Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.06.2013., 18:02   #21
Ja sam zato da se raspiše referndum, ali Peđa ima pravo u Saboru glasati kako god hoće i Ustav RH mu ne nalaže kako treba glasati
Srebrni-medvjed is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 18:11   #22
Peđa ..čuj Peđa..dakle Peđa nema pravo glasati kako hoće, nego provesti odluku naroda.

Kukurikavac Peđa se stavlja iznad narodne volje i želi biti mali diktatorčić.

Diktatorčić Peđa.

Usto Grbin se pravi grbav i priča okolo kako brak spada u temeljna ljudska prava iako je sud u Strasbourgu nekoliko puta rekao..da to ne spada u temeljna ljudska prava.

Dakle osim što bi želio biti mali diktatorčić Peđa on usput laže i obmanjuje.

Lažljivac i diktatorčić u pokušaju, to je Peđa Grbin.
sedan is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 18:19   #23
Quote:
Srebrni-medvjed kaže: Pogledaj post
Ja sam zato da se raspiše referndum, ali Peđa ima pravo u Saboru glasati kako god hoće i Ustav RH mu ne nalaže kako treba glasati
njega nitko ništa neće pitati jeli za ili protiv,kao ni saboru . ako se ustvrdi da je prikupljeno najmanje 450.000 potpisa , sabor je dužan raspisati referundum . neće tu biti nikakvo glasanje u saboru . to je jedan bijedan i jadan spin .
frane2110 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 18:22   #24
Quote:
SiXo kaže: Pogledaj post
Ma gdje to on ne poštiva Ustav ili demokraciju?
Znaš i demokracija ima svoje okvire - pa mogu i ja reći - ej muški ajmo se udružiti da žene više nemaju pravo glasa jer hej, ipak živimo u demokraciji. Ne ide to samo tako.
krivo tumači ustav ili kako njemu odgovara .ide protiv volja naroda .
frane2110 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 18:24   #25
Quote:
frane2110 kaže: Pogledaj post
njega nitko ništa neće pitati jeli za ili protiv,kao ni saboru . ako se ustvrdi da je prikupljeno najmanje 450.000 potpisa , sabor je dužan raspisati referundum . neće tu biti nikakvo glasanje u saboru . to je jedan bijedan i jadan spin .
ne, nije fora u tome, nego rezultat na referendumu..navodno ga sabor mora potvrdit..ali samo proceduralno, nema ga pravo odbit, samo tehnički provest, bez rasprave, bez hoću-neću..jer inače nastupa ustavna kriza.

I mali diktatorčić u pokušaju koji bi dokinio demokraciju u Hrvatskoj, veli da sabor to neće potvrdit..tj većina koju imaju kukurikavci..da on neće dići ruku za to ako referanduma sa ovim pitanjem prođe.
sedan is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 18:27   #26
Quote:
frane2110 kaže: Pogledaj post
krivo tumači ustav ili kako njemu odgovara .ide protiv volja naroda .
Ne ide protiv volje naroda. Ja spadam u Hrvatski narod i držim da Grbin tumači Ustav onako kako bi se i trebao tumačiti.
SiXo is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 18:29   #27
Quote:
Ne ide protiv volje naroda. Ja spadam u Hrvatski narod i držim da Grbin tumači Ustav onako kako bi se i trebao tumačiti.
Nije bitno što misliš ti, ja ili netko treći..nego što kaže Ustav.

A Ustav kaže da mali Peđa želi biti diktatorčić Peđa.
sedan is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 18:31   #28
peđa se kandidirao i za gradonačelnika pule (naravno, izgubio je).

a zanimljivo je da su se ustavni stručnjaci odlučili okupiti i uputiti svoje javno pismo upravo zbog peđe grbina. to se može čuti u jučerašnjoj radio emisiji dvojbe oko referenduma. gosti su kulturni pa umjesto da govore o peđinom neznanju, govore "zbog određenog nesnalaženja", o "nespretnosti" i slično.

Zadnje uređivanje Cuka : 13.06.2013. at 21:05.
kotulica is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 18:34   #29
Quote:
postoji samo jedno tumačenje .a to je da je odluka donesena na referundumu obvezatna . a ne nekakve Peđine interpretacije .
frane2110 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 18:37   #30
Lightbulb

Quote:
sedan kaže: Pogledaj post
Peđa ..čuj Peđa..dakle Peđa nema pravo glasati kako hoće, nego provesti odluku naroda.

Kukurikavac Peđa se stavlja iznad narodne volje i želi biti mali diktatorčić.

Diktatorčić Peđa.

Usto Grbin se pravi grbav i priča okolo kako brak spada u temeljna ljudska prava iako je sud u Strasbourgu nekoliko puta rekao..da to ne spada u temeljna ljudska prava.

Dakle osim što bi želio biti mali diktatorčić Peđa on usput laže i obmanjuje.

Lažljivac i diktatorčić u pokušaju, to je Peđa Grbin.
Nisam potpisao za referendum jer mislim drugačije. To mi sigurno nitko ne zamjera. Ali ako je skupljeno dovoljno potpisa i više, nema veze, ima se raspisati referendum . Kakva smo mi parlamentarna demokracija, koja EU za 2 tjedna. To je glupo, drsko i bezobrazno. Svako ima pravo zatražiti referendum i ako skupi dovoljno potpisa-molim, hoću referendum. Ja sam liberal, ali ne ni u jednoj stranci. Svako ima pravo na svoje mišljenje u demokratskoj državi. Sramota.
TAKESHI is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 18:42   #31
Zašto SDP ne izbaci Peđu Grbina jer očito je da čovjek želi rušiti demokraciju u Hrvatskoj i uvoditi opasnu praksu rušenja Ustavnog poretka i ne priznavanja Ustava.

Misle li oni kao Peđa ili se samo "ne snalaze"
sedan is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 18:45   #32
Quote:
Zašto SDP ne izbaci Peđu Grbina jer očito je da čovjek želi rušiti demokraciju u Hrvatskoj i uvoditi opasnu praksu rušenja Ustavnog poretka i ne priznavanja Ustava.

Seve se oglasila:
http://www.jutarnji.hr/-referendum-o-gay-brakovima-nema-veze-s-obitelji--to-je-manipulacija--oglasila-se-severina/1108489/
TAKESHI is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 18:51   #33
Quote:
TAKESHI kaže: Pogledaj post
Nisam potpisao za referendum jer mislim drugačije. To mi sigurno nitko ne zamjera. Ali ako je skupljeno dovoljno potpisa i više, nema veze, ima se raspisati referendum . Kakva smo mi parlamentarna demokracija, koja EU za 2 tjedna. To je glupo, drsko i bezobrazno. Svako ima pravo zatražiti referendum i ako skupi dovoljno potpisa-molim, hoću referendum. Ja sam liberal, ali ne ni u jednoj stranci. Svako ima pravo na svoje mišljenje u demokratskoj državi. Sramota.
Izuzetno cijenim ovakvo razmišljanje. Građanski i fer. No, šta će nama građanska i fer opcija kada imamo Severinu i Peđu. Oni misle za nas.
Old 13.06.2013., 19:16   #34
Talking

Quote:
početnik do srži kaže: Pogledaj post
Izuzetno cijenim ovakvo razmišljanje. Građanski i fer. No, šta će nama građanska i fer opcija kada imamo Severinu i Peđu. Oni misle za nas.
A pevaljka se u to sve kuži kao Jadranka ili Zoki u vođenje ove jadne države.
Tom Peđi je valjda dopao naki libar u ruku, ali nemam pojma (do danas) tko je lik.
Ali ak je točno to kaj čitam na forumu ...ne mi se sviđa
TAKESHI is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 19:21   #35
A čujte, članak 144 Ustava RH kaže:
O promjeni Ustava odlučuje Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom glasova svih zastupnika.

Sad vi zaključite što god hoćete
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 19:23   #36
Angry

Quote:

A zakaj bi ga zbacili van, kaj njih briga za građane/birače. SDP je isti kao HDZ. Nema ideja, kadrova, ništa... I onda oni koji su trenutno u oporbi (HDZ) samo lagano pobira plaćicu dok ovi uredno ne završe mandat, zgade se biračima i slijedi zamjena...ogavno
Da li se varam (ima tu vrsnih poznavatelja) ili je Hrvatska jedina država u Eu koja nikad nije imala prijevremene izbore??? To sve govori o vlastima i oporbama...
TAKESHI is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 19:23   #37
Quote:
O promjeni Ustava odlučuje Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom glasova svih zastupnika.

A zašto spinaš? Jesu li lijepo svi ustavni stručnjaci rekli da postoje 2 jednakovrijedna načina promjene Ustava? Jedan kroz saborsku proceduru i potrebno 2/3 izglasavanje, a drugi način narodni referendum čije se odluke automatski, bez Sabora, upisuju u Ustav, naravno ako ref. prođe. Zašto pišeš neistine?
Joaquin_Sanchez is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 19:24   #38
Quote:

Pa jel to Peđa Grbin glavom i bradom na forumu

Samo on može bacati takve nebuloze

Ustav se može mijenjati na dva načina : Odlukom Sabora i referendumom.U drugom slučaju Sabor mora samo provesti odluku običnom većinom pošto on u tom slučaju nema ovlasti
Old 13.06.2013., 19:28   #39
Quote:
Joaquin_Sanchez kaže: Pogledaj post
A zašto spinaš? Jesu li lijepo svi ustavni stručnjaci rekli da postoje 2 jednakovrijedna načina promjene Ustava? Jedan kroz saborsku proceduru i potrebno 2/3 izglasavanje, a drugi način narodni referendum čije se odluke automatski, bez Sabora, upisuju u Ustav, naravno ako ref. prođe. Zašto pišeš neistine?
Peđa će glasati protiv i možeš mu staviti soli na rep
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 19:32   #40
Quote:
Peđa će glasati protiv i možeš mu staviti soli na rep
Pa Peđa uopće nema što glasati, ne treba 2/3 većina u Saboru da se referendumom izmijeni Ustav. Peđa i Partija mogu jedino ne dići ruku za raspisivanje referenduma. Ali u tom slučaju, ovo čak i Kukuriku priznaje:

"U koaliciji su svjesni da će HDZ i 'U ime obitelji' podnijeti zahtjev Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti Zakona o referendumu. Također računaju i na to da će Ustavni sud ukinuti taj Zakon."

Možeš si slobodno staviti soli na rep.
Joaquin_Sanchez is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:43.