Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.02.2013., 09:57   #21
Quote:
stari1 kaže: Pogledaj post
Gdje u Ri ima četkica za Iskru, morao bih uskoro u zamjenu?
http://documentation.hidria-perles.s...delavnice.html
Vwovac is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2013., 10:01   #22
Quote:
stari1 kaže: Pogledaj post
Gdje u Ri ima četkica za Iskru, morao bih uskoro u zamjenu?
Ima kod Kaline na Orehovici a i na placi je bila jedna butiga sa alatom pa vidi tamo.Još je bio jedan servis Iskre u Rijeci pa pogledaj na netu a mislim da sam vidio četkice i na Martikovcu u Elektromaterijalu.
Uglavnom u svakoj boljoj butigi koja prodaje Iskru.
Ri 71 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2013., 09:47   #23
pozz imam pitanje posto sam veliki ljubitelj brusilica,kako iskre,tako i ostalih.Od iskre imam Dalmaciju i naj vecu iskrinu tesku 8.5 kg.Ova velika ima zvuk zvizdanja u radu i navodno 2300 ili 2700 w tako da bih molio ako netko o njoj nesto zna...
fritz78 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2013., 14:16   #24
Quote:
fritz78 kaže: Pogledaj post
pozz imam pitanje posto sam veliki ljubitelj brusilica,kako iskre,tako i ostalih.Od iskre imam Dalmaciju i naj vecu iskrinu tesku 8.5 kg.Ova velika ima zvuk zvizdanja u radu i navodno 2300 ili 2700 w tako da bih molio ako netko o njoj nesto zna...
...pozz, imam i ja takvu, mašina stara preko trideset godina, trbušasto tijelo bakelitni prekidač koji nije za curice, ogroman startni moment kod pokretanja, izrazito teška pri radu, ali ne poznaje opterećenje, nedavno je bila na servisu gdje je dobila nove četkice kabel i sve ležajeve, pomalo zviždi, tako da sam uvjerenja da je to njen i kao novoj svojstven zvuk izrazito bučna ali mirna i bez ikakvih vibracija, i zbog toga volim raditi sa njom i prema istoj gajim izrazito strahopoštovanje...možda će netko tko se bavi popravcima istih dati precizniji odgovor, ali generalno mislim da je i sa tvojom sve ok. Ipak je to oldscholl alat
dodo76os is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2013., 14:18   #25
Quote:
fritz78 kaže: Pogledaj post
...kad se isključi gotovo pola minute joj treba da se potpuno zaustavi. pa na njoj je samo rotor kilo i pol
dodo76os is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2013., 16:10   #26
Imam Perles mješalicu ME120. Kupljen 2007-me mješao i beton, ljepila, boje... U biti evo mješač se potrošio do pola, ali radi k'o prvi dan. Imao sam i prije jednog ME120, ali je iznenada u noći s četvrtka na petak odlučio prošetati i pobjeći u plavom karavanu. Policija ga nikada nije našla Budući da sam bio stvarno prezadovoljan, kupio sam identičnog ponovo.
Odgovori s citatom
Old 14.02.2014., 11:21   #27
Pupinka

Zna li itko gdje bi se mogla nabaviti Iskrina Pupinka 2x 80mH?
Buster is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2014., 09:58   #28
Quote:
Buster kaže: Pogledaj post
Zna li itko gdje bi se mogla nabaviti Iskrina Pupinka 2x 80mH?
Iskreno neman pojma što je to Pupinka ali me vrijednost asocira na RF filter u napajanju koji je dobavljiv svuda jer su to standardne vrijednosti.Uz to često je i kondenzator unutra.
Bitna ti je samo vrijednost (nemoraš se strogo držati) i da fizički može stati unutra pa odi u trgovine elektrotehničke robe i traži za usisivače,mašine za pijati prat ili veš.
Moralo bi bit a uvijek ti ostaje Iskra servis ako ne nađeš.

Dotad možeš prespojiti direktno i sve bude radilo jedino može bit malo smetnji na radiu ili televiziji.
Ri 71 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2016., 10:02   #29
Ima li itko upute za (OK, bez smijeha molim ) Iskrin stup za bušilicu ST016? Dobio sam ga kao gotovo nekorištenog, stajao je i hrđao 15-ak godina, pa da ga probam malo ulaštiti, a i koristiti...
AnTTun is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2017., 21:10   #30
ISKRA MOTORKA

Posjedujem električnu motornu pilu staru preko 15 godina. Potrošile su se četkice. Da li netko zna gdje bih u slavoniji mogao nabaviti orginalne četkice za ISKRA ZV-E 1640 od 1600W. Već sam mjenjao zamjenske koje mi traju jedva 10 minuta rezanja, a orginal je trajao više od 15 god.
briketi is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2017., 12:38   #31
Imam Iskra bušilicu od 600 W i prezadovoljan, kvalitetna i dugotrajna.
Winston21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.12.2017., 00:41   #32
Quote:
BILJEŽNIK kaže: Pogledaj post
Vidi se da si pripadnik mlađe generacije Iskra je u vrijeme bivše države bila gotovo jedini izbor pri odabiru alata jer drugi proizvođači nisu bili toliko zastupljeni a njihovi su alati bili i dosta skuplji. Dan danas ljudi rado koriste Iskrine alate koje su kupili i prije 30 godina. Osobno imam bušilicu toliko staru i radi još uvijek. Uz klip-klap cirkular bila je glavni alat za krojenje dasaka za krovište na mojoj kući. Od novijih imam ručni cirkular Iskra ERO, također radi besprijekorno, a i taj se naradio...
Poštovani možete li mi malo objasniti rad klik klap seta alata?
Naime dobio sam iskrinu bušilicu i par nastavaka (ubodna pila,kružna pila te brusilica) ali neznam kako se glava izvadi te kako se utakne tj slože nastavci na bušilicu. Nemam uputstva ni onu knjigu s klipklap radionicom.

Koje listove pile trebam za ubodnu (t utor,u ili s 2 rupe) te gdje naći reznu ploču fi32mm unutra (20 ili 30 sam našao) i izvana 128mm. Može li stati u kružnu pilu i list od 140mm?

Unaprijed hvala

Ivan
Condor93 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.12.2017., 08:42   #33
Quote:
briketi kaže: Pogledaj post
Posjedujem električnu motornu pilu staru preko 15 godina. Potrošile su se četkice. Da li netko zna gdje bih u slavoniji mogao nabaviti orginalne četkice za ISKRA ZV-E 1640 od 1600W. Već sam mjenjao zamjenske koje mi traju jedva 10 minuta rezanja, a orginal je trajao više od 15 god.
Malo kasnim, ali kvar rotora!
Old 25.12.2017., 07:29   #34
Quote:
Condor93 kaže: Pogledaj post
Poštovani možete li mi malo objasniti rad klik klap seta alata?
Naime dobio sam iskrinu bušilicu i par nastavaka (ubodna pila,kružna pila te brusilica) ali neznam kako se glava izvadi te kako se utakne tj slože nastavci na bušilicu. Nemam uputstva ni onu knjigu s klipklap radionicom.

Koje listove pile trebam za ubodnu (t utor,u ili s 2 rupe) te gdje naći reznu ploču fi32mm unutra (20 ili 30 sam našao) i izvana 128mm. Može li stati u kružnu pilu i list od 140mm?

Unaprijed hvala

Ivan
Glavu skidaš tako da umetneš ključ za stezanje glave i udariš čekićem po njemu u smjeru odvrtanja
stari1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.07.2019., 07:27   #35
Imam pitanje: trebao bih zamijeniti prekidač na Iskrinoj novijoj (kineskoj) brusilici.
Probao sam odnijeti u alate Milić, kažu da ga nemogu nabaviti, neki drugi popravljači kažu da samo staru Iskru popravljaju.
Googlam i ne nalazim nikakav službeni servis.
Kupljena je u Baumaxu prije nego su zatvorili, tako da mi se sve čini da je za hititi.

Ili ako možete pomoći?
Old 29.07.2019., 12:14   #36
Obično prekidač prekida fazu i nulu. Ako je tako onda je moguće da je jedna strana neispravna a druga ispravna. neispravnu spojiš žice ulaz i izlaz, ispravnu ostaviš kako je.
pzec is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2020., 13:50   #37
planiran kupit neku hoby kutnu brusilicu. naletio sam u bauhausa na neku iskrinu od 215 kuna i boschovu od 370 kn
imam sad nekakav poslić od dana posla gdje moram rezat tanje armaturno željezo i varove na 2x2 cm kvadratnim cjevima. rušim drvenarnicu
nakon toga će vjerojatno dugo skupljat prašinu

znači moje pitanje je šta bi mi bilo bolje za uzet. razlika nije neka
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:40.