somewhere in the gray wood by the river is the huntsman and in the brooming corn and in the castellated press of cities. His work lies all wheres and his hounds tire not. I have seen them in a dream, slaverous and wild and their eyes crazed with ravening for souls in this world. Fly them.
Davor000 is offline  
Old 11.01.2010., 14:07   #30
Archangel
je Hugo Weaving

Archangel Avatar

Quote:
dr.laki kaže: Pogledaj post
Tko o čemu - Hrvati o porezu - do jučer nisi mogao istjerati Hrvate iz Mađarske ,Austrije ,BiH itd. gdje su kupovali tuđe proizvode ,plaćajući tuđi porez - a sada taj isti porez mjerilo hrvatstva. (bilo je i povrata poreza ,ne uvijek ,ali uglavnom pokretalo se tuđe gospodarstvo i tržište ne naše)

Porez nigdje nije jedini interes neke države. Po toj logici ni nezaposleni nebi trebal imati pravo glasa. Imovinki cenzus je nešto što pripada feudalizmu - zato sve napredne zemlje omogućuju i proširuju slična takva prava svojim dijasporama.
Pa naravno da to nebi bio jedini kriterij. Ali kada si spomenuo, nebi bilo loše uvesti da ljudi koji ne plaćaju porez nemogu glasati uopće. Pod uvjerima raznim naravno. Da se odvoje pijanice od poštenih građana koji svaki dan rade 8 sati. Zašto bi glas te pijanice bio jednak mome u određivanju ljudi koji će poslije meni opet podizati poreze i davati namete.
Isto kao BiH hrvati, mi imamo namete a oni nam biraju takve. Ono koji k...

Kako bi se ti osjećao da ti ja glasam za muslimane neke u BiH koji ti onda podigne porez i stavi namet? A? Bilo bi ti svejedno? Malo sutra. Budi iskren i reci istinu!

Zadnje uređivanje rezon@tor : 12.01.2010. at 06:27.
Archangel is online now  
Old 11.01.2010., 14:08   #31
Kexx
Registrirani korisnik

Quote:
Gugenheim kaže: Pogledaj post
....
Kad ravnatelj zagrebackog kazalista u novinama izjavi da je za Bandica i zato sto je Bandic Hercegovac kao i on, onda je to, po meni, sovinizam. Sovinizam prema svim Hrvatima koji nisu Hercegovci.
Postoji dugogodišnja kampanja sotoniziranja Hercegovaca i dijeljenja HRvata na nas i Hercegovce. Netko je čuo da je dobro podijelit jer se lakše vlada i uvukao nas u podjele. Tako imamo nas i Hercegovce, fašiste i antifašiste, sjever i jug, istok i zapad, našlo bi se još. Ne radi se na homogenizaciji HRvata nego na podjeli na što više načina. Ovo je prirodna obrambena reakcija sotoniziranih i nemoj se čuditi. Kad se inteziviraju druge podjele bit će još obrambenih reakciju i shvatit ćeš koliko je bilo pogubno uvođenje podjela među HRvatima. Tražiš krivca na pogrešnom mjestu.

Zadnje uređivanje rezon@tor : 12.01.2010. at 06:27.
Kexx is offline  
Old 11.01.2010., 14:09   #32
Archangel
je Hugo Weaving

Archangel Avatar

Quote:
Nisu, u mnogim državama je tako. Nismo ništa izmislili, samo kopirali već postojeće.
Je malo sutra. Mnoge države nemaju svoju BiH kojima su podijelili državljanstvo samo tako.

Quote:
Postoji dugogodišnja kampanja sotoniziranja Hercegovaca i dijeljenja HRvata na nas i Hercegovce. ...
Ja se ne slažem. Hercegovci su sami si krivi jer su glasali za HDZ cijelo vrijeme slijepo bez pitanja. Da se razumijemo, da je HDZ bio prava stranka puna poštenih ljudi koji su stvarno htjeli pomoći ovoj državi a ne samo sebi nitko nebi prigovorio niti riječ BiH hrvatima. Ali dok su ljudi u RH uvidjeli tko i što je HDZ BiH nije i dalje je slijepo glasala.
Dok su ljudi tamo takvi bit će i podjela. Kada počnu gledati tko je pošteniji i želi pomoći da svi budemo siti i bogati onda će se i naš pogled prema njima promijeniti.

Zadnje uređivanje rezon@tor : 12.01.2010. at 06:30. Reason: poruke spojene
Archangel is online now  
Old 11.01.2010., 14:15   #33
Gugenheim
Registrirani korisnik

Quote:
Postoji dugogodišnja kampanja sotoniziranja Hercegovaca i dijeljenja HRvata na nas i Hercegovce. Netko je čuo da je dobro podijelit jer se lakše vlada i uvukao nas u podjele. Tako imamo nas i Hercegovce, fašiste i antifašiste, sjever i jug, istok i zapad, našlo bi se još. Ne radi se na homogenizaciji HRvata nego na podjeli na što više načina. Ovo je prirodna obrambena reakcija sotoniziranih i nemoj se čuditi. Kad se inteziviraju druge podjele bit će još obrambenih reakciju i shvatit ćeš koliko je bilo pogubno uvođenje podjela među HRvatima. Tražiš krivca na pogrešnom mjestu.
Ja ti kazem da je potpuno jedna princip u suprotnom smjeru. Svejdeno je sto je bilo prije "kokos ili jaje".

Ako Hercegovac bira kandidata po zavicajnom porijeklu, onda je to rasizam prema ostalima. To znaci da "ostatak Hrvata" (onaj dio koji nije iz Hercegovine) nema sanse, manje je vrijedan.

To je posebno vazno šprimijetiti sad kad je u igri bio Josipovic. To je covjek koji ima svojih komparativnih prednosti pred Bandicem i u hrvatskom korpusu dobiva 60% naspram 40% za Bandica. A nije nicim iskazao mrznju prema Hercegovcima, nije im nikakva prava uskracivao, a sve skupa se cini kao da kao predsjednik ne bi donio BiH Hrvatima nista manje nego Bandic.

I onda mu Hrvati u BiH plebiscitarno uskrate glas, zato sto "nije nas", "njihov je"...
Gugenheim is offline  
Old 11.01.2010., 14:20   #34
Archangel
je Hugo Weaving

Archangel Avatar

Posve se slažem s Gugenheim da je Josipović bolji predsjednik i za BiH hrvate. Ako on stvarno krene s programom kojeg je zagovarao to će značiti brži ekonomski oporavak Hrvatske, a to onda znači i više para za BiH. Financijski oporavak RH znači da će prestati masovni napadi na BiH kako naše pare u krizi idu tamo.

Da je bandić pobijedio, to bi donijelo financijsku prednost samo njegovim kumovima, ali ukupno nebi mnogo napravilo i RH bi još više otišla kvragu, a BiH bi imala još manje pare od RH. Dalje ljudi bi još više krivili i ne volili BiH hrvate.
Old 11.01.2010., 14:22   #35
Frea
U samoizolaciji

Registracija: Jun 2009.
Quote:
Sweet/Bitter kaže: Pogledaj post
koje poimanje demokracije...

ljudi iziđu na izbore glasuju i onda ih netko nazove šovinistima obzirom na njihov izbor...

obzirom da sam porijeklom iz tih krajeva, na osobnom primjeru na ovom forumu mogu dokazati koliko su se šovinistički, urbanorasistički pojedini Josipovićevi glasači odnosili prema meni isključivo iz razloga što ne dijelim njihovo mišljenje.

Frea

Frea

to su ti samo neki od primjera šovinizma..da ne govorim da je i ovaj tvoj upis - tema urbanorasistička i šovinistička iako si ti uvjeren kako si demokrat..a takvi demokrati opće je poznato ne poštuju tuđe pravo nit tuđi izbor i mišljenje ukoliko je drugačije od njihovoga

Pa slušaj prijateljice,pošto vidim da te fasciniram i da me zorno pratiš, da ti odgovorim.. Dok je god klima u BiH naspram Hrvata i Zagreba ovakva,
nemamo mi što razgovarati o hrvatskom fašizmu ili ksenofobiji.

Pače, ovakvih komentara bilo je na TONE kada se ispostavilo da rodijak Bandić nije pobjedio, stoga me mani svojih pizdarija jer da, ja smatram da dijaspori treba oduzeti pravo glasanja na izborima u državi Hrvatskoj!
Imate svoje države, pa tamo glasujte i određujte vlast!

Da podsjetim kako naša braća Herceg-Bosanci rezoniraju :

RADIKALNI hercegovački portal "Uskok" koji posjetitelje poziva da glasaju za Bandića, objavio je huškački tekst protiv Zagreba i njegovih stanovnika.

"Čemu panika oko Bandića? Nema je. Tko god da dođe na Pantovčak ne može biti toliki idiot koliki je bio Mesić. Niti će zbog straha od kaznenog progona zbog grijeha 90-ih prodavati nacionalne interese kako je to činio Stipe. Slijepa Naša odavno je prodana i na svom ropskom i dužničkom križnom putu lagano klizi prema EU bankama na konačno kasapljenje. U tome joj ne mogu pomoći niti Josipović PravdaMan niti Krivogeni Bandić", stoji u tekstu.

"Odavno već govorim kako u svakoj obitelji nije dobro tko joj je glava kuće pa tako kategorički tvrdim da niti hrvatskom narodu nije nimalo dobro da mu jedan devijantni truli grad kakakv je Ze-gej bude glava države. Grad je to u kojem se nakotilo svega. Sve što je trulo u Hrvata stremi Zagrebu. I gore uzima bolje pozicije od onog dobrog što je Zagreb usisao u sebe. Grad je to koji se stidi samog sebe. Pojam hrvatstvo njemu je pežorativ. Sve što je državničko, domoljubno, patriotsko, u njemu se doživljava kao nacionalizam. Grad je to koji stenje od kompleks i Beča i Pešte i Beograda", piše u tekstu koji potpisuje izvjesni Zirdum.

Tekst je popraćen s desecima komentara u kojima se omalovažavaju stanovnici Hrvatske, a radikalni Hrvati iz BiH homogeniziraju za glasanje u drugom krugu.
Frea is offline  
Old 11.01.2010., 14:22   #36
ajduk a šimić
ajmo malo raspravljat

ajduk a šimić Avatar

Registracija: Oct 2009.
Što je onih 85% istarskih glasova. je li to rasizam?

Zadnje uređivanje rezon@tor : 12.01.2010. at 06:32.
ajduk a šimić is offline  
Old 11.01.2010., 14:26   #37
zeljko_ri
Registrirani korisnik

zeljko_ri Avatar

Registracija: Oct 2007.
Quote:
ajduk a šimić kaže: Pogledaj post
Što je onih 85% istarskih glasova. je li to rasizam?
Josipović nije Istrijan, a kolega je povukao paralelu sa zavičajnim porijeklom i glasovi od čak 95% su to i potvrdili.

Zadnje uređivanje rezon@tor : 12.01.2010. at 06:32.
zeljko_ri is offline  
Old 11.01.2010., 14:29   #38
Gugenheim
Registrirani korisnik

Quote:
Frea kaže: Pogledaj post
...
Tekst je popraćen s desecima komentara u kojima se omalovažavaju stanovnici Hrvatske, a radikalni Hrvati iz BiH homogeniziraju za glasanje u drugom krugu.[/I]

Isuse Boze...

Ovo je, prije izbora, objavljeno (i potpisano) na javnom hercegovackom portalu????

I onda netko govori o antihercegovackom rasizmu... Postoji li slican primjer na drugoj strani (ne govorim o forumima, i komentarima pod tekstovima, vec o "sluzbenim" tekstovima na portalima). Je li netko ovako odvratno rasisticki predizborno homogenizirao birace u Hrvatskoj?

Sad mi je jesno kako je doslo do 95% za Bandica u BiH...

Zadnje uređivanje rezon@tor : 12.01.2010. at 06:34.
Gugenheim is offline  
Old 11.01.2010., 14:31   #39
Frea
U samoizolaciji

Registracija: Jun 2009.
Quote:
Bankina kaže: Pogledaj post
Index
Bar netko prenosi puls naroda i stvarne motive i razloge glasanja Hrvata u BiH za Milana
Bandića u 2.krugu predsjedničkih izbora
Frea is offline  
Old 11.01.2010., 14:31   #40
revolution
*

revolution Avatar

Registracija: Jan 2004.
Quote:
Basta kaže: Pogledaj post
bosna je i prije takvih inicijativa uvijek glasala skoro 100% "zna se"...
da, ali nikad dosad, do ovog obrata -još u prvom krugu nisu podržali kandidata koje hadezei bih jesu službeno podržali, dapače u II krugu su izašli u odazivu 130% većem i non stop iskreno, pred tv kamerama izjavljivali: Milan je naš!

ti ljudi prate hrvatske medije, tv, ZNAJU tko je i kakav je čovjek Milan Bandić, niti jednom riječju nije spomnuta bilo kakva kontroverza, a kamoli afere, kaznene prijave, pa čak ni nesuvislo ponašnje u kampanji, izjave koje su svjedočile da doista nije dorastao tom zadatku i da je sve ove godine se uspješno skrivao od oka javnosti

"Milan je naš" je sebična i nedogovorna (premda iskrena) izjava populacije koja sudjeluje u izborima za funkcije ivlast U DRZUGOJ DRŽAVI. sada stvarno tome mora doći kraj, izborni zakon se mora mijenjati, birački spisak očistiti od fantomskih stottina tisuća Srba kojiovdje više ne žive i nemaju nikakvu namjeru živjeti i fantomskih birača iz BiH koji očito trebaju participirati ponekom drugom obrascu

a jedni su pokriće drugima, nenamjerno, to je odluka neke davne hdz vlasti, NEMOGUĆE je da se sve ove govine birački spisak nije mogao dovesti u red, pa ne radi se o 50 milijuna ljudi pa da je to tako zahjevno

ne,svjesna manipulacija je u pitanju. u svakoj izbornoj jedinici,tju svakom biračkom mjestu postoji višak birača. PROVJERITE AKO NE VJERUJETE!

i možda stvarno HDZ, sada pokaže neku političku volju,sad kad im se bosanska biračka utvrda definitivno utela kontroli...inicijative civilnog društva nisu bile dovoljne da se uvede red

Pravila postanja