Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Euro 2012 Poljska/Ukrajina

Euro 2012 Poljska/Ukrajina Europsko nogometno prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.06.2012., 13:12   #21
Quote:
krkan11 kaže: Pogledaj post
Olakšavajuća okolnost u novom formatu će, porek lakših kvalifikacija, biti i lakši prolazak grupe na turniru - 16 od 24. Ja sam više nesretan kad takav sistem "pomogne" nekom od favorita, nego nekoj slabijoj reprezentaciji.
Zato i žele tako nešto napraviti, da svi favoriti prođu dalje (kolika bi bila šansa da netko ispadne u skupini gdje čak po 3 mogu proći, 1 naprema 1000?). Ljude manje zanima dvoboj Danske i Italije u četvrtfinalu, žele oni gledati Italija vs neka mrcina. Tako to ide, pare na vidiku.
Old 14.06.2012., 13:13   #22
Protiv.
Tore is offline  
Old 14.06.2012., 13:19   #23
Quote:
Omega Phoenix kaže: Pogledaj post
Zato i žele tako nešto napraviti, da svi favoriti prođu dalje (kolika bi bila šansa da netko ispadne u skupini gdje čak po 3 mogu proći, 1 naprema 1000?). Ljude manje zanima dvoboj Danske i Italije u četvrtfinalu, žele oni gledati Italija vs neka mrcina. Tako to ide, pare na vidiku.
Da Italija bude prva u skupini valjda bi dobili nekog trećeplasiranog, naprimjer Estonija izborila plasman i bila treća. Četvrtfinale Eura: Italija vs Estonija. Ludnica i euforija na aparatima.
Cošva is offline  
Old 14.06.2012., 13:21   #24
mislim da sam negdi bia cita da je Beckenbauer trazio, da ove slabije reprezentacije napr. Armenija, Gruzija, Malta.... igraju predkvalifikacije-kvalifikacija, i tek onda da se pridruze ovin jacima Njemacka, Italija, Hrvatska..... dobilo bi se 8 skupina sa po 4 momcadi od kojih bi prvoplasirani isli na EP koje bi se igralo svako 2 godine.
TSWRA is offline  
Old 14.06.2012., 13:48   #25
Quote:
cosva2 kaže: Pogledaj post
Da Italija bude prva u skupini valjda bi dobili nekog trećeplasiranog, naprimjer Estonija izborila plasman i bila treća. Četvrtfinale Eura: Italija vs Estonija. Ludnica i euforija na aparatima.

Osmina finala
zadnja aktivnost u: 04.01.2023. 09:50
maminho is offline  
Old 14.06.2012., 13:55   #26
Sve reprezentacije koje bi igrale na Euru da igraju 24 države.

EP 2012:
16 koje igraju + BiH, Estonija, Crna Gora i Turska
Dodatne: Belgija, Armenija, Srbija, Mađarska, Izrael, Švicarska, Norveška i Škotska;

EP 2008:
16 + Srbija, Škotska, Norveška, Irska, Engleska, Sj. Irska, Bugarska;
Dodatne: Finska i Izrael;

EP 2004:
16 + Škotska, Slovenija, Wales, Turska i Norveška;
Dodatne: Irska, Srbija, Belgija, Island, Poljska i Rumunjska;

EP 2000:
16 + Škotska, Izrael, Ukrajina i Irska;
Dodatne: Švicarska, Grčka, Finska, Rusija, Poljska, Austrija, Slovačka i Hrvatska;

EP 1996:
16 + Irska, Grčka, Norveška, Sj. Irska, Litva, Belgija i Švedska;
Dodatne: Slovačka i Gruzija;

Podebljao sam reprezentacije koje od SP 1996.g. pa na dalje nikad nisu igrale na velikom natjecanju, dakle one bi bile te reprezentacije kojima ''nije tu mjesto''.

Popis reprezentacije koje bi išle na Euro da se od 1996.g. igralo 24 države, a da nije bila na EP ili SP zadnjih 16 godina:

Država (Izravni plasman + dodatne kvalifikacije)
Sj. Irska (2+0),
Izrael (1+2),
BiH (1+0),
Estonija (1+0),
Crna Gora (1+0),
Wales (1+0),
Litva (1+0),
Finska (0+2),
Armenija (0+1),
Mađarska (0+1),
Island (0+1),
Gruzija (0+1);

Mislim da se ne bi trebali puno bojat da će razne Estonije, Bjelorusije i slični imati veliku šansu za odlazak na Euro. Uglavnom su to bile reprezentacije tipa Škotska, Norveška, Irska itd. Ne radi se o nekim petorazrednim reprezentacijama, a i ove baš slabije (Island, Armenija itd) bi vjerojatno izletjele u dodatnim kvalifikacijama.
Dabizas is offline  
Old 14.06.2012., 13:56   #27
Mene zanima kak bi odredili parove osmine finala. Jel bi najbolji prvi igral protiv najlošijeg 3. ili kak?
maminho is offline  
Old 14.06.2012., 14:04   #28
Quote:
maminho kaže: Pogledaj post
Mene zanima kak bi odredili parove osmine finala. Jel bi najbolji prvi igral protiv najlošijeg 3. ili kak?
http://en.wikipedia.org/wiki/1994_FIFA_World_Cup

Evo pa prouči...
Dabizas is offline  
Old 14.06.2012., 14:08   #29
Quote:
Dabizas kaže: Pogledaj post
ma gledal sam, al mi se nije dalo gledat sparivanje u osmini

vidim da nije da najbolji 1. ide na najošijeg 3.

Kaj da su ova 2 najlošija 3. bila među 4 najbolja, kak bi onda to išlo?
Djeluje mi lakrdijaški takvo sparivanje

Zadnje uređivanje maminho : 14.06.2012. at 14:15.
maminho is offline  
Old 14.06.2012., 14:15   #30
Niti meni nikad nije bilo jasno to sparivanje kada neki treći prolaze dalje

I jako sam protiv širenja na 24 momčadi, jer se time prvo oduzima pravo manjim državama da organiziraju natjecanje (što će, samo 5-6 država se vrtiti u krug ubuduće?), jer jedna Švica i Austrija teško da bi ishendlali takvo što, ili će se prebaciti u 3 države...

Loše, jako loše po meni.
Galijun1 is offline  
Old 14.06.2012., 14:22   #31
Quote:
Vidim i da nakon linkiranja ima pitanja.

Evo kako je to išlo na sva 3 SP-a igrana po tom sistemu,a tako bu išlo i 2016.I mladi su na SP u Kolumbiji lani igrali po tom sistemu.

A1- C3/D3/E3 (jedan od ta 3 prolazi sigurno)
F2-B2

C1-A3/B3/F3
E1-D2

D1-B3/E3/F3
A2-C2

B1-A3/C3/D3
F1-E2

Pritom UOPĆE NIJE BITNO koji je koji treći po mini tablici 6 trećeplasiranih.Niti poredak prvoplasiranih.
Bitno je u kojoj su skupini.
Sve kombinacije četvorice trećih koji prolaze(a ima 15 kombinacija) pokrivene su ovim kosturom.
VodkaM is offline  
Old 14.06.2012., 14:31   #32
Quote:
vodkamartini007 kaže: Pogledaj post
Vidim i da nakon linkiranja ima pitanja.

Evo kako je to išlo na sva 3 SP-a igrana po tom sistemu,a tako bu išlo i 2016.I mladi su na SP u Kolumbiji lani igrali po tom sistemu.

A1- C3/D3/E3 (jedan od ta 3 prolazi sigurno)
F2-B2

C1-A3/B3/F3
E1-D2

D1-B3/E3/F3
A2-C2

B1-A3/C3/D3
F1-E2

Pritom UOPĆE NIJE BITNO koji je koji treći po mini tablici 6 trećeplasiranih.Niti poredak prvoplasiranih.
Bitno je u kojoj su skupini.
Sve kombinacije četvorice trećih koji prolaze(a ima 15 kombinacija) pokrivene su ovim kosturom.
E taj kostur me je zanimal
Fala prika

Ali i dalje mi je blentavo da neki 1. igraju protiv 2., a neki protiv 3.
maminho is offline  
Old 14.06.2012., 14:37   #33
Quote:
E taj kostur me je zanimal
Fala prika

Ali i dalje mi je blentavo da neki 1. igraju protiv 2., a neki protiv 3.
Nije toliko blentavo,pobjednici ABCD grupa imaju trećeplasirane za protivnike,a EF pobjednici drugoplasirane.Recimo u Italiji '90. su Bra,Njem,Ita i Arg bili najjači nositelji,jači od preostala 2(Bel i Eng) i dobili su ABCD grupe,a Belgija E te Engleska F grupu Nije pravilo da bude tako,ali "naštima" se to
VodkaM is offline  
Old 14.06.2012., 14:37   #34
Format EP kvalifikacija

Quote:
TSWRA kaže: Pogledaj post
mislim da sam negdi bia cita da je Beckenbauer trazio, da ove slabije reprezentacije napr. Armenija, Gruzija, Malta.... igraju predkvalifikacije-kvalifikacija, i tek onda da se pridruze ovin jacima Njemacka, Italija, Hrvatska..... dobilo bi se 8 skupina sa po 4 momcadi od kojih bi prvoplasirani isli na EP koje bi se igralo svako 2 godine.
Upravo tako bi ja volio.
Tipičan format kvalifikacija UEFA zone danas je 9 grupa po 6 timova. A sad pazite: Andora, San Marino, Farska ostrva, Malta, Lithenštajn, Luksemburg... Jednom u 15 godina se desi da nekog od ovih ne dobiješ u grupi. Tu je poveliki niz još malih državica tipa Kipar, Crna Gora, Makedonija, Vels, Sjeverna Irska, baltićke zemlje (a bome ni Srbija nije daleko ), uglavnom masa zemalja koje se na SP/EP plasiraju nikako ili vrlo rijetko, a rijetko dolaze i u poziciju da se plasiraju.

Zato mislim da bi sve evropse države trebalo podijeliti u tri velike grupe, bazirano na rangu UEFA. Prva grupa bi bile najmoćnijih 14 država, a druga i treća svi koji preostanu, pa popola. Oni nek igraju nekakve međusobne pretkvalifikacije, kup/grupe, svejedno. To se može igrati i u predsezoni/sezoni EP. Kroz pretkvalifikacije se dobije dodatnih 14 mjesta u kvalifikacijama. Onda oformiti 7 grupa po 4, prva dva idu na EP (praktično, simulacija grupne faze na EP). EP, sa 16 učesnika, organizirati svake dvije godine (u neparnim godinama).
Slično bi uradio i za SP (njega naravno ostaviti na svake 4).

Ja uopšte ne umirem za sudarima velikih ekipa, tekmama tipa Njemačka-Italija, Italija-Španija, itd. Ako su dobri, oni će se sastati kad-tad, makar u polufinalu/finalu.
krkan11 is offline  
Old 14.06.2012., 14:42   #35
Apsolutno za ovo, prilika da ne gledamo uvik iste na Euru
DPMM is offline  
Old 14.06.2012., 14:42   #36
Svi smo mi protiv toga,ali što se nas pita,tema je nepotrebna,lokaj ovo.

UEFA-u zanima samo lova,lova,lova,lova,lova...hebala vas kvaliteta.Dovoljno je pogledati da je Ukrajincima ovo prvo kontinentalno natjecanje,a Poljacima drugo,a radi se o izrazito velikim zemljama.Gadi mi se sve ovo,uživajte u posljednjem normalnom Europskom prvenstvu.
gelo85 is offline  
Old 14.06.2012., 14:43   #37
Quote:
krkan11 kaže: Pogledaj post
Upravo tako bi ja volio.
Tipičan format kvalifikacija UEFA zone danas je 9 grupa po 6 timova. A sad pazite: Andora, San Marino, Farska ostrva, Malta, Lithenštajn, Luksemburg... Jednom u 15 godina se desi da nekog od ovih ne dobiješ u grupi. Tu je poveliki niz još malih državica tipa Kipar, Crna Gora, Makedonija, Vels, Sjeverna Irska, baltićke zemlje (a bome ni Srbija nije daleko ), uglavnom masa zemalja koje se na SP/EP plasiraju nikako ili vrlo rijetko, a rijetko dolaze i u poziciju da se plasiraju.
Od tih nabojanih jedino Andora i San Marino imaju preplatu na 0 bodova, ostale često otkinu bodove nekome.
Dabizas is offline  
Old 14.06.2012., 15:13   #38
ne. to nema smisla.
platini i oni koji su mu dali ideju su idioti

1. jer onda kvalifikacije nemaju smisla.
2. jer onda format natjecanja više/manje nema smisla.
3. jer će onda prvenstvo biti zanimljivo tek od četvrtfinala, a prije toga bi bilo otprilike 30ak ultranezanimljivih utakmica, 10ak poluzanimljivih i 10ak zanimljivih utakmica. za razliku od ovog formata gdje su sve utakmice (31) zanimljive. a i kvalifikacije su bile dosta uzbudljive.

ali uefi je bitno to da će se euro gledati u 24 države sa velikim zanimanjem, a to je pola europe, za razliku od sada gdje se gleda u samo 16.

a i ovakva prvenstva će sami moć organizirati 3-4 države u europi, kad se upare, još njih 3-4. pa koliko će onda domaćina trebati da se održi ovakvo prvenstvo? ili će se ponavljati periodički tih nekoliko država?

Quote:
DPMM kaže: Pogledaj post
Apsolutno za ovo, prilika da ne gledamo uvik iste na Euru
pa gledat ćeš i onda iste, samo što će prvo igrat protiv levata 80% utakmica, a tek poslije 7-8 utakmica će igrati međusobno.

i da... koje bi to reprezentacije još htjele na euro?
škoti? -pa oni su u kvalifikacijama za ovo prvenstvo jedva kod kuće dobili lihtenštajn.
norveška? -pa oni se nisu ni na šta plasirali već 12-14 godina.
armenija, gruzija, estonija, litva? govori sve.

Zadnje uređivanje Boki000 : 14.06.2012. at 15:22.
Boki000 is offline  
Old 14.06.2012., 15:19   #39
a što će ti više od ovih 16 zemalja, eto trenutno na ovom Euru imaš 13 najboljih po FIFI, jedino je Češka 16, te su domaćini oko 30 mjesta
sesve is offline  
Old 14.06.2012., 15:20   #40
Pa je, al ovako ću dobit 8 rotirki Uostalon nikad ne znaš kakav upset mogu napravit ekipe koje se ne kvalificiraju : Danska 92:
DPMM is offline  

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:14.