Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Star Trek Fan Club

Star Trek Fan Club Resistance is futile.

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.05.2013., 15:13   #21
Federacijski brod sa all-vulcan crew.
AmyFarrahFowler is offline  
Old 13.05.2013., 10:16   #22
Quote:
AmyFarrahFowler kaže: Pogledaj post
Federacijski brod sa all-vulcan crew.
Da čak i T'Kumbra je nekako Vulkanski naziv broda, ali opet to je offscreen tako da ne znam dali taj brod ima onaj klasični zemaljski dizajn ili možda ima vulkanski kakve smo vidjeli u 22 st. kroz Enterprise.
Fitcher is offline  
Old 16.05.2013., 00:35   #23
Quote:
Fitcher kaže: Pogledaj post
Da čak i T'Kumbra je nekako Vulkanski naziv broda, ali opet to je offscreen tako da ne znam dali taj brod ima onaj klasični zemaljski dizajn ili možda ima vulkanski kakve smo vidjeli u 22 st. kroz Enterprise.
To je brod Nebula klase, dakle u pitanju je standardni federacijski dizajn.
“The future is all around us, waiting in moments of transition to be born in moments of revelation. No one knows the shape of the future or where it will take us. We know only that it is always born in pain.”
Rockstar is offline  
Old 16.05.2013., 19:17   #24
Quote:
Rockstar 47 kaže: Pogledaj post
To je brod Nebula klase, dakle u pitanju je standardni federacijski dizajn.
Eto, u tom slučaju na pitanje je odgovoreno.
AmyFarrahFowler is offline  
Old 22.05.2013., 09:52   #25
Ne znam zašto toliko zamaranje time. Star trek je serija kao bilo koja druga rađena prije svega za američku publiku. Naravno da Zemljani i to Amerikanci dominiraju cijelom Federacijom što je nemoguće. Nisu oni marili za to.
Momak 90 is offline  
Old 09.08.2013., 22:15   #26
Mislim da sam negdje pročitao da je ona glupost sa U.S.S. bila pogreška koju su napravili prvi scenaristi TOS-a, a kasnije valjda više nitko nije obraćao pažnju na to. Štoviše, kladio bih se da su prvi scenaristi napisali ime broda bez da su uopće znali zašto ispred imena broda piše U.S.S...da je scenarist bio prosječan Englez, on bi napisao H.M.S...ugl, vjerojatno prosječni Amer ni ne zna što to znači...a što se tiče dizajna brodova, treba imati na umu da mi gledamo u serijalu brodove pod službenom ingerencijom Federacije, odnosno, Zvjezdane Flote. Postoje i civilni brodovi koji imaju ''slobodan dizajn''. To se dobro vidi u nekoliko epizoda gdje vidimo kojekakve teretnjake ili vulkanske znanstvene brodove koji ne ulaze u zapovjedni lanac Zvjezdane Flote...I navodno je razlog za tanjurasti oblik federacijskih brodova isto posljedica ''letećih tanjura'' koji su punili naslovnice američkih tiskovina u vrijeme kada je serija nastajala...
Darkblade is offline  

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:58.