Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.11.2011., 13:54   #21
ovaj lik Roko Šikić tvrdi da su eu fondovi prijevara, jel zna netko je li to istina?

Quote:
EU fondovi, o kojima se toliko govori i od kojih hrvatski građani toliko očekuju, najobičnija su prijevara. Najbolje to potvrđuje primjer IPARD fonda koji tobože hrvatskim poljoprivrednicima nudi vrlo povoljne kredite, no koji se u praksi pokazao tek kao privid velikih mogućnosti. Jer da bi dobio kredit iz tog fonda, poljoprivrednik mora u dokumentaciju uložiti čak od 300 do 700 tisuća kuna, koliko stoje razni dokumenti, projekti, energetske i druge suglasnosti, te građevinske dozvole. I kada se poljoprivredniku učini da je na kraju puta, birokrati Europske unije od njih traže dodatne provjere, garancije i hipoteke. Problem je u tome što mala seoska gospodarstva ne mogu imati značajan bonitet upravo zato jer su mala gospodarstva. Zbog toga gotovo ni jedan projekt nije zaživio, a zato i tvrdim da su EU fondovi najobičniji mit bez pokrića. Sve to znam i iz osobnog iskustva, jer sam suvlasnik tvrtke koja je gradila farme svinja i krava.
http://www.dnevno.hr/vijesti/izbori_...je/436309.html

Zadnje uređivanje soks : 08.11.2011. at 14:17.
soks is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2011., 14:07   #22
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
zašto onda BBC ima pretplatu i sve ostale javne TV?!
Zato sto javne televizije nisu u nadleznosti EU.

Quote:
soks kaže: Pogledaj post
ovaj lik tvrdi da su eu fondovi prijevara, jel zna netko je li to istina?
Taj lik je
Grinch24 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2011., 14:11   #23
Quote:
Grinch24 kaže: Pogledaj post
Zato sto javne televizije nisu u nadleznosti EU.

Taj lik je
a HTV nije javna (tj. državna kao i BBC) televizija?

btw. BBC nema reklama i financira se putem pretplate.

od 8.12. se HTV-u smanjuje termin za reklame na samo 4 minute unutar sat vremena

dakle pretplata će ostati
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2011., 14:22   #24
HRT je javna televizija kao i BBC. Koriste se razlicite kombinacije financiranja javnih televizija.

Tu imas o modelima koji se koriste u Europi

http://en.wikipedia.org/wiki/Television_licence
Grinch24 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2011., 14:30   #25
Quote:
soks kaže: Pogledaj post
ovaj lik Roko Šikić tvrdi da su eu fondovi prijevara, jel zna netko je li to istina?
Prijevara u smislu da ćeš ti doći u općinu i dobiti hrpu love od EU na lijepe oči.

EU fondovi su puno bolji od ovih naših poticaja zato jer postoji stroga kontrola uloženih sredstava. Odeš na stranicu iparda i imaš sve informacije o korisnicima.
Točno se zna: tko, gdje i koliko.
Zek0slav is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2011., 15:02   #26
Tko misli da ce od nekih EU fondova dobiti na lijepe oci poklonjenu hrpu love nije drugo nego budaletina. Nije nam niti u interesu da se tako djeli lova, to je sadasnji hrvatski model u kome kumovi i rodijaci muzu lovu iz drzavne blagajne, bez ikakvih uvjeta i provjera. Ako drzava daje poticaj, treba ga davati s ciljem razvoja ekonomije, a ne s ciljem punjenja djepova stranckih kolega.
succorosso is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2011., 15:46   #27
Quote:
succorosso kaže: Pogledaj post
Tko misli da ce od nekih EU fondova dobiti na lijepe oci poklonjenu hrpu love nije drugo nego budaletina. Nije nam niti u interesu da se tako djeli lova, to je sadasnji hrvatski model u kome kumovi i rodijaci muzu lovu iz drzavne blagajne, bez ikakvih uvjeta i provjera. Ako drzava daje poticaj, treba ga davati s ciljem razvoja ekonomije, a ne s ciljem punjenja djepova stranckih kolega.
Bilo kakva rasprava o neefikasnosti javnog sektora(u kompletu) bez osvrta na koruptivnu vezu privatnog sektora i javnoga je falična...
To je pozivanje na posljedicu bez sagledavanja uzroka

Ne govorim to samo zbog činjenice da je HUP dao više ministara i državnih tajnika nego SDP,a vidim i da imaju čoveka i u upravnom vijeću agencije za upravljanje državnom imovinom...HUP treba javno prozvati zbog toga

Govorim to zbog spoznaja ,a znam da ti imaš sličan stav, kako se razvijaju ekonomije razvijenih država..

Nekada je iz našeg javnog sektora dolazila Pliva,INA,T-HT koji je sa Teslom i
i OiVom i sa fakultetima mogao postati okosnica izvozne ICT industrij(radio sam u tom sektoru za stranog vendora i znam što pričam)..nastavi niz

Nama strašno fali u bilanci izvozni rezultati navedenih firmi...
a nisu to jedine firme

Mislim da sam kroz primjere izrazio kakav bi trebao biti javni sektor,
Najviše se slažem sa Ljubom Jurčićem koji otvoreno govori da nam treba
industtrijska politika

Na žalost mi smo u javne institucije odmah pripustili raznorazne političke zaslužnike kao i nečije igrače...

Previše je (na svim poljima) bilo ponašanja u stilu da se ra.ebe firma kako bi se dočepali nekretnina ili zemljišta...

a nama ostavili da se bavimo izvedenim uslužnim sektorima ostavljeni na vjetrometini globalnih procesa...

a ti izvedeni sektori ovise o postojanju prije navedenih gospodarstava u primarnom i sekundarnom sektoru

Evo baš sam danas pročitao kako Japan,Kina i J.Koreja proizvode skoro 2/3 brodova zahvaljujući gospodarskoj politici i državnim potporama...

A da ne govorimo o čitavjo sili banaka u Njemačkoj(drćavnih i regionalnih)
koji slučće poticanju gospodarstva Njemačke
starks is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:46.