Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
10.10.2015., 12:59
|
|
Know-how Dibidus
Registracija: Feb 2008.
|
Baš me interesira kad će nam se i autorica teme opet pojavit i odazvat komentarima na napisano..
ios / tt
|
|
|
10.10.2015., 16:58
|
|
Ponekad nisam na forumu
Registracija: Dec 2002.
|
mozda ovih sedam i pol minuta malo zornije prikažu život u zagrebu
https://www.youtube.com/watch?v=Xsz49mzCVg0
|
10.10.2015., 18:03
|
|
Neregistrirani komentator
Registracija: Apr 2010.
|
 kak dobro zgleda na reklami, sama sebi zavidim gdje živim.
ček
pa je, ako ne gledaš kontejnere, sirotinju, napuštene propale dućane, obrte i firme, fasade koje se rune, promet - onda doista, divan nam je grad.
|
|
|
10.10.2015., 18:30
|
|
Ponekad nisam na forumu
|
još nisam bio u gradu koji nema "kontejnere, sirotinju, napuštene propale dućane, obrte i firme, fasade koje se rune, promet "
stvar je u tome što grad ima osim toga 
|
10.10.2015., 18:43
|
|
|
hej, ja volim ovaj grad, nemoj me krivo shvatiti. ali znaš i sam da je tih loših strana sada znatno više nego prije dvadesetak godina.
|
|
|
10.10.2015., 18:50
|
|
Iksica
Registracija: Apr 2009.
|
Quote:
tanveer kaže:
 kak dobro zgleda na reklami, sama sebi zavidim gdje živim.
ček
pa je, ako ne gledaš kontejnere, sirotinju, napuštene propale dućane, obrte i firme, fasade koje se rune, promet - onda doista, divan nam je grad.
|
jebate al si negativan , pogle na šta je grad ličio prije 10 godina, Markova crkva i cijeli onaj gornji grad su bili bezvezni sad je to sve ulickano, trg su sredili, Bundek, nasip na Savi....pa naravno da se može i mora bolje ali nemože se sve promjenit odmah.Ja stalno vidim neke radove u gradu, lickaju se fasade., otvaraju se novi restorani, kafići, a posla siguro ima više nego u drugim gradovima u HR.Tak bi onda negativno mogli gledat za svaki grad u svijetu, odeš u Barcelonu koja divna i krasna ali nedo bog da se okreneš ostat češ bez nečeg, Pariz pun smeća po cesti,Bruxless grad u kojem će ti bar jednom godišnje upast u stan lopovi...alo svaki grad ima negativnih crta ali nemoš samo tako gledat
|
|
|
10.10.2015., 18:58
|
|
|
pa i ne gledam samo negativno, gore to jasno piše. ali ne gledam ni samo pozitivno. komentar je bio na filmić.
|
|
|
10.10.2015., 19:22
|
|
Ponekad nisam na forumu
|
ja mislim da je zagreb generalno ipak napredovao.. unatoć tome što su neke stvari nepovratno promijenjene na lošije. promjene uvijek idu u svim smjerovima, stvar je u omjerima.
da je moglo biti puno bolje - moglo je.
nema grada u hr koji nudi više.
a glede filmića - napravljen je s namjerom da pokaže kako život i boravak u zagrebu mogu biti lijepi 
|
10.10.2015., 19:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
vi koji niste uclanite se na fb-u u grupu 'Zagreb-kakav je bio nekada' pa malo poglecte kak je to gdjegod u zg-u izgledalo nekad, nije za usporedbu unatoc danasnjoj devastaciji mnogocega.
|
|
|
10.10.2015., 21:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2003.
|
stanujem na Trešnjevki
rođena sam na Črnomercu, poslije sam stanovala u Centru i sad na Trešnjevki
tu mi je sve blizu: četri robve kuće, ljekarna, dom zdravlja, privatna škola,
čitaonica.
Trešnjevka je valjda najveća zagrebačka općina
ja stanujem na Trešnjevki jug pa mi je blizu i trešnjevački plac i jarun i savski most
ma super je
|
|
|
15.10.2015., 01:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
zagreb je vrlo malo napredovao. to najbolje moze vidjeti netko tko je zivio u Zagrebu pa onda odselio na duze pa onda opet doselio 
Zagreb se je jako malo promijenio u zadnjih 15-20 godina, zalosno malo. Po tome se vidi kakvi ga ljudi vode i kakvi su mu gradonacelnici. Jedino novo sto sam vidjela su one bezvezne fontane, kojih je ako ih vec ima, trebalo biti vise, pa nek bude sirine...to je samo za zamazati oci da se je nesto radilo, zgrade su nerenovirane, centar je zapusten, sramota za glavni grad jedne zemlje. cista sramota! zalosno
No, na stranu to, slijedi najljepse godisnje doba u Zagrebu, tj jesen, zar nije Tin Ujevic napisao cijelu jednu dugu pjesmu posvecenu zagrebackoj jeseni  nigdje toliko opalog lisca i kisa, a NEMA VJETRA kao u Dalmaciji!!!
U jednoj Engleskoj stalno s kisom neki vjetar puse, sto je vrlo neugodno, ali ne i u Zagrebu, kisa je jednostavno prekrasna u Zagrebu 
U Dalmaciji ima 10 vrsta vjetrova, a u Zagrebu samo onaj zagrebacki
Zivjela sam u velikim metropolama, manjim, malim gradovima itd...ali Zagreb je savrsene velicine, mogla bih ga usporediti s jednim krasnim europskim gradom, nije vazno sada kojim.
Savrsena velicina grada, kao sto netko rece, ni mali ni preveliki. Tresnjevka je meni osobno najgori kvart, sva nagurana, a tramvaj koji vozi glavnom cestom najsporiji u cijelom Zagrebu hahaha, prosto miiiliiii....
Tresnjevaacki plac djeluje prljavo, drazi mi je dolac, ima barem ljepsu arhitekturu, no jeftiniji je nego neki drugi...i tako
No ipak Zagreb nije Zagreb bez upravo Tresnjevke  uostalom ovisi u kojem si dijelu Tresnjevke, kad odes na njuskalo i pod nekretnine stavis Tresnjevka, puno toga je pod tom opcinom, pa i Jarun. Tako da ima lijepih i manje lijepih dijelova.
Za zivot optimalan grad, netko rece za sve, za sport, rekreaciju, drustveni zivot, dogadjaje, pa to je glavni grad!!! A nije New York pun nebodera, hm osim Novog Zagreba (nisam bas ljubitelj) al tko voli sirinu, jedina se nalazi upravo u Novom Zagrebu  Dakle ima svega za svakoga!
Imamo lijep glavni grad, al trebamo radisnijeg gradonacelnika i manje mutnog s manje populizma a vise akcije!
Zadnje uređivanje iskljucivo123 : 15.10.2015. at 02:07.
|
|
|
19.10.2015., 20:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2003.
|
Knežija je moj najdraži dio Trešnjevke
nekad su tu bile male obiteljske kuće sa vrtovima i voćnjacima
onda se krenulo sa gradnjom zgrada ali nisu preblizu kao na Vrbiku
zadnjih godina se doselilo puno muzičara, glumaca i novinara
ono što mi je posebno drago je da imamo puno drveća pa sam
saznala da je to razlog što je temperatura niža za 2 stupnja
nema oglasne table na kojoj neko ne traži stan
|
|
|
19.10.2015., 22:20
|
|
vakica
Registracija: Jan 2007.
|
zagreb je ok, lijep je i solidno sređen, moglo bi i bolje, naravno.
ono što mi je najgore u našem gradu je promet! i to zapadni dio grada.
nema dugo što je rekonstruirana ljubljanska avenija i u krakom roku je postala preslab gutač sveg stanovništva što se našlo u novim naseljima tipa vrbani3, špansko pos, profectus/oranice.
ni alternativni putevi ne pomažu puno, a o pravcu S-J ne želim ni govoriti!
naglasak je na Z dio, al znam da nije puno bolje ni u drugim dijelovima grada
|
|
20.10.2015., 00:34
|
|
Registracija: Feb 2013.
|
zapad je uzas, neodstaje jedan most prek save, tam na savskom znaju bit guzvetine od horvacanske do mosta
|
|
|
03.03.2016., 11:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
iskljucivo123 kaže:
zagreb je vrlo malo napredovao. to najbolje moze vidjeti netko tko je zivio u Zagrebu pa onda odselio na duze pa onda opet doselio 
Zagreb se je jako malo promijenio u zadnjih 15-20 godina, zalosno malo. Po tome se vidi kakvi ga ljudi vode i kakvi su mu gradonacelnici. Jedino novo sto sam vidjela su one bezvezne fontane, kojih je ako ih vec ima, trebalo biti vise, pa nek bude sirine...to je samo za zamazati oci da se je nesto radilo, zgrade su nerenovirane, centar je zapusten, sramota za glavni grad jedne zemlje. cista sramota! zalosno
No, na stranu to, slijedi najljepse godisnje doba u Zagrebu, tj jesen, zar nije Tin Ujevic napisao cijelu jednu dugu pjesmu posvecenu zagrebackoj jeseni  nigdje toliko opalog lisca i kisa, a NEMA VJETRA kao u Dalmaciji!!!
U jednoj Engleskoj stalno s kisom neki vjetar puse, sto je vrlo neugodno, ali ne i u Zagrebu, kisa je jednostavno prekrasna u Zagrebu 
U Dalmaciji ima 10 vrsta vjetrova, a u Zagrebu samo onaj zagrebacki
Zivjela sam u velikim metropolama, manjim, malim gradovima itd...ali Zagreb je savrsene velicine, mogla bih ga usporediti s jednim krasnim europskim gradom, nije vazno sada kojim.
Savrsena velicina grada, kao sto netko rece, ni mali ni preveliki. Tresnjevka je meni osobno najgori kvart, sva nagurana, a tramvaj koji vozi glavnom cestom najsporiji u cijelom Zagrebu hahaha, prosto miiiliiii....
Tresnjevaacki plac djeluje prljavo, drazi mi je dolac, ima barem ljepsu arhitekturu, no jeftiniji je nego neki drugi...i tako
No ipak Zagreb nije Zagreb bez upravo Tresnjevke  uostalom ovisi u kojem si dijelu Tresnjevke, kad odes na njuskalo i pod nekretnine stavis Tresnjevka, puno toga je pod tom opcinom, pa i Jarun. Tako da ima lijepih i manje lijepih dijelova.
Za zivot optimalan grad, netko rece za sve, za sport, rekreaciju, drustveni zivot, dogadjaje, pa to je glavni grad!!! A nije New York pun nebodera, hm osim Novog Zagreba (nisam bas ljubitelj) al tko voli sirinu, jedina se nalazi upravo u Novom Zagrebu  Dakle ima svega za svakoga!
Imamo lijep glavni grad, al trebamo radisnijeg gradonacelnika i manje mutnog s manje populizma a vise akcije!
|
Da s ovim se slažem, Zagreb trenutno stagnira.
Živim u Zagrebu zadnjih 20 godina. Kvalitet života je solidan, blizu je Sljeme, ima prostora i vode, te sigurnost je dosta visoka. Mikrolokacija Zagreba odlična, blizu mora, blizu snijega a i blizu srednjoj Europi. Zadnjih 10 godina naprijed je krenula cijela Europa pa i Zagreb s ekološke strane. Zagreb je iznimno čist grad. Čim čovjek ode iz Europe skuži koliko je zrak zagađen van Europe u velikim gradovima.
Samo mi se čini da ovi srednjeeuropski gradovi u okolici puno brže napreduju. I s biznis strane i s gradskog transporta.
Gradski transport je u Zagrebu banana, totalna banana za ovoliki grad.
Kad s autom dođeš u susjedstvo u EU, u velikom gradu auto postane smetnja i ne treba ti, želiš ga se rješiti čim prije.
S kraja na kraja na kraj grada je čovjek za 20 minuta.
Nakon što čovjek bude tjedan 2-3 u nekoj srednjoeuropskoj metropoli.
Beču, Minhenu, Budimpešti, Berlinu, Zagreb mi se čini kao da je zapeo u nekom limbu. Trenutno Zagreb ne kasni za ovim gradovima, već pomalo postaje ZAOSTAO grad.
Moderni europski gradovi se puno bolje , brže razvijaju. Sve je nekako brže logičnije i osmišljenije.
Transport, biznis, selekcija smeća, multinacionalnost, sajmovi.
Ono što se jedino dobro razvija u ZG je turizam, al to je ionako više globalni trend, turizam ide danas svima OK, ako je sigurnost solidna.
Mislim da gospon Milan neće ostati upamćen kao neki dobar gradonačelnik nakon 20 godina upravljanja.
G.Holjevac je za 10 godina napravi cijeli N.Zagreb koji danas odlično i moderno izgleda, sa širokim ulicama šetalištima i parkovima.
A ovaj jadnik se muči dan danas s 2 fontane.
|
|
|
03.03.2016., 11:51
|
|
Kom.spec.op. 89.K-Korps
Registracija: Feb 2016.
Lokacija: Specijalna jedinica kap.Solvis-Loos/Napadne operacije na Novorossijsk/Grupa Armija Jug/XIII.Operativna grupa-89.Kommando Korps
|
Quote:
random101 kaže:
zapad je uzas, neodstaje jedan most prek save, tam na savskom znaju bit guzvetine od horvacanske do mosta
|
Misliš na relaciju City Centar-Kong Cross?
|
03.03.2016., 14:35
|
|
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
Noa Nob kaže:
Misliš na relaciju City Centar-Kong Cross?
|
mislim na savski most sto se tice guzvetina, a novi most bi trebalo izgradit negdje kod preckog
|
|
|
03.03.2016., 18:20
|
|
Spreman za šalu
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
random101 kaže:
mislim na savski most sto se tice guzvetina, a novi most bi trebalo izgradit negdje kod preckog
|
Jadranski most.
I nije problem u mostu, problem je u semaforima na njegovom sjevernom kraju.
Denivelacija tog raskrižja bi riješila većinu problema.
|
|
|
03.03.2016., 18:25
|
|
-
Registracija: Jun 2015.
|
Šarengradska i denivelacija rotora..
A i jarunski most bi dobro došao, ali i ovo gore se čeka već neko vrijeme.
|
05.03.2016., 21:57
|
|
sher-locked
Registracija: May 2008.
|
možete li mi reći gdje točno ljudi rade mohita, a opet da nije baš u dubravi ili sedmom retkovcu, nego negdje centar i uža okolica?
hvala.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:38.
|
|
|
|